Şimdi Ara

///\\\ VAIO S SERİSİ FAN CLUB ///\\\ Yeni Resim Eklendi !!! İlk Sayfada !!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
6
Favori
13.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar b1z serisi nette 2600 tl sony center larda 3100 tl bilginiz olsun
  • arkadaslar yeni s serilerinin bazılarını gordüm kalite ve gôrunüm olarak 13s in yerini kesinlikle tutamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kotiledon

700 TL lik fark gene olarak blueray ve 3G desteğinden kaynaklanıyor..

2275 TL'lik olan gayet güzel,
    ben yaklaşık 6 aydır 13.3" kaliteli bir laptop arıyorum, çok da acelem yok
    piyasadaki tüm laptoplara da baktım nerdeyse sadece toshiba R700 serisi hoşuma gitti, o da çok pahalı...
    onun dışından sony yeni S serisi tam aradığım gibi...

magnesyum&aliminyum kasa -> hafif ve az ısınır
    değiştirebilir grafik var, onboard ve ati -> uzun pil ömrü
    minimal tasarım -> şık görüntü
    marka sony -> ekran kalitesi nispeten iyidir

gibi avantajları var...

kaliteli ve taşınabilirliği yüksek bir laptop arıyorsanız tam sizin için :)

Teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız. özelliklerini beğendim evet. ama tek aklıma takılan ekranın ufak olması. benim şuan kullandığım hp pavillion 15 inç. bana küçük gelmezmi onun ekranı diye bir düşünce oluştu. Hani bir iş kadını değilim sürekli taşımam gerekmiyor. genelde evdeyim. o yüzden kararsız kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: byy_romeo

arkadaslar yeni s serilerinin bazılarını gordüm kalite ve gôrunüm olarak 13s in yerini kesinlikle tutamaz

aynen katılıyorum. tasarım olarak çok kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halitkin -- 29 Nisan 2011; 19:57:36 >
  • arkadaşlar karar verdim ve 13s aldım ama nerden başlayacağımı nasıl kuracağımı bilmiyorum bana yardımcı olabilecek arkadaş var mı
  • bugün gidip inceledim,
    düşündüğümün aksine kasası tamamen aliminyum/magnesyum alaşım değil.. büyük bir bölümü plastik...
    tasarımı falan fena değil... klavyesi aydınlatmalı...

fena gözükmese de beklediğim kasa kalitesine sahip değil...
  • sanırım Toshiba R830 de piyasaya girdikten sonra ikisi arasında bir kara vercem, ki muhtemelen toshiba olacak..
    Sony'nin kasa kalitesi hiç tatmin etmedi beni..
  • arkadaşlar vpcs13s ten internetten film izlerken film bulanık veya cd den izlediğimde bulanık gözüküyor neden acaba cd den mi yoksa laptoptan mı kaynaklanıyor
  • Toshiba Portege almaya niyetkiydim ama Vatan'ın %25 indirimini değerlendirmek istedim.

Bugün yeni kasa S serisinin en ucuz modelini aldım
    vakit bulursam resimler ve incelememi paylaşıcam sizlerle...
  • arkadaşlar bende Sony Vaio VPC-SB1S1E/S almayı düşünüyorum ama forumda bir kaç arkadaş fanın çok rahatsız edici oldugundan bahsetmiş,basit uygulamarda bile sürekli çalıştıgından yakınmış.Kullanan arkadaşlara soruyorum gerçekten böyle bir sıkıntı var mı?Ayrıca sony ile aşagıdaki bilgisayarlar arasında kaldım,bilgisayarlardan pek anlamıyrum,sizce hangisini almk daha mantıklı?

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/sony-sb1s1es-sb1s1es-core-i5-2410m-2.3ghz-4gb-500gb-13.3-dvdrw-512mb-hd6470m-bt-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=54239

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/asus-u30sd-rx022v-u30sd-core-i5-2410m-2.3ghz-4gb-ddr3-500gb-13.3-dvdrw-1024mb-gt520m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=54166

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/asus-u35jc-rx127v-u35jc-core-i5-460m--2.53ghz-3gb-ddr3-500gb-13.3-1024mb-g310m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=53233

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/toshiba-l635-137-l635-137-core-i5-480m-2.66ghz-4gb-500gb-13.3-512mb-hd5430-dvdrw-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=53458

bu modellerin ekran kartları arasında önemli fark varmı arkadaşlar

• benim 13s de arada sırada fan sesi hafif rahatsız edici olabiliyor ancak kasa fazla ısınmıyor bu daha önemli kanımca :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qwarx

benim 13s de arada sırada fan sesi hafif rahatsız edici olabiliyor ancak kasa fazla ısınmıyor bu daha önemli kanımca :)

NFS ve PES tarzi oyumlari takilmdan oynayabiliyor musun
  • Sony Vaio VPC-SB1S1E/S bu modeli bende kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim, kalvye aydınlatma çok ii oldu.

Fan sesi bazen durduk yere yükselebiliyor ama çok nadir. Genel kullanımda sessiz diye bilirim ama oyun oynarken yüksek ses çıkardığına şahit olacaksınız.

Ram miktarını 8 Gb yaptım.

HDD yi SSD ile değiştirmek istediğimde kısmen sıkıntılar yaşasam da performans manasında inanılmaz değişimler oldu.

HDD değişimi sırasında yaşadığım sıkıntıya sony servisinin umursamaz yaklaşımı beni delirtti.

SSD olmadan pc resmen emekliyor muş. SDD den sonra pc kople açılış ve hazır duruma gelmesi 17-18 sn civarında.

Bu arada taktığım SSD Corsair Force 3 120 GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: jade

Sony Vaio VPC-SB1S1E/S bu modeli bende kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim, kalvye aydınlatma çok ii oldu.

Fan sesi bazen durduk yere yükselebiliyor ama çok nadir. Genel kullanımda sessiz diye bilirim ama oyun oynarken yüksek ses çıkardığına şahit olacaksınız.

Ram miktarını 8 Gb yaptım.

HDD yi SSD ile değiştirmek istediğimde kısmen sıkıntılar yaşasam da performans manasında inanılmaz değişimler oldu.

HDD değişimi sırasında yaşadığım sıkıntıya sony servisinin umursamaz yaklaşımı beni delirtti.

SSD olmadan pc resmen emekliyor muş. SDD den sonra pc kople açılış ve hazır duruma gelmesi 17-18 sn civarında.

Bu arada taktığım SSD Corsair Force 3 120 GB

Sanirim bende bundan alacam ama su ultrobooklar kafami kurcaliyo,gerci buraya gelmesi daha cok surer.120 GB SSD yi taktirmak ne kadara patladi,alirsam bende takirmayi dusunuyorum.PES,NFS gibi oyunlarda takilmalar oluyor mu acaba.Birde ben netten almayi planliyorum,bildiginiz onerebileceginjz bir site var mi?.Cok soru sordum galiba:)))
    Vatanda 2300 ,morfare.com da 2000 tl

www.morfare.com/asp/product/4715/Sony-VPC-SB1S1E-S-13-3-Vaio-Notebook-Notebook-Kilif-Hediye-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxilla1 -- 8 Eylül 2011; 2:10:07 >

• Ben 2100 tl ye saturn den almıştım 12 taksitle. SSD bana maliyeti 550 tl gibi bişeye geldi. Pc oyun için kullanmıyorum. Ama inanılmaz hızlandığını söyleye bilirim pc nin :)
  • arkadaşlar her kafadan bir ses çıkıyor, en iyisinin kullanan kişilere yani bu sayfadakilere sormak istedim kafamdaki soruları
    1 .SONY SB1S1E/S modelinde bilgisayarı kasınca ısınma, fan ın gürültüsü gibi şeyler varmı?
    2. Kasa malzemesi kötü deniyor özellikle SONY SB1S1E/S modelde klavye malzemesi olarak belirtiliyor
    3. Şarj süresi performansı iyi deniyor ama bazılarıda tam tersini söylüyor
    4. Son soru olarak SONY SB1S1E/S ile SONY SB1Z9E/B arasında ciddi fark varmıdır, fiyat farkı kadar ciddi diyorum.

edit: bu sorulara cevap verildiğinin farkındayım ama ürün yeni çıktığında verilmiş cevaplar çoğu, o yüzden güncel bilgilere ihtiyaç duydum, tasarımı hoşuma gitti ama bir çok yerde özellikle fan vızıltısı olayına çok takılmış insanlar ama sb serilerinin s serisinin iyileştirilmiş hali olduğu söyleniyor aslında bunun ayrıntılarını öğrenmek istemiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guenwar -- 8 Eylül 2011; 21:59:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: melihyildiz

arkadaşlar her kafadan bir ses çıkıyor, en iyisinin kullanan kişilere yani bu sayfadakilere sormak istedim kafamdaki soruları
    1 .SONY SB1S1E/S modelinde bilgisayarı kasınca ısınma, fan ın gürültüsü gibi şeyler varmı?
    2. Kasa malzemesi kötü deniyor özellikle SONY SB1S1E/S modelde klavye malzemesi olarak belirtiliyor
    3. Şarj süresi performansı iyi deniyor ama bazılarıda tam tersini söylüyor
    4. Son soru olarak SONY SB1S1E/S ile SONY SB1Z9E/B arasında ciddi fark varmıdır, fiyat farkı kadar ciddi diyorum.

edit: bu sorulara cevap verildiğinin farkındayım ama ürün yeni çıktığında verilmiş cevaplar çoğu, o yüzden güncel bilgilere ihtiyaç duydum, tasarımı hoşuma gitti ama bir çok yerde özellikle fan vızıltısı olayına çok takılmış insanlar ama sb serilerinin s serisinin iyileştirilmiş hali olduğu söyleniyor aslında bunun ayrıntılarını öğrenmek istemiştim

1- oyun falan oynarken ısınma oluyor. ancak thermal control diye bir yer var oradan üç fan ayarından birini seçerek sıcaklığı kontrol edebilirsin.
    2- kasa malzemesi sağlam ancak çabuk çiziliyor. üst kapak magnezyum alt taraf ise metalimsi bir şey, aliminyum olabilir. magnezyum kapak hemen çiziliyor dikkat etmek lazım.
    3- pil konusu gayet makul. yüzde 80 şarj seçeneğini seçersen pil ömrü uzuyor. ayrıca genişletilmiş pili kullanarak daha da uzatabilirsin. genişletilmiş pilde ilk önce genişletilmiş pil kullanılıyor. bu da genişletilimiş pil bittince tekrar şarj edersen ana pilin hiç kullanılmaması anlamına geliyor böylece çok uzun süre pilin ana pilin sağlığı yerinde kalıyor.
    4- dediğin modelin farkı sanırım blue-ray ve raminin fazla olması. başka farkı yok sanıyorum. z9e/b nin alt malzemesi plastik gibi bir şey onu da söyleyeyim.

• quote:

NFS ve PES tarzi oyumlari takilmdan oynayabiliyor musun

Pes 2011i rahatça oynuyorum takılma falan yok.nfs yi bilmiyorum denemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prmtr

http://www.morfare.com/asp/product/5127/Sony-VPC-SA3M9E-XI-13-3Vaio-Notebook-Notebook-Kilif-Hediye-

Buna yorum yapacak arkadaş var mı ?

Bende bu bilgisayarin 8 gbyte RAM ve 256 gbyte SSD'li olan modeli var. cihazi alali henuz iki gun oldu. Oncelikle sunu belirteyimki cihazin dizayni muhtesem bir bakan bir daha bakiyor. Ayrica kullandigim en hizli cihaz. Backuplarimi eski laptoptan aldigim surenin ucte biri surede bu bilgisayara aktardim bilgilerimi. Ayrica cozunurlugu mukemmel excellde islem yapmak, raporlari analiz etmek, internette gezinmek cok rahat. Tustakimi cok kaliteli ve hersey olmasi gereken yerde. Ayrica isinma problemi yok sadece laptopun sag kismi biraz isiniyor (kabul edilebilecek seviyede) sol kismi ise buz gibi. Bilgisayari kesinlikle tavsiye ederim. Imkaniniz olursa SSD eklemesi yapin farki kesinlikle hissedersiniz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.