Şimdi Ara

///\\\ VAIO S SERİSİ FAN CLUB ///\\\ Yeni Resim Eklendi !!! İlk Sayfada !!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
6
Favori
13.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartı ortalama bir ekran kartı, aslına bakarsan ekran kartının iyiliği veya kötülüğü senin oynamak istediğin oyuna ya da kullanmak istediğin programa bağlıdır. Bilgisayarıma bir anda girmemesinin sebebini görmeden bilemem ama bunun için disk birleştirmeyi çalıştır. Ondan önce Vaio Care'den System Care ve System Tune-up bu ikisini çalıştır ve bilgisayarın sorunları görmesini ve düzeltmesini sağlar bunlar belki bunların faydası dokunur Zaten içinde disk birleştirme işleminide yapıyor sanırım direk bu dediğimi uygula hatta bunu haftada bir yap.. iyi bir antivirüs ya da internet security programı bul ve düzenli aralıklarla tarama yaptır. Hepsinden önce bilgisayarın hep güncel tut güncellemeleri yükle umarım düzelir.
  • MRB ARKADASLAR BENDE YAKLASIK 2 YIL ONCE YURTDISINDAN ALDIGIM VAIO VPCF13JFX MODEL LAPTOP VAR AMA BU KONUYA YENI ABONE OLDUM. BU MAKINEDEN GAYET MEMNUNDUM TA KI HDD ZARAR GORUP YENI BIR HDD TAKIP WIN 8 KURUNCAYA KADAR.

SORUNLAR SU KI; KLAVYE AYDINLATMASI OTOMATIK YERINE TUSLARA HER BASTIGIMDA YANIYOR:( BIR DE FN TUSLARI SES HARICINDE HICBIRI CALISMIYOR. BU SORUNLARI YASAYINCA SONY NIN SITESINE BAKTIM BU MODELIN WIN8 ICIN DESTEKLENMEDIGINI GORUP SONY FIRMASINA BAYA SOYLENDIM DIYEBLIRIM. HA BU ARADA FORUMLARDAN BULDUGUM TUM VAIO YAZILIM KURULUM SIRALAMARINI TAKIP ETTIM AMA OLMADI, HATTA YABANCI FORUMLARDAN BULDUKLARIMI BILE..

AYNI BENIM GIBI BU SORUNLARI YASAYIP COZEBILEN ARKADASLARIN YARDIMLARINI BEKLIYORUM, AKSI DURUMDA ZAMANINDA RECOVERY SINI DVD LERE ALDIGIM ORJINAL WIN 7 YE DONMEK ZORUNDA KALACAGIM. ZORUNDA KALACAGM DIYORUM CUNKU WIN8 IN PERFORMANSI WIN7 YE GORE OLDUKCA IYI, BIR DE BENIM GIBI GORSEL TASARIM ISLERIYE UGRASIP 3D MAX, PSHOP, AUTOCAD GIBI KULLANANLAR ICIN WINDOWS TA LAPTOPU KASMADAN KULLANMAK COK ONEMLI GERCEKTEN.

CVP VEREBILECK TUM ARKADSLARA SIMDIDEN TESKKURLER.

• http://www.sony.com.tr/product/vn-s-series/svs13a1w9e

Arkadaşlar oyun oynamak için iyi midir? Pes fifa fm gibi oyunlar oynanacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar S serisi 2012-2013 modellerinde (güncel model) Bataryayı çıkarabiliyor muyuz ?
    15'' modelini almayı düşünüyorum fakat türkiyede istediğim özelliklere sahip olanı bulamadım. Gri rengini düşünüyorum bu renkle sorun yaşayan var mı?
    Ekstra batarya alanlar nasıl memnunlar mı? Bilgisayarı fazla ağırlaştırıyor mu? En son olarak hdd'yi ssd ile değiştiren arkadaşlar sorun yaşıyor musunuz?
    İstediğim özellikler:
    -i7
    -2 GB Nvidia GT640
    -Win8 pro
    -15 inch full hd ips
    -500 gb hdd(kendim ssd ile değiştireceğim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chuckly

http://www.sony.com.tr/product/vn-s-series/svs13a1w9e

Arkadaşlar oyun oynamak için iyi midir? Pes fifa fm gibi oyunlar oynanacak

Ben bu cihazla oynayabiliyorum o oyunları;
    http://www.sony.com.tr/product/vn-s-series/vpcs13s9e-b
    O aletle uçurursun 3 senede üzerine gelecekleri oynarsın ama daha üst düzey grafik olanlar için birşey diyemem Farcry 3, GTA falan için.
    Ama bir ara benim aletle Dead Space 2 oyununu bitirdiğimi bilirim ki senin söylediğin alet benimkinin 3-4 katı.
    Sonuçta rahat götürmesi gerek.
    Yalnız ekran oyun oynamak için küçük gelebilir. Önce aleti gözle iyi bir gör,ölçüp tart ona göre al gerçi alışınca hiç sıkıntı olmuyor.
    Başkaları ekranı göremiyorum falan diyor. Onun da oyun içinde nedenini bilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qwarx -- 14 Ocak 2013; 22:48:44 >

• Arkadaşlar sb1b9e i-7 işlemcili cihazıma ocz vertex4 128 gb ssd takmayı düşünüyorum.. Ssd kullanıp sorun yaşayan var mı? Acil yardımlarınızı bekliyorum.. Sorun yaşayacaksam boşuna almayalım ssd'yi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kedemen

MRB ARKADASLAR BENDE YAKLASIK 2 YIL ONCE YURTDISINDAN ALDIGIM VAIO VPCF13JFX MODEL LAPTOP VAR AMA BU KONUYA YENI ABONE OLDUM. BU MAKINEDEN GAYET MEMNUNDUM TA KI HDD ZARAR GORUP YENI BIR HDD TAKIP WIN 8 KURUNCAYA KADAR.

SORUNLAR SU KI; KLAVYE AYDINLATMASI OTOMATIK YERINE TUSLARA HER BASTIGIMDA YANIYOR:( BIR DE FN TUSLARI SES HARICINDE HICBIRI CALISMIYOR. BU SORUNLARI YASAYINCA SONY NIN SITESINE BAKTIM BU MODELIN WIN8 ICIN DESTEKLENMEDIGINI GORUP SONY FIRMASINA BAYA SOYLENDIM DIYEBLIRIM. HA BU ARADA FORUMLARDAN BULDUGUM TUM VAIO YAZILIM KURULUM SIRALAMARINI TAKIP ETTIM AMA OLMADI, HATTA YABANCI FORUMLARDAN BULDUKLARIMI BILE..

AYNI BENIM GIBI BU SORUNLARI YASAYIP COZEBILEN ARKADASLARIN YARDIMLARINI BEKLIYORUM, AKSI DURUMDA ZAMANINDA RECOVERY SINI DVD LERE ALDIGIM ORJINAL WIN 7 YE DONMEK ZORUNDA KALACAGIM. ZORUNDA KALACAGM DIYORUM CUNKU WIN8 IN PERFORMANSI WIN7 YE GORE OLDUKCA IYI, BIR DE BENIM GIBI GORSEL TASARIM ISLERIYE UGRASIP 3D MAX, PSHOP, AUTOCAD GIBI KULLANANLAR ICIN WINDOWS TA LAPTOPU KASMADAN KULLANMAK COK ONEMLI GERCEKTEN.

CVP VEREBILECK TUM ARKADSLARA SIMDIDEN TESKKURLER.

Bilgisayarım>Yönet>Hizmetler>Vaio Event Service>Başladı..Otomatik konumundamı kontrol et.

• Selamlar,

geçen hafta Sony Vaio SVS1512V1ES modelini aldım. Alet 18-20 saniyede açılıyor fakat startup proğramları nedeniyle 30sn kadar sürüyor yeni uygulama başlatmanız. i5 3.nesil işlemci olmasına rağmen aynı anda birkaç iş yapıyim diyince alet kasıyor bunun dışında oyun performansı, hafifliği, tasarımı oldukça başarılı.

Şuan için en büyük sorunum VAİO CARE update diyince update başlıyor fakat birkaç saniye sonra update duruyor, dosya inmesi kesiliyor. Sizde de böyle bir sorun oldu mu ?
    Pil yuvası vidalı yapılmış SSD kart takmak için bu kısmı açsam alet garanti dışı kalır mı ?
    Bşr de bu modelde sşm kart ile nete girebilirim sanıyordum fakat o özellik bulunmuyor gördüğüm kadarıyla.

http://www.sony.com.tr/product/vn-s-series/svs1512v1e

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: balkan82

quote:

Orijinalden alıntı: tayfun olmez

Sony Vaio S Serisi 15,5'' - SVS15116GAB

Intel® Core™ i7-3612QM Processor 2.10 GHz with Turbo Boost up to 3.10 GHz
    Ram: 4 GB (On Board) DDR3L SDRAM
    HDD: 750 GB (Serial ATA, 5400 rpm)
    Powerful discrete graphics: NVIDIA® GeForce® GT 640M LE 2 GB (SPEED MODE)
    Intel® HM77 Express Chipset
    Intel® HD Graphics 4000(STAMINA MODE)
    Full HD 1920x1080 display with Anti-reflective glossy finish & IPS panel

http://www.sony-mea.com/product/svs15116ga

Bilgisayarı alalı bir hafta oldu gayet kullanışlı, tavsiye ederim.

Kardeş bunu nereden nasıl kaç paraya aldın bilgilendirebilir misin?

Suudi arabistandan aldım. Fiyatı 6000 riyal, yaklaşık 3000 tl yapıyor. Nasıl aldığıma gelince ben suudi arabistanda çalışıyorum buradaki sony mağazasından aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfun olmez -- 3 Şubat 2013; 12:51:35 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: balkan82

quote:

Sony Vaio S Serisi 15,5'' - SVS15116GAB

HDD: 750 GB (Serial ATA, 5400 rpm)

Kardeş bunu nereden nasıl kaç paraya aldın bilgilendirebilir misin?

Suudi arabistandan aldım. Fiyatı 6000 riyal, yaklaşık 3000 tl yapıyor.

Teşekkürler, orada da pahalıymış. Sanırım en ucuzu amazon'da ve US'den almak en uygunu.

• Sony Vaio S Serisi 15,5'' - SVS15116GAB

hdD: 750 GB (Serial ATA, 5400 rpm)

Öncelikle birçok oyunda bilgisayarı denedim. Sonuç olarak Crysis 2 de işlemci sıcaklığı maks. 90 dereceyi gördü. Bildiğiniz üzere 3. nesil core i7 işlemcilerde TjMax. değeri 105 derecedir, bu dereceye ulaştığında pc kendini kapatır. Bilgisayar yükteyken TjMax değerinden 15 derece aşağıda çalışmaktadır. Bilgisayar boştayken işlemci sıcaklığı 55 derece olup yükteyken harici olan Nvidia ekran kartının sıcaklığı da 77 dereceyi gördü. Pc yükteyken fan biraz sesli çalışıyor ama çokta rahatsız etmiyor. Kasada elinizi dokunduğunuz yerlerde ısınma hissetmiyorsunuz.

Touchpad macbook lardakine benzer yapıda, multitouch desteğide var.

Stamina modda Intel® HD Graphics 4000 işlemci içindeki ekran kartını kullanarak batarya ömrünü uzatıyor, performans olarakda gayet iyi, Speed modda ise harici ekran kartını kullanıp oyunlarda ve ekran kartı gücüne ihtiyaç duyan uygulamalarda yüksek performans sağlıyor. Stamina-Speed modunu manual olarak kullanmasakta Nvidia optimus teknolojisi bu işi kendi üstleniyor, harici ekran kartına ihtiyaç olmadığında işlemci içindeki HD graphic 4000 ekran kartını kullanıyor yüksek performansa ihtiyaç olduğunda (oyunlar v.b) harici ekran kartını kullanıyor.

Full HD ekranı olduğundan oyunlardan gerçekten keyif alıyorsunuz. Crysis 2, Dirt 3, NFS Hot Pursuit 2010, NFS Shift 2, NFS The Run, bu oyunları 1920x1080 çözünürlükte donma veya kasılma olmadan oynadım. Güç seçenekleri ayarlarından 'Oyun Modu' adında yeni bir güç planı oluşturdum, bu güç planında maksimum işlemci durumunu yüzde 60'a ayarladım. Bu sayede oyunların fps lerinde düşüş olmadan işlemci sıcaklığının 7-8 derece düşmesini sağladım. (Maks. 80-85 derece arası)

Bilgisayarın soğutma sistemide gayet iyi, sağ köşesinde boydan boya bulunan ızgaradan temiz havayı emerek, arka orta kısımda bulunan boşluktan sıcak havanın tahliyesi yapılıyor. Temiz hava bilgisayarın içinde dolaşarak fana ulaşıyor buda gayet sağlıklı bir sistem.

Bilgisayarımın hdd diskini Corsair Force GT 240 Gb SSD disk ile değiştirdim. Recovery diskleriyle sorunsuz yükleme yaptım. Ayrıca Nvidia GT 640M LE ekran kartına overclock yaparak oyunlarda %50 daha yüksek performans almaktayım. Biraz daha açmam gerekirse harici ekran kartının İşlemci saat hızını 450 Mhz den - 1000 Mhz ye Bellek Saat hızınıda 900 Mhz den - 1000 Mhz ye çıkardım, oyunlarda gözle görülür ciddi bi performans farkı oldu. Hız aşırtmadan sonra 2-3 saatlik oyun sonrası ekran kartımın yükteyken sıcaklığı maksimum 83 Dereceyi gördü. Overclock öncesi maksimum görmüş olduğum değer 77 dereceydi aşağı yukarı 10 derecelik bir artış oldu. Bu şekilde bir kaç aydır kullanmaktayım bir sorun yaşamadım. Ekran kartıyla yaptığım araştırmalar sonucunda çipin 110 derece sıcaklığa kadar dayanabileceğini öğrendim. Bu değere ulaştıktan sonra ekran kartı otomatik olarak saat hızını düşürüyormuş çipi yanmaktan kurtarmak için SSd diskle ilgili olarakta bu bilgisayarın sata 3 desteği var fakat nedendir bilinmez sony bios güncellemesinde sata 3 desteğini yazılımla kapatmış bu yüzden sata 3 destekli ssd diskimi sata 2 olarak kullanıyorum buda 250 Mb okuma 250 Mb yazma hızına eşit oluyor. Ama yabancı forum sitelerinde görüp uyguladığım bir yöntemle bilgisayarımıza geçici olarak sata 3 desteği verdirebiliyoruz. Bunuda sırasıyla biostan cd rom u disable yapıp pc yi yeniden başlatıyoruz. Sonra bilgisayarı uyku moduna alıyoruz sonrasında pc yi uyku modundan uyandırdıktan sonra ssd diskimiz artık sata 3 üstünde çalışıyor, denenmiştir. Tabi bilgisayarımızı kapatıp açınca tekrar sata 2 moduna geçiyo yeniden uyku moduna alıp uyandırarak sata 3 e geçebiliyoruz bu işlemi her restart sonrası sıkılmadan yapacak olan arkadaşlar uygulayabilir. Şunuda belirteyim sata 2 üstünden çalışan bir ssd disk bile hdd disklerden 10 kat daha hızlı çalışmakta ssd ler hala lükse giriyor fiyatlarından ötürü zamanla fiyatları düşecektir. Corsair Force GT Ssd diskimden çok memnunum. 240gb olduğundan bana yetiyor şimdilik. Ama bununda çözümü var eğer hdd nizi ssd ile değiştirecekseniz Ssd yi taktıktan sonra cd rom yuvasını çıkarıp yerine hdd nizi takabiliyorsunuz.

Geforce GT 640M LE ekran kartına overclock yapmak isteyecek arkadaşlar olursa ayrıca açıklarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfun olmez -- 3 Şubat 2013; 13:26:55 >

• Arkadaşlar vaio vpc sa3m9e modelini kullanan var mı ayrıca ekran kartı değişimi oluyor mu?

• Sony vaio svs 15 serisinden aldım. Gelince incelemeleri yapacağım.

• ekran kartı nvidia gt 640m LE olan magnezyum-alüminyum malzemeli kasalı ips ekranlı olan notebooku mu aldınız, nereden aldınız fiyatı kaç? şimdiden hayırlı olsun incelemenizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proton10 -- 25 Temmuz 2014; 1:43:37 >
  • proton10 P kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bilgisayar geldi ve ilk işim recovery dvdlerini hazırlamak oldu. Tatilde olduğum için incelemeleri Eylül ayında yapabilirim.
    2006 eylülünden beri bir sony kullanan olarak eski bilgisayarım artık miadını doldurduğu için yine bir sony ile yola devam dedim. Sony kalitesini evvelden bildiğim için şimdi sony almaya kararsızdım.Çünkü son zamanlardaki sony modellerinin çoğu piyasa ile rekabet edebilmek için malzeme kalitesinden kırpılıp fiyatı daha uygun oldu.
    Araştırmalarım sonucu u işlemcili seriler ve multi flip modelleriyle karşılaştım. Birinde performans ve kalite düşük, diğerinde fiyat çok uçuk.
    Geçen senenin modeli olsa da sony nin 15 inc seviyesinde nvidia harici ekran kartlı vaio plus ips ekran magzezyum alaşımlı kasa.
    Ve belki de u işlemci serisi olmayışı.
    Sony bu işleri bıraktı gelecek nasıl olur bilinmez ama alınabilcek sony kalitesini hakkını veren 15.5" son model diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uwais -- 26 Temmuz 2014; 11:28:32 >

• ben de sony almayı düşünüyordum sonynin notebook işinden çekilmesi kötü oldu

mahsuru yoksa nereden kaç liraya aldığınızı yazabilir misiniz? kapalı kutu muydu yani sony güvenlik etiketi var mıydı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proton10 -- 27 Temmuz 2014; 0:45:28 >
    İşin aslı şöyle. Notebook ihtiyacı aniden ortaya çıktı. Yoksa sony dizüstümden memnundum. Pentium M740 işlemci var yani o kadar eski. Bilgisayar dünyasını devamlı takip ederim az çok bilgim vardır. Bütün marka ve modellere baktığımda ya ekran kalitesi kötü ya u işlemci. Ben svs 1513m1eb modelini biliyordum önceden ama o zamanlar ihtiyacım yoktu.
    Ve hikaye burada başladı. Kılavuz google baktım yok geçen seneki model. Sony merkezi aradım dediler yapabileceğimiz bir şey yok.
    Ben de bütün sony centerları aramaya karar verdim.
    İstanbul denkel sony centerda buldum.
    Ama bir durum vardı. Ürün teşhir değildi ama paket açılmış müşteriye gösterilmiş.
    Garanti verdiler ürün kesinlikle hiç kullanılmadı. 2000 TL fiyat !
    Ne yapsak ne yapsak gözümü kararttım aldım. 24 saatte kargo geldi. Üründe bir sıkıntı yok çok şükür. Zaten 2 yıl sony garantisi var.
    Senin anlayacağın risk aldım ve aldım.
    Risk almamın sebebi ekran kalitesi- svs serisinin malzeme ve kasa kalitesi-2gb nvidia harici ekran kartı var sonuçta ve ivy bridge i5 işlemci.
    Almak istersen ellerinde bir tane daha varmış ama teşhir ürünü...

• 2011 yılında yeni notebook almaya karar vermiştim, o zamanlar bulunduğum ilde sony center vardı oradaki bir modele bakmıştım nvidia gt 330m ekran kartlı bluray okuyucu full hd ekranlı büyüklüğü muhtemelen 16,4 inç falandı fiyatı 3100 ya da 3300 o civardaydı.O zamanlar oyun oynamak için bakıyordum ekran kartı düşük gelmişti sonra internetten monsterin ati 5870 ddr5 bellekli ekran kartlı modelini 2650 tlye almıştım, aldıktan 5 ay sonra oyun oynamayı bırakmadım ama oldukça azaldı.

şuan için işimi gayet iyi görüyor ama çok ağır bir de şarjı az gidiyor ayrıca kasası plastik .Benim sonyi tercih etme sebebim de sizinle aynı ; ekran kalitesi ( 3D ekranlı F serisinden bir notebooku vardı ekran kartı nvidia gt 540m olan ekranın kontrastı çok iyiydi 400 küsurdu kontrast), malzeme kalitesi ve ayrıca diğer çoğu markada olmayan özel ürünler olması mesela bu seneki modelde triluminos olması ayrıca x reality pro işlemciside var

Bence sony U serisi işlemci kullanarak iyi yapıyor çünkü şarjı daha uzun gidiyor, şu saatten sonra alacağım notebookta donanım gücünden öte malzeme kalitesi , ekran kalitesi ve şarjının uzun gitmesine dikkat edeceğim çünkü ne kadar güçlü notebook olursa olsun 2 sene sonra performans yetersiz gelebiliyor.Şu an alamam elimdekini satmam gerek ,

FİYATINI NEDEN SORDUĞUMU MERAK EDİYORSAN; BENZER BİR MODEL (RENK ve İŞLEMCİ FARKI VAR) SONYASYA İSİMLİ SİTEDE GÖRDÜM FİYATI 2700 KÜSURDU. MODEL NOSU:Sony SVS-1512V1E/S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proton10 -- 27 Temmuz 2014; 3:51:37 >

Sonyasya sitesine ben de bakmıştım orada svs serisinin 13"modelleri var hatta bahsettiğiniz F serisi i5 - nvidia 540m model var. 2700 TL
    Svs 1512 modeli gri olan svs 1513 ten farkı işletim sistemi-ram 4gb-hdd kapasitesi-işlemci ve ekran kartı paylaşımsız 1 gb.

http://www.hepsisony.com/?urun-4118-sony-vpc-se2f1e-s-intel-core-i5---4gb---640-gb---15-5-

Bunu da düşündüm ama özellikleri daha düşüktü. Ama svs 1513 ün grisi olsa onu alırdım. Gri daha şık duruyor. Belki de svs 15 serisinin son bilgisayarıdır hepsisonydeki çünkü bütün sony centerları aramıştım. Neyse hayırlısı olsun diyelim.
    Eski sony vaioyu 8 sene kullandım. Umarım şimdiki de öyle olur.

• ekran kartınızın oldukça yüksek overclock potansiyeli var keşke zamanında ben de sony alsaymışım
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.