Şimdi Ara

Vaio VPCF13Z1E/B Anakart çatlamış.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kullandığım laptop şiddetli bir şekilde darbe aldı. Sonra çalışmaz oldu. Servise yolladım anakart çatlamış diyorlar. Bu arada DVD ROM ve HDD de hasar görmüş. 900$ falan istiyorlar anakartı değiştirmek için.

Yalnız benim anlamadığım bir mesele var. Laptop hiç açılmıyor değil. Örneğin BIOS a erişebiliyorum. Güvenli kipte falan başlat ekranına da geliyor. Hatta açılışta anakart ile ilgili bir sorun varmış gibi de görünmüyor. Sadece disk okunamadığı için hata veriyor.

En kötü durumu el alarak şunu sormak istiyorum. Gerçekten anakartı değiştirmem gerekirse bunu nereden bulurum. Muhtemelen eBay gibi sitelerden diyeceksiniz. Neye dikkat ederek almalıyım. Anakart Intel PM55 Express

Internette biraz araştırma yaptım aşağıdaki sonuca ulaştım. Yalnız HP DV6 içinmiş. Bu benim laptopa uyarmı acaba?

http://www.aliexpress.com/store/405310/210846449-490088321/hot-sale-promotional-100-tested-DV6-INTEL-PM55-605705-001-PM-for-hp-used-laptop-motherboard.html

Anakart araştırırken uyarı uymazı konusunda neye bakmam/dikkat etmem gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?

• anakart çatlamasında büyük ihtimalle bios menusune falan giremezdiniz fakat imkansız demiyorum ama büyük ihtimalle anakart değiştirmenize gerek yoktur ayrıca eğer dediğiniz anakart modeli sizinkiyle aynı modelse uyacaktır aynı anakartlar birçok üründe kullanılıyor
  • Anakartta çatlak olsa çalıştırabilmeniz pek mümkün değil değişim dışında onarımda yaptırabilirsiniz ama öncelikle bir disk bulup deneme şansınız var ise diski deneyin sonra diğer parçalara geçersiniz.
  • Teknik servis deneme yaptı. Disk de anakart da bozuk diyorlar. Makina pert olmuş bu saatten sonra çalışmaz dediler bana.

Anakart modeli derken ne kast ediyorsunuz? Intel PM55 Express oalrak baksam yeter mi? yoksa dikkat edilecek başkaca şeyler var mıdır.

Ya parayı verip alırım anakart sonra o da elimde kalır diye korkuyorum.
  • siz makinayı servisten alıp tamir yapan başka yerlere neden göstermiyorsunuz?
    servisler tamir ile uğraşmaz,direk anakartı değiştirirler..belki tamirle düzelecek durumdadır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

siz makinayı servisten alıp tamir yapan başka yerlere neden göstermiyorsunuz?
    servisler tamir ile uğraşmaz,direk anakartı değiştirirler..belki tamirle düzelecek durumdadır?

Ya servis derken tamirciyhe verdim zaten. Yan sanayi servisler ya da üretimlerden falan bahsettiler. 900$ ona verdiği fiyat. Sony Servisine gitmedi makina hiç. Büronun bilgisayarları ile ilgilenen tamirciye verdim yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.