Şimdi Ara

Vakıf Üniversitesinde Okumak Avantaj Mı Dezavantaj Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kampüs falan yeni öğrenciler desen zengin arabadan geçilmiyor kampüsün içerisi.

Çankaya isim olarak kötü değil ilk sınıftan itibaren günlük 2 saat falan dersimi çalışsam baştan sıkı tutsam aselsan da yada dengi iyi şirketlerde iyi pozisyonda iyi maaşla çalışabilir miyim ?

+ olarak çankayada ne piliçler vardır ama benim mercedesim olmayacak en fazla anamın sportage (2016) ile ara sıra gidebilirim yani piliçler tabanway yerine mercedesli kekolara kaçabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bnde kısmı vakıf üniversiteside burslu okuyorum hanımla konferansta karşılaştım öyle dediniz gibi mersolar ferrorlarla kız olmuyor onlar Bizim halk dilinde O.U.P. DEDİMİZ KESİM illa sana göre biri vardır üni sormayın söylemem ama okudugum bölümün en iyisi (fizik) (2018 ama sanat tarihi okucam ;) )

• ASELSAN ODTÜ'den, Bogazici'den, Bilkent'ten bile en iyileri seçiyor. Ortalaman 4 olursa ve stajlarda yemeyip uyumayip calisirsan belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thundercry -- 19 Haziran 2018; 2:37:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben Koç'a gitmeden önce aşırı önyargılıydım, millet zengin olacak, herkesin arabası olacak, her gün clublara gidilecek, ben ne yapacağım vs diye, lakin gittiğim gibi hiç beklemediğim şeylerle karşılaştım.

Daha ilk haftam, kantine indim bir baktım çocuğun teki adamla pazarlık yapıyor kaşarını ben versem kaşarlı dürümü ekstra para almadan yapar mısın diye. Devamlı kantincilerden beleş çay istemeleri saymıyorum bile.

Bir arkadaş grubumuz oldu, arabası olan tek kişi vardı aralarında, o da 2. ya da 3. senesinde almıştı. Daha sonralarda pek çok insanla tanıştım, ama yine çoğunun arabası yoktu.

Okulda yemek fiyatları arttığında protestolar yapıldı, organizasyon biletleri pahalı olduğunda şikayetler edildi, yani gayet normal, beklediğimden farklı bir topluluktu. Mesajlar görüyorum herkesin altında porsche var diye, okulun içine girsen birkaç yüz kişilik park yeri anca var, kim nereye sığacak arkadaş durum öyle olsa? Yakın arkadaşlarımdan bir tanesinin 3 serisi BMW'si vardı, ondan daha lüksüne de binmedim okul hayatımda.

Bu zengin oranı işletme ve ekonomi bölümlerinde daha yüksek tabi mühendislik, tıp, hukuk bölümlerine nazaran, ama yine de gayet senin gibi olan insanlardan oluşan bir arkadaş grubu bulman çok olası. Yani diyeceğim odur ki önyargılı olma, tahmin ettiğin kadar kötü olmayacağına eminim, senin gibi düşünerek oralara giren çok insan var, sen keyfine bak.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    ben uniyi biliyorum içerisi mercedes c200 leon vs kaynıyor

cls falan var

Ferrari görmedim ferrari fazla uç noktalarda leon bile 90-100k c200 250k

• camonn dh

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp okuyan var mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çankaya değmez hacı

Bir daha hazırlan madem paran var bilkent ücretli kazan

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Yemek fiyatları nasıl hocam

Okul neden bu kadar pahli senelik 55k nedir ya

• piliçlerden çıkartırım parayı

• Çankayayı bilmem ancak hem devlet hem vakıf üniversitesinde okumuş birisi olarak şöyle kıyaslama yapabilirim.

Devlet üniversitesindekiler daha inekler. Sınıflar kalabalık ve rekabet ortamı daha yüksek. Bir işin olsa ne hocalar ne görevliler ilgilenir, senin gibi 100 kişi daha gitmiştir belki de. Bıkmışlar artık.

Zengin-Fakir olayı her üniversitede vardır. Devlettekiler daha fakir, özeldekiler daha zengin diye bir şey yok. İkisinde de çok zengin de vardı ortalama da vardı kötü durumda olan da vardı.

Devlet üniversitesindeki erkekler csgo-lol-futbol ile vakit geçiren tiplerdi. Özeldekiler lol csgo ne onları bile bilmiyordu. İnternette takılan oyun oynayan çok az kişi vardı. Özeldekiler biraz daha rahat ve serbest gibi geldi bana. Aynısı kızlar için de geçerli. Devletteki kızları pek beğenmedim zihniyet olarak burada herkesin sövdüğü kız tipleri gibiler. Özelde ise kaç yıldır takıldığım çok iyi kız arkadaşlar edindim. Devlette kapalı kız sayısı ve iktidar yanlısı sayısı daha çoktu, özeldeki kızlar daha serbest gibiydi. Kapalı kız çok az olmasına karşın bikini şort ile gelenler bile vardı. ( yüceltme ya da aşağılama yapmıyorum, gördüğümü yazıyorum. )

Sosyal ortam olarak kesinlikle özel.
    Rekabet, ders ortamı olarak ise devlet.
    Arada tabiki istisnalar çıkar okuldan okula değişebilir. Özelde ders yok, devlette sosyal ortam yok diye bir şey demiyorum sonuçta. Özelin sosyal imkanları okul olarak da çevre olarak da daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 19 Haziran 2018; 15:0:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xakler

Çankayayı bilmem ancak hem devlet hem vakıf üniversitesinde okumuş birisi olarak şöyle kıyaslama yapabilirim.

Devlet üniversitesindekiler daha inekler. Sınıflar kalabalık ve rekabet ortamı daha yüksek. Bir işin olsa ne hocalar ne görevliler ilgilenir, senin gibi 100 kişi daha gitmiştir belki de. Bıkmışlar artık.

Zengin-Fakir olayı her üniversitede vardır. Devlettekiler daha fakir, özeldekiler daha zengin diye bir şey yok. İkisinde de çok zengin de vardı ortalama da vardı kötü durumda olan da vardı.

Devlet üniversitesindeki erkekler csgo-lol-futbol ile vakit geçiren tiplerdi. Özeldekiler lol csgo ne onları bile bilmiyordu. İnternette takılan oyun oynayan çok az kişi vardı. Özeldekiler biraz daha rahat ve serbest gibi geldi bana. Aynısı kızlar için de geçerli. Devletteki kızları pek beğenmedim zihniyet olarak burada herkesin sövdüğü kız tipleri gibiler. Özelde ise kaç yıldır takıldığım çok iyi kız arkadaşlar edindim. Devlette kapalı kız sayısı ve iktidar yanlısı sayısı daha çoktu, özeldeki kızlar daha serbest gibiydi. Kapalı kız çok az olmasına karşın bikini şort ile gelenler bile vardı. ( yüceltme ya da aşağılama yapmıyorum, gördüğümü yazıyorum. )

Sosyal ortam olarak kesinlikle özel.
    Rekabet, ders ortamı olarak ise devlet.
    Arada tabiki istisnalar çıkar okuldan okula değişebilir. Özelde ders yok, devlette sosyal ortam yok diye bir şey demiyorum sonuçta. Özelin sosyal imkanları okul olarak da çevre olarak da daha iyi.
    Güzel yazmışsınız ben de bir kaç ek yapayım.

Devlette hocalar ve asistan hocalar çok ilgili değil. Özelde çalışan, bir şeyler yapmak isteyen öğrenci sayısı az olduğu için çok ilgililer.

Şahsen bizim okulda da lüks araba ile gelen, starbucksta macbook + iphone + araba anahtarı kombosunu yapan öğrenciler var. Özeller kadar değildir tabi ama. Hani dediğiniz gibi zengin-fakir olayı her üniversitede var o yüzden ayırt etmiyorum.

Şahsen ben köklü devlet okullarındaki sosyal ortamı seviyorum. Küçük vakıflarda okuyan arkadaşlarım var hepsi sosyal ortamdan muzdarip ha ben de çok sosyal değilim ama sosyallik isteyen her yerde yapıyor.

İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi, Marmara, Hacettepe, İÜ, Gazi, GTÜ, Ankara önerdiğim devlet üniversiteleri. Anadoluda okumak yerine (tıp hariç) kaliteli vakıflarda okumayı öneririm maddi durum varsa.

İş imkanına gelirsek ben iyi bölümlerin vakıf mezunu olsa da işsiz kalacağını zannetmiyorum. Gidip de vasat bir bölüm okursanız master yapsanız bile işsiz kalıyorsunuz.

Sıralama şöyle olmalı:

İyi bölüm + iyi okul > iyi bölüm + vasat okul > vasat bölüm + iyi okul > vasat bölüm + vasat okul

Aselsan gibi yerlere Çankaya'dan girmek biraz zor çünkü işe alımlarda üniversite giriş sıralamanıza bile bakıyorlar. İyi okul burada devreye girer. Tabi illa savunma sanayii isteniyorsa özel şirketler var. Buralarda da iş bulunabilir. Elektronik güzel bölüm, öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DFD8C17B -- 19 Haziran 2018; 15:14:38 >

• ben kolej çıkışlıyım zaten dediğin olayı bende bu sene yaşadım benim arkadaş grubumda lol csgo oynardı ama çok nadir gece canımız isterse falan genelde gezme tozma şeklindeydi bu sene dershaneye gidince aşırı bi level farkı yaşadım dershanedikiler csgo lol ile kafayı bozmuş dışarda 10tl ye kebabı aşırı pahalı bulup 2tl ye en kıytırık çöp dönerci arayan tiplerdi

Kolejde siyaset araba karı kız herşeyi konuşuyorduk bilgiliydi insanlar

Dershanede oyunla kafayı bozmuş makarna kafalar vardı

Sanırım benim kültür vs seviyeme göre zaten devlette sıkıntı yaşarım

• Koç Bilkent Sabancı dışındakilerin vakıf üniversitesi değil özel üniversitedir müşteri gözüyle bakıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphonekullanicisi -- 19 Haziran 2018; 18:34:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerlinKaplanı

ben kolej çıkışlıyım zaten dediğin olayı bende bu sene yaşadım benim arkadaş grubumda lol csgo oynardı ama çok nadir gece canımız isterse falan genelde gezme tozma şeklindeydi bu sene dershaneye gidince aşırı bi level farkı yaşadım dershanedikiler csgo lol ile kafayı bozmuş dışarda 10tl ye kebabı aşırı pahalı bulup 2tl ye en kıytırık çöp dönerci arayan tiplerdi

Kolejde siyaset araba karı kız herşeyi konuşuyorduk bilgiliydi insanlar

Dershanede oyunla kafayı bozmuş makarna kafalar vardı

Sanırım benim kültür vs seviyeme göre zaten devlette sıkıntı yaşarım
    Anadolu'da vasat bir üniversitede çok sıkıntı yaşarsın. İyi devletlerde yine seviye de yüksek oluyor ama kötülerde seviye de düşük. Vakıf yazmalısın.

• eyvallah hocam

bu arada universiteye geçecekler hayalleri oyun notebooku almaktı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.