Şimdi Ara

Vakıf ünivertesininden ayrılmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kültür üniversitesine kayıt oldum fakat eğitim kalitesinden hiç hoşnut değilim.Hazırlık okuyan fazla öğrenci olmasından dolayı,bizimle beraber 4 sınıfı,adını hatırlamadığım bi iş merkezinin içine koymuşlar.Sorum şu ben bu üniversiteden ayrılabilirmiyim ? hazırlanıp güzel bi devlet ünisine geçmeyi düşünüyorm ..Bir yıl olarak benden istenen ücret 14 bin Tl idi.Ben bunun 4 bin lirasını peşin verdim.Eğer ayrılabilirsem bana ödeme yapılırmı yada benim ödeme yapmam gerekirmi ?

• Bir tanesinden emin olmamakla birlikte, bildiğim kadarıyla 3 seçeneğin var.

Önce emin olmadığım olanla başlayayım, 1 numarayla. :)

1 - YÖK'ün yeni almış olduğu bir karar vardı. Son gün ne zaman bilmiyorum ama 1 ay içerisinde hazırlık sınıfları dahil olmak üzere başka bir üniversiteye/bölüme geçilebiliyordu diye hatırlıyorum. ÖSYS puanının, geçilmek istenen yerin taban puanına eşit veya bu puandan büyük olmak kaydıyla tabii ki... Dilekçeyle ve istenen diğer belgelerle geçilebildiğini okudum. İşin detaylarını bilmiyorum. Emin olmadığım alternatifin bu. Süresi geçmiş de olabilir yani...

2 - "YÖK Kurumlararası Yatay Geçiş Esasları" ve başvurmak istediğin Üniversitelerinin Senatolarının almış olduğu "Yatay Geçiş Şartları" çerçevesinde başka bir Üniversitede eğitimine devam edebilmen mümkün. Yani adı sıkça duymuş olabileceğin gerçek Yatay Geçiş bu. Bunu yapabilmen için; Şu an bulunmuş olduğun Üniversitede (- 4 yıllık bir bölümde okuduğunu varsayarak söyleyeceğim - ) hazırlık sınıfını ve 1.sınıfı tamamlaman gerekiyor. Aksi takdirde bu şekilde olandan yararlanamıyorsun. 1.sınıfın sonunda koşulları taşıman halinde, istediğin Üniversitelere başvurabilirsin. Koşulları taşıyor olman, kesin olarak kazanacağını göstermez tabii ki. Başvuranlarla alakalı bir durum var. Yapman gereken ise; 1.sınıftayken gerçekten planlı çalışarak iyi bir not ortalaması yapmak ve bunun ışığında başvurmak. Bazı Üniversiteler ÖSYS Yerleştirme puanlarına da çeşitli oranlarda bakarlar. Örneğin, %70 Not Ortalaman %30 ÖSS puanın gibi. ÖSS'ye hiç bakmayan okullar olduğu gibi, %80 ÖSS %20 Ortalama ile Yıldız Teknik Üniversitesi'nin buna daha çok önem verdiğini söylemek mümkün. Ya da Marmara Üniversitesi'nin %50 not ortalaması, %50 ÖSS puanını değerlendirmeye dahil ettiğini söyleyebiliriz.

3 - Son çare.. Yeniden Üniversite sınavına girmek. Fakat, bu yıl hazırlık okuduğuna göre 2013 girişli olduğundan, 2014'de katılacak olduğun ÖSYS sınavında okul puanının yarısı kesintiye uğrar. 2015 ÖSYS sınavında ise herhangi bir kayıp yaşamazsın.

Kolay gelsin. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MLoveR

Bir tanesinden emin olmamakla birlikte, bildiğim kadarıyla 3 seçeneğin var.

Önce emin olmadığım olanla başlayayım, 1 numarayla. :)

1 - YÖK'ün yeni almış olduğu bir karar vardı. Son gün ne zaman bilmiyorum ama 1 ay içerisinde hazırlık sınıfları dahil olmak üzere başka bir üniversiteye/bölüme geçilebiliyordu diye hatırlıyorum. ÖSYS puanının, geçilmek istenen yerin taban puanına eşit veya bu puandan büyük olmak kaydıyla tabii ki... Dilekçeyle ve istenen diğer belgelerle geçilebildiğini okudum. İşin detaylarını bilmiyorum. Emin olmadığım alternatifin bu. Süresi geçmiş de olabilir yani...

2 - "YÖK Kurumlararası Yatay Geçiş Esasları" ve başvurmak istediğin Üniversitelerinin Senatolarının almış olduğu "Yatay Geçiş Şartları" çerçevesinde başka bir Üniversitede eğitimine devam edebilmen mümkün. Yani adı sıkça duymuş olabileceğin gerçek Yatay Geçiş bu. Bunu yapabilmen için; Şu an bulunmuş olduğun Üniversitede (- 4 yıllık bir bölümde okuduğunu varsayarak söyleyeceğim - ) hazırlık sınıfını ve 1.sınıfı tamamlaman gerekiyor. Aksi takdirde bu şekilde olandan yararlanamıyorsun. 1.sınıfın sonunda koşulları taşıman halinde, istediğin Üniversitelere başvurabilirsin. Koşulları taşıyor olman, kesin olarak kazanacağını göstermez tabii ki. Başvuranlarla alakalı bir durum var. Yapman gereken ise; 1.sınıftayken gerçekten planlı çalışarak iyi bir not ortalaması yapmak ve bunun ışığında başvurmak. Bazı Üniversiteler ÖSYS Yerleştirme puanlarına da çeşitli oranlarda bakarlar. Örneğin, %70 Not Ortalaman %30 ÖSS puanın gibi. ÖSS'ye hiç bakmayan okullar olduğu gibi, %80 ÖSS %20 Ortalama ile Yıldız Teknik Üniversitesi'nin buna daha çok önem verdiğini söylemek mümkün. Ya da Marmara Üniversitesi'nin %50 not ortalaması, %50 ÖSS puanını değerlendirmeye dahil ettiğini söyleyebiliriz.

3 - Son çare.. Yeniden Üniversite sınavına girmek. Fakat, bu yıl hazırlık okuduğuna göre 2013 girişli olduğundan, 2014'de katılacak olduğun ÖSYS sınavında okul puanının yarısı kesintiye uğrar. 2015 ÖSYS sınavında ise herhangi bir kayıp yaşamazsın.

Kolay gelsin. :)

Peki,yatay geçiş düşünmesem direk olarak üniversiteden ayrılsam prosedür nasıl işler ?

Bu seneden bahsediyorm.Amacım 14 bin tl'yi sadece hazırlığı geçmek için vermek istememem..çok saçma geliyor çünkü özelliklede kaliteyi gördükten sonra..

Bölümüm İngiliz Dili ve Edebiyatı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlenPalyao -- 10 Ekim 2013; 0:17:26 >

• Üniversiteden kendi isteğinizle ilişik keserek ayrılmanız mümkün.

Ancak mali açıdan nasıl bir durum olacağını maalesef bilmiyorum, bunun için en mantıklı olan Öğrenci İşleriyle ve Mali İşler Başkanlığı ile görüşmenizdir. :)

İlişiğinizi keserseniz, yeni bir Üniversiteye girebilmen için tek yol ÖSS olur. Onu da belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MLoveR -- 10 Ekim 2013; 2:16:59 >
  • Duymak istediğim tam olarak buydu,çok teşekkürler.
  • Rica ederim.

Ama unutma, okuldan kendi isteğinle ilişik kestiğin zaman okula tekrar geri dönüş imkanın olmuyor.

Bir de ilişik kes ya da kesme, 2014 ÖSS sınavına katılman halinde okul puanın yarı yarıya kesilecek maalesef.

Bunları da göze almalısın.

Kolay gelsin. ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.