Şimdi Ara

Vakti Zamanında(VE Şimdiki Zamanda) Blizzz Bu Güvenin AZ Diyenleri Buraya Alalım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: neuro

Ben hala güveniyorum. Blizzard yaparsa en iyisini yapar ve yaptı diyorum. Diablo 3 çok fazla eksiği olan hala gelişmekte olan bir oyun. Aynı zaman da potansiyeli çok yüksek olan bir oyun.

Ben her gelen patch'de oynun mükemmeliğe bir adım daha yaklaşacağına dair hiç bir şüphem yok. Blizzard'a da bu konuda güvenim tam. Evet burdayım bir sorun mu var?

Ha bu arada çok fazla güvenim tam diye adam da bulamazsın. Çünkü o adamlar oyunu oynamakla meşguller daha çok.

sonuna kadar hak veriyorum

hemen cevap atamadım konu sahibi arkadaş kusura bakmasın, diablo'daydım forum bakamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Agamotto

Özellikle son patchden sonra bu tarz şikayetlerde artma oldu. Bu şikayet sahiplerinin eminim ki 90%'ı DH oyuncusudur

Kalanı da wizard falan olsa gerek

artma sebebi patch le beklenti büyüktü,söylenenler olmayınca sabır bi yere kadar
    1 aydan fazladır oynuyorum ve gelişme görmüyorum zihniyet ve düşünce çok farklı beklenenden ve istenenden
    ben demiyorumki süper item düşsün bi vurdum mu iki doksan uzasın moblar,aksine hiç istenilmeyecek birşey oyunun kolaylaşması,oyunun zorluğundan dem yakınmadım bu güne kadar
    sistemi bi türlü kavrayamadım vede beğenmedim birgün beğenirim dedim lakin durum değişmedi
    skill ağacı yaş stat olayı yok,itemde stat gereksinimi yok vs vs...hell de oynarken inferno için item düşmüyordu öyle bir ihtimal dahi yoktu yeni geldi oda,lakin bu sefer de aşırı bi külfet vede buff getirdiler,dengeyi bi türlü sağlıyamadı denge uzmanı blizz...erken deniyor olur zamanla deniyor da ,sistemi ben baştan tuhaf buluyorum zaten,oynama olsun bitsin denilebilir
    sonuç olarak,işte konuyu açma sebebimde belki benim kaçırdığım bir mesele vardır mevzu vardır bilgi sahibi biri yazar belki diye açtım konuyu hepsi bu

• quote:

Orijinalden alıntı: macgdestor

quote:

Ben hala güveniyorum. Blizzard yaparsa en iyisini yapar ve yaptı diyorum. Diablo 3 çok fazla eksiği olan hala gelişmekte olan bir oyun. Aynı zaman da potansiyeli çok yüksek olan bir oyun.

Ben her gelen patch'de oynun mükemmeliğe bir adım daha yaklaşacağına dair hiç bir şüphem yok. Blizzard'a da bu konuda güvenim tam. Evet burdayım bir sorun mu var?

Ha bu arada çok fazla güvenim tam diye adam da bulamazsın. Çünkü o adamlar oyunu oynamakla meşguller daha çok.

sonuna kadar hak veriyorum

hemen cevap atamadım konu sahibi arkadaş kusura bakmasın, diablo'daydım forum bakamadım

biraz daha açarsanız o söylediklerinizi konuyu açma sebebi yerini bulmuş olucakdır diye düşünüyorum
    bende oyundayım bir buraya bakıyorum bir d3 e :)
    birde girmiyor adlı arkadaşın attığı linke bakmanızı öneririm,en iyisini yaptı demek güzel lakin o lafın altı dolu olmalı ki alel ade bi firma değil o insanlardan beklenti büyükken herşey göze batar

• quote:

Orijinalden alıntı: rockelnes

quote:

nedir açman gerekirse o memnuniyet ve güven veren mükemmeliğe götüren potansiyeli yüksek şeyler...
    ben 3 karakter kastım ayrı ayrı wizard hunter barbar,(teçizat ta süper olmasada iyi durumda hepsinde )üçü ilede iyiyim bi sorun yok oynanıyor bi şekilde artık ama mevzu şu söylenenler ve ortaya çıkan tablo vahim malisef
    ve daha ne çıkar bilmiyorum,birde şöyle birşey dah varki skill sistemi tamamen konsola uygun olsun diye tasarlanmış bir yapı ve bu nedenlede kısıtlı ve sıkınıtı ihtiva ediyor
    muhaha çok demişim, yapılan yorumlar okadar alakasız ve saçma ki ,napim şakaya vuruyorum karşılıklı sövelim kızalım bağrışalımmı yani bumudur istenilen
    çok basit bir kaç soru sordum ki evet alaylı oldu komik ve ciddiyetsiz oldu,oda eğlence olsun diye yoksa o uslup bir kişi veya kişilere hakaret olsun diye yazmadım

Öncelikle yazdığın hiç bir şeyi hakaret olarak algılamadım zaten orada bir sorun yok.

Oyunu beğenmediğini yazmışsın ve çok güzel olacak güvenin diyenler nerde diye sormuşsun. Ben de üzerime alındım ve burdayım diye yazdım olay bu yani.

Ama hala tam olarak neyi beğenmediğini anlamadım. Sadece skill sistemi demişsin mesela diablo 2'deki skill sistemi daha mı güzeldi? Bana göre bu skill/stat sistemi diabklo 2'den daha güzel.

Senin soruna gelirsek:
    Diablo'nun vaadettiği şey : Yaratık öldür daha iyi itemler bul, bulduğun itemlerle yine yaratık öldür ve daha iyi itemler bul, yine yaratık öldür falan filan... Diablo'nun oyunculara vaadettiği tek şey bu.
    Mükemmelliğe götüren en basit şeyi söyliyim. Yaratık öldürmek Diablo 2'den daha zevkli.D3'te Yaratık öldürmek dünyanın en iyi h&s oyunundan daha zevkli Daha ötesi var mı?

Ha oyunun eksiklerine gelirsek:

Karakterler arasında denge yok. Yama ile düzeltilebilir.
    İtem çeşitliliği ve legendary itemlerin rare'lara kıyasla kötü olması. Yama ile düzeltilir.
    Skiller arasındaki dengesizlik. Bazı skillerin neredeyse hiç bir kullanım alanının olmaması. Bu yüzden kullanılan build kombinasyonlarının az olması -> Yama
    AH'deki eksiklikler -> Yama.
    Beyaz, crude, masterwork vb.. itemlerinin oyuna hiçbir katkısı yok. Tamamen gereksiz. Belki ileride yama/ek özellik ile bir anlamı olabilir.

Blizzard'a olan güven konusuna gelirsek:
    2 yıl öncesine kadar Blizzard Starcarft 1'e hala patch çıkarıyordu. 10 yıldan sonra bir oyuna offical patch çıkaran başka bir firma söyler misin? En fazla 1 ya da 2 tane daha vardır.
    Diablo 3'e dönersek : Her çıkan yamada Blizzard'ın oyunu daha oynanabilir hale getirmeye çalışması, oyundaki sıkıntıların bazılarını şimdiye kadar çıkmış yamalar ile kapatması.

Örnek : 5 nv'den sonda herkes boss kesip çıkıyordu oyundna. Bu da farmı tekdüze hale getiriyordu.(Diablo 2'nin de en büyük sorunlarından biriydi bu.) Bunun için 5nv'den sonra kestiğin pack'te bir garanti rare gelmesi, bossların güçlenmesi, 2 garanti rarenin 1 düşmesi.
    İtem craft ve gem combine mantıksızdı, yapılan düzeltmelerle daha mantıklı hale geldi.

Neden hep diablo 2 ile karşılaştırdım? Çünkü diablo 2 bence dünyanın gelmiş geçmiş en iyi h&s oyunuydu. D3'te dediğim gibi yaratık öldürmek daha zevkli. Zaten gerisi teferruat yama ile düzeltilecek şeyler. Bu yüzden potansiyeli çok fazla.

• güzel yorum,
    yamalarla düzelir umudu bende de var ama çok düşük bir seviyede ki zaten o yüzden hala oynuyorum
    diablo 2 karşılaştırmak yanlış gibi geldi çünkü birkaç ortak nokta kes biç ilerle,item topla,kes biç ilerle, temelde olayı bu zaten ama detayda d3 biraz yavan kalıyor
    üstelik ben inanıyorum ki d2 oyuncuları böyle bir diablo beklemiyordu hiç birinin aklının ucundan dahi geçmiyordu...(mevzu netleşene kadar tabiki :) )
    demirci hala ve hala çok gereksiz çünkü ordan düzgün item çıkması çok ama çok külfetli hangi levelde olursa olsun
    kuyumcu ise gem lerde level gereksinimi olmadığından hala anlamsız ve gereksiz yani o baştaki gemler flawless square ye kadar olan kısmı külliyen yalan dolan direk ordan başlasa da olurmuş
    valor buff olayı ise yine aynı rütin d2 de boss a giderdin yada belli yaratıklara,burda da pek fark yok çok ufak tefek nüanslar var,güzel nüanslar ama farklılık varmı benim için yok gibi birşey
    heleki prime evil'a oynayan demonların elitlerden daha kolay olması ve onların daha fakir olması çok tuhaf bi durum
    belli başlı skiller dışında vazgeçilmez konumda olan ve bu yüzden sınırlı build olması durumu var,patch ile düzelmesi muhtemel az da olsa
    sadede gelirsem benim temel eleştirim dayanak noktam şuydu onca yıl en iyisi olsun diye uğraşan adamlar sürekli erteleyen bu adamlar,nasıl oluyorda böyle bir yapımla ortaya çıkabiliyor,benim temel sorunum bu aslında....son olarak blizz north oyun yapıcam dedi blizz para dedi,onlarda çekti gitti yada kovuldu herneyse işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockelnes -- 22 Haziran 2012; 17:43:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Capt. Awesome

quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

d3den sonra yeni çıkıcak mmolarını rahat 3 ay geçmeden almayı bile düşünmem o kadar net. 3ay sonra bir düşünürüz

quote:

Hayatımda hiç Blizz oyunu oynamadim (Diablo 3 hariç) ve açıkçası Blizz'i fazla övdükleri içinde pek sevmezdim ama anlamadığım bir nokta var; Yeni çıkmış bir oyundan ne istiyorsunuz ? Bana sorunsuz çıkmış bir online oyun gösterebilir misiniz ? Tamam eleştirin ama bu kadar da kin kusulmaz, ben inanıyorum bu oyun ilerde çok iyi olacak ama önce sabr etmesini bileceğiz.

sana en az diablo3 kadar sorunlu çıkmış ve çıktıkları 1 haftadan sonra oyuncular ve oyun medyası tarafından nasıl dibine gömülen ve binlerce abone kaybetmiş ve ücretsiz olmaya çalışan en az 5 online oyun söylerim.

o oyunları yerden yere gömen heriflerin/oyun dergilerinin vs. hepsi d3e gelince bunlardan ufacık sorun/ufak dengesizlikler, ay o gözden kaçmıştır olur öyle olur diye bahsediyor. ufak sorun görmesek bizde inanıcaz

Ben ''çıktığında sorunsuz olan, oynayan herkesten 10 üzerinden 10 puan almış bir oyun gösterebilir misiniz?'' diye sordum, ''çıktıktan sonra bilmem ne oldu, bu oldu, şu oldu...'' benzeri birşey sormadım. Mesela Aion, çıkacağı zaman WoW'u bitirecek dendi ve çıktığı ilk günlerde oyuna yoğunluktan girmek mümkün olmadı, peki sonra ne oldu ? Oyun güme gitti ve şu an F2P. Daha bir çok oyun var güme gitmiş ve gidecek oyun, online oyun dünyası böyle...

Oyun ilerde ne olur bilemem, belki çamura batar ve belki de çok iyi yerlere gelir. Ben oyunun daha iyi olacağını düşünüyorum.

Oyunun eksiklikleri var ve hala devam ediyor ama milyonlarca insanın oynadığı bir oyunda herkesi memnun edemezsiniz, değil mi ? Blizz oyunu batırıyor mu batırmıyor mu, bunun hakkında da pek bir şey diyemem, çünkü herkesin oyundan beklentileri farklıdır.

sorun var sorun var. diablonun sorunu BETA olması hiç mi hiç test edilmemesi. bunun neyini savunuyorsunuz anlamıyorum. yoğunluktan girilmeme gibi bir şey değil bu oyun şu an beta. beta oyun için bizden 110 lira para aldılar. beta oyun için millet rmahtan dolarcıkları sayıp üstüne as gear dizdi 1 hafta sonra hepsi çöpe gitti çünkü oyun BETA. beta oyun için günlerce farmlayıp gear diziyoruz fakat bir nerfte çöpe gidiyor. bugün atack speed nerf yedi yarın loh yiyicek sonra crit yiyicek vs o sırada 1-2 tanesi bufflancak falan fişman

blizzard öyle bişi yapmaz diyorsanız en yakın örneği wow, kaç kere statları nerflediler sonra olmadı dyip tekrar buffladılar, sonra tekrar nerf. adeta bir kısır döngü

quote:

Orijinalden alıntı: yazar11

quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

d3den sonra yeni çıkıcak mmolarını rahat 3 ay geçmeden almayı bile düşünmem o kadar net. 3ay sonra bir düşünürüz

quote:

Hayatımda hiç Blizz oyunu oynamadim (Diablo 3 hariç) ve açıkçası Blizz'i fazla övdükleri içinde pek sevmezdim ama anlamadığım bir nokta var; Yeni çıkmış bir oyundan ne istiyorsunuz ? Bana sorunsuz çıkmış bir online oyun gösterebilir misiniz ? Tamam eleştirin ama bu kadar da kin kusulmaz, ben inanıyorum bu oyun ilerde çok iyi olacak ama önce sabr etmesini bileceğiz.

sana en az diablo3 kadar sorunlu çıkmış ve çıktıkları 1 haftadan sonra oyuncular ve oyun medyası tarafından nasıl dibine gömülen ve binlerce abone kaybetmiş ve ücretsiz olmaya çalışan en az 5 online oyun söylerim.

o oyunları yerden yere gömen heriflerin/oyun dergilerinin vs. hepsi d3e gelince bunlardan ufacık sorun/ufak dengesizlikler, ay o gözden kaçmıştır olur öyle olur diye bahsediyor. ufak sorun görmesek bizde inanıcaz

Diablo Online beleş ya da aylık paralı oynanan bir oyun değil, biliyor muydun?

Bu arada adam sevmediği halde 250 saat oynamış, sevse noolurmuş kimbilir

en kötü hack'n slash 1 ay oynanır zaten. torchlightı da oynarsın diabloyu da. önemli olan d2den 10 yıl sonra çıkan devam oyunun seriyi bir 10 yıl daha taşıyabilmesi. fakat bu halliyle imkansız. babanızın firmasıymış gibi 10 senede adam akıllı 1 devrimsel yenilik ve özgünlük içermeyen, 15 kere ertelenip hala beta sürümünü release diye kakalayan firmayı nasıl savunuyorsunuz böyle

ayrıca p2p olması mı lazım? verdiğin 110lira yetmiyor mu? rmah kullanınca senden sömürdükleri yetmiyor mu? exp paketlere sayıcağın paralar yetmiyor mu? illa düzgün hizmet almak için aylık mı ödemen lazım

• Yamalarla şu anda oyunda bulunan yanlışların eksikliklerin 10 da 1'i bile düzelmedi. Ama gidişat iyi. Blizzard oyuncuların çektiği sıkıntıları ve oyunun sıkıntılarını iyi analiz ediyor. Yukarıda vermiştim örneğini.

Oyunu biraz eleştirebilmek için(olumlu/olumsuz) en etkili yöntemlerden bir oyunla karşılaştırmaktır diye düşünüyorum. Diablo 2' de karşılaştırılacak en iyi oyun.

Oyun Diablo 2'den bazı özellikler bakımında çok farklı evet ama bu farklılıklar aynı zamanda Diablo 2'nin en büyük sorunlarıydı. Yani D3 daha şimdiden Diablo 2'nin en büyük sorunlarını giderdi. Gidermeye de devam ediyor.

Eğer güzel bir planın varsa Exalted grand... gibi ya da güzel bir legendary planın varsa crafting o kadar da saçma değil artık.

Gemler konusunda bir nebze de olsa haklısın. FS'ye kadar olan gemlerin page istememesi lazım bence. Tek sorun bu.

valor buff olayında 5 nv'den sonra rare pack kesmeye devam edersen her keşişte 1 rare garanti artık. Bu da belli noktları değil bütün Act'i farmlamaya itiyor insanları ki bu gayet güzel bence. Diablo 2'de insanlar Meph,Pindle,Baal dışında neredeyse hiç bir yeri farmlamazdı.

"belli başlı skiller dışında.. " Patch ile düzelmesi en zor olan şey bu. Ama bunu başabilmek gerçekten çok zor. Daha da bunu başarabilmiş bir h&s oyunu yok.(Optimal build yerine birden fazla viable build.) Umarım Blizzard Diablo 3 ile bunu başarır.

Oyunun çıkışı çok gecikti haklısın. Bunun da bazı nedenleri var. En büyüğü Blizzard North'un oyunu MMORPG olarak çıkarmak istemesi. Blizzard'ın bunu kabul etmemesi. Ardından yapılan prototip'in de Blizzard'dan onay almaması. Ki çok doğal dı zaten internete'de düştü zaten görürsün. Bundan sonra zaten yeni bir ekip kuruldu o ekibin kurulması zaten 2 sene sürdü falan filan derken 12 sene oldu.

Bu kadar çok tepkinin olması çok doğal. Bunun belli başlı sebepleri var.

1. 12 seneden sonra beklenti inanılmaz düzeylere geldi.
    2. Hiç bir online oyun ilk çıktığında mükemmel olmaz. Online oyunlar oynandıkça gelişir. Online oyunların doğası böyledir.

3. Klasik olacak ama "meyve veren ağaç taşlanır." durum aynen böyle aslında. Adam bütün gün inferno'da farm yapıyo sonra bir şeyi beğenmiyor giriyor d3 forumunda sövüyor da sövüyor. Neden? Firmaz Blizzard, oyun D3, beklenti çok fazla. Adam herşeyin mükemmel olmasını istiyor. Oyun kötü olsa oyun çıktıktan 1 ay sonra kimse sövmez oyuna. Çünkü herkes bırakır oynamaz. Forumuna da girmez. Ama adam oynuyor oynuyor sonra giriyor sövüyor. Oynuyosan neden sövüyosun, sövüyosan neden oynuyosun diye sorarlar adama?
    Mesela Dungeon Siege 3. Ben ilk iki oyunu çok sevmiştim. Diablo 2'nin tahtının yanına oturtmuştum yani. Benim için Dungeon Siege serisnin yyeri ayrıdır. 3 oyunu oynadım. Oyun gerçekten çok kötüydü. Hiç beğenmedim. İlk 2 oyunun hatrına en fazla 1 saat oynayabildim ve sildim oyunu. Hiç bir yere de sövmedim. Unuttum gittim. Oyunu gerçekten sevmeyen adam bunu yapar. Salya sümük saatlerce oynayıp sona bnet'e girip blizzard'a saydırmaz yani.

4.Bu kadar çok kişinin oynadığı bir Hack&Slash oyununda herkesi memnun etmek imkansız. Blizzard ne yaparsa yapsın muakkak sevmeyen olacaktır. Önemli olan çoğunluğun sevmesi. Bnet'e bakıyorsun bir kaç bin kişi sövüyor oyuna. Eee? geriye kalanlar nerde? Onlar oyunu oynamakla meşgul.

• quote:

yamalarla düzelir umudu bende de var ama çok düşük bir seviyede ki zaten o yüzden hala oynuyorum

Hem Blize Laf Atıyorsun Hemde Hala Oyunun Düzelmesini Bekliyorsun.
    Bir Nevi Bliz Bilir Bliz Yapan Diyenleri Eleştiriyorsun Diğer Yandan Bliz İlerdeki Yamalarla Oyunu Düzeltir Ümidi İçerisindesin Azda Olsa. İnsan Kendiyle Çelişmemeli
  • 1.evet muazzam seviyede
    2.genel olarak öyledir,bu firmanın öyle bir lüksü yok çünkü parolası buydu yerine getiremediler
    3.gerçekten klasik oldu :) isteyen istediğini yapar söyler eylem şahsa yönelik olmasın yeter
    dungeon siege bende oynamıştım vakti zamanında hatırladığımda güzel yanları vardı ama pek te yer edicek bi durumda değildi benim için,dungeon siege 3 de hayal kırıklığı büyük oldu evet lakin marka değeri ve kitle olarak bi diablo kadar yoktu o yüzden arada unutuldu gitti doğal yani
    4.memnun etmesi imkansız,konu yine başa dönüyor beklenti ve sonuç...esas kitleyi bile memnun edemedi,casual denilen türetilen bi kitle(nereye gideceğim minimapta yanıyorsa malisef basit basit basit başka varmı ha basit oluyor casual oluyor malisef) oynuyor artık oyunları,yadırgamıyorum olabilir ama gönül veren insanları küstürdümü bence evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlueDangeR

quote:

Hem Blize Laf Atıyorsun Hemde Hala Oyunun Düzelmesini Bekliyorsun.
    Bir Nevi Bliz Bilir Bliz Yapan Diyenleri Eleştiriyorsun Diğer Yandan Bliz İlerdeki Yamalarla Oyunu Düzeltir Ümidi İçerisindesin Azda Olsa. İnsan Kendiyle Çelişmemeli

eleştirme hakkım yok mu yani birader,oynuyorum diye iki kelam etmicezmi,blizz blizz demedim hiç bir zaman bu noktada kendimle çelişmiyorum anlicağın
    çıkmadan öncede endişeliydim çıktıktan sonrada endişeliyim durum aynı değişen birşey yok anlicağın
    ayrıca bu zihniyet yüzünden memleket iki adım yol alamıyor kilişesine girmedim,yoksa girdim mi

• arifin manchestere attığı golü arıyordum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.