Bildirim
Vakumla yağ değişimi zararlı mıdır? (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
-
Yağın rengi karardi diye yağ değişmez arkadaşlar. O yağlar en az 15 bin km gider. Siz bu aşırı titizliğiniz ile güya arabanizi sevip koruyorsunuz ama torunlarimiza miras bırakacağımız çevreye de zarar veriyorsunuz.
Not, bir dostum acemiliğinden 50-60 bin km hiç yağ degişmemişti, yani öyle bir bakım olduğunu dahi bilmiyor muş, aracına hiç bir şey olmadi. Hala da biniyor.
Uzun lafın kısası 15 binden önce yağ değişmek israftir. Çevre katliamidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aynen.zaten tıpayıda kartelin dişlerinide bozuyo kamiller.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Haklısınız yağın rengi hiçbir şey ifade etmez. Çünkü yağın rengi bin kmde de değişebilir ama işlevini yitirmez
Aynen benim tapaya beyaz teflon sardı kamil. Ne işe yarayacaksa
aynen.sıfır tıpa aldım contasıda üzerinde zaten teflon sarınca kafama takıldı,dişimi bozdu acaba.hep çıraklara bırakıyolar arabanın içine ediyolar.vakum daha iyi.quote:
Orijinalden alıntı: aye aye
Aynen benim tapaya beyaz teflon sardı kamil. Ne işe yarayacaksa
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
kapak falan etmemiş, totular, matal parçaları hala karter dibinde... Aşağı doğru akarak bunların bir kısmı daha temizleniyor.
Engine flush katkısı ile temizlik yapmanızı öneririm :) -
Vakumla değişim ile karter den tpa açılarak, yağ değişiminin arasında fark var.
O tpayı boşuna koymamışlar .
Sanayide yağ değişimi 2 bakımda 1 ,her zaman 1 lt fazla yağ alırım.
Motor sıcakken yağ boşaltımı yapılır.
Damlamaya başladığında, karter tıpasnı hafifçe tutturup fazladan almış olduğum 1 lt yağı uygularım.
10 dk sonra tekrar tıpayı açıp boşaltımı uygulandıktan sonra Yen'i yağ dolumu gerçekleştiririm.
Aradaki fark vakumla boşaltım 2 bin km de siyah
Karter tıpa boşaltımı 2 bin km hafif siyah.
Kolay gelsin.
Arkadaşım neye dayanarak söylüyorsun? Dizel araçlarda yağın kararması normal, benzinli araçlarda normal değildir. Bunun Çevre ile ne alakası var? Hemen hemen tüm atık yağlar, Çevre Bakanlığından lisans almış, Tehlikeli atık Bertaraf tesislerine gidiyor zaten. Arkadaşınızın arabasının 50-60.000 km yağını değiştirmemesi sonucu, "arabaya bir şey olmadı" diyorsunuz ya, ben söyleyeyim, motor ömrünün yarısı gitti, bunu da bilin.quote:
Orijinalden alıntı: asbengu
Yağın rengi karardi diye yağ değişmez arkadaşlar. O yağlar en az 15 bin km gider. Siz bu aşırı titizliğiniz ile güya arabanizi sevip koruyorsunuz ama torunlarimiza miras bırakacağımız çevreye de zarar veriyorsunuz.
Not, bir dostum acemiliğinden 50-60 bin km hiç yağ degişmemişti, yani öyle bir bakım olduğunu dahi bilmiyor muş, aracına hiç bir şey olmadi. Hala da biniyor.
Uzun lafın kısası 15 binden önce yağ değişmek israftir. Çevre katliamidir.
-
Ayrıca tapaya teflon sarması, "Kamillik'ten" değil, ek önlem olarak, sızdırmazlığı garanti altına almak içindir, bence yapılması gayet güzeldir.quote:
Orijinalden alıntı: aye aye
Aynen benim tapaya beyaz teflon sardı kamil. Ne işe yarayacaksa -
Benzinli araçlarda da yağ kararır hocam. Dizel kadar olmasa da belli bir km'den sonra rengi bayağı koyulaşmaya başlıyor.
Motoru sağlıklı olan Benzinli araçlarda, yağ dandik bir yağ değilse, yağ KA-RAR-MAZ Hocam. Ama siz 05 40 yağ kullanacak bir araca, 3 kuruş kar edeceğim diye gidip madeni esaslı veya yarı sentetik "Milpet" gibi dandik bir yağ kullanırsanız, evet kararır.quote:
Orijinalden alıntı: nacker
Benzinli araçlarda da yağ kararır hocam. Dizel kadar olmasa da belli bir km'den sonra rengi bayağı koyulaşmaya başlıyor. -
Hocam aracım benzinli. Mobil 10w-40 kullanıyordum. Son 3 bakımdır mobil 5w-40 tam sentetik kullanıyorum. Yağ filtresini de orijinal/orijinal üretici marka kullanırım.
Yağ sıfır halde iken altın gibi bir renkte olur bildiğiniz gibi. Ama değişim zamanı gelmiş yağı bu sarı renk ile kıyaslarsanız bariz şekilde kararmış oluyor. Tamam zift gibi simsiyah olmuyor, sarımsı bir siyah oluyor ama yine de kararıyor.
Ki yağın kararanı makbuldür. Yağın kararması, motorun içindeki kurumları vs. temizlediğinin göstergesidir.
Direkt enjeksiyonlu benzinli araçlarda kısa sürede kararabilir, onlarda (dizel kadar olmasa da) hidrokarbonlar ve Nox üretirler ve yağın rengini karartan da bu partiküllerdir. Yağ değişim süreci yaklaşmış Tsi vb direkt enjeksiyon benzinli motorların yağ çubuğunu çekip bakın, siyah olur yağ ve bu son derece normaldir. -
Kararan yağ işlevini yerine getiren yağdır. -
Tamam Hocam, yağın renginin koyulaşması normal, ama Benzinli aracın yağının kararması normal dediğiniz zaman, dizel araç gibi kapkara olması gibi anlaşılıyor.quote:
Orijinalden alıntı: nacker
Hocam aracım benzinli. Mobil 10w-40 kullanıyordum. Son 3 bakımdır mobil 5w-40 tam sentetik kullanıyorum. Yağ filtresini de orijinal/orijinal üretici marka kullanırım.
Yağ sıfır halde iken altın gibi bir renkte olur bildiğiniz gibi. Ama değişim zamanı gelmiş yağı bu sarı renk ile kıyaslarsanız bariz şekilde kararmış oluyor. Tamam zift gibi simsiyah olmuyor, sarımsı bir siyah oluyor ama yine de kararıyor.
Ki yağın kararanı makbuldür. Yağın kararması, motorun içindeki kurumları vs. temizlediğinin göstergesidir. -
Dizel araçlar için geçerlidir, bu söylediğiniz.quote:
Orijinalden alıntı: Prokizya
Kararan yağ işlevini yerine getiren yağdır. -
Neden ?
Benzinli araçta yağ ne işe yarıyor ?
10,000 km sonra yağı ilk gün koyduğunuz gibi sapsarı mı görmeniz gerekiyor. -
Yav arkadaş adam vakumla yağ değişimi zararlı mıdır diye sormuş.Varsa motor bilgisi bilimsel olarak vakum ile çekilmenin artı veya eksi yönlerini söylesin.Bunedir yok siyah renk varsa iyidir yok kötüdür vs vs
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X