< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
l300 ü bakıma götürdüğüm özel servisteki eleman da sürekli vakumla çekiyordu her seferinde. vakum dipteki tortuları iyi çekmiyor diye uyarmama rağmen hep vakumluyodu. sonra bana dedi ki "tamam bu sefer vakumladıktan sonra alttan tapayı açacağım, neden böyle yaptığımı göreceksin" dedi. eleman vakumladıktan sonra tapayı bi açtı. 1 damla bile motor yağı akmadı tapadan. eleman "pipetle çekmiyoruz motor yağını, yüksek basınçla çektiriyoruz karterden, daha da tapayı açmam, bundan sonra da teklif etme tapadan boşaltmayı" dedi.
o gün orda kapak etti eleman beni. ![]() |
motor yağı değiştirme filtre değiştirme polen filtresi değiştirme artık bunlar için servise gitmek yerine evde kendim krikoya vurup değiştiriyorum gereksiz ustayla uğraşıp işçilik masrafı vermektense evde kendim daha ucuza yapıyorum ayrıca zevkli oluyor bence.
|
Yağın rengi karardi diye yağ değişmez arkadaşlar. O yağlar en az 15 bin km gider. Siz bu aşırı titizliğiniz ile güya arabanizi sevip koruyorsunuz ama torunlarimiza miras bırakacağımız çevreye de zarar veriyorsunuz.
Not, bir dostum acemiliğinden 50-60 bin km hiç yağ degişmemişti, yani öyle bir bakım olduğunu dahi bilmiyor muş, aracına hiç bir şey olmadi. Hala da biniyor. Uzun lafın kısası 15 binden önce yağ değişmek israftir. Çevre katliamidir. |
Vakumla falan bu iş olmaz. O hortumu üst kapaktan karterin en dibine kadar nasıl sokacaksınız? Asıl pislikler, motordan temizlenmiş kurumlar karterin dibinde toplanır.
Hortum ile tamamını çekmenize imkan yok. En kötü ihtimalle kanalı olan bir benzinlik bulup (veya müsait yer varsa evin önünde) kendiniz değiştirin. İşçilik masrafından kurtulmuş olursunuz. Bir de olayın filtre kısmı var. Yağ değişince filtre de değişmek zorunda. |
Sanayi esnafı kılkuyruk olur. Burnundan kıl aldırmaz. En ufak tepkinizde kendinizi kavganın içinde bulabilirsiniz. Lokma cırcırını kafaniza yersiniz
![]() |
aynen.zaten tıpayıda kartelin dişlerinide bozuyo kamiller.
|
Benzinli araçlarda da yağ kararır hocam. Dizel kadar olmasa da belli bir km'den sonra rengi bayağı koyulaşmaya başlıyor.
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 28 Mayıs 2018; 23:19:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 23 Haziran 2021; 13:24:56 > |
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|