Bildirim
Vakumla yağ değişimi zararlı mıdır?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
bence daha iyi.sanayideki cahillerle uğraşmamış olursun.yağ değişirken bile araca zarar veriyorlar. -
Vakumla falan bu iş olmaz. O hortumu üst kapaktan karterin en dibine kadar nasıl sokacaksınız? Asıl pislikler, motordan temizlenmiş kurumlar karterin dibinde toplanır.
Hortum ile tamamını çekmenize imkan yok.
En kötü ihtimalle kanalı olan bir benzinlik bulup (veya müsait yer varsa evin önünde) kendiniz değiştirin. İşçilik masrafından kurtulmuş olursunuz.
Bir de olayın filtre kısmı var. Yağ değişince filtre de değişmek zorunda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 28 Mayıs 2018; 23:19:32 > -
Bazı araçlarda 2 yağ değişimine bir filtre diyor servis kitapçığı. Yağ filter değişmek zor değil sadece anahtar bulmak lazım. -
Bana sorarsanız o kitapçıklar tamamen müşterinin aklını çelmek için yazılıyor. İki araç arasında kalan müşteri bakıp diyecek ki "bunda filtre 2 bakımda bir değişiyor, daha ucuza gelir''.
Yağ ve yağ filtresi beraber değişir ve yeni nesil motorlarda tam sentetik yağ ile 15 bin km idealdir. Fazlası gereksiz tasarrufa girer. -
Bakım masraflarını düşünene kadar satışa etki eden birçok etmen var hocam. Babam sırf Bluettoth yok diye arabalarımızdan birini kullanmıyor mesela :D -
l300 ü bakıma götürdüğüm özel servisteki eleman da sürekli vakumla çekiyordu her seferinde. vakum dipteki tortuları iyi çekmiyor diye uyarmama rağmen hep vakumluyodu. sonra bana dedi ki "tamam bu sefer vakumladıktan sonra alttan tapayı açacağım, neden böyle yaptığımı göreceksin" dedi. eleman vakumladıktan sonra tapayı bi açtı. 1 damla bile motor yağı akmadı tapadan. eleman "pipetle çekmiyoruz motor yağını, yüksek basınçla çektiriyoruz karterden, daha da tapayı açmam, bundan sonra da teklif etme tapadan boşaltmayı" dedi.
o gün orda kapak etti eleman beni.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 23 Haziran 2021; 13:24:56 > -
motor yağı değiştirme filtre değiştirme polen filtresi değiştirme artık bunlar için servise gitmek yerine evde kendim krikoya vurup değiştiriyorum gereksiz ustayla uğraşıp işçilik masrafı vermektense evde kendim daha ucuza yapıyorum ayrıca zevkli oluyor bence. -
ben 250 bin km de lpg li aracımın 10-40 tam sentetik yağını her 5.000 km de bir filtresi ile değiştiriyirom
zira her hangi bir kaçak olmamasına rağmen yağ kısa sürede sim siyah oluyor -
Bugün sanayiye gittim artık orada alttan boşalttırıp değiştirdim yağı. Pislik filan kalır yağ pompasını tıkar sonra motor yatak sarar diye korktum. -
Onu yaparken bir video da çekerseniz biz de öğrenmiş oluruzquote:
Orijinalden alıntı: Hardwired
motor yağı değiştirme filtre değiştirme polen filtresi değiştirme artık bunlar için servise gitmek yerine evde kendim krikoya vurup değiştiriyorum gereksiz ustayla uğraşıp işçilik masrafı vermektense evde kendim daha ucuza yapıyorum ayrıca zevkli oluyor bence. -
O kadar zamanda lpg li araba simsiyah oluyorsa bir sıkıntı vardır en iyi ihtimalle motor a geçmişte iyi bakılmamıştır.yoksa imkanı yok siyah olmaz -
Yağ filtresini değiştirmek zor değil, anahtarada ihtiyacınız olmamalı ancak yağ filtresini değiştirenler nedense olması gerekenden çok daha fazla sıkıyorlar filtreyi yoksa elle çevirerek çıkartması mümkün. Filtreyi monte ederken motora koyduğunuz yağa azıcık parmak değirip filtrenin dişlerine sürüp takarsanız daha iyi olur.quote:
Orijinalden alıntı: -ForeverY-
Bazı araçlarda 2 yağ değişimine bir filtre diyor servis kitapçığı. Yağ filter değişmek zor değil sadece anahtar bulmak lazım.
Ayrıca kim ne derse desin yağ filtresi her yağ değişiminde değiştirilmeli. Filtrenin içerisinde azımsanmayacak kadar yağ olur. Siz 4 litre yağı değiştirip 30-60 liralık filtreyi değiştirmezseniz o pis yağı yine döngüye sokarsınız.
Ben 2 defa filtremi kendim değiştirdim. Mecbur kaldığım için kendim değiştirdim.
-
Çok sevimli bir arkadaşmış ben olsam severdim oracıkta. -
Sanayi esnafı kılkuyruk olur. Burnundan kıl aldırmaz. En ufak tepkinizde kendinizi kavganın içinde bulabilirsiniz. Lokma cırcırını kafaniza yersiniz dikkat edin -
Biz esnaflar birbirimizi iyi tanırız, ben sanayici değilim inşaatçıyım anında keserli balyozlu kamyon kamyon adam.
Kafama yediğim cırcır sonrası oluyor bunlar tabi! -
Eski yağa yarım litre kadar gazyağı döküp 5-10 dk çalıştırdıktan sonra boşaltma tavsiyesi görmüştüm. Tortuları temizliyormuş. Deneyen var mı? -
Gazyağı değil de Liqui Moly nin motor temizleyicileri ile o işlemi yapmıştım, ürünün kokusu gaza oldukça benziyordu. -
Aracınız piyasada bol bulunan bi araç ise internette aracınıza uygun yüzlerce video var zaten ben fiesta için olanlardan bakıp kendim yapmıştım.quote:
Orijinalden alıntı: crow in cornfield
Onu yaparken bir video da çekerseniz biz de öğrenmiş oluruz
Alıntıları Göster -
l300 ü bakıma götürdüğüm özel servisteki eleman da sürekli vakumla çekiyordu her seferinde. vakum dipteki tortuları iyi çekmiyor diye uyarmama rağmen hep vakumluyodu. sonra bana dedi ki "tamam bu sefer vakumladıktan sonra alttan tapayı açacağım, neden böyle yaptığımı göreceksin" dedi. eleman vakumladıktan sonra tapayı bi açtı. 1 damla bile motor yağı akmadı tapadan. eleman "pipetle çekmiyoruz motor yağını, yüksek basınçla çektiriyoruz karterden, daha da tapayı açmam, bundan sonra da teklif etme tapadan boşaltmayı" dedi.
o gün orda kapak etti eleman beni. |
motor yağı değiştirme filtre değiştirme polen filtresi değiştirme artık bunlar için servise gitmek yerine evde kendim krikoya vurup değiştiriyorum gereksiz ustayla uğraşıp işçilik masrafı vermektense evde kendim daha ucuza yapıyorum ayrıca zevkli oluyor bence.
|
Yağın rengi karardi diye yağ değişmez arkadaşlar. O yağlar en az 15 bin km gider. Siz bu aşırı titizliğiniz ile güya arabanizi sevip koruyorsunuz ama torunlarimiza miras bırakacağımız çevreye de zarar veriyorsunuz.
Not, bir dostum acemiliğinden 50-60 bin km hiç yağ degişmemişti, yani öyle bir bakım olduğunu dahi bilmiyor muş, aracına hiç bir şey olmadi. Hala da biniyor. Uzun lafın kısası 15 binden önce yağ değişmek israftir. Çevre katliamidir. |
Vakumla falan bu iş olmaz. O hortumu üst kapaktan karterin en dibine kadar nasıl sokacaksınız? Asıl pislikler, motordan temizlenmiş kurumlar karterin dibinde toplanır.
Hortum ile tamamını çekmenize imkan yok. En kötü ihtimalle kanalı olan bir benzinlik bulup (veya müsait yer varsa evin önünde) kendiniz değiştirin. İşçilik masrafından kurtulmuş olursunuz. Bir de olayın filtre kısmı var. Yağ değişince filtre de değişmek zorunda. |
Sanayi esnafı kılkuyruk olur. Burnundan kıl aldırmaz. En ufak tepkinizde kendinizi kavganın içinde bulabilirsiniz. Lokma cırcırını kafaniza yersiniz dikkat edin
|
aynen.zaten tıpayıda kartelin dişlerinide bozuyo kamiller.
|
Benzinli araçlarda da yağ kararır hocam. Dizel kadar olmasa da belli bir km'den sonra rengi bayağı koyulaşmaya başlıyor.
|
Benzer içerikler
- denizli muğla yolu
- ön cama 0.5 cam filmi yasak mı
- ford focus mu toyota corolla mı 2024
- 1.5 milyona alınacak arabalar 2024
- kare plaka yasak mı
- zes şarj istasyonu fiyat
- bmw 120 fiyat listesi
- byd seal u hibrit fiyat
- togg satış rakamları
- opel corsa elektrikli fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X