Sistemim 8gbram ryzen 3 3200g rx 5504gb oyunda aldığım fps değeri 100 üstü normalde kasan bir oyun değildi. Oyunu silip yükledikten sonra belirli aralıklarda çatışmalarda fps drop yiyorum 40-50ye düşüyor yarım saniyeliğine bu da fps drop yememe neden oluyor. Çok cpu yemeye başladı önceden böyle bir sorun yaşamıştım fakat format attıktan sonra düzelmişti şimdi tekrar oldu bunun sorunu nedir yardımcı olur musunuz |
Valorant Kasma Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri
Valorant oynarken kasma sorunu yaşıyorsanız, bunun birkaç nedeni olabilir. Bu nedenleri ve bunları çözmek için yapabileceğin şeyleri inceleyelim:
Donanım Gereksinimleri:
- Valorant'ın minimum sistem gereksinimlerini karşıladığından emin ol. Gereksinimleri karşılamıyorsan, oyunu akıcı bir şekilde oynamakta zorlanabilirsin.
Grafik Ayarları:
- Grafik ayarlarını düşürmeyi dene. Özellikle "Dokular" ve "Gölgelendirme" ayarlarını düşürmek kasma sorununu azaltabilir.
Arka Plan Uygulamaları:
- Oyunu oynarken gereksiz arka plan uygulamalarını kapat. Bu uygulamalar sistem kaynaklarını tüketebilir ve oyunun performansını etkileyebilir.
İnternet Bağlantısı:
- Valorant'ın hızlı ve kararlı bir internet bağlantısı gerektirdiğini unutma. Yüksek ping veya paket kaybı kasma sorunlarına neden olabilir.
Oyun Dosyası Bütünlüğü:
- Valorant'ın oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamayı dene. Bu, bozuk veya eksik dosyaların onarılmasına yardımcı olabilir.
Sürücü Güncellemeleri:
- Grafik kartı sürücülerini ve işletim sistemini en son sürüme güncelle. Güncel olmayan sürücüler kasma sorunlarına neden olabilir.
Bilgisayar Virüsleri:
- Bilgisayarında virüs veya kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol et. Bunlar sistem performansını düşürerek kasma sorunlarına neden olabilir.
Diğer İpuçları:
- Oyunu yönetici olarak çalıştırmayı dene.
- Bilgisayarını yeniden başlatarak belleği temizle.
- Riot Games'in resmi destek sitesinden yardım almayı dene.
Bu çözümleri denedikten sonra hala Valorant kasma sorunu yaşıyorsan, Riot Games'in destek ekibiyle iletişime geçmeni öneririz.