Şimdi Ara

Van'a Mahalle Kuruyoruz.. (Desteklerinizi bekliyoruz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşte şimdi takım arkadaşlarına ihtiyacımız var! Her şehirden mimar, iç mimar, şehir planlamacısı, halkla ilişkiler ve tanıtım uzmanları arıyoruz!

Lütfen bize uzmanlık alanınızı, neler yapabileceğinizi bildiren ve iletişim numaralarınızın bulunduğu bir mesaj atınız..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bizi tanımanız için, biraz daha kendimizden bahsetsek hiç fena olmayacak sanırım.

Öncelikle biz hiçbir siyasi organizasyona ve/ya STKlara üye olmayan 3 arkadaşız. Ben oyuncuyum, Serhat Baş inşaat mühendisi, Onur Encür yazılım mühendisi... Herşey Gezi sürecinin ortaya çıkardığı Empati süreci ile başladı. Biz de, empati sürecinin bir araya getirdiği insanlarız. Serhat Baş o dönemlerde "Sevgili Türk Kardeşim" başlıklı bir mektup yazmıştı. Ben de kendisine "Sevgili Kürt Kardeşim" başlıklı bir mektup yazdım. Mektuplar gazete portallarında elden ele dolaştı ve binlerce insanın okuduğu mektuplar haline geldi. Sonra, herkes birbirine mektup yazsın istedik ve Empati Mektupları projesini başlattık. Bu internet üzerinden başlatılmış bir projeydi. İstedik ki alevi sünniye, galatasaraylı fenerbahçeliye, sağcı solcuya, açık kapalıya, İskoçyalı Britanyalı'ya, Filistinli İsrailli'ye empati mektupları yazsın. Biz de bu mektupları kitaplaştıralım dedik. Proje hala devam ediyor. Çok güzel mektuplar alıyoruz.

Sonra daha reeline ihtiyaç duyduk. Van'da çocuklar üşüyordu. Deprem vergileri duble yol olmuştu. Çocuklar açlıkla, soğukla sınanıyordu. Dünyanın hiçbir çocuğu bunu hakedemez.

"Gezi süreci Van'a bir mahalle kurar, adını da Gezi Mahallesi koyar" diye düşündük. İstedik ki Batı'da ki insanlar Doğu'yu, Doğu insanını yerinde görsün. Empatiler kurulsun, dostluklar pekişsin, ortak bir amaç için birlikte çaba sarfedilsin ve kalıcı ürünü de depremzedelere armağan etsin. Evet, proje olursa dostluğun ortaya çıkardığı bir ürün olacak ve bu tüm ideolojilerden, tüm örgütlerden, tüm partilerden daha üstündür. Herşeyden önce çocuklar üşümeyecekler...

Hepimizin fikriyle, örgütlenmesiyle, güveniyle ortaya çıkacaktır bu ürün...

Sevgilerle;

Tamer Serkan Subaşı

Facebook Adresi :https://www.facebook.com/vanamahallekuruyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WeeDSmoKa -- 18 Aralık 2013; 23:49:56 >

• Tam okumadım :) sonuç olarak destek beklediğin kısmı anlayamadım , para mı :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bir uzmanlık alanım yok ama bağış toplama konusunda elimden geleni yaparım
  • Tokinin yaptığı konutlar boş duruyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Tokinin yaptığı konutlar boş duruyor?

+1, devletin fazlasıyla yatırım yaptığını düşünüyorum
  • Bu olayı bile hala TÜRK vs KÜRT olarak yorumlayanlar var. Acıyorum insancıklara. Oradaki insanlara yardım et gelip sonra askerlerimizi öldürsün diyorlar. Belki de yardım etmezsen bu söylediklerin olacaktır. Oradaki baba 7 yasında bebesi donarak öldü diye dağa çıkıyordur bunu kimse bilemez. Yazık vallahi yazık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WeeDSmoKa

Bu olayı bile hala TÜRK vs KÜRT olarak yorumlayanlar var. Acıyorum insancıklara. Oradaki insanlara yardım et gelip sonra askerlerimizi öldürsün diyorlar. Belki de yardım etmezsen bu söylediklerin olacaktır. Oradaki baba 7 yasında bebesi donarak öldü diye dağa çıkıyordur bunu kimse bilemez. Yazık vallahi yazık..

Batida da cocugu ölen, yardima muhtac olan herkes dağa çıksın toprak istesin o zaman ben senin bu yazından bunu anliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WeeDSmoKa

Bu olayı bile hala TÜRK vs KÜRT olarak yorumlayanlar var. Acıyorum insancıklara. Oradaki insanlara yardım et gelip sonra askerlerimizi öldürsün diyorlar. Belki de yardım etmezsen bu söylediklerin olacaktır. Oradaki baba 7 yasında bebesi donarak öldü diye dağa çıkıyordur bunu kimse bilemez. Yazık vallahi yazık..

Dedigin seyin ne kadar mantiksiz oldugunun farkindamisin benimde bebegim olurse bendemi daga cikayim, Okullardaki bayraklari alip bebeklerin altina bez yapan insanlara yagmurlu havada su vermem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmara depreminde ölenlere doğudan çok yardım gitti ya benden doğuya kuruş çıkmaz.
  • O kadar yardım toplandı kıyafet toplandı ellerine ulaşmadı mı ?

Turkiye nin doğusu aynı Afrika istediğin kadar yardım yolla hep aynı .

• quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

O kadar yardım toplandı kıyafet toplandı ellerine ulaşmadı mı ?

Düzce batıda değil mi ? Ben düzcede yaşıyordum,depremi gördük orada,oranın yerle bir oldugunu gördük,gelen yardımlarla boynu kalın kişilerin zenginliklerine zenginlik kattığını gördük,fakir fukara sogukta donarken insanların gelen yardım çadırlarını sattıklarını gördük.Van'da böyle.Daha geçen gün bir Galatasaraylı taraftar grubu gitti Van'a.15-16 aile gibi bir rakam var evsiz,üşüyen yardım için onlara gidiyorlar fakat oraya gittiklerinde bir çok aile oluyor.Arkadaşlar bunlar afet durumu.Cahil insana laf anlatamıyorsun.

Yaşadığınız acıları unutmayın.Deprem çok acı birşey ve devlet bu acıya dahada acı katmıştır.Elinizi yüreğinize koyun

• quote:

Orijinalden alıntı: FnL

quote:

Düzce batıda değil mi ? Ben düzcede yaşıyordum,depremi gördük orada,oranın yerle bir oldugunu gördük,gelen yardımlarla boynu kalın kişilerin zenginliklerine zenginlik kattığını gördük,fakir fukara sogukta donarken insanların gelen yardım çadırlarını sattıklarını gördük.Van'da böyle.Daha geçen gün bir Galatasaraylı taraftar grubu gitti Van'a.15-16 aile gibi bir rakam var evsiz,üşüyen yardım için onlara gidiyorlar fakat oraya gittiklerinde bir çok aile oluyor.Arkadaşlar bunlar afet durumu.Cahil insana laf anlatamıyorsun.

Yaşadığınız acıları unutmayın.Deprem çok acı birşey ve devlet bu acıya dahada acı katmıştır.Elinizi yüreğinize koyun

Demek istediğim bu zaten yardım ediyoruz diye kendimizi kandırıyoruz ama o yardımların kaçta kaçı gidiyor ? Veya hic gidiyor mu ?

Ülkenin durumu hic iyi degil sanki dogu kesimi dunyanın baska ucunda herhangi bir devlet

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FnL

quote:

Demek istediğim bu zaten yardım ediyoruz diye kendimizi kandırıyoruz ama o yardımların kaçta kaçı gidiyor ? Veya hic gidiyor mu ?

Ülkenin durumu hic iyi degil sanki dogu kesimi dunyanın baska ucunda herhangi bir devlet

Malesef dostum çok azı ulaşıyor.Ulaşmıyor diye vazgeçmek olmaz.Ne bileyim ekonomine göre.Yeri geldi 20 lira salladım yeri geldi giymedigim üç beş bişeyi yolladım yeri geldi arkadaşlarla para toplayıp yolladık.En azındna vicdanım rahat ediyor.O çocuk o sogukta öldü ya,ben sıcak yatağımda uyuyamadım.Böyle olması bana çok koyuyor,çok üzüyor.

Düzce'de bunları yaşamanın katkısı büyük.Yaşamadan anlamıyor insan.
    Kimine zina kimine terör diyip allaha yıkıyor olayı.

• Burada bir para toplanmadığını hala anlamadınız sanırım :) Burada ev yapmaktan bahsediliyor. Of cahillik :/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.