Şimdi Ara

Van'da bir Üsteğmen, göçmen kaçakçısını askeri aracından vurdu, 1 hafta sonra serbest kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: NeoNesil2025 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Van'da bir Üsteğmen, göçmen kaçakçısını askeri aracından vurdu, 1 hafta sonra serbest kaldı

Van'ın Saray ilçesindeki Bakışık köyünde, 28 Aralık’ta göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen Seyithan Durdu ile kardeşi Zübeyt ve 15 yaşındaki yeğeni Ş.D.’ye devriye görevine çıkan Üsteğmen Y.A. tarafından dur ihtarında bulunulmadan ateş edildi. At üzerinde giden 34 yaşındaki dört çocuk babası Seyithan Durdu, karnından vuruldu.

Üsteğmen Y.A. ve M.Ç., askeri araçtan inip Durdu’nun yanına geldi. Askerler yaralıyı görüp 112’yi aramadan kaçtı. Battaniyeyle taşınan Durdu, hayatını kaybetti.

1 Ocak’ta tutuklanan Üsteğmen Y.A., önceki gün cezaevinden tahliye edildi!

Cinayete tanık olan Durdu’nun kardeşi Zübeyt ve yeğeni Ş.D. ise göçmen kaçakçılığı suçundan tutuklandı…

Ş.D., 31 Aralık’ta Özalp Sulh Ceza Hakimliği’nde şu ifadeleri verdi:

“Seyithan ve Zübeyt amcamla 29 - 30 kişilik göçmen grubunu almaya gittik. Göçmenleri Dönerdere’de arabaya bindirdik. Gönderdikten sonra köyümüze doğru gittik. Lacivert renkli cip bizi takip etmeye başladı. Buzdan kayıp düştük. 250 metre gittikten sonra kanalın orada iki el ateş sesi duyduk. Ateş edenlerin asker olduğunu net gördüm.”

Zübeyt Durdu ise şöyle dedi:

“Bir araç bize doğru geliyordu. Kaçmaya başladık. Ş. ile Seyithan’ın düştüğünü ve aracın onlara yaklaştığını gördüm. Bir el ateş sesi duydum. Arkamı dönüp baktığımda bir askerin cenazeye bakıp gittiğini gördüm.”

Halk TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 8 Ocak 2025; 14:46:24 >

• Daha trajik olan bunun takdir edilmesi. Bu ülkenin insanıyla vicdan ayrımımım gerçekleşmiş.
  • Kaçakçılık yapmayı durdurması için "dur" mu denmesi gerekiyor?

Dur demediğini nereden biliyorlar?
    Araçtan neden kaçıyorlar?
    Kimse bir şey demediyse neden kaçıyorlar? Sırf araç gördükleri için mi kaçmışlar?
  • Burada neyi eleştiriyoruz tam olarak ?

• Eline sağlık.
  • İki el ateş sesi duydum diyorsun ama net gördüğünü iddia ediyorsun. Ya kulağınla görüyorsun yada gözünle duyuyorsun. Yine iki el silah sesi duydum diyorsun ama uyarı atışı olmadı diyorsun. Biri bir el silah sesi duyduğunu söylüyor diğeri iki el. Daha kendi aralarında anlaşıp ortak yalanda buluşamamışlar gelip burda milleti kerizlemeye çalışıyorlar. Kim bilir hangi şehidimizin katilini göçmen adı altında kaçırıyorlardı
  • Doğru olanı yapmış. Ellerine sağlık üsteğmenin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olması gereken yapılmış.

• demciler neden asker mahusda değil diyor özeti bu. 

• William0 kullanıcısına yanıt

Ne olmasını istiyorsun? İnsan simsarına acımamızı mı?

• Memurdaroğlu kullanıcısına yanıt
    Adalet ve kanunlar herkesi bağlar o suçun cezası kanunda idam değil. Ayarı bozukken ses çıkarmadığınız kantar sizi de tartacak. O zaman da sizin bunu hak ettiğinizi düşünenler olacak.
  • babus0606 kullanıcısına yanıt

Vuran üsteğmenimizin eline sağlık  Böyle olaylar çoğalsın ki bol bol haberlerini paylaşayım.

Biz siz miyiz la çözüm süreci yıllarında pkklı veletlerle birlikte "asker dışarı" diye askerlerimize kabadayılık yapalım?  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 9 Ocak 2025; 16:43:6 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.