Şimdi Ara

Varikosel Ameliyatı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.041
Cevap
55
Favori
371.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tamamiyle deneyimlerime dayanarak yazıyorum ben olalı 2 ay oldu bu ameliyat günlük hayatla ilgili değil tamamiyle sperm kalitenin ve yumurtalıklarının şeklinin bozulduysa yapılacak bir durum. Doktor sperm testinde bir sorun gormuyorsa ameliyata gerek görmez bir kac arkadasimin doktoru bu yonde gorus verdi. Bunun dısında sarkma olabilir sperm testi anormal cıkar agri olabilir bunlarin hepsi kesin ameliyat olmalisindir. Varikosel ilerde sperm kaliteni bozabilir 6 ayda bir yada senede 1 sperm testini yaptirip kontrol altinda tutarsan ameliyat zamanini sende belirleyebilirsin Gecmisolsun.
  • Günlük hayatta ameliyat olduğumu unutacak şekilde artık bişey hissetmiyorum,acı ağrı yada vs.

16sında 60gün olacak çünkü ama şişlikler geçmedi kafama takılıyor,60günde geçmesi gerekmez miydi,buzla pansuman mı yapayım her gün 20-25dk?Nerde şişllik var derseniz,çift taraflı varikosel oldum 2 kesikten sonra hani yukarı doğru damar yolu var çaprazlama,ordan başlıyor dikiş yerine kadar dikiş yerleri ve çevreside belli kabarık şiş.
  • mcmuzip kullanıcısına yanıt
    Yumurtalıkla pek alakası yok şekli normal gözüküyor,doktor sperm testi istemedi daha yarın usg ve idrar tahlili sonuçlarını göstermeye gideceğim,eğer doktor ameliyat isterse bunun bir aciliyeti mevcut mudur ? Çünkü lise öğrencisiyim notlarım de parlak değil düzeltmek için hayvanlar gibi çalışmam gerekiyor,bu ameliyat eğitimimi ciddi ölçüde sekteye uğratır diye düşünüyorum.

Edit : Bugün doktora göründüm,doktor çok az varikosel olduğunu fakat önemsiz olduğunu,yıllık olarak kontroller yapılıp bu süre içinde ağrı olursa ve/veya yıllık kontrollerde varikoselin ilerlediği görülürse ameliyat gerekeceğini,bu süreçte varikoselin ilerlememesi için mümkün olduğunca rahat ve bol giyinmemi,ayrıca kesinlikle ağır yük kaldırmamam gerektiğini de yanında not etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yorkshire. -- 15 Kasım 2014; 16:58:02 >
  • Selam @OneLastTime şişlik olayında benim doktorum kontrole gel demisti sayet inmez ise. Bence doktorunla bir gorus derim. Buzla pansuman işini ben 3-4 gün yaptim sadece doktor yeterli demisti.

Selam tuncooo bana ameliyat dedikten 3 sene sonra ameliyat oldum tabi bu süre zarfinda agri sarkma gibi olaylar yasadim cok cok acil demezzse 1-2 sene öteleyebilirsin yok acil olacaksin derse 3 günde ayaga kalkiyosun dert etme :) Ben ameliyatı cuma oldum cumartesi pazar evde dinlendim pazartesi dısarda kopegimi gezdirmeye ciktim :) ama ayakta durmamaya gayret edilmeli agri oluyor eminimki okulunda bunu anlayışla karsilayacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcmuzip -- 15 Kasım 2014; 17:05:20 >
  • Arkadaslar ameliyat olali 3 ay olup da sperm testi yaptiran var mi? Nasil sonuc? Duzelme var mu? Ben 20 gun sonra yaptiricam..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Varikosel ameliyatı olanlar iyi bir doktor yaptıysa genelde sperm sorunu yaşamıyorlar ama tabi işinin ehli bir doktor olması lazım.Sperm testinide iyi bir merkezde yaptır çünkü sperm testine göre karar veriyor doktorlarhttp://www.spermtesti.net/
  • Yarın ameliyat olalı 3 ay olacak..test yaptırıcam..Sonuç hk yazarım. Yaptıran varsa da yazabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sararkaya

Yarın ameliyat olalı 3 ay olacak..test yaptırıcam..Sonuç hk yazarım. Yaptıran varsa da yazabilir mi?

Amelıyat olduktan 3 ay sonra test yaptırdım ..sayı 2.5 katına cıkmış ama morfolojı henuz ıyı degıl..3 ay sonra yenıden test yapılacak.. Kecıboynuzu kuru kullanıcam .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Morfolojisi yazarmisin öncesini ve sonrasini

• Îlki: % 5

Ikincisi : Yogunluk az oldugundan tespit edilemedi

Üçüncüsü: %2

Normali: % 4 ve ûzeri olmaliymis..

• Arkadaslar baska test yaptiran varsa yazabilir mi?

• 1-2hafta içinde yaparim yazarim buraya

• slm arkadaşlar bende üç dört seneden beri varikosel var ilk sol da idi 2,4 grade semen sonucları ıyı dedıler evlen cocugun olmazsa gel dedı.sımdık evlıyım medıcana hastanesinde semen testi taptırdım ilki labaratuarda diğeri medıcana tüp merkezinde sonuclar farklı cıktı bırde sagda da 5,2 cıktı mobilite a :%2. b %54normal form %3 doktor ilk üç ay doğal yollarla dene dedi olmaz ise mikro cerrahi ile ameliyat yapalım dedi sagdada cıkması kafamı karıstırdı semen sonucları da değişik cıkıyor bırde sagda da gorulmesı baska bır hastalığın belırtısı olaılırmıs ameliyat olmayı dusunuyorum konyada tavsıye ettığiniz bir doktar hastane varmı üniversite hastanesinde olmam daha avantajlı olurmu tsk
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet5600

1-2hafta içinde yaparim yazarim buraya

Hocam mrhb..yaptırdın mı?
  • Bendede grade 3 varikosel vardı sol testisim bayağı sarkmış durumdaydı. Test sonuçları normal çıkıyordu spermlerimin tüm degerleri normal sayılacak düzeydeydi. Doktorlar ameliyat konusunda tereddütte kaldılar. 2.5 sene önce ameliyat oldum. Ameliyattan 9 ay sonra kontrole gittim sonuç yine aynı çıktı. O günden beridirde hiç gitmedim. Ayakta uzun süre durursam agrılarım oluyor ameliyattan önce yoktu. Birde ameliyat yarası 2-3 cm olacak diye kandırdılar 6.5cm kesik var o bölge hissiz bir yere çarpacagım diye korkuyorum hala. Ameliyat olmaktan korkmayın yinede herşeyin başı saglık.
  • arkadaşlar ben de varikosel ameliyatı olucam 1 ile 1 buçuk hafta içinde bursada devlet hastanelerinde mikrocerrahi var mıdır
    bilgilendirebilirseniz sevinirim.
  • Beyler ameliyat olanlar hangi hastanede ne kadar ücrete olduklarini yazabilir mi ? Hele mastubasyon yaptiktan sonra cok agrim oluyor,sol bacagima bile vuruyor agrisi en yakin zamanda ameliyat olmak istiyorum.

• hiç 4-5ay sonra dikişlerinde kanama olan oldu mu, yazdığım tuhaf banada tuhaf geliyor çünkü, bu dikişler çoktan eridi ciltte birbirine geçmiş bütünleşmiş olması lazım artık ama kanama oldu 1 hafta önce, kız arkadaşla birlikte olduktan sonra.

eczaneden alınacak iyileştirici yada güçlendirici dikişlere sürülen krem tarzı birşey var mı?çift taraflı olmuştum ameliyatı tek taraftan bir noktadan kan sızdı sadece ama bu kadar ay sonra çok garip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneLastTime

hiç 4-5ay sonra dikişlerinde kanama olan oldu mu, yazdığım tuhaf banada tuhaf geliyor çünkü, bu dikişler çoktan eridi ciltte birbirine geçmiş bütünleşmiş olması lazım artık ama kanama oldu 1 hafta önce, kız arkadaşla birlikte olduktan sonra.

eczaneden alınacak iyileştirici yada güçlendirici dikişlere sürülen krem tarzı birşey var mı?çift taraflı olmuştum ameliyatı tek taraftan bir noktadan kan sızdı sadece ama bu kadar ay sonra çok garip.

Evet çok garip..Bence doktora göster..
  • Özel hastanelerde 1000-2500 tl arası değişiyor.Ben Bursa Jimerde 2 yıl önce 1250 tl ye olmuştum..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.