Şimdi Ara

Varikosel Ameliyatı (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.041
Cevap
55
Favori
371.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Testis ağrısı nedeni ile üroloğa gittip elle muayenede bişey bulamadı doppler çektirdim orda da birşey çıkmadı ama arada sırada yine ağrıyor.Sizce birşey olsaydı dopplerde çıkarmıydı?
  • Vogue kullanıcısına yanıt
    kardeşim aynısı oldu bende nisan sonunda gitmiştim ağrı şikayeti ile el ile muayenede birşey çıkmadı ultrasoyon ile bakıldı birşey çıkmadı doktor 4 5 ay sonra gel dedi 4 ay sonra gittim ultrasonda çıktı varikosel. ağrın yeni başladı ise daha çıkmıyor olabilir 4 5 ay sonra git çıkar varikosel varsa hatta 4 ay sonra ben gittiğimde artık ağrım eskiye göre çok çok azalmıştı sadece 2 3 haftada bir rahazsılık veriyordu oda aman aman birşey değildi kafama takıldığı için gitmiştim citti birşey mi var diye varikosel çıkmıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: straptezlo

quote:

Orijinalden alıntı: cemo86

Ameliyat sonrası slip giymedim normal boxerla devam ettim bir sorun olmadı. Masturbasyon dikişleri çok zorlamadan 1 hafta sonra olabilirken, cinsel ilişki en az 15 gün sonra olarak tavsiye ediliyor. Her önlem dikişlerin açılmaması veya iltihap kapmaması için yoksa masturbasyonun da ilişkinin de testislere hiçbir zararı yokmuş ameliyat sonrası.

Ben de 2 hafta oldu ameliyat olalı. Zeytinburnu Sante Plus hastahanesinde oldum. Çift taraflı; sol 2. sağ 1. derece idi. Doktorum Hasan Cabbar idi. Çok iyi bir doktor işini biliyor. Ameliyat genel anestezi ile oldu o yüzden gözümü direk ameliyat sonrası yatakta açtım. Benim de ağrım sızım olmadı hiç. 1 gün hastanede yattım ertesi gün taburcu oldum ve normal yürüyebiliyordum ama tabii 1 hafta çok gezmedim çünkü ayakta kalmak hastalığın iyileşme sürecini uzatıyor. Ameliyat sonrası şişkinlik ise 10 gün içinde bitti. Şu an sadece sol taraftaki dikiş kaldı ama iki tarfta da yara kapandı kabuk halinde şu anda sadece.

Hepinizin sakalı bıyığı var mı?

Bende sakal biyik cikmiyor diye endrokrinlojiye gittim skrotal us ultrason werdi bügün gittim varikosel grade 3 cıktı sanırım ameliyat olucam özeldemi olayim devlettemi *

• quote:

Orijinalden alıntı: SKRlllEX

quote:

Orijinalden alıntı: straptezlo

quote:

Orijinalden alıntı: cemo86

Ameliyat sonrası slip giymedim normal boxerla devam ettim bir sorun olmadı. Masturbasyon dikişleri çok zorlamadan 1 hafta sonra olabilirken, cinsel ilişki en az 15 gün sonra olarak tavsiye ediliyor. Her önlem dikişlerin açılmaması veya iltihap kapmaması için yoksa masturbasyonun da ilişkinin de testislere hiçbir zararı yokmuş ameliyat sonrası.

Ben de 2 hafta oldu ameliyat olalı. Zeytinburnu Sante Plus hastahanesinde oldum. Çift taraflı; sol 2. sağ 1. derece idi. Doktorum Hasan Cabbar idi. Çok iyi bir doktor işini biliyor. Ameliyat genel anestezi ile oldu o yüzden gözümü direk ameliyat sonrası yatakta açtım. Benim de ağrım sızım olmadı hiç. 1 gün hastanede yattım ertesi gün taburcu oldum ve normal yürüyebiliyordum ama tabii 1 hafta çok gezmedim çünkü ayakta kalmak hastalığın iyileşme sürecini uzatıyor. Ameliyat sonrası şişkinlik ise 10 gün içinde bitti. Şu an sadece sol taraftaki dikiş kaldı ama iki tarfta da yara kapandı kabuk halinde şu anda sadece.

Hepinizin sakalı bıyığı var mı?

Bende sakal biyik cikmiyor diye endrokrinlojiye gittim skrotal us ultrason werdi bügün gittim varikosel grade 3 cıktı sanırım ameliyat olucam özeldemi olayim devlettemi *

Benim de sakal bıyık yok yaş 20, bana da varikosel tanısı koyuldu ve hatta babamda da varmış varikosel.

Babam ameliyat olmadan önce sakallı bıyıklıymış ve sonra ben dünyaya gelmişim. Yani ameliyatı olduğunda zaten ben annemin karnına düşmüşüm ve babam sakallıymış.

Bu soruyu bu konuda 1 kere daha sormuştum çoğu kişi sakallı bıyıklı olduğunu söyledi.

Ama bilmiyorum alakası var mı?

• ARKADAŞLAR SPERM DEĞERLERİ NORMALKEN VARİKOSEL AMELİYATİ OLUP SONRASINDA ÇOCUK SAHİBİ OLAN VAR MI ?
    Sperm değerlerim bazı özel hastanelerde hızlı ileri %1 %2 çıkarken bir üniversite ve devlet hastanesinde hızlı ileri %28 ve %38 çıktı. Devlet hastanesinde renkli doplerde solda 2.2 mm varikosel çıkarken elle kontrol eden doktor solda varikosel var dedi. Elle kontrol eden başka bir doçent urolog ise iki traftada grade 1 varikosel var bak su yeşil damarlar gözüküyor diyerek damarlara kadar gösterdi. Bana kalsa ameliyat olmayacağım sperm değeri normal ama 2 yıldır çocuk olmuyor bi umut ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: extreme06

ARKADAŞLAR SPERM DEĞERLERİ NORMALKEN VARİKOSEL AMELİYATİ OLUP SONRASINDA ÇOCUK SAHİBİ OLAN VAR MI ?
    Sperm değerlerim bazı özel hastanelerde hızlı ileri %1 %2 çıkarken bir üniversite ve devlet hastanesinde hızlı ileri %28 ve %38 çıktı. Devlet hastanesinde renkli doplerde solda 2.2 mm varikosel çıkarken elle kontrol eden doktor solda varikosel var dedi. Elle kontrol eden başka bir doçent urolog ise iki traftada grade 1 varikosel var bak su yeşil damarlar gözüküyor diyerek damarlara kadar gösterdi. Bana kalsa ameliyat olmayacağım sperm değeri normal ama 2 yıldır çocuk olmuyor bi umut ?

Hocam sakalınız bıyığınız çıkıyor mu, meraktan soruyorum allah hepimize şifa versin.
  • Sakal bıyık çıkıyor hocam ilgisiz olduğunu duymuştum ben sakal bıyıkla ama tabi insan vücudu muazzam bi makina tıp daha herşeyi tam açıklayamadı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an 34 yaşındayım 19 yaşında sol taraftan ameliyat oldum son zamanlarda testislerimde ara sıra ağrı hissediyorum bu ağrı sızlama şeklinde değil testislere ağırlık bağlamışlar gibi bir ağrı ve tuvalete çıkarken boşalmamış hissi oluyor yada kısa bir süre sonra tekrar tuvalet giriyorum şimdilik prostat yok bakalım be çıkacak. Birde evlenme durumum olursa sperm sayımı yaptırmam önerildi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende de bu rahatsızlık var yaklaşık 2 senedir.

Özel bir hastaneye sperm testimi gösterdim. Muayane etti. Evet ameliat gerekli dedi. 2. kez sperm testi istedi. Ondan sonra gel ayrıntıları konuşalım dedi. Doktor Operatör doktordu. İlla doçent vs. doktora mı ameliyat olmalıyım?
  • Hayır. Doktorunuz tecrubeli,eli yatkın,uyguladigi yontem ve ameliyat edecegi mekan ve aletler standartlara uygunsa ve ameliyat sırasında herhangi bir aksaklik çıkmassa,kaderinde iyi olacagi yaziliysa operatör, doc,prof farketmez diye dusünuyorum.

• beyler ameliyat olalı 4.5 ay oluyor ağrım sızım geçti ama kesilen damarların orada ara ara batmlar oluyor genelde çok rahatsız etmiyor ama bazen can sıkıcı olabiliyor ve mastürbasyon esnasında sol yumuratlık yukarı doğru çekiyor ve batma yapıyor ara ara bu tipşeyler yaşayan var mı ameliyat sonrası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzt -- 1 Mart 2016; 15:58:16 >
  • Ameliyat olalı bir ay oldu fakat dikişler hala atmadı ne zaman eriyip gidecek.

• sararkaya S kullanıcısına yanıt
    hocam rahatsız ediyorum ameliyat olalı 5 ay oldu yumurtalıklarda hiç ağrı kalmadı ama damarların kesildiği yerde ara ara batmalar oluyor normalde damarları elleyince bastırınca ağrı sızı olmuyor ama bu hassasiyet veya batmalar olunca baktığımda ordaki kesilen bir damar bezelye büyüklüğünde beliriyor ve dokununca hafif sızlıyor veya hızlı yürüdüğümde rahatsız ediyor bazen sizdede bu hassasiyet bu şekildemi oluyordu. mastürbasyon veye ilişki esnasında sert haraketler yapıncada ertesi gün hassasiyet oluyor yine damarlarda batmalar olabiliyor bu tip veya benzeri birşey oluyormuydu mu sizde de
  • quote:

Orijinalden alıntı: sararkaya

Arkadaslar testislerde hassasiyet var mu sizde de? (19 gun oldu ameliyattan itibaren)

hocam rahatsız ediyorum ameliyat olalı 5 ay oldu yumurtalıklarda hiç ağrı kalmadı ama damarların kesildiği yerde ara ara batmalar oluyor normalde damarları elleyince bastırınca ağrı sızı olmuyor ama bu hassasiyet veya batmalar olunca baktığımda ordaki kesilen bir damar bezelye büyüklüğünde beliriyor ve dokununca hafif sızlıyor veya hızlı yürüdüğümde rahatsız ediyor bazen sizdede bu hassasiyet bu şekildemi oluyordu. mastürbasyon veye ilişki esnasında sert haraketler yapıncada ertesi gün hassasiyet oluyor yine damarlarda batmalar olabiliyor bu tip veya benzeri birşey oluyormuydu mu sizde de
  • Merhabalar,

1Yıl 3 ay önce çitf taraflı varikosel ameliyatı oldum.
    Mikrocerrahi ile özel bi uzman doktora olmuştum.
    Bu ameliyatı olma sebebim çok agrılarım olmasından dolayı oldu.
    20 Yaşında askerde iken başladı 2 yıl bu agrıları çektim,Askerden geldgimde KONYA MEDİCANA hastahesinde oldum.
    Ultrasyon sperm testi falan derken hepsini yaptırdım
    2 Taraftada var dediler.Nese olduk bitti.Herşey güzel geçti.
    Abi sag tarafımda ara ara agrı oluyor.
    Testis de var yaradada var bazen batma oluyor hassasiyet oluyor.
    10 Tane doktora gittim,Gerek özel gerek devlet.
    Hiçbir sıkıntı yok diyorlar.
    Saglıkcı oldugum için ihmal etmek bişey atlamak istemiyorum.
    Bekarım ileride sıkıntım olmasını istemiyorum.
    Acaba piskolojik mi yoksa gerçekten var mı bilemedim.
    Çevremde hiç varikoselden ameliyat olan olmadıgı için hali ile yorum alamıoyurm.
    Neden oluyor bi yorum alırsam çok memnun olurum.
    Herkese geçmiş olsun diliyorum.

• Uchiha.San U kullanıcısına yanıt
    Depoyu fulleyip de gezme ara sira marsa bas

• 2 yıl önce kendim varikoseli fark ettim ve doktora başvurdum, dopper 3-4 varikosel çıktı,sperm tahlillerim ilk önce normalin üzerinde çıkmıştı 1 seneye yakın zaman geçtikten sonra tekrar yaptırdım ve büyük bir düşüş olmuş daha sonra mikrocerrahi ameliyatını araştırdım ve Ürolojiİstanbul (Cüneyd Sevinç) i buldum kendisi Medicana International İST. hastanesinde çalışmaktadır o hastanede ameliyat ücreti tek tfrlı mikro. 3.500 tl kendisi yoğun talep olduğu için başka bir hastaneyle anlaşmış ve 1.500 tlye yapmaktadır(mikro) ..
    ve atar damarın etrafındaki varisleri diğer doktorlar testislerin içinde bağlarken cüneyd bey onları çıkartmaktadır kendisi gerçekten bu alanda 1 numaradır. Şuan ameliyatımdan 24 saat bile geçmedi ameliyata 13de girdim 50 dk sonra odadaydım uyunma süresi falan, akşam 7de hastaneden çıktım isterseniz geceyi geçirebilirsiniz. ve metrobüsle eve geldim hiçbir ağrım olmadı bugünde sabah 8den 1e kadar ayaktaydım hiçbir ağrım olmadı. inş böyle devam eder.....

Buraya yazma nedenim bende çok araştırdım bu forumdan da faydalandım benimde faydam olası için eğer varsa varikoseliniz biran önce gidin doktora ve iyi bir doktor bulun.
    Ben gerçektennn cüneyd beyden memnun kaldımhttp://www.urolojiistanbul.com/ bu adresden bulabilirsiniz sekreteri ayşe hanımı arayıp randevu alın muane ücreti vermenize gerek yok tahlillerinizi yanınızda götürün size yardımcı olurlar ....

• Herkese selam,

Ameliyat olalı tam 3 ay oldu. Bu 3 aylık süre zarfında, dar giymemeye, çok oturmamaya ve ağır kaldırmamaya dikkat ettim.
    Ara sıra kesede iğne batması hissini yaşıyorum. Ayrıca yumurtalıkları tutup hafif sıkar gibi yapıyorum fakat ağrı veriyor hemen bırakıyorum.

Onun dışında ilk 1 .ayında sperm testi yaptırdım. Değerlerim değişmemişti, yalnız düzelme ve spermlerin semene salınması 74 günden sonra oluyor. Ben tam 90 günü buldum şu anda,
    bu şu demek oluyor, yeni spermler semene salındı artık. Yeni test yaptırınca değişimleri sizlerle paylaşırım

Herkese acil şifalar.

not: henüz çocuk olmadı.
  • Ameliyat olalı 5-6 ay geçti. Ancak yumurtalıkta ara ara, bazen aşırı derecede rahatsız edici batmalar oluyor. Zaten ameliyatı buna dayanamadığım için olmuştum. Acaba bu durum zamanla geçer mi. Bu durumu yaşayan var mı ne zaman gecer nasıl olur.
    Bi de iç çamaşırı meselesi acaba seyrek çamaşır giydiğimden testisler sarkıyor ondan dolayı mı batmalar oluyor. Nasıl bir tercih olmalı dar daha doğrusu yumurtalıkları havada tutacak hafif toplu olarka bu tarz bi iç çamaşır mı yoksa rahat bırakacak şekilde bir iç çamaşırı mı giyilmeli.
    Şimdiden teşekkürler.
  • seladam1 S kullanıcısına yanıt
    tam 5 buçuk ay sürdü o dediğin batmalar yaklaşık 7 ay olacak ameliyat olalı son 1.5 2 aydır yok bir mühlet sürüyor o kesilen damarlarn orada diken gibi rahatsız edici batmlar
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.