Şimdi Ara

Varikosel Ameliyatı (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.041
Cevap
55
Favori
371.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Varikosel hastalığının kısırlığa sebep olmadığını biliyorum.
  • Erkeklerde %30 görülüyor bende bir kaç ay önce doktora göründum dayanılmaz ağrı var diye . Ameliyat için acele ettirmedi bekarim diye herhalde . Şunu diyeyim bu ameliyat en kolay ameliyat zaten . Yani doktorunu bilmem ama genelde ameliyat sonrası bir kaç saat sonra günlük hayata devam ediliyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuzt K kullanıcısına yanıt
    Peki iç çamaşırı mevzusu nasıl var mı bir bilginiz? Yani hangi tarz giyilmesi gerekiyor sıkı mı yoksa serbest mi olması gerekiyor. Her doktor ayrı bişey söylüyor serbest bırakırsan sarkma oluyor falan sıkı giyersen toplu duruyor ama işte sıkar zararı olur muhabbeti var.
  • seladam1 S kullanıcısına yanıt
    ben bol boxer giyiyorum dar sıkıyor rahat edemiyorum ve şuan hiç bir sorun sıkıntı yok ama beşbuçuk ay her gün istisnasız ameliyat sonrası batmalar yaşadım tam damarların kesildiği yerde iğne batar gibi batmalar oluyordu bazen hafif bazen siddetli doktor zamanla geçecek demişti birden geçti batmalar bir çok kişiye sordum batma yaşayanlar 8 aya kadar sürdü diyenler vardı en fazla yani o batmalar 8 ay sürdü diyen gördüm daha üstünü görmedim seninde yakında geçer o batmalar zaten birden kesiliyor birdaha hiç olmuyor gibi birşey bende öyle oldu
  • Merhaba arkadaşlar bende yaşadıklarımı yazayım bilgi olsun, 3 yıl önce bi arkadaşımda çıkınca bendede olduğunu farkettim kartal eah ne gittim dopler ve sperm testi yapıldı sperm normal di ve solda 2. Derece varikosel vardı erteledim, kasık ağrılarım başladı gecen yol ağrı asker hastanesinde testler yaptırdım sperm yine normal fakat derece 3 e çıkmıştı, sorunum şu;
    -Kasıklarımda ağrı
    -Kozmetik olarak sol yumurta aşagıda ve penisim hafif sola yatık
    -Aynı pozisyonda oturamama sürekli poz değiştirme
    -sperm sayım normal
    Gecen hafta emsey hastanesine gittim muayeneye , yanına bile yaklaşmayın tavsiye etmem.Hemen çıkıp medicana çamlıca hastanesine gittim Op dr Eren Soner Tekin Hocaya bakıldım çok ilgili ve bilgiliydi testler yapıldı dün öğlen ameliyat oldum. Saat 10 da hastaneye gittim yatısım yapıldı testler yapıldı 13:00 de ameliuata aldılar.odamda sedyeye uzandım hemşire ameliyata gidiyoruz dedi koluma bi sakinleştirici yaptı asansöre kadar hatırlıom bide ameliyathanede narkozu verirken kolumun yandığını,başka bişey hatırlamıom 1 saat 15 dakka kaldım ameliyathanede akşam üZeri eve geldim.etek trası bölgemde bandaj var. Pipim kozmetik olarak düzelmiş gibi ama emin değilim bunu söylemek için erken,kesik yerinde hafif bi ağrı var ama çok sıkıntı değil bugün kalktım markete gittim araba kullanarak, sıkıntı olmadı evde takılıyorum geziyorum şimdilik.slip kilot var altımda.Özel sağlık sigortam olduğu için 12 tl muayene ve 60 tl spermiyogram ücreti odedim onun dışında herşeyi sigorta karşıladı. Bunu söylemek için erken ama doktorumdan şimdilik çok çok memnun kaldım zaman neyi gösterir bilemem. Aklıma gelen herşeyi yazdım yardımcı olabileceğim birşey varsa yardımcı olayım.

• Selam arkadaşlar benimde bir sıkıntım var bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim... bikaç ay önce sperm testi verdim ve malesef azospermi çıktı sonra yeditepe üniversite hastanesinde doç.dr elle muayene etti ve renkli ultrasonla testislerime bakıldı ve yine malesefki varikosel çıktı. Acaba varikosel ameliyatı olsam faydası olurmu veya gereklimidir. Kısacası varikosel ameliyatının azospermiye faydası varmıdır

• tncy24 kullanıcısına yanıt
    Slm Millet..
    Ben yaklaşık 4 ay önce varikosel ameliyatı oldum...Ameliyattan önce sper sayısı 3 milyon çıkıyordu..Ameliyattan 4 ay sonra verdiğim testte sperm sayısı 33 milyon çıktı...Sperm sayısı 10 kat arttı..Bu kadarını ben bile beklemiyordum..Doktor %60-70 artar demişti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahyet

Slm Millet..
    Ben yaklaşık 4 ay önce varikosel ameliyatı oldum...Ameliyattan önce sper sayısı 3 milyon çıkıyordu..Ameliyattan 4 ay sonra verdiğim testte sperm sayısı 33 milyon çıktı...Sperm sayısı 10 kat arttı..Bu kadarını ben bile beklemiyordum..Doktor %60-70 artar demişti...

Cevap için çok teşekkür ederim ama bende azospermi var biraz farklı ve siz hangi doktora hangi hastanede ameliyat oldunuz acaba

• 16 yaşındayım (yeni girdim) baya eskiden varikoselim var şimdi baya ilerledi 14,5 yada 15 yaşından beri galiba anneme söylicem babam anlayışlı değil valla ne önerirsiniz hemen gitmeli mi ağrı yapmıyo şu anlık
  • Selam arkadaslar ben 3 gun evvel doktor bir tanidigin hastanesinde klasik yontem cift tarafli varikosel ameliyati oldum. Yapan doktor Vedat Calisir (taniyan var mi?) ameliyattan sonra mikroskopik ameliyata gerek yok, senin damarlar zaten en ufak 3mm dedi. Net gorunen bir sey icin mikroskopik ameliyat yaptirmaya gerek yok dedi. Bu konuda bilgisi olan var mi?. 10 cm e yakin 2 kesik var kasigimda... klasik yontemle sperm sayisi artisi bakimindan basarili ya da basarisiz ameliyat geciren var mi? Dikis yerleri disinda agrim yok. Ancak acaba kılcal damarlar kesilmiş midir? Ben artik hep mikroskopla yapildigini zannediyordum. En kotu ihtimal 6 ay sonra bir daha mi olurum?

• Ankara da doktor tavsiyesi var mı arkadaşlar? Ankara da fiyatlar nasıl ayrıca?
  • Arkadaşlar öncelikle merak ettiğim bu hastalik vicutta genetik olarak bulunup bizim zorlamamiz sonucu mu ağrı felan oluşuyor?17 yasindayim son 3 4 aydir sürekli ağirlik kaldiriyodum mekik felan cekiyordum ondan sonra haziran ayinda hani nasil tarif etsem internette böyle yaziyolar dayanilmaz agrilarimiz vardi felan diye benim hic oyle bi agrim olmadi asiri hafifti herseyi yapabiliyordum keske bi adi olsada onu desem ağri degilde doktora gittigimde varikosel dedi 2.8mm cikti bendede 29ml sperm sayim cikti doktor hareketlilik az dedi ondan ameliyat oldum.simdilik iyiyim ameliyattan oncede agrim cok azdi gerci bir de ameliyattan sonra eskisi gibi futbol yüzme felan sporlar tekrar ettirir mi internette sürekli hastaligi tekrar edenler gordum de

• Merhaba arkadaşlar
    Varikosel ameliyatı için İstanbul da mikro yapan devlet ya da özel hastane tavsiye eder misiniz uygun fiyatları olan?
    Ve arkadaşlar mikro ve normal ameliyatın farkı ne oluyor Bi doktor lup kullanacağım demişti

• mehmetu45 M kullanıcısına yanıt
    micro ile normal ameliyat arasında ki fark birinde mikroskop ile bakıyor damarlar fark o adam çıplak gözle ben damarları görüyorum yada daha rahat çalışıyorum diyorsa o şekilde yapmıştır damar atlamadıktan sonra gözden kaçırmadıysa hiç bir sıkıntı olmaz lenflerin baglanma riski olur birde micro cerrahi yapılmayınca su toplamasına sebep olur oda ama doktor işin ehli ise hiç bir sıkıntı olmaz
  • Cloryfunn C kullanıcısına yanıt
    Hocam bence dediğiniz gibi genetik bu şey ama gelişmesi size de bağlı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 sene önce oldm ameliyatı iyileşmedi damarlar hala şiş ağrısı yok doktorada bidaha gitmedim hiç

• Asker den geldik den sonra hastaneye gittim herhangi sancılı bir ağrım yoktu, kontrol amaçlı ürolojiye gittiğimde ( devlet hastanesine ) bana doktor direk ameliyat olman gerekiyor dedi , bende bir hastane çalışanı olarak bunu çok kaale almadım başka bir doktora randevu alarak araştırdım. ve çok şükür gene devlet hastanesinde bir doktor'a denk geldim. Bana gayet açıklayıcı ve güzel bir şekilde ne dir ne degildir anlattı, bende ikna ve tatmin oldum. Operasyonum gayet başarılı geçtiğini şuan daha iyi görüyorum aradan yıllar geçti çok şükür bir problemim bulunmamaktadır. Lütfen doktorunuzu iyi seçin bilinçli gidin , bu tarz hastalıkların tedavisi ilaçla olacak birşey değil. Rabbim herkese şifa versin.
  • Merhaba kardeşlerim abilerim...Bana da 1 ay önce sol varikosel teşhisi konuldu...3 ayrı devlet hastanesine doktorları araştırarak gittim ve ultrasonla bakıldı sperm testi yapıldı ve şu anlık ameliyata gerek yok denildi kontrollere çağrıldım sperm sayısı düşerse ağrı olursa ameliyat olman gerekir denildi...Tabi benim içim rahat etmedi ben de samsun,da özel büyük anadolu hastanesi dr. 'Şakir Aydoğan' beye gittim.. Doktor geçmiş tahlillere baktı ve yine elle müdahale yaptı.. Ve yaşımı sordu evli olup olmadığı sordu. 21 yaşında bekarım dedim... Doktorda gençsin daha eğer evli olsaydın çocuğun olsaydı ameliyat yapmazdım ama bunu takip edip riske atmak doğru değil, ilerde sıkıntı yaratır dedi ameliyat yapalım garantiye alalım riske atmayalım dedi zaten basit ameliyat dedi peki dedim mikrocerrahi ile mi yapıyorsunuz dedim evet dedi kılcal damarları daha iyi görmek için dedi estetik dikiş atıyoruz çok küçük bir iz oluyor 1 gece misafir ediyoruz ertesi gün çıkıyorsun dedi.. Şu an ağrı yok sadece şekil bozukluğu var sarkma var... Şimdi bana 4 doktorunda anlattıkları söyledikleri kafama yattı ne yapcağımızı hiç bilmiyoruz...
    Sizce ameliyat olmalı mıyım olmamalı mıyım? Fikirlerinize ihtiyacım var ...
    Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrax05 -- 3 Eylül 2016; 13:34:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teyzen nevfik

testler temizse takip et,ameliyata hemen girme doktorlar parayı seviyorlar basit ameliyat kolay para...

Doğru söylüyorsunuz ama ileride sonunda ameliyat illa olunacak gibi araştırdığıma göre ilerleyen bir hastalık , ilerlemeden ameliyat olsam aradan çıksa yanlış mı düşünüyorum acaba?ya daha kötü olursa diye de düşünüyorum

• teyzen nevfik T kullanıcısına yanıt
    ağrı yada sperm kalitesinde düşüş yoksa tavsiye etmiyorlar zaten bu ameliyatı gerekte görmüyorlar
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.