Şimdi Ara

Varikosel Ameliyatı (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.041
Cevap
55
Favori
371.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ergünşallı07

Arkadaşlar merhaba. Ocak'ta ameliyat oldum. Sperm sayısını arttırdım ama ileri haretklilik sorunum var. Sigara alkolüm yok. Bu durumda tavsiye verece olan var mı?

Çam kabuğu ekstresi ve argenin L deneyin hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergünşallı07

Arkadaşlar merhaba. Ocak'ta ameliyat oldum. Sperm sayısını arttırdım ama ileri haretklilik sorunum var. Sigara alkolüm yok. Bu durumda tavsiye verece olan var mı?

İyi beslen hocam. Zihinsel olarakta takma kafana. Rahat ol yani stres yapma. Emodex takviye öneririm sana. Bana doktor vermişti bunu ameliyattan sonra içtim faydası oldu. Zaten ilaç değil vitamin gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: carlitoss

İyi beslen hocam. Zihinsel olarakta takma kafana. Rahat ol yani stres yapma. Emodex takviye öneririm sana. Bana doktor vermişti bunu ameliyattan sonra içtim faydası oldu. Zaten ilaç değil vitamin gibi.

Alıntıları Göster

sanki primin var o firmadan

senden başka kimse yazmamış bu dediğini  Varikosel  Ameliyatı 

• quote:

Orijinalden alıntı: ozdenyns

senden başka kimse yazmamış bu dediğini  

Alıntıları Göster

Yok daha neler :) ben ameliyat sonrası içtim bir kutu yetti zaten. Faydasını gördüm hayrına yazıyorum burada. Ama klasik Türk zihniyeti. Her şeyin altında bir şey arıyorsunuz. Memurum ben işim olmaz o tarz işlerle.

•  Varikosel  Ameliyatı

Sperm sayı ve kalitesine etki eden faktörlere daha geniş bakmak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: carlitoss

Yok daha neler :) ben ameliyat sonrası içtim bir kutu yetti zaten. Faydasını gördüm hayrına yazıyorum burada. Ama klasik Türk zihniyeti. Her şeyin altında bir şey arıyorsunuz. Memurum ben işim olmaz o tarz işlerle.

Alıntıları Göster

memeti ye yazmıştım hocam kusura bakma

heryerde aynı iletisine denk geldiğimden

• quote:

Orijinalden alıntı: ozdenyns

senden başka kimse yazmamış bu dediğini  

Alıntıları Göster

Haberdar etmedigin için yeni denk geldim.

Ben asla firma ismi vermedim , hoş zaten cam kabuğu ekstresi ister Solgar al ister şifa marketten al ,banane marka tercihin sana ait ben illa kimseyi markaya yonlendirmedim ki.tekel değil bu.

Aynı şekilde argenin L de istediğin marka al desteği sana kimse marka tavsiyede bulunmuyor.

Son olarak birsuru çalışma var bu iki destek hakkında arastir ve gör. Ben varikosel nedeni ile 2 yıl ugrasmama rağmen sonuc alamamış biri olarak şuan 6 haftalık bebeğimizin müjdesi ile mutluyuz.

Demem o ki profilim de açık , 15 yıllık üyeyim yıllardır varikosel konularına yazar dert paylaşırım bu destek mesajları ni bende yeni keşfedip yazdım çok eski değil.

Ortada reklam filan yok senin gibi normal bir üyeyim belki senden daha normal bir üyeyim. Evlat bekleyen herkesin derdini bilirim zira bende çektim rabbim nasip etti çok şükür inşallah baskalarinin da yüzü güler amacim. Yoksa banane.

Neyse biladerim hayırlısı Allah'tan , dikkat et saçma bir isnat için bayağı yazdım sevildiğini bil. Hoşçakal

• benimde başıma bela olan hastalık.evlendikten 3 ay sonra tesadüfen öğrenmiş olduğum durum.ilk öğrenmiş olduğumdaki sperm sayım 4 milyonken sonrasında kullanmış olduğum bitkisel karışım ve proxeed plus sayesinde 22 milyona yükseldi ardından ameliyat olmaya karar verdiğim sırada covid 19 a yakalandım tesadüfen yakalanmadan 1 gün önce sperm testi yaptırdığımda değerlerimde anormallik vardı sperm sayım 9 milyona düşmüş ve mikrop oluşmuştu testislerimde covidi atlattıktan 2 hafta sonra tekrar spermiogram testi yaptırdım bu kez durum dahada kötü bir hal aldı sperm sayım 300.000 e düşmüştü apar topar spermlerimi dondurup ameliyatımı oldum şu an 1 hafta geçti ameliyatın ardından umarım iyi sonuçlarla karşılaşırım bir kaç ay sonra konu hakkında bilgi almak isteyenleri bilgilendirebilirim bildiklerim çerçevesinde.

Ameliyat sonrası için bilgi verebilecek arkadaşlar iletişim kurarsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dopamine.

Haberdar etmedigin için yeni denk geldim.

Ben asla firma ismi vermedim , hoş zaten cam kabuğu ekstresi ister Solgar al ister şifa marketten al ,banane marka tercihin sana ait ben illa kimseyi markaya yonlendirmedim ki.tekel değil bu.

Aynı şekilde argenin L de istediğin marka al desteği sana kimse marka tavsiyede bulunmuyor.

Son olarak birsuru çalışma var bu iki destek hakkında arastir ve gör. Ben varikosel nedeni ile 2 yıl ugrasmama rağmen sonuc alamamış biri olarak şuan 6 haftalık bebeğimizin müjdesi ile mutluyuz.

Demem o ki profilim de açık , 15 yıllık üyeyim yıllardır varikosel konularına yazar dert paylaşırım bu destek mesajları ni bende yeni keşfedip yazdım çok eski değil.

Ortada reklam filan yok senin gibi normal bir üyeyim belki senden daha normal bir üyeyim. Evlat bekleyen herkesin derdini bilirim zira bende çektim rabbim nasip etti çok şükür inşallah baskalarinin da yüzü güler amacim. Yoksa banane.

Neyse biladerim hayırlısı Allah'tan , dikkat et saçma bir isnat için bayağı yazdım sevildiğini bil. Hoşçakal

Alıntıları Göster
    Yanlış Anladın

Burada Herkes Birşeyler Paylaşıyor Birbirine Tavsiyelerde Bulunuyor Söylediğini Senden Başka Kimse Yazmamış Sadece Buna Dikkat Çekmek İstedim.

Ayrıca Dediğini Yapıyorum Şuan Kullanıyorum Yani
    Neticede Vitamin Çünkü

Varikosel Ameliyatı Olmama Rağmen Bir Sonuç Alamadım. Çaresi Allah’dan Elbet Olaki Vesile Olursan Dua Ederim Ne Diyeyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ozdenyns kullanıcısına yanıt

İnşallah öyle yada böyle güzel müjdeli haberler alırsın , ne yaptığın yada kullandığın mühim değil , sonuç önemli.

Güzel haberler ile haberdar edersen sevinir , mutluluğunu paylaşmış olurum. Hoşçakal.

• ameliyat sonrasında neler yapmalıyım birileri tecrübelerini paylaşabilirmi rica etsem

• testislerimde daha çok solda olmak üzere ağrı var elleyince büyümüş damarlar geliyor gibi. 2 üroloğa gittim biri eliyle baktı ultrason istedi bir şey yok çıkmadı epididimit olabilir dedi antibiyotik verdi diğeri eliyle bakmadı sadece ultrason istedi bir şey yok gibi dedi parol verdi. semptomlarım varikosel gösteriyor, teşhisinde hata ya da gözden kaçma yaşayan oldu mu daha önce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solidsnake99 -- 5 Aralık 2020; 19:5:25 >
  • nigreselek N kullanıcısına yanıt

Evet arkadaşlar. En son ameliyat sonrası 22. Günümdeyim demiştim.

Gelen sorulardan kaçırdığım olursa hatırlatırsanız cevaplamaya çalışayım.

Şu an ameliyat sonrası 100 gün oldu. Yani yaklaşık 3 ay 10 gün kadar. Yani en son yazışımın üzerinden 78 gün geçmiş.

28 ağustosta ameliyat olduktan 11 gün sonra kontrole gittim. Doktor promotil man ve klomen vermişti.

Klomeni 25 gün kullanıp, 5 gün bıraktım. Promotil man’i ise her gün kullandım. Yani özetle 10 gün öncesine kadar 75 gün promotil, 65 gün klomen kullandım. Bunları hiç aksatmadım. Ayrıca doktorun önerisi ile hünnap keçiboynuzu özünü, günde 2-3 tatlı kaşığı olacak şekilde tükettim.

Ameliyatın üzerinden geçen 100 gün sonra, şu an ameliyat olmamışım gibi hayatıma devam ediyorum. Zaten 40. Günde falan bu rahatlığa kavuşmuştum. Şu an ise hiçbirşeyim yok. Yara izi hala belli ve var. Dediğim gibi 2-3 cm değil 6.5-7 cmlik bir kesikten bahsediyorum.

Yeniden ilişkiye 24. Günümde başladım. Başladım dediğime bakmayın :) Kendinize kıyamadığınız için çok yavaş yapıyorsunuz bu işi. Sertleşmede herhangi bir sorun olmadı. Ama sertleştikten sonra ani hareketlerde bir yerleri gerdiğinizi hissedip panik oluyorsunuz. 45. Günden itibaren bu his de tamameb yok oldu.

Tam 90. Günde yaptırdığım yeni testin sonucuna gelirsek. Sanırım sizi en çok ilgilendiren de budur.

Ameliyat öncesi

Volüm: 3

1 mldeki sperm : 7.5m

Toplam sperm: 22.5m

morfoloji: %1

Toplam hareketlilik: 50

Ameliyat sonrası 90. Gün testinde:

volüm: 4.5

1 mldeki sperm: 34.2m

toplam sperm: 154m

morfoloji: %16

toplam hareketlilik: 50

Doktor sonuçlara çok şaşırdı. Bu kadar kısa sürede bu kadar iyileşme beklemiyordum dedi.

Hareketlilik sabit, ancak ileri hareketliliğimde düşüş var. Doktor ileri hareketlilik için keçiboynuzu özü önermişti ve kullandım. Sağlık olsun. Daha çok erken. 3 sonra daha da iyi olacağını ümit ediyorum.

Bu arada doktor sigarayı bırakmamı önermedi, kesin olarak emretti resmen. Ama ben bırakmadım. Hatta pandemi döneminde arttı bile. Promotili sigara ile beraber içiyordum :)

Kontrole gittiğimde yeniden bu konuyu sordu. Azar bile işittim :)

Son olarak klomeni kesti. Artık kullanmıyorum. Promotile devam her gün. Allahsız 300 lira. Aylık 300 tl promotile veriyorum.

Ameliyatın fizyolojik avantajlarının dışında, cinsel ve psikolojik faydaları da var. Bir kere sperm parametrelerinizi öğrendikten sonra özgüven kaybı yaşıyorsunuz. Bunu fazlasıyla geri kazanıyorsunuz. Buna ek olarak performansta da ciddi artış var. Artık varikoselin yarattığı hasarın ortadan kalkmasından mıdır bilmiyorum, sertleşme, miktar, şiddet çok daha iyi durumda.

100 gün sonra benim ilerlemem bu şekilde. 90 gün sonra tekrar görüşmek dileğiyle.

• ergünşallı07 E kullanıcısına yanıt

Hocam bu iş gerçekten şans. İlk sonuçları aldığımda açık açık sordum benim çocuğum olmaz mı diye. Ki bunun için gitmemiştim doktora.

Doktorun dediği aynen şu: biz çocuğun olmaz diye sperm sayısı 0 evet yazıyla sıfır olana diyoruz. Mlde 7.5 m toplam ejekülasyonda 22.5m spermin var. Gider biri yolunu bulur, yumurtayı döller, gebelik oluşur.

Yapılan herşey ihtimali artırmak için.

• Beyler ameliyattan sonra sonda takiliyormus en buyuk korkum bu dogru mu ?
  • Merhaba arkadaşlar,

Bugün öğleden sonra ameliyatım gerçekleşti. Ben de sol varikosel yoğun şekilde baş göstermişti. Genel anestezi yolu ile gerçekleşti. Ameliyat sonrasında ufak tefek ağrılar harici sorun yaşamadım. Vaktiyle buraları çok okumuştum bu sorundan muzdarip herkese tek söyleyeceğim gidin ve olun korkulacak hiçbir şey yok. Bilgi almak isteyen arkadaşlar yazabilir.

• Genelde sol testiste oluyormuş.Benim sag testiste 2 tane solucan gibi pıhtılaşma var.Birisi biraz koyu renkte.İkisi de kısa bir parmak ucu kadar bile degil.20 yaşına gircem.Sakalım biyigim yok denecek kadar az.Acaba diyorum varikoselden dolayı mı.Ağrım sızım hiç yok ama yine de bir üroloji doktoruna görüneyim diyorum.

• Healthliker H kullanıcısına yanıt
    Tekrarlar mı acaba bu sıkıntı ? Bana doktor yumurtalıkların küçülmüş vs dedi ne yapacam bilemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myhres7

Tekrarlar mı acaba bu sıkıntı ? Bana doktor yumurtalıkların küçülmüş vs dedi ne yapacam bilemedim

Mikrocerrahi ile ameliyat yapılması halinde tekrarlaması düşük bir ihtimal olduğu söyleniyor. Elbette operasyonu yapacak doktor da önemli.

• Arkadaşlar merhaba, biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın. 26 yaşında bekar bir kardeşinizim. Ben de 8 aydır sol testis ağrısı çekiyorum ilk çıktığında özel hastaneye gittim kan,idrar ve ultrason sonucunda iltihap kapmışsın antibiyotik kullan 2 hafta sonra gel dediler. 2 hafta sonra gittim doktor bence iyileşmişsin zamanla geçer antibiyotiği de kullanma gerek yok dedi. Üzerinden 2 hafta daha geçmesine rağmen ağrı tamamen geçmeyip sadece azalınca devlete gidip tekrar aynı testleri oldum ve hepsi temiz çıktı doktor ağrı kesici verdi geçer deyip yolladı ben de bu arada o lafa güvenerek fitness a devam ettim, ağrı hep aynı seviyede kaldı( soluma doğru oturduğumda, yatttığımda ağrı oldu onun dışında çok zorlamadığım sürece ağrı hissetmedim) ama 2.5 ay önce Ekim’in ortalarında arkadaşımla sıra beklerken 45dk - 1 saat ayakta durunca ağrılarım tekrar ilk günkü gibi şiddetli şekilde geri döndü ve tekrar devlete kontrole gittiğimde solda 2.2 - 2.4 sağda biraz daha düşük şekilde çıktı. Doktor 2.8 üzerinde değil sorun yok diyip yine ağrı kesici verip yolladı ve özellikle söylememe rağmen sperm testi yaptırmadı. Şu an geldiğimiz noktada son 2.5 ayda ağrı geçmeyip daha da artıp hatta 5-6 gündür sağda da ağrı başlayınca tekrar gidip test oldum bu sefer sol dinlenik 2.6 valsalva ile 3.6 sağ da 2.6-2.7 çıktı ve ikisinde de reflü görülmüş. Son 2.5 ayda tamamen dinlenip yatmama zorlamamama rağmen bu kadar fark olmasının sebebini anlayamadım ve bu lanet doktor belki de 2.5 ay önce sperm testi yaptırmış olsa bir şeyler belli olurdu ve olay buraya gelmezdi. Şimdi pazartesi sperm testine göre ameliyata karar verilecek ve ben son birkaç haftada sperm miktarımın azalmaya başladığını hissetmiştim eminim düşük çıkacak. Bu arada bu 8 ayın başından beri sol testisim sağa göre şiş.

Sonuç olarak durumumla ilgili önerisi olan var mı ve istanbulda ameliyat olmuş ve iyi sonuç alıp ağrıları kesilmiş olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi? Bu hastalık bende aylardır sinir stres bırakmadı deliricem artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObsessionC -- 9 Ocak 2021; 16:27:42 >

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.