Varikosel Ameliyatı (38. sayfa)
-
-
Aynen hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
nasıl oldu şişliğiniz benim kesi yerinde çizgi şekilde kabarıklık var sadece onlar da dikişmiş sanırsam ipler emilene kadar kalacak galiba
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Fischer1 e posta attım
Ordan bakabilirsin
Merhaba Arkadaşlar Aranızda Cüneyd Sevinç'e ameliyat olan var mı bir de ben Refakatçi olmadan ameliyata gireceğim şehir dışından Cüneyd Sevinç hocaya gideceğim istanbula. Ameliyattan sonra Problem yaşar mıyım tecrübesi olanlar hatırlayanlar dönüş yapabilir mi? Lütfen.
Çok fazla etkilenmezsin tabi yaşına da bağlı bişey ameliyatı sabah saatlerinde olursan akşama taburcu olursun hatta biraz öğlene doğru olursa diğer gün sabaha kalır
Kendi deneyimimi aktarayım. Uzun olacak ama umarım bilgilendirici ve keyifli olur :)
28.08.2020 tarihinde sol varikosel ameliyatı oldum.
Acı eşiği çok düşük, sivilce bile sıktıramayan bir kardeşinizim. Hayatımda ameliyathane görmüşlüğüm yok. Yani anlayın ameliyat öncesi ne kadar korktuğumu diye söylüyorum :)
Tesadüfen bir üroloji muayenesinde varikosel olduğumu öğrendim. Pantolonu indirir indirmez doktorun gözleri fal taşı gibi açıldı. Tabi benim etkileyiciliğimden değil :) Adam elle dokunmadan sende grade 3 varikosel var dedi. Yani damarlar öyle gözle görünür. Normalde bu seviyede millet ağrıdan çığlık ataral geliyor buraya sende ağrı yok mu diye sordu, yok dedim. İşte ıkınırken yok mu? Yok. Alkol alınca işerken yok mu? Yok.
Varikosel grade 3 bile olsa hemen ameliyat kararı vermiyor doktor. Evli misin, çocuk denedin mi gibi bir sürü soru soruyor.
Hemen birkaç kan bir de sperm testi istedi.
Kan testini hemen alıyorsunuz. Burda belli başlı özellikle de testestoron değerine bakılıyor. Kan testlerim normal çıktı.
Sperm testinde değerler düşük çıktı. Volum 3, total sperm 22.5milyon. 1 mldeki sperm 7.5 milyon. Ayrıca ileri hareketlilikte yetersiz oran ve %1 morfoloji çıktı.
Evli olduğum ve çocuk düşündüğüm için ameliyatı kesin önerdi. Ben de bu durumda çocuk sahibi olup olamayacağımı sordum. Biz çocuk sahibi olamazsın diye azospermi denilen 0 sperm ama gerçekten 0 olanlara diyoruz. Sende her ejekülasyonda 22.5 milyon sperm çıkıyor. Şans, 1 tanesi gidip döllemeyi sağlar. Ameliyatı eğer çocuk düşünüyorsan şansı artırmak için öneriyorum dedi.
Çok iyi bir doktordu ama ben 2. Bir fikir almak istedim. Başka bir hastaneye gittim. Aynı cümleleri orda da duydum.
28.08.2020’de ameliyatı olmak üzere sözleştik. Yaklaşık 1 ay vardı ameliyata. O 1 ayın nasıl geçtiğini bana sorun. Düşünmesi bile çok acayip. 30 yıl koruyup kolladığınız şeye bıçak değecek diye düşünüyorsunuz :) İnternette yorumlaro okuyup ameliyat başarılı olunca kazanacaklarınıza değil, başarısız olursa oluşabilecek komplikasyonlara odaklanıyorsunuz. Herşeyi bırakın, vücudunuz kesilecek :)
O bir ay, 1-2 günde geçti gibi hissettim ve ameliyat günü geldi çattı. Bugün üzerinden 22 gün geçti ama ben hala kendimi bu ameliyatı olabildiğime inandıramıyorum :)
27.08.2020de ameliyat öncesi testler için hastaneye gittin. 3-4 saat kadar sürdü işlemler. Özel hastane olmasına rağmen. 6-7 tüp kan alındı birkaç dk. Akciğer tomografisi çekildi birkaç dk. Doppler görüntüleme yapıldı birkaç dk. Ama beklemeleriyle, sırasıyla falan filan 3-4 saat sürüyor.
Bu arada hastanede göstermediğiniz kimse kalmıyor :)
Testlerden sonra doktor ameliyatta olduğu için asistanı yarın sabah 8.30da hastanede ol dedi. Ben hastaneden çıktıktan sonra test sonuçlarında birşey fark ettim. Ne yaptım ne ettim doktora telefonla bir şekilde ulaştım. Doktor bana sorun olmadığını sabah 8de gelmemi ve ilk beni alacağını söyledi. Gece 12den sonra birşey yemememi söylediler. Ben yemeyi kestim ama çay, su, kahve içmeye devam ettim. Çünkü o gece uyuyamadım. Normalde birşey içmemem de gerekiyormuş.
Gece uyku uyuyamadan 8de hastanede oldum. İşlemleri tamamladık ve bir odaya yerleştik. Damar yolu açıldı. Ameliyat kıyafeti (arkadan bağlanan) ve bonesi verildi. Kapının önünden geçen her ayak sesinde panik oldum. Beklerken uyuya kalmışım. 11’e doğru kapı açıldı ve içeri bir sedye girdi. Uyku sersemliğinin de korkumu artırmasıyla, sedye ile gelen arkadaşa yahu sedyeye gerek yok ne diye dramatikleştiriyorsun olayı dedim. Ama sedyeye yattıktan sonra bir deha yere temas etmenize izin verilmiyor.
O kıyafet ve boneyi giydikten sonraki ruh hali çok acayip. Sedyeye yattım. Koridorlarda etraftakilerin bakışları arasında geçtim ve asansörle ameliyathanelerin olduğu yere geldik. Beni ameliyathanelerin olduğu bir koridora bıraktılar.
Ama yanıma gelen, yanımdan geçen herkese, ben iyi değilim bana bir sakinleştirici, cesaretlendirici birşeyler verin diye yalvarıyorum. Herkes de ameliyathaneye geçelim vereceğiz diyor. Benden önce varikosel ameliyatına girmiş birini gördüm, kendinde değil. Bayılmış gibi. İnliyor. Anestezinin etkisi geçiyor uyanıyor. Kafayı yiyecek gibi oldum. Artık birilerine seslenmeye başladım ama sakinleştirici getirin diye.
Neyse benim alınacağım ameliyathaneden biraz önce sezeryan olmuş bir kadın çıktı. 10-15 dk kadar beklemesi gerekiyormuş dolayısıyla ben de bekledim. Beklediğim yer tıbbi atık kovalarının hemen yanı :)
Artık içeri alınma vaktim geldi. Sedye ile ameliyathaneye girdim ve yine hiç yere inmeden ameliyat masasına yattım. Paniğimi tekrarlıyorum. Sakinleştirici istiyorum.
Ameliyathane koridorlarında şen şakrak takılan güzel insanlar ameliyathaneye girince birden ciddileştiler. Parmağıma bir alet takıldı, koluma sürekli ölçüm yapan bir tansiyon aleti. Damar yolumda zaten serum takılı. Aletler sakin sakin ötmeye başladı. Anestezist kız soluma oturdu. Kafamı çevirdim bana sakinleştirici yap nolur dedim :) Yapacağım merak etme dedi :)
Doğrulmamı istediler. Çenemi göğsüme yapıştırım iyice eğilmemi. Oturdum dediklerini yaptım. Burada çok panik oldum çünkü kocaman bir iğne kullanılıyor. Abartmıyorum en az 10-15 cm arası bir iğneden bahsediyorum. İnternette okuduğum yorumlarda bu işlemin çok can yaktığını okumuştum. Bu aşamaya gelince o kadar panik oldum ki makinalar cayır cayır ötmeye başladı :)
Sırtıma batikon döktü ve pamukla yedirmeye başladılar. Ben sürekli arkamı dönmeye çalışıyorum çünkü iğneyi görmeye çalışıyorum. Panik olduğumu görünce oradakilerden biri merak etme yaparken haber vereceğim dedi. Sonra yapıyorum dedi ben acıyı beklemeye başladım. Bitti dedi. Bu aşamada hiçbirşey hissetmedim en ufacık bir iğne girişi bile.
Burdan sonra beni yatırdılar. Kollarımı sağa sola açtım. Kollarımı bağladılar. Ayak bileklerimi de bağladılar. Birkaç dk arayla bacağımı kaldırmamı istediler. İlk 4-5 seferde kaldırdım. Artık bir yerden sonra bir baktım ki belden aşağı bende değil :) Ayak kalkmıyor :)
Göbek deliğimden dizlerime kadar her yerime batikon döktüker. Sürdüler demiyorum baya bildiğini döktüler :) ve ben bunu hissettim. Dedim ki bakın ben hissediyorum dokunuşları, sıvı akışını vs. Çünkü ben uyuşacağına inanmıyorum :)
Sonra odaya doktor girdi. Zaten var olan ciddiyet katlandı. Göbeğim hizasına çerçeve gibi birşey taktılar. Üstüne de yeşil bir örtü serdiler. Artık aşağı tarafı görememem için sanırım.
Anestezist kız damar yolumdan 2 şırınga ilaç verdi onu gördüm. Bu andan sonra etraf biraz bulanıklaştı ama kendimdeydim. Sakinleştiğimi hissettim çok hızlı etki etti.
Doktor örtünün üstünden selam verdi. Aşağıda dökülen batikonun pamuk gibi birşeyle sürüldüğünü hissediyordum. Doktora dedim ki bak ben hissediyorum, hareket ettiremiyorum ama hissediyorum :) Sakin ol dokunuşlarımısı hissedeceksin ama acı hissetmeyeceksin dedi :)
Bir ara anesteziste döndüm ve başladı mı dedim. Başladı başladı dedi. Onu demiyorum kesmeye başladılar mı diye sordum :) ohoo çoktan başladı hatta bitmek üzere deyince aha acı hissetmiyorum demek ki diye iyice rahatladım :) bu sırada doktor anestezist kıza konuşma istemiyorum. Konuşunca kasıktaki kaslar hareket ediyor konuşmayı kes dedi. Benim yüzümden fırça yedi kız :)
Biraz sonra doktor örtünün üstünden tekrar göründü. Gözünde mikroskoplu bir gözlük vardı. Hadi hayırlı olsun dedi ve çıktı gitti. O gittikten sonra da bir süre aşağıda çalışma devam etti. Üstüme beyaz örttüler. Beni doğrulttular, kucağıma bir yığın evrak bırakıp girişteki çöp kutularının oraya yenideb bıraktılar.
En ufak bir ağrıyı bırakın, belden aşağıda en ufacık his yok.
Odaya geldik ve 4 bayan hemşire beni örtülerden tutup kaldırıp yatağa attılar. 3-4 saate anestezi etkisi geçer dediler.
3-4 saate anestezi etkisi geçti. Ama sadece yaranın olduğu yerde geçti :) ilk ağrı başladı. Açıkçası ilaç verdiler mi sonradan hatırlamıyorum ama dayanılmayacak bir ağrı değil.
4-5 saate anestezi etkisi iyice geçti ve ben ayak parmaklarımı çok az da ayaklarımı hareket ettirmeye başladım. 5-6 saat sonra cinsel bölge ve kıç hariç tüm etki geçti. Ama takımlarda ve kıçta hala en ufak bir his yok :)
8de hastaneye yattım. 11de beni aldılar. 12:30 gibi odaya döndüm. Anestezinin tüm etkisinin geçmesi gece 10-11 i buldu. Ağrı oldu ama diyorum ya sivilce sıktıramayan benim idare edebileceğim bir ağrı oldu. Hatta bir ara doktor gelip bilgi verdi. Ağrın var mı dedi. Var ama iade ediyorum dedim. İdare etme ya ağrı kesici yapalım, Dışarıda dikiş yok ama altta 4 kat dikiş var ağrı yapar dedi. İlaç verdiler ağrı yoka yakın azaldı.
O gün yemek verildi ve ben ıkınarak sorun yaşamayayım diye sadece çorba içtim. O gün idrara ve büyük abdeste sorunsuz çıktım ama bunu sadece çorba içmeye bağlıyorum. Çünkü ara ara kendimi denedim, eğer ıkınmamı gerektirecek şekilde beslenseydim sorun yaşayabilirdim.
Gece 11den sonra, kendi isteğimle (sonradan öğrendim ki anestezi etkisi bitince onlar da zaten kaldıracakmış) kalkıp 5 dk kadar koridorda yürüdüm. Sadece kalkış özellikle de yatış esnasında biraz ağrım oldu. Ama hala idare edilmeyecek gibi değildi. Bunu yarım saatte, saatte bir 5 dk olacak şekilde tekrar ettim.
Ertesi sabah yani 29.08.2020de sabah 8-9 gibi doktor tekrar geldi. Sadece bir dolorex yazarak taburcu etti. 3 gün sonra bandajı açmamı, 7 gün sonra duş almamı, 14 gün sonra kontrole gelmemi söyledi.
Eve girdik. Salonda bir yatak hazırladı bana. Pazartesi yani yarayı açacağım güne kadar hiç oturmadım. Sadece tuvalette. Tuvalet konusunda hiç zorlanmadım. Yatıp kalkarken hiçkimseden destek almadım. Ama yatıp kalkarken idare edilebilecek bir miktar ağrım oldu.
Kalkmak zorundasınız çünkü sürekli yatmaktan sırt ve bel ağrısı ameliyat ağrısının önünw geçiyor. Hem ara sıra yürümekte de fayda var.
Pazartesi ağrı baya azaldı. Yarayı açtım ve ilk kez ameliyatta 4 gün sonra gördüm. Normalde 2-3 cm kesikle yapılacak denmişti ancak kesik 6.5 - 7 cm kadar. Gayet düzgün bir kesi. Sonunda küçük yuvarlak bir kesi daha var. Sanırım orası dikiş yeri gibi birşey. Dikiş izin yok. Bildiğiniz iç katmanları dikip, son katmanı yani sizin gördüğünüz vücut katmanının uçlarını birbirine yaklaştırıp bırakmışlar birbirlerine bağlansınlar diye.
4. Gün oturmaya ve bilgisayar başında çalışmaya başladım. Yine düzenli kalkıp yürüyerek tabi ki.
Bu sürece kadar en çok canımı yakan ara ara öksürmekti. Öksürünce direk o bölge şişiyor. Kontrolsüz öksürme büyük sorun. Ayrıca gülmek de baya sıkıntı :) ama hapşırmak...
14. Gün kontrolüm vardı. 11. Gün gecesi istem dışı iyi bir hapşırdım ve o bölgenin baya zorlandığını hissettim. Hafif bir yanma oldu. Ertesi sabah ciddi bir ağrı ile uyandım. Sorun olabileceğini düşünüp doktora gitmek üzere yola çıktım. 2 gün sonra kontrolüm olmasına rağmen 2 gün erken gitmişim gibi oldu. Kontrol etti, gayet iyi kapanmış yara dedi. Damar görüntüleri hala duruyordu. Normal dedi. Damarların uçlarını bağladık, ortalarını aldım. Uçlar hala duruyor zamanla kaybolacak dedi. Takviye tedaviye başladık. Günde 1 klomen ve 1 şase promotil kullanıyorum. Ayrıca çok yatmaktan sırtımda ağrı var. Ağrı artınca ağrı kesici alıyorum.
15. Günden sonra en ufak bir ağrım kalmadı. Oturup kalkarken de. Sadece yine de kontrollü kalkmaya çalışıyorum. Yara kapandı. İz var ve sert de. Kesiğin olduğu bölge hala sert. Oranın normale dönmesi 2-3 ayı bulabilirmiş. Testis bölgesi bazen şişip iniyor. Bu da normalmiş.
Son durumda gayet iyi durumdım. Ara ara ameliyat olduğumu kontrolsüz kalkınca ve elle dokunduğumda anlıyorum. 22 gün oldu.
3 ay olunca yeni bir sperm testi ile duruma bakacağız :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yazdıklarınızın hiçbirine inanmıyorumquote:
Orijinalden alıntı: BarvaArtena
Yıllardır DH forumundan birçok konuda bilgi sahibi oldum. Benimde katkim olsun diyerek yaziyorum.
4 gün önce ameliyat oldum.
Mikrocerrahi yontemi ile
Mikrovaskuler doppler cihazi illaki olmazsa olmaz bir cihaz degil.
Mikrocerrahi yontemi olmazsa olmaz bir yontem
Ameliyati yapan doktor onemli
Ben ameliyat olduktan 2 saat sonra araba kullanabilir seviyedeydim
Hidrosel
Agri
Sizi
Hicbirsey sey yok
Sanki ameliyat olmamiş gibiyim.
Estetik dikiş attı.
Çok sorunsuz bir ameliyattı.Doktor çok önemli
Turkiyede akademik oladak en fazla makale yazan üroloji doktoruna ameliyat oldum. Google onunuze cikan ilk doktora ameliyat olmayin.Araştırın
BENİM DOKTORUM KESINLIKLE AYNI ANDA ÇİFT TARAFLIYI ÖNERMİYOR.
Forumda bu kadar insan ameliyat olmus kimse de o kadar hızlı bir gelişme olmamış
Doktorlar genelde ilk gün hastanede kalma taraftari
Anestezi etkisi nasıl geçti
Geçse dahi serum veriyorlar her ihtimale karsi
Senin işi anlamadım ben
-
Böyle bir konuda neden gerçek olmayan bilgiler vereyim ?
Beyfendi sizin inanmadığınız ameliyatı ben oldum.
Pandemi dönemi olduğu için başka bir şehre gitmek için günübirlik yol izin almıştık .
Akşam döndük aracı arkadaşım kullandı.
Evet ameliyat çok iyi geçti.
Saat 3 gibi sanırım ameliyata girdim 1.5 saat sürdü akşam 8 gibi de hastaneden çıktık.
Pandemi dönemi olduğu için de ameliyat sonrası bol bol dinlenme fırsatı oldum
hiç mi sorun yok ? Var.
Genel anestezi aldığım için eve döndüğüm zaman sabah doğru 10 dakka kadar baş dönmesi mide bulantısı yaptı. Geçti sonra
Testiste Hassalık vardı ve 2 ay kadar kadar hassaslık devam etti ve geçti.
Arada bir çok şiddetli olmasa da ağırdı.
Ağrı kesici kabızlık önleyici ilaçlar vermişti.
1. Haftada o ilaçları kestim.
Sperm değerleri 3 ay sonra ölçtürdüğümde kötü çıktı. Ama doktorun demesine göre 9 ayda kendini tam gösterir ben de 9. Ayı bekliyorum.
Takviye besin alıyorum
Giyilen iç çamaşırı önemli
Doktor slip çamaşır giymemi söylemişti.
Şu anda slip kullanmasam belli bir süre sonra rahatsız ediyor hem de nüks eder korkusu var
En kötüsü ameliyat olduğunu hep hissediyorsunuz
Her Hastanın ameliyatında ve sonrasında farklı komplikasyonlar gelişebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarvaArtena -- 20 Eylül 2020; 11:33:42 >
-
@nigreselek Selamlar hocam, dün gece başlayan sağ yumurtalık ağrısıyla kendimi buralar da buldum. Ağrı öyleydi ki ne sağa ne sola dönebildim. Uyuyamadım, ağrıdan oturamadım da. Neyse araştırarak varikosel olma ihtimalim olduğunu öğrendim. Şuan şehir dışı görevdeyim yaşadığım şehire döndüğüm de muayene olucam. Ameliyat gerekirse olucam tabi ki ama ben de en az sizin kadar o tarz ortamları görmemiş ve fazlasıyla tırsan biriyimdir. Nasıl olacak bilmiyorum
İlişkiye ne zaman başladin
Merhaba, Ben de Geçen Sene Buradan Çok bilgi aldım ama ameliyat olmamıştım.
Biraz bende yardım olması açısından sürecimden bahsetmek istiyorum.
Geçen sene gidip Hastaneye başvurdum ve Hocadan Spermiyogram ve Ultrason testi istedim.
Yanında ki Yardımcısına testleri söyledi daha sonra Sen Tıp Fakultesi mi okuyorsun vs dedi ben bilinçli olunca,ben de hayır dedim. Ozaman nereden anladın vs dedi ben de ''Kendim Baktım'' dedim.
Laubali ve dalga geçer bir tavırla ve yanın da ki kadına bakarak: Gel ozaman bie de biz bakalım dedi. Oda kontrol etti ben Doktora 3. Derece Olduğunu söylemiştim ve ben buna 3 demem vs dedi daha sonra sadece Ultrason istedi burada Spermiyogram testi yapılmıyormuş Ultrason da 25 Gün sonraya veriyor en erken. Ben de o ara yakın bir ilçeye gittim devlet hastanesine spermiyogram testi için ancak orada da yapılmıyormuş.
Bu kez oradan özel bir hastaneye geçiş yaptım ve orada 200 tl vererek spermiyogram testi yaptırdım.
21 Gün sonra tekrar spermiyogram tetsi yaptırdım çünkü: En az 2 kez yapılması gerektiğini okumuştum internette. 25. Gün Gittim Devlet Hastahanesin de Ultrasona girdim ve Tek taraflı Varikosel Çıktı Sol:3 Grade yani 3. Derece. Doktora gösterdim. Ve bu ameliyatın internette ve her yerde Mikro Ceraahi Tedavisi ile yapılması gerektiği yazıordu nüks oranları düşük olduğu için.
Ben de Ultrason ve iki tane Spermiyogram testimle doktora göründüm. Tabi bu doktoru gözüm hiç tutmamıştı yanında ki yardımcısını da. Her neyse Spermiyogram testim zaten kötü çıkmıştı Ultrason da köt Doktor ameliyat dedi ben de sordum: Siz mikro cerrahi ameliyatı yapıyor musunuz? diye HAYIR DEDİ Klasik yapıyorlarmış. Ben de Hocam ama öyle daha Güvenli nüks etme olasılığı %1 değil mi dedim.
Ben de 2 kez oldum ne olacak ki dedi.
Eğer klasik olursa farklı komplikasyonlar ile karşılaşılma olasılığı çok yüksek en korkulanı ise Hidrosel dir. Ben de tabi orada olmaktan vaz geçtim.
Ama okulların açılmasına az kalmıştı ameliyat olmadım.
3 Senedir Spor ile uğraşıyorum (FİTNESS) O da ilerlemesine yardımcı oldu çok ne yazık ki.
Aslında ben varikosel olduğumu ergenlik çağlarım da fark etmiştim ancak normal zannediyordum.
Değilmiş.
Bu sene o Spermiyogram yaptırdığım hastanenin doktoru ile görüştüm tabi o arada çift taraflı oldu benim varikosel sağ tarafta da gelişti. Bir tarafta olunca diğer tarafta olma olasılığı da yüksekmiş anatomik açıdan.
Orada ki doktor ile görüştüm ancak aklıma yatmadı durumu ona anlatım biz mikro cerrahi yapıyoruz dedi iyi yapmışsın buraya gelmişsin dedi.
Orada da bir ultrason istedi ve çift taraflı çıktı (Sol:3=Sağ:1) İnternette ki ameliyatlarda testisin çıkartılarak yapılmasının faydalı olduğunu okudum hocaya bunları sordum ve biz sadece damarları bağlıyoruz damarları nasıl alıcaksın ki oradan dedi damarları çıkarmıyoruz dedi. ve çok yüksek fiyat istedi 8 Bin tl ben de ameliyat olmadım daha sonra sana 6 olur dedi ben de SGK olmadışı için
Ben de internetten ve burada da (Form da) adı geçtiğindn dolayı VE Youtube DE İnstagram da da Varikosel hakkında sayfası olduğundan dolayı Cüneyd Sevinçi buldum ve WhatsApp'dan iletişime geçtim tim testlerimi gönderdim fiyat da istedim kendisinden durumu da anlattım ve Çift Taraflı SGK lı 5,500 diyoruz. SGK olmazsa 6,500 ama sana 6,000 diye biliriz dedi ve bir kaç daha sorumdan sonra biz bu ameliyatı sık yapıyoruz o yüzden daha deneyimliyiz vs dedi ancak ben İzmir'in bir ilçesinde oturuyorum ve Hoca İSatnbulda ancak garanti olsun diye gitmeye karar verdim Çünkü testisi çıkartıp damarları vs aldıklarını ve iyileşmenin çok daha hızlı gerçekleştiğini söyledler.
Ailem yanımda gelemezdi işlerinden dolayı ve ben de tek başıma gittim.
İstanbula ilk defa gideceğim için herşeyi hazırladım Ve sabah erkenden oradaydım 11.00 da randevum vardı daha geçe de vermediler bu da benim için zor oldu tabi ki.
Hastane de 9 da oldum ancak hoca yoktu asistanı ile görüştüm o da hoca ile görüştü ve saat 14.00 da hastanede olacağını söyledi ameliyatı varmış. Saatlerce hastanede beklemek zorunda kaldım maalesef bir de ameliyata gireceğim için aç karnına olmam gerekiyordu ancak hoca 14.00 da gelmedi 17:00 da geldi ve gözleri vs şiş hiç internette ki videolarında ki gibi Profesyenelce değildi (Youtube de Videoları var) Hocam dedim beni beklettiniz 11:00 da idi ben bir de 09:00 da orada idim sen de bir uğursuzluk oldu dedi vs ben dedim ameliyat olacakmıyım çünkü açım bir şey yemem lazım vs bence bu işi bugün halledelim dedi vs.
Pek güvenemedim ama ameliyat oldum. Bir özel hastaneye gittik hoca çalıştığı hastanede ameliyat yapmıyor orası çok pahalı diye başka hastaneleri kullanıyor.
Hastaneye giriş yaptım Kan aldılar Bazı testlere girdim vs saat 18:00 falan oldu. Daha sonra bir odaya aldılar ve biraz bekledikten sonra ameliyat için sedye geldi ameliyathaneye doğru gittik.
Ben biraz heyecanlıyım tabi tek başıma gelmişim yanımda kimse de yok vs dedim nekadar sürer ameliyat sağ:45 dk sol:45 dk dedi nitekim okadar da sürdü ameliyattaki video ve resimleri attı hova bana çıkarılan damarı vs.
Ameliyattan sonra 1 saat sonra vs tuvalete gidebildim acım vs yoktu 2CM SAĞ 2CM SOL ameliyat izi vardı. Mikro cerrahi vs . Ameliyattan çıktıktan 30 dk sonra vs hoca geldi bazı damarları alamamış atar damar varmış yanında onu vs söyledi bağlamış onları sadece klasik cerrahi gibi.
Çünkü atar damarlar korunmak zorunda testisin beslenmesi bozulmaması için.
Her neyse biz 6 bine anlaşmıştık benim de Hastaneye ödeme yapmam gerekli dedi kart ile ödeyecektik ki KART VERMİYECEKSİN DEMİ DEDİ ben de o kadar parayı yanımda mı taşıyacam dedim neyse ozmn EFT yapayım dedim İBAN VS ALDIM GEÇ SAAT olduğu için 21:00 gibi olmadı tabi o da sen bilirsin sabah atarsın vs dedi istersen de verme vs dedi çünkü istesem vermeyebilirim.
Tabi sabah ilk iş ücreti ödedim. saat 09:00 gibi hastaneden çıktım yürüyebiliyordum ağtım yoktu bir ağrı kesici bir de antibiyotik yazdılar.
Ameliyattan sonradan senin ameliyatından zevk aldım vs dedi hoca dedi iyi geçti pürüssüz vs.
Dengesiz bir adam yani internette hiç öyle gözükmüyordu...
Hey neyse İstanbuldan otobüsle eve geldim izmire tabi hafif kambur şekilde.
Bazı kişilerde burada okuduğuma göre ağrı olabiliyormuş ama ben de olmadı sadece Antibiyotik kullandım.
Bugün 14.Gün Ağrı vs arada oluyor. bazı damarlar hala ele geliyor.
Genel Önerim eğer damarlar 3 mm üzeri değilse şehrinizde ameliyat olun Mikrocerrahi ile ya da ben bu Hocayı pek önermiyorum hiç internetteki gibi Prof değil videolarda iyi görünüyor ama değil beni orada 7 saat bekletti boşu boşuna sarhoş gibi bir şey zaten ameliyatlardan dolayı attığım sorulara ve mesajlara da zaten eksik cevap vermişti kendisi de aynen böyle söyledi zaten arkadaşlar bu hocayı hiç önermem İnstagram da ve Youtube de resimler videolar ğaylaşıyor ancak ben önermiyotum attığı video ve resimler başka hastane; ameliyatı yaptığı yer başka hastane uzak durun yani kontrol için de bir şey söylemedi ben mesaj atıcam 20. Gün de.
Kesik yerlerinin altı sert. Sorular olursa özelden ya da buradan yazın cevaplamaya çalışırım herkese geçmiş olsun.
NOT: çok büyük bir ameliyat değil bu ancak ilk olunca insan bir heyecanlanıyor. Nor mal yol ile bağlandığında da damarlar geçiyor çok büyük değilse örneğin 6mm 7mm gibi ..
-
Çok geçmiş olsun.Benim yumurtalıkların boyutuna küçük dediler ve ultrasona yönlendirildim.Olası ameliyatta baygın olunuyor değil mi ?
Hocam öncelikle geçmiş olsun.
Cüneyd Sevinç ve bir kaç doktorun kullandığı bir cihaz var.
Microvasküler doppler diye.
Atardamarı daha iyi bulmak için.
Doktorunuz bu cihazı sizde kullandı mı ?
Evet baygın olunuyor ya da lokal anestezi olunuyor ben genel anestezi ile oldum yani tamamen baygın.
Evet kullandı bu cihaz atar damarları bulmaya yarıyor ameliyat esnasında bazen hastanın atar damarı tam belirli olmayabiliyormuş tansiyon düşüklüğünden dolayı.
Bu cihaz atar damarı bulmaya yarıyor.
Hatta ben de damarları sökerken surekli kullanıyor ki olasi bir atar damarla karşılaşılirsa ki ben de karşılaşmış o damarı klasik cerrahi olarak bağlıyor çıkarıcağına kendiliğinden kaybolmasını bekliyor,cünkü atar damara zarar verirse ya da alırsa onu ya da bağlar ise, testis beslenemez.
Arkadaşlar merhaba. Ocak'ta ameliyat oldum. Sperm sayısını arttırdım ama ileri haretklilik sorunum var. Sigara alkolüm yok. Bu durumda tavsiye verece olan var mı?
-
Kelin ilacı olsa başına sürer misaliyiz şu anda
Ama nacizane edindiğim teorik bilgilere göre hayvansal hiçbir ürünle beslenmemek bununla beraber kolestrol alımını sıfıra indirerek daha verimli bir kan dolaşımı elde etmek.
Bu sayede testisler verimli bir şekilde beslenerek toksitleri testisten verımlı bir şekilde uzaklaştırarak iyileşme sürecini hızlandırabiliriz.
Çünkü varikosel hastası insanlarda süregelen damar hastalıkları ve / veya kolesterol yüksekliği vardır.
Takviye gıda da kullanıyorum ama faydalı olacağını düşünmüyorum. Ne yazık ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarvaArtena -- 5 Ekim 2020; 23:19:10 >
Gerçekten çok ilginç durumlar var. Bir arkadaş ameliyat oldum 3 hafta sonra eşim hamile kaldı diyor. Doktorlar ise en az 3 ayda sperm kendini toplar diyor. Herkesin durumu karışık. Koronanun ilacı olmadığı gibi sanırım bu ileri hareketliliği arttıracak bir ilaç da yok. Rabbim herkese şifa versin.
-
Kimseye birşeyin umudunu vermiyorum
Sadece varikosel i olup bebek isteyen bunun için ameliyatı göze alan kişiler eğer bunun için 1/2 aydaha vakti varsa
Ameliyat olmadan önce son kez
Çam kabuğu ekstresi ve argenin L takviyesi denesinler
İkisi beraber alınacak bu kadar basit deneyin 1/2 ay , baktiniz olmadı yine ameliyat olun.
Kimseye umut aşılamak için detay sonuç vs yazmıyorum , bir deneyin derim tabi beklemek için yani vaktiniz varsa.
Bir umut işte..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X