Şimdi Ara

Varikosel Öncesi Sonrası Tecrübelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
11.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evet bu rahatsızlığı yaşamış biri olarak ameliyat öncesi ve sonrası edindiğim tecrübeleri paylaşmak istedim. Neden paylaşmak istedim? çünkü kendim bu konudan rahatsızlık duydum, o kadar bu rahatsızlık yaygın olduğu halde çok az kişi tecrübelerini paylaşmış konuyla ilgili olarak. Tabi kimseyi yanlış da yönlendirmemeye dikkat etmek lazım. Başımıza geldiğinde hemen araştırmaya koyuluruz ama tecrübemizi paylaşmıyoruz bu kendime de özeleştridir...Bu rahatsızlık erkekler için ciddi derecede önemli. Hem psikolojik olarak sizi yıpratır hem de ağrınız varsa(her varikoselde ağrı olmaz) gündelik hayat akışınızı olumsuz yönde etkiler. Aklınız sürekli ordadır. Bir an olsun bile size rahat vermez hayatınızı ızdırap haline dönüştürebilir.

iki ye ayrılır:

1)ağrısız olan
    sperm değerlerine bakılır. Spermiyogram yaptırmanız gerekir. Eğer sonuç iyiyse ameliyata gerek yoktur. Eğer sonuç iyi değilse elbetteki ameliyat lazımdır.

2)ağrılı olan

Sperm değerlerine bakılır. Spermiyogram yaptırmanız gerekir. Eğer sonuç iyiyse doktorunuzun tavsiyesine göre hareket edersiniz. Belki ağrı kesici ya da farklı tavsiyeler verebilir.

Buna rağmen ağrılarınız dayanılmaz olduğunda elbetteki ameliyat olmanız gerekebilir. Bu noktada tavsiyem eğer spermiyogramınızda sorun yoksa kesinlikle ameliyat olmayın. Ağrı kesici alın olsun bitsin. Ameliyattan sonra değerlerinizin kötüye gitme riski ve ağrıların geçmeme riski var. Ben yaşadım bunu.

Ameliyat öncesi ve sonrası:

Ameliyat kesinlikle mikrocerrahi olmalıdır. Teknik bir ameliyattır. İşini iyi yapan bir doktor bulmanız gerekir. Mikro cerrahi ne demek? Damarlara mikroskop altında müdahale edilmesidir. Gözden kaçan damar olması düşük bir ihtimaldir.

Ameliyattan sonra kullanacağınız Pevil Süspansiyon adında iç çamaşırını medikalden temin edin. Bel ölçünüze göre verecektir çamaşırı.Sarkan testisleri yukarda tutmak için özel bir çamaşır.

Ameliyat saatinden 8 saat öncesinde yemeyi ve içmeyi kesmeniz istenir.

Ameliyattan önce kan tahlili alınır ve röntgen çekilir.

Ameliyattan önce etek traşınızı güzelce yapın, hastanedeki bıyıklı bir dayının yapmasını istemiyorsanız...Göbeğin altına kadar temizlemek lazımmış ben o kadar yukarı çıkmamıştım, dayının biri geldi elinde makineyle yatağa yatırdı bi güzel traş etti makineyle...Zor bir durum...

Sonra hemşire size önlüğü getirir, tüm çamaşırlarınızı çıkarırsınız sadece önlük kalır üzerinizde. Ben baksırı artık hadi gidiyoruz dendiğinde çıkarmıştım. Sonra damar yolunu açmaya gelirler. Daha sonrada tekerlekli yatak gelir sizi alırlar ve sakinleştiriciyi enjekte ederler. O andan sonra dünya daha bir güzezlleşir :) Hafif baş dönmesi ve dünya yansa umrunuzda olmayacağınız bir hal gelir size.

Ameliyathaneye kadar sürerler sizi, ameliyathaneye girdiğinizde sizi soğuk bir buzhane beklemektedir:) Çok bekletmezler. narkozu verdikleri anda odamızda uyanırsınız.

Ameliyat sonrası ,

Ameliyat kesileri çok büyük değildir. 3-4 cm civarı bişi. ayağa kalkmanız 3 saati alabilir. tuvalete gitmeniz için bir hemsire gelecektir. dikkatli kalkın ve zorlu hareketlerden kaçının. Aynı gün veya ertesi gün taburcu olursunuz normal şartlarda. 1 hafta ameliyatın sıhhati açısınından sadeve tuvalate kalkın derim ben , bu benim tavsiyem. DOktor 3-4 güne normal hayatına dönebilirsin desede siz dikkat edin derim. Ameliyattan 15 gün sonrasınıa kadar tedbiri elden bırakmayın pevil süspansiyonu giymeye devam edin ve kesinlikle kendinizi fazla yormayın. Ameliyat yarası üzerindeki sargıyı doktor alacaktır hastaneden taburcu olmadan önce sonrasında 3 gün sonra pansumana gidersiniz. Bundan bir hafta sonrada kontrole gidersiniz. Spor 1.5 ay yok. Cinsel ilişki doktorlar 3-4 gün sonrasına olur veriyor ama 15 gün bekleyin derim. Bundaki amaç ameliyat yarasının zarar görmemesidir.

Ameliyatımı Pendikte oldum, merkezde bir tane büyük özel hastane var zaten adını vermeme gerek yok.

Aklınıza takılan bir şey varsa lütfen çekinmeyin

• hocam merhaba ameliyat sonrası 7 ay geçmiş ne hissediyorsunuz, nasıl geçti ? ameliyat ücretleri ne kadar
  • Mrb tecrübe ni paylaştığın için Tşk ederim bende yarın ameliyat olucam iki taraflı biraz tedirginim ağrılar ne kadar sürer tahmjni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 1aydan fazla ahrım vardı sol yumurtamda ürolojiye gittim intap var dedi ilac verdi ahrım gecmeyince ve agrım sürekli olunca tekrar gittim varikosel var dedi sperm testi istedi yanlız ahrıdan sertlesme olmuyor saten nerdeyse dalcaktım doktora adam ahrı gecince gel diyo ftp iyne kullandım ilacta yazamadı bu nun cözümü ne ahrı kötü oluyor bazen ahlatcak şekle geliyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.