Şimdi Ara

Varoluşun insanları şaşırtmaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Su Aygırı

Newton: Zaman evrenin her yerinde aynıdır

Einstein:

Hawking: Böylece başlangıç koşullarını arama gerekliliği ortadan kalkar. Normal zamana dönerek, hiçlikten kendiliğinden doğan bir evren bulunur.

Witten:
    evet bak evren hiçlikten doğmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Su Aygırı

hayır hiçlik veya yokluk değil, şu anda fizikçiler tarafından evrenin oluşumunun sebebi sicim teorisinin bahsettiği membranların çarpışması olarak görülüyor
    Biz uzay mühendisi değiliz. Sonsuz zaman önce olanlar bizi ilgilendirmez. Onu bilim insanları çözsün.
    Sonsuz milyonlarca ışık yılı uzak bizim işimiz değil.

Biz bugünkü bilim ışığında gördüğümüz eğitimle dünyayı va güneş sistemini değerlendire biliyormuyuz ona bakalım.
    Evet tüm olayları kavrayıp din şaklabanlarının işini %100 bitiriyoruz.Gerisi hava civa.

• Olm hakkaten hiçbiriniz mi demek istediğimi anlamadiniz? Hâlâ bigbang evrim falan diyorlar ya...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açtığım konular silindikten sonra br daha girmeyecektim ama çoğu siyasi tartışma burada dönüyor onlar da kaldırılsa da. Onlara bakarken şu felsefede ne yapıyorlar dedm güzel konu açmışsın.

İnsanların hangisi varoluş üstüne oturup düşünmüş ki. Herkes yaşamı boyunca kendi küçük dünyasıyla ilgileniyor. Çocukken işte şu oyunu nasıl geçerim, sonra şunu mu giysem bunu mu giysem, nasıl foto çekilsem, şu kızı nasıl düşürürüm falan filan derken bu konuların üstüne durup düşünmüyor.

Bilim varlık nasıl var sorusunun cevabını bulmaya çalışır. Bilim hep nasıl sorusunu sorar. Ama asıl önemli olan neden? Varlık neden var?

Bir yere varılacağından değil, üstüne oturup düşünmek sadece varoluş sancısı katar bence insana, ama yine de hayret edilecek birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E57029DB9

Olm hakkaten hiçbiriniz mi demek istediğimi anlamadiniz? Hâlâ bigbang evrim falan diyorlar ya...
    Kardeş Sen "Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır." ayetini anlamadın galibaKarşındaki anlamak istediği kadar anlar,zihni kodlandığı gibi materyalist bakış açısının dışında düşünemez.Kendini yorma bırak ışıklar bunlarla olsun

Varoluşun insanları şaşırtmaması

• Vallahi benim aklıma geldikçe ben şaşıyorum, bu tarz şeyleri düşünüp şaşmayanın da aklına şaşıyorum.

Ne demek yani yokluk gibi stabil bir şey varken sen gel yoktan var ol.Bilmiyorum oralarda bi yerlerde mantıklı bir açıklaması var mıdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: smartboy38

Kardeş Sen "Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır." ayetini anlamadın galibaKarşındaki anlamak istediği kadar anlar,zihni kodlandığı gibi materyalist bakış açısının dışında düşünemez.Kendini yorma bırak ışıklar bunlarla olsun

Alıntıları Göster
    Doğru diyorsun, paylaştığın yazı da güzelmiş. Teşekkür ederim tavsiyen için.

• quote:

Orijinalden alıntı: mfselektronik

Neden hayrete düşelim bilim tüm evrenin sırrını çözmüş.
    Darwin tek hücreden çok hücreliye tüm yaşamın sırrını koymuş.
    Albert Einstein enerjini yok edilemeyeceğini delillendirmiş.
    Yaratıcının varlığına dair insanlık tarihi boyunca ortaya tek bir delil konamamış.

Herkez işini yapsın bizde işimizi yapalım. Bu konular sıktı gari
    Bilimin bir şeyleri açıklaması hayreti sonlandırmaz.
    İlk olarak büyük patlama oldu bu ne demek entropi 0'dı yani patlamadan önce evreni oluşturan şey kusursuzdu ve patlama oldu entropi artmaya başladı bir bardağın kırılması gibi ve daha sonra git gide atomlara ayrılması gibi ve bu da demek oluyor evrenin bir başlangıcı ve sonu var.
    Sonra dünya oluştu cansız madde canlı hücreye dönüştü ve insan oluştu. Evrende bazı sabitler var bunlar dışına çıkamıyoruz ve bizde entropiye sahibiz yani bizde evrenin bir parçasıyız.
    Bunlar yeterince hayret verici değil midir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• erkurt02 kullanıcısına yanıt
    Biz uzay mühendisi değiliz.
    Eldeki bize sunulan deliller pozitif bilim yaşadığımız dünya ve güneş sistemindeki tüm olay ve doğa kurallarını tartışmaya yer bırakmayacak şekilde ortaya koyuyor.

Sonsuz zaman önce ne olmuş gidemeyeceğimiz kadar sonsuz uzaklık bizi ilgilendirmez.
    Dünyamız yeterince zengin. Yeterki kardeşçe paylaşmayı öğrenelim.

Pozitiv materyalist bilim insanın oluşumunu net açıklıyor.
    Dinsel metafizik hiç bir akılcı gerçek ortaya koyamıyor.Bol bol rivayet.
  • quote:

Eldeki bize sunulan deliller pozitif bilim yaşadığımız dünya ve güneş sistemindeki tüm olay ve doğa kurallarını tartışmaya yer bırakmayacak şekilde ortaya koyuyor.

Sonsuz zaman önce ne olmuş gidemeyeceğimiz kadar sonsuz uzaklık bizi ilgilendirmez.

Pozitiv materyalist bilim insanın oluşumunu net açıklıyor.
    Dinsel metafizik hiç bir akılcı gerçek ortaya koyamıyor.Bol bol rivayet.
    Ben diyorum anya sen diyorsun konya.Benim söylediklerimle senin söylediklerin arasında hiçbir bağ yok. Yinede yorum için sağol

Beyimiz uzay mühendisi olmuş. Bizim yerelden yaptığımız yorumu beğenmiyor.
  • quote:

Beyimiz uzay mühendisi olmuş. Bizim yerelden yaptığımız yorumu beğenmiyor.
    Benim yorumumla kendi yorumunu oku cevap ver. Merak ediyorum ne diyeceksin

Ben kendimden eminim. Düşüncelerimden de.Yadıklarımdan da %100 eminim.
    Senin tekrar okumam için hiç bir gerekçe yok.
    Sen yazılanları anlamıyorsan, Yapılacak bir şey yok,o sözler 50 yıllık bilgi birikimi sonucu yazıldı.
  • Ben diyorum ki elimde bir madde var katı olsun. Bu madde atomlardan oluşuyor eğer bin sene önce deseydin diyeceklerdiki böyle şey mi olur. Bugün bunu biliyorsun atomları göremiyorsun çünkü milyarlarca var ve titreşiyorlar hareket yok gözün göremiyor ve bu yeterince hayret verici diyorum.

Sen ise
    Eldeki bize sunulan deliller pozitif bilim yaşadığımız dünya ve güneş sistemindeki tüm olay ve doğa kurallarını tartışmaya yer bırakmayacak şekilde ortaya koyuyor. ( Bununla ilgili bir şey veya aksini söylemedim)

Sonsuz zaman önce ne olmuş gidemeyeceğimiz kadar sonsuz uzaklık bizi ilgilendirmez. (Sonsuz uzaklıktan bizi ilgilendirip ilgilendirmeyeceginden de bahsetmedim)

Pozitiv materyalist bilim insanın oluşumunu net açıklıyor. (Aksini iddia etmedim)
    Dinsel metafizik hiç bir akılcı gerçek ortaya koyamıyor.Bol bol rivayet ( son olarak metafizikle alakalı hiçbir şey söylemedim 0)

Bana cevap vermek istiyorsan katılıyorum şöyle ya da katılmıyorum bana göre böyle diyebilirdin konudan konuya atlamışsın

Sen şimdi ne konuşuyorsun onu anlamadım ve 50 yıllık birikimin sonucu teşekkürler

Yaw amma uzattın.50 yıllık bilgi birikimimden sana az biraz özetleme yaptım.
    Sen ne yazmışsın tekrar oku. ne taraftasın o dahi çok zor anlaşılıyor.
    Yazdıklarımıda salim kafa ile tekrar oku.
  • Senin ilk yazında eksik gördüğüm veya anlaşılmayan tarafı tamamlayayım dedim.
  • düşünebilen ve akıl edebilen varlıklar ki bu insan oluyor. kendisini ve içinde bulunduğu mekanı herşeyiyle sorgulamaya başladığında bu ve benzeri bir çok soru ile karşılaşmaya başlıyor. bu ilk karşılaşlması da şaşırtıcıdır. ancak sonrasına şaşırtıcı olma özelliğini kaybedebilir. bunun bir çok sebebi var. mesela bir atasözü örnek verilebilir. "ağaç yaşken eğilir" tabi bunu da açmak lazım. mesela yine bir söz söyleyebiliriz bunun ardından yine ne verirsen elinle o gelir seninle misali. nasıl yetiştirirsen öyle taraftar edinirsin. tabi bu da değişkenlik gösterecektir. günlük yaşamdan bir çok örnek herkes görüyordur. hatta bu değişken örnekler bile bir şaşırtmadır ama kimi dikkat eder kimi dikkat etmez. işte bu noktada bu soruya verilebilecek en güzel cevap bence bence hipnoz olmak veya hipnoz edilmiş olmaktır. şu dünyada da hiç kimse yoktur ki ben hiç hipnoz olmadım veya hipnoz edilmedim. hal böyle olunca her şey sıradan bir hal alıyor. bunu yıkmak şahsi görüşüm hiç kolay değil. zenginsin veya fakirsin, hastasın veya çok sağlıklısın ayırım etmeksizin herkes için aynıdır diye düşünüyorum.

• quote:

Neden hayrete düşelim bilim tüm evrenin sırrını çözmüş.
    Darwin tek hücreden çok hücreliye tüm yaşamın sırrını koymuş.
    Albert Einstein enerjini yok edilemeyeceğini delillendirmiş.
    Yaratıcının varlığına dair insanlık tarihi boyunca ortaya tek bir delil konamamış.

Herkez işini yapsın bizde işimizi yapalım. Bu konular sıktı gari
    o gaz toz bulutu enerji nereden gelmiş ?
    kendiliğinden mi varolmuş?
    bilimle ispat edildi dediğiniz bu mu

o toz gaz bulutu neden sıkıştı ısındı tepkimeye girdi patladı ? hangi irade ile oldu
    dur döndük döndük sıkıştık ısındık patlayalım bari mi dediler ?

desek bu silgi kendiliğinden oldu
    owwww delimisin sen herşeyin bilimsel bir açıklaması var

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.