< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E57029DB9 -- 12 Mart 2019; 1:17:24 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E57029DB9 -- 12 Mart 2019; 1:17:24 > |
Devir değişti, eskiden materyalistler dindarları her şeyi çözmüş gibi davranıp sorgulamamakla eleştirirdi, şimdiki müthiş aydın Türk ateistleri de insanlara merak ve hayretin gereksiz olduğunu anlatmaya çalışıyor. Ve bilim ışığıyla aydınlanmış biri olarak burada işiniz nedir onu da merak etmedim değil.
Her neyse size iyi günler diliyorum. Sohbet için teşekkürler. |
Varlığa ilişkin birtakım sebepleri ortaya koydukca onun biricikliğine zeval gelir mi? Evren, şuan bilimin ortaya koyduğu açıklamalardan mı ibârettir?
Ben diyorum ki, tüm evreni ve ihtivâ ettiği sebepleri detaylıca görüp, açıklasak bile bu evreni gözümüzde -normal şartlarda- basitleştiremez. Çünkü bizzât varlık, başlı başına ilgi ve alakayı hak eden bir kavramdır. Konu sadece 'ilk neden'e ilişkin 'Neden hiçbir şey yerine bir şeyler var?' sorusuyla alakalı değil. Varoluş hiçbir zaman tümüyle bilinmezlik ve buğulu bir şey değildi, ama onu bir köşeye atma kibri bu devrin insanına has bir tutumdur. Kısacası, hayret için bilinmemezlik ve sıra inanmak gerekmez. Eğer bir insan varoluş üzerine hayret göstermeyip, günlük yaşamında başka en ufak bir şeye hayret gösterebiliyorsa ciddi bir akıl tutulması yaşıyordur. Ayrıca indirgemeci yaklaşım insanı varoluş hakkında 3-5 basit cümleciğe hapsedip hayretini söküp atıyorsa, bunun doğal olarak hayatın her alanında olması gerekir. Ve bunun neticesi, yaşamının devamı hakkında da bir merak veya beklenti içinde olmamasıdır. Bu yüzden varoluşu indirgeyip, hâlâ basit nesnelere tamah edenler, hiçbir şey anlayamamış ikiyüzlülerdir. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E57029DB9 -- 12 Mart 2019; 13:1:55 > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 12 Mart 2019; 13:34:5 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 12 Mart 2019; 15:3:10 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 12 Mart 2019; 15:14:20 > |
|
|
|