Nağmıdeğer fuzzyband'ın son versionu 4 beta 4 baseband'ını downgrade yapıyor, jailbreak yapıyor ve downgrade den sonra UNLOCK yapılabiliyor haliyle. Forumlarda okuduğuma göre bu böyle. Version 4 ü yüklediğimizde doğal olarak baseband da yükseliyor ve bu yeni baseband tekrardan fuzzyband ile downgrade yapılıp düşürülüyor anlaşılır üzere. Fakat deniyor ki, 5.8 olanlarda işe yarıyor. Yani 5.9 olanlar (benim gibi) version 4 ü yükleyip de fuzzyband ile bb'ı downgrade yapamazlar "denmiyor" yada "demiyorlar" yada gerçekden 5.9 olanlarda hardware salaklığı yüzünden işe yaramıyor... Şimdi ben bb 5.9 a beta 4 ü yükleyip baseband'ı dahada yükseltip, yani fuzzyband'ın anlayacağı bb'a yükseltip downgrade yapmayı deneyeyim mi?
bu iş exploit ile yapıldı deniyor ve piyasaya vermiyorlar. Version 4 çıkınca verecekler diyorlar. Eninde sonunda bu telefonları unlock yapacayız heralde. neyse benim bu yazdıklarım sadece fuzzyband ile düşürdüklerini bildiğim bir yöntem sadece... denermiyim bilmem. fakat sistem mantığını bu konuda benden daha çok geliştirmiş arkadaşlar tezimi çürüdürse sevinirim.
cihazım 3g - 05.12 - 5.9
bu yöntem 3g lerde oluyor sadece onu belirteyim...