Bende servisin taktığı 8 yıllık Varta akü zayıflayıp marş da sıkıntılar başlayınca iki yere ölçtürdüm biri güç kaynağı tamiri yapan arkadaşım diğer tanıdığım bir usta. İkisinde de akü zayıf çıkınca geçen sene değiştim.. Tanıdık usta ya Varta nın 8 yıl olduğunu yine aynı marka yı takmak istediğimi söylememe rağmen elinde olmadığı için ballandıra ballandıra bizim yerli meşhur akü markalarımızdan birini taktı.. Marşa bastım çok bi değişiklik yok. Marş motorunu söküp yağlayalım dedi onu da yaptık o esnada aküyü de şarj etti. Sonrasında ilkin iyiydi 10 gün kadar sonra yine zorlanmaya başladı hatta binanın garajına girdiğimde gaza bastığımda ışıkların zayıfladığını gördüm.. 4 ay sonra arabayı servise yağ değişimi için verdim (geçen yıl mayıs ayının ortalarında) Servisden aradılar abi akünün değişmesi lazım zayıf dediler. Yau dedim onu daha 4 ay önce değiştim.. dedim Yazın kullan ama kışa gitmez bu dediler.. Ben hala aynı aküyü aynı şekilde kullanıyorum.. Bazen iyi çalışıyor bazen zorlanıyor hatta bazen öyle zorlanıyor ki sarsıntı ve vuruntu oluyor.. Gidip bu sefer Varta taktıracağım ama burda ki konuyu okuyunca yine bi şüphelerim oldu.. Geçende de yine bu forumda "En iyi lastikler 2020 yılında üretildi" diye bi konu okumuştum. Pandemi yüzünden firmalar ham madde bulmakta zorlandığından kaliteli lastik üretemediklerinden bahsediyordu.. Acaba Akü de de durum aynı mı.. Başka marka önerisi olan var mı |
Varta Akü Hakkında (2. sayfa)
-
-
Zaman ne çabuk geçmiş. Halen daha Kore malı akümü kullanıyorum. En ufak bir zayıflama yok. Ancak kesin ve objektif sonuçlar için oto elektrikçiye ölçtürmem lazım. Vakit bulduğumda onu da yapacağım. Tam 2 yıl 2 ay geçmiş. Daha önce kullanmış olduğum varta aküler şu an ölmüştü. İlk mesajdaki varsayımlarım doğru çıkacak zannedersem.
Bu arada 74 ah hafif ticarideki Varta'da şimdilik bir sıkıntı yok. Onda da bir problem çıkarsa mesajımı güncelleyeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 5 Mayıs 2022; 20:54:54 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
adı nedir akünün
-
Varta Blue Dynamic E43 Alçak 12 V 72 Ah 680CCA Akü (2022 üretim) (1080 TL)
Bu aküyü almış bulunmaktayım daha önce inci 72 Ah akü vardı 5 yıl dayandı şimdi vartayı aldık bakalım yine 5 yıl dayansın yeter 😊
2008 Ford Fiesta 1.4 Tdci MK vi tesisat orijinal yılda ortalama 10bin km yaparım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaCiT[35] -- 16 Ekim 2022; 14:16:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mutlu kullanıyorum , arkadaş 2 yıl önce akü alacaktı ben mutlu tavsiye ettim diğer arkadaş varta , gittiler varta aldılar , honda civic 2011 model ,araç 3 hafta çalışmamış batarya sıfır , kapıyı bile anahtarla açtılar ,şarj edip yine kullanıyor demedim mi diyince de bozuluyorlar
Mutlu varken vartanın yüzüne bakmam
Yerli üretim alın biz kazanalım biz geliştirelim
-
Hocam yerli alalım ama vartayı daha uyguna aldım daha geçen ay. Yerli de biraz uygun fiyatlı olmalı bence
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende inci alacaktım baktım varta daha uygun n11 den kupon vs ile 60 ah blue dynamic varta aküyü 750 ye denk getirdim. Üzerindeki inci akü 3 yılda bitti
Haklısın da işte ucuz etin yahnisi oluyor o zaman da varta nasıl ucuz neden ucuz ben alırken 72A için Mutlu ile Varta benzer fiyat dı
Bence 100-200 için varta alınmaz , Mutlu ve petlas tercihlerim de beni üzmediler
-
Ben 6 ay once varta 72ah akü aldım bayiden aldım. Ancak şu an araba zor marş bastı bu gece. Yarın gidip baktıracağım. Sarj dinamom sıfır ve sarj ediyor, mars motorum da sıfır orjinal ikisi de. Her gun 80 km yol yapiyorum. Aku 12.2V gosteriyor farlari acinca 11.6 lara iniyor. Farlar acikken mars basmakta zorlaniyor.
özelden veya buradan cevaplarsanız sevinirim, bu Koreli akünün markası neydi?
-
Beyler Akünün voltajı araç kontağı açık değilken boşta 12.6v olmalı , eğer ölçtüğünüzde 12v ve altına düştüyse ( bu kristalleşme belirtisidir ) şarj etmeniz gerek akü şarj cihazları ile ...
-
benim varta 2015 Mart...ufak ufak artık öksürmeye başladı AGM (start stopu biner binmez hep kapadık...nefret ederim)
ben varta yoksa exide bakarım... efb'si farklı'dır ömrü kısadır... AGM karanlık ve kuru ortam ister...
akü'nün bulunduğu habitat ve yaptığı start stop sayısı ömrünü belirler...
aslında herşeyde olduğu gibi akü'ye iyi şartlar sunmak gerekir... yoksa kimyası gereği erkenden tırtlar...
-
İnciyi söküp mutlu taktım. Mutlu nun Kalitesi inciye göre çok daha yüksek. Daha iyi marş çeviriyor. Daha iyi şarj oluyor.
İnciyi sıfır almıştım. 1 yıl kullanabildim.
Mutlu alın geçin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 30 Ekim 2023; 14:55:3 >
merhaba aracın aküsü bitti 45 ah varta vardı 44 ah varta taksam yerine problem çıkarırmı
-
Araçta bildim bileli Varta 60Ah D59 12V Alçak Kutu Akü var. Hatta bir önceki akü de aynısıydı yine birebir aynı modelini almıştık birkaç yıl önce. Önceki akü yaklaşık 7 yıl gitmiş satın alındığı tarihten itibaren hesaplar isek. Şu an üzerindeki akü bakalım kaç yıl gidecek.
Not: Bu alçak akü muhabbeti her markada aynı değil. Aküyü değişeceğimiz zaman birçok akü markası denedik akünün takıldığı yere sığmadı model itibariyle alçak akü olmasına rağmen.
-
2012 de varta almıştım 2021 de öldü akü. Sonra gene varta taktırmıştım. Ancak şu var 45 amper iken 74 amper taktırdım...
Şu anki aracım 2011 model fiorino üzerinde orjinal fabrikada takılan aküsü var :))))
Akü neden ölür. En büyük neden oksitlenme
hort: arcımın orjinal aküsü Motorcraft idi, 9 sene sonra arıza vermedi ama gücü azalmaya başladığı için değiştirdim, yerine serviste indrimli olduğu için İnci Akü taktım, 5 sene kullandım aracı sattım ve alan hala kullanıyordu enson..... yerli güzel markalar varken ve bu işte bizimkiler gayet iyiyken varta falan bakmam bile...
Yalnız orjinal fabrikada takılan montaj ürünü bulursanız kaçırmayın, zordur ama imkansız değil, onlar çok iyi olurlar, montaj ürünü olacak ama sikkat, yoksa aynı markanın piyasaya satılanı o kadar kaliteli olmaz demiyorum, üretilmez diyorum aradaki farka dikkat ediniz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 21 Ocak 2024; 10:13:8 > -
Ben geçen yıl akü aldım, çevreden Varta en iyi diye duymuştum.
Evin yakınındaki akü satan dükkanı aradım, usta dedim yerli İnci marka nasıl? Ne dese beğenirsiniz!
Abi boşver sen inciyi, aküyü taktığım an garantisi bitiyor onun, yerli marka hiçbir şekilde kendi malında kusur kabul etmiyor. Senin araban bozuktur aküyü de bozmuştur diyor. Biz bayiyiz bizi bile dinlemiyor adamlar. Sadece sıfır kutusunda test edersek sorunlu ürünü iade alıyorlar, araca takıldığı an çamura yatıyorlar.
Hadi gel de yerli akü al!
Adı pek bilinmeyen yerli aküleri çok kullandım. En son yerli aküm 3 yıldan fazla gitmişti. Bu aküyle çokca günlük belki 20-30 kez marş bastığım da oluyordu. Hepsi aynı işi görüyorken ve hepsinin garanti süreleri aynıyken gidipte 1.5-2 katına yabancı almam şahsen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 21 Ocak 2024; 12:3:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X