Şimdi Ara

Vasıfsız adam ne yapar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BenYoruldumHayat

Elimde çok para yok ne alıp satarım ki

Ne kadar paran olduğuna bağlı.

İş dediğin şey bu gün başladım yarın zengin oldum şeklinde olmaz. yeri gelecek 2 sene kasacaksın kendini. Forumdaki klasik geyikle su alıp satmak bile iş.

Senin istediğin ne ki bu gün başlayayım yarın altıma mercedes çekeyim mi istiyorsun?

• şöyle bi kaç tavsiye vereyim sana

pazarlarda dökme tekstil malzemeleri satan pazarcılar var. tshirt kazak hırka bu tarz şeyler 3 5 lira hatta biraz daha araştırırsan markalıları bile bulabilirsin. onlardan 5 6 tane al sonra güzel fotolarını çek dolap uygulamasından tanesini 10 15 tl ye sat( satılır mı edilir mi deme satılır ben satıyorum) sonra o kazandığınla başka bir semt pazarına git biraz daha al böyle böyle yöneleceksin bir şeylere

• Zor durum iş bulmak kolay değil. Ararken dahi insan yoruluyor. Kafam rahat olacak dersen rahat işler kurye paket servis kargo şirketlerine başvuru yap ehliyetinle birlikte. Kapalı alan işlerin den daha iyidir. Başımda biri olmaz işini doğru yaparsan sorunsuz devam edersin. Ücret maalesef asgari ücret. Bunun haricinde yaş faktörü devreye giriyor. 30 - 35 yaş artık sınır. Daha gençsen süpermarketlere başvur. 1 2 ay içinde olumlu geri dönüş yapıyorlar. Zor zahmetlidir. Biraz ama asgari ücret sigorta artı yemek parası. Önceden yemek parasını paraya çevirebiliyordun. Hala devam ediyorsa sorun yok. İstersen mağaza müdürü yardımcısı mağaza müdürü olabilirsin. Bu terfiler mevcut. Maaşın bi tık terfilerle artar çok değil ama artar. İki terfide zordur. Bölge sorumluları direk senle muhatap olur ve alayı sanki firma sahibi gibi davranır kişiliksizlerdir. Tavırları bir süre sonra çekilmez oluyor.

Benzinlikler var alayı hırsız tayfa asgari ücret artı çalma çırpma ... Eminim her benzinlik aynı değildir ama çoğu öyle maalesef. Uzak durmak iyidir.

Bunun haricinde güzel paralar kazanabileceğin pazarlar var tekstil al sat temiz. Satılıyor ekmek yiyemeyeni görmedim ben. Zengin etmez ama çalışma verimine göre askeri ücretin üzerine çıkabilirsin. Başlangıçta çokta bir sermayeye gerek duymaz. Tanıdık vs varsa genelde toptancılar yardımcı oluyor.

Festival pazarları var. Son bahar ilk bahar yaz aylarında. Şehir şehir dolaşman gerekir ama Gerçi Türkiye de kaldı mı bilmiyorum ama. Avrupa da gelenek olarak devam ediyor. Sermaye ve alt yapı şart ciddi paralar kazandırabiliyor. Araştırmak gerekir durum şuanda nedir bilmiyorum.

Aklıma başka gelmiyor var olanlar da ya yetenek diploma gerektiriyor. Yada torpil vs.

• The Notorious II kullanıcısına yanıt

Amaç tesol belgesi almak ise niye 5 yılımızı harcayalım ingiliz dili ve edebiyatı okumak için hocam? Ya da neden mütercim tercümanlık veya öğretmenlik değil de özellikle o bölüm? Eleştiri amacıyla değil merak ettiğimden soruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: schadenfreude666

Amaç tesol belgesi almak ise niye 5 yılımızı harcayalım ingiliz dili ve edebiyatı okumak için hocam? Ya da neden mütercim tercümanlık veya öğretmenlik değil de özellikle o bölüm? Eleştiri amacıyla değil merak ettiğimden soruyorum.

mütercim tercümanlık ve öğretmenlik ingiliz edebiyatı seviyesinde değil. ilk iki bölüm meslek bazlı ders verir, edebiyat meslek dersi vermez ve daha ağırdır.

mesele sadece tesol belgesi almak değil elbette.. sadece tesol belgesiyle işe girmek çok çok daha zor olur, işe alımlarda en az “bachelors degree” diye yazıyor adamlar. ayrıca adam ben vasıfsızım diyor, üniversite bitirmemiş. bitirmiş olsa git direkt tesol al derdim ama o da yetmez tabii, dil seviyesini de kanıtlaması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fırıncı da caliş
  • Ne dendiyse beğenmiyorsun kusursuzu getirsek bile çalışmazsın sen bukadar insanda senle uğraşıyor
  • Forumda ağlama konuları açar 

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.