Şimdi Ara

Vatan Bilgisayar 2500 TL Sistem [İnventus'dan Alındı] [SS'ler GELDİ !!!]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , geçen günlerde bir konu açmıştım fakat pek ilgi görmedi , ayrıca bütçede bazı değişikliklere gittim ve yeni problem şu :

2 GB GTX 950 mi ?
    4 GB GTX 960 mı ?

Eğer 4 GB GTX 960 a karar verilirse sizce i3 6100 ile devam edilmeli mi , herhangi bir sorun teşkil ediyor mu ?

Sistemden beklentim tabiki oyun performansı ancak 3 sene 4 sene ultrada oynasın değil , zaten bu fiyatlara mümkün olmadığını biliyorum , orta / üst seviyede bir sistem , olsun f/p olsun , mümkünse uzun ömürlü ve problemsiz olsun.

Not : 1680 x 1050 çözünürlükte VGA bir monitörüm var , bunu kullanmaya devam edeceğim .

Edit : Arkadaşlar uzun bir süre araştırma ve benchmark gözleminden sonra işlemciye kesin olarak karar kıldım i3 6100 almayı düşünüyorum . Kart olarak da 960 kesin gibi , 2 GB 4 GB düşüncem hala gündemde . Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim .

Edit 2 : Merhaba arkadaşlar , 2. kez atlattığım sancılı ve bir o kadar kararsızlığın dibiyle dolu bir düşünme sürecinin sonuna gelmiş bulunuyorum . Esasında 1 - 2 haftadır kasayı almak için boşuna bile bekledim sayılabilir , her neyse konuya dönmek gerekirse alışveriş için İnventus'a karar verdim . Ekran kartında da 1 hafta daha beklememiş olmamak için AMD tanıtımlarını bekleyeceğim , eğer piyasaya çıkması 1 - 2 ayı bulacak ise Sapphire 380x alacağım , olumlu bir sonuç çıkarsa da fiyatlara bağlı olarak karar vereceğim. İşlemcim i5 6500 olmuştu fakat İnventus'da i5 6500 ' ün fiyatı diğerlerine göre biraz daha pahalımsı , 6600 de 35 lira daha pahalı sadece. Ben de Z3 Plus'dan daha iyi bir alternatif bulup 50 lirayı cebime koydum , ayrıca güç kaynağını da içime sinecek şekilde LX yaptım işlemci de 35 lira fark için 6600 oluversin dedim. SS'ler yolda !

Sistemin Güncel Hali :

Edit 3 : Evet arkadaşlar Pazartesi günü saat 10.30 civarı verdiğim sipariş aynı gün montajlandı , sabaha kadar test edildi ve kargoya verildi . Bugün saat 16 gibi elime ulaştı. Yani reklam yapmak gibi bir derdim yok ama bu inventus hakikaten işini çok iyi yapıyor. 2 - 3 kez yazmam gereken şeyler oldu teslimat ile ilgili , siparişten önce sorularım oldu , bilgisayar geldi win7 kurdum daha önce hiç yaşamadığım birtakım problemler oldu , arkadaş hepsine mi anında, kısa , öz , çözüme yönelik harika cevaplar verilir ? Zaten fotoğrafta gördüğünüz gibi kablo işçiliği muazzam . Zamanlama muazzam . Paketleme muazzam. Daha da ne denir bilmem. Ben bundan sonra inventus'dan başka firma da tanımam açıkçası. Herkese buradaki yardımları için çok teşekkür eder , yorumlarınızı beklerim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afrogs08 -- 25 Mayıs 2016; 23:46:36 >

• i5 6500
    sapphire r9 380 4gb
    wd blue 1tb

diger bilesenleri ayni tercih edebilirsiniz. wd blue seagate barracuda dan daha yavas ama seagate ten de cok sikayet var. ekran kartinda da r9 380 yazilimsal olarak ne kadar daha geri olsa da daha guclu bir e karti. ssd nin de ihtiyac oldugunu dusunmuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD2EF0EB9 -- 2 Nisan 2016; 16:27:55 >
  • yani toplamaya karar verdiğim zaman hem işlemci hem kart olarak amd düşünüyordum aslında , ama yabancı forumlara falan da baktığımda aynen sizin gibi yazılım olarak çok geride olduğundan bahsedildiğini gördüm. çok fazla cw ihtimalinden ve ani fps düşmelerinden şikayet edenleri de gördüm (tabi ne kadar doğru bilemiyorum , amd nin üzerine belki de gerektiğinden fazla gidiliyor ) . Öneri için çok teşekkür ederim , bu konuyu takip etmeye devam ediyorum .

Edit : R9 380 yazmayı unutmuşum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afrogs08 -- 2 Nisan 2016; 16:34:32 >
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ3 6100 kalabilir, ayrıca ekran kartı olarak da o paraya Sapphire R9 380x alınabiliyor ki, o ekran kartı 960'a 40 hit combo bile yapar. Sapphire'in Nitro soğutması piyasadaki en iyi hava soğutma, yani marka konusunda da sıkıntınız olmasın.

• Nerding_Gamers kullanıcısına yanıt
    Sapphire 3 4 sene önceki kötü şöhretini baya aşmış diye okudum , özellikle amd kartların tamamında sapphire öneriliyor . Çevreden bu kadar güçlü gelen amd önerisine kayıtsız kalamayacağım , psu gereksinimini hesaplayıp bir de R9 380x li sisteme göz atacağım , çok teşekkürler işlemci konusundaki görüşünüz için de .
  • 01 - Ekran Kartı ; AMD R9 380 2GB . http://teknofiyat.com/?search=r9+380&ustlimit=250

02 - Intel Core i5 6500 Soket 1151 3.2GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci

03 - MSI H110M PRO-VD Intel H110 Soket 1151 DDR4 2133Mhz VGA&DVI Anakart

04 - 8GB (2x4GB) DDR4 Dual Kit Ram

05 - 500/550/600W 80+ PSU'lu Kasa . (veya PSU'suz Kasa ile 500/550W 80+ verimli PSU)

06 - HDD : 3.5" 1TB Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk (WD Caviar Blue veya SEAGATE)

06 - İsteğe bağlı (~ 175 TL'lik) 120GB / 128GB SSD, (OCZ Trion 100 120GB tercih edebilirsiniz.)

http://teknofiyat.com/?search=OCZ+Trion+120

İki diski de alırsanız; SSD'yi sistem diski, HDD'yi de veri depolama diski olarak kullanırsınız. HDD + 120/128GB SSD yerine, sadece 240/250/256GB SSD de alabilirsiniz.

R9 380 ekran kartlı sisteme 12v kanalından ~ 400W güç verebilen PSU yeterlidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de birkaç gündür şu psu hesaplama işine kafa yoruyordum çok yardımcı oldunuz , sağolun . Gerçekten ekran kartı VRAM inde de kararsızım , o konuda bir açıklama yapabilirseniz çok memnun olurum . Muhtemelen belleği tek slot alacağım çünkü anakartın 2 slotu var , 1 2 sene sonra eklemeyi düşünebilirim . 250 GB ssd almak da güzel fikir gibi görünüyor fakat aklımda film arşivi gibi bir konu var çok derin olmasa da ondan dolayı HDD ye ihtiyaç duyacağımı düşünüyorum , ayrıca oyun da oynanacağı için 250 GB yeterli olmayabilir 500 / 1000 leri de çok pahalı maalesef . Samsung Evo 'yu da çok övüyorlar , esasında vatanda ocz indirimi vardı internete özel fakat bilgisayarı 1 2 aya kadar toplayacağım için faydalanamadım , şimdi diyeceksiniz ki e alsaydın eve gelince kendin takardın diye , vallahi haklısınız da etraflıca bir düşüneyim istedim her parçayı arada 30 - 40 lira gidebilir eğer daha iyisi olacaksa ondan dolayı almadım . Tüm görüşleriniz için çok teşekkürler.

Edit : Konularınızı inceledim , çok çok faydalı buldum emeğinize sağlık . Bir sorum daha olacak , i3 işlemcinin kalması bana ne gibi bir problem yaratır veya 300 liralık fark ile i5 bana neler katar ? Açıklayabilirseniz mutlu olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afrogs08 -- 3 Nisan 2016; 15:35:55 >

• afrogs08 A kullanıcısına yanıt
    İ5 gerçek 4 çekirdek
    uzun süre kullanırsın

380/960 ve aynı seviyedeki kartlar için 2Gb belleğin yeterli olacağını düşünüyorum
    monitörün de 1680 x 1050 çözünürlüklü 2GB yeterlidir
  • Ne alırsan al ama ekran kartını R9 380x al

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler çok yardımcı oldunuz.
    kasayı 500w yap 960 için yeterlidir.
    i3 değil i5 6400 al.ssd den feragat et bütcen yoksa
    960 o mönitöre fazla bir kart
    MSI
    H110M Gaming D4 2133Mhz mATX 1151
    260 TL

Intel
    Skylake Core i5 6500 3.20 GHz 6 MB LGA 1151p
    714 TL

Kingston
    Hyperx Fury 8GB 2133Mhz D4 HX421C14FB/8
    141 TL

WD
    1 TB Blue 7200 64MB Sata3 WD10EZEX
    177 TL

Zalman
    Z3 Plus Mid Tower Kasa/Siyah
    170 TL

Zalman
    ZM600-LX 600W 120mm Fanlı Güç Kaynağı
    204 TL

MSI
    GTX960 GAMING 4GB 128Bit DDR5
    868 TL

Toplam : 2534 TL

En iyi f/p

Sinerji, vatana uyarla ama Asus'un o ufacık kısa kartını alma yarın öbür gün ısınıyor bu dersin.
  • SonAsilKan S kullanıcısına yanıt
    Hocam belli olmaz ya bakarsın monitör değişir, bu kadar kaliteli olmasa muhtemelen bütçeye onun için de bir yer ayırırdım da tamamen israf olur şu an, 9. Senesi daha gık demedi emektar :D

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Yani çok haklısınız bir şey diyemiyorum, şu anda alacağım günün gelmesini bekliyorum, umarım fiyatlarda ufak düşüşler olur ve ben de SSD si bilmem nesi her şeyi dahil şöyle bir şey alabilirim (Haziran başı gibi alınacak)

Almadan 3 gün önce beni bulman yeterli.
    i5+960+8gb ram:2k da gta oynuyor adam,full hd de tüm ayarlar açılabilir.Orta seviyenin en tepesinde bu kart var bence.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim ilginiz için, size ulaşacağım o tarihte

• SonAsilKan S kullanıcısına yanıt
    380 I düşünmüyorum ama 380x aklımı kurcalıyor, ama ısınma bakımından nvidia nın daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum, ayrıca oyun optimizasyonu çok daha güçlü, işlemci o.c. düşünmüyorum fakat ekran kartı için çok ekstra bir durum değil, performansı da yetişiyor gibi 380x e, MSI alırsam fiyatı da farkediyor baya şimdilik beklemede kalıp dx12 de AMD uçacak söylentisini takip edeceğim ve kararımı en kötü ihtimalle ona bırakacağım. Ama şu an alacak olsam sanki 960 alırım gibi hissediyorum.

• Performans bazında R9 380 bir miktar daha iyi ama AMD'nin yazılım ve sıcaklık sorunları yüzünden GTX960 tavsiye ederim:

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx960-gaming-4g-gddr5-4gb-128bit-nvidia-geforce-dx12-ekarti.html?srt=UP
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.