Şimdi Ara

VATAN BİLGİSAYAR - İADE SORUNU ACİL

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Problemim, ablam Vatan'dan 3.000TL ye Asus Envy model laptop almış, yanında sözde antivirüs hediyesi vermişler. Duyunca daha basit bi model alması için hemen ertesi gün gönderip iade ettirdim, bilgisayarı biraz arıza çıkararak almışlar, fakat antivirüsü açıldı kullanıldı diye geri çevirmişler ve iade parasından düşmüşler.

Merak ettiğim; ben memnun kalmadım ve iade etmek istiyorum, bir ürünü de açıp kullanmadan nasıl memnun kalabilirim? bu ürünü iade etmek için yasal prosedür nedir?

Yanlış bölüme açtıysam lütfen mesaj veya yorumla yardımcı olun, ayrıca iade etmek için tüketici haklarım konusunda biri yardımcı olursa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

• Gecmis olsun. Vatan'dan alisveris yaparak ilk hatayi yapmissiniz zaten. Bundan sonra sinirli, zorlu bir surec sizi bekliyor.

Vatan ta ta ta tannn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K.B.V. kullanıcısına yanıt
    Sorma hocam, benden habersiz alınmış, ben orda olsam yine bişeyler yapardım ama uzakta olduğum için anca akıl verebiliyorum evdekilere. peki nereye başvurmam gerekir vatandan sonuç alamayınca?
  • Bilgisayari geri iade kabul ettiler ama antivirus ucretini dustuler gibi algiliyorum, ve acikcasi bana cok anormal gelmedi bu durum.

Ancak burada hata Vatan'dan cok sizin farkinda oldugunuz uzere. Aranizdaki iletisim eksikligi sebebi ile yanlis bir model alinmis, bir gun bile olsa kullanilmis. Firma sifir urun satiyor, siz iade ettiginiz zaman orijinal ambalaji bozulmus bir urunu tekrar paketleyip, windowsunu sifirlayarak satisa sunuyor. Bilgisayari daha sonra alacak kisi icin bunu farketmesi pek zor degil, ve bu kisi kutunun daha once acilarak urunun kullanildigini farketmesi durumunda firmayi hatali bulma hakkina da sahip olmus oluyor.

Denemeden memnun kalip kalamama durumuna gelirsek bu durum da tamamen arastirmadan yapilan satinalmanin bir sonucu. Internet uzerinden yapilan satinalmalar biraz daha karisik, fiziken gormediginiz bir kutu icerisinde aliyorsunuz urunu, ilgili iade hakkinin da duzenlenmesi gerektigine inaniyorum. Antivirus suresi aktive edildi ise ucretini dusmelerinde de bir terslik yok.

Daha once Dartyden aldigim icinde resim bulunan, sifirlanmamis ama sifir diye satilan urun gectigi icin fikrim bu yonde. Vatan veya baska bir magaza calisani degilim

• durum normal pc yi geri aldıklarına şükredin siz
  • Üstüne gitmek istiyorsan tüketici hakem heyetine başvuru yapman gerekiyor.

• Antivirüs hediye olduğu için parasını almışlar. Normalde yazılımlarda iade almazlar.

Bilgisayar için sorun çıkartmadılar sanırım?

• powerhitz kullanıcısına yanıt
    alt model bir bilgisayar aldık, aradaki farkı hediye çeki olarak verdiler. yani her türlü yine onlara gideceği için olur dediler
  • mekjulianocu M kullanıcısına yanıt
    Nakit almadığınız için mi hediye çeki verdiler?
  • powerhitz kullanıcısına yanıt
    nakit olarak vermiyorlarmış şirket politikası gereği, hediye çeki olarak verdiler o yüzden
  • boşver,antıvırus paran onlara kalsın. hayırseverlik iyidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunda garip bi durum yok yazilim sonucta belli bi zamani var

• Doğrudan satış ile alınan ürünlerde herhangi bir ayıp yoksa iade edemezsin değişim talep edemezsin. Nedir bu doğrudan satış? Misal mağazalardan görerek aldığın ürünler. Kutunun açık veya kapalı olmasının bi önemi yok. Sen gördün begendin ve aldın.
    Mesafeli satışta ise 14 gün boyunca koşulsuz iade edebilirsin. Nedir bu mesafeli satış? Web mağazalarından yaptığımız alışverişler. Vatandan dahi aliyorsan net üzerinden al. Problem olursa on gün sonra iade edersin misal.

Edit : Antivirusu kurduysaniz veya paketini actiysaniz iade tabiki de almazlar. Parasını düşmeleri normaldir. İade aliyolarsa odemenide geri iade edebilirlerdi. Hediye çeki enteresan olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PimpMyRide -- 9 Nisan 2016; 22:34:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yazılım ürünlerini iade edebilirmiyim ?
    Yazılımlar kesinlikle iade alınmamakta veya değişimi yapılmamaktadır

http://www.vatanbilgisayar.com/sikca-sorulan-sorular/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.