Şimdi Ara

Vatan Bilgisayar Microlab + Logitech 2+1 Speakerlar Kaçmazzzzzzzzzzzzzz (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
8
Favori
23.207
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Vahlok

quote:

Orijinalden alıntı: rorschach_

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Manhattan

sn ebabil vatan m1910 yorumlarında şöyle yazılmış belki yardımcı olur

Optik Girişte DD 5.1 ses desteği yok.
    Ürünün fiyatının 300 TL civarında olmasının tek sebebi, optik girişinin olması. Ancak o optik girişten Dolby Digital 5.1, DTS gibi ses formatlarını kullanarak 5+1 ses alamıyorsunuz:). Optik giriş sadece 2 kanal stereo sesleri destekliyor. Aynı güçte ve kalitede optik çıkışı olmayan daha ucuz ses sistemleri var. Yani optik ve coax girişleri sadece stereo sesleri destekliyor, içindeki decoder modern ses formatlarını desteklemiyor. Ancak sesi güzel, filmlerde analogdan gelen 5+1 sesler çok berrak ve net. Müziklerde ise stereo seste baya başarılı.

mesela dts çözebilen bluray, dvd oynatıcınız, ps3, ps4, xbox vs varsa optikten 5.1 alınabilir değil mi onu belirtelim alacak arkadaşların fikri olsun.

Bu dts olayı nedir ya bilgim yok ? Sadece 5.1 sistemlerde mi sorun çıkıyor ?

valla bende tam emin değilim ama DTS sesleri çözen bir cihazınız yoksa ve ses sistemine optikten DTS gönderirseniz bu m910 çözemiyor. benim anladığım bu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vahlok

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Manhattan

sn ebabil vatan m1910 yorumlarında şöyle yazılmış belki yardımcı olur

Optik Girişte DD 5.1 ses desteği yok.
    Ürünün fiyatının 300 TL civarında olmasının tek sebebi, optik girişinin olması. Ancak o optik girişten Dolby Digital 5.1, DTS gibi ses formatlarını kullanarak 5+1 ses alamıyorsunuz:). Optik giriş sadece 2 kanal stereo sesleri destekliyor. Aynı güçte ve kalitede optik çıkışı olmayan daha ucuz ses sistemleri var. Yani optik ve coax girişleri sadece stereo sesleri destekliyor, içindeki decoder modern ses formatlarını desteklemiyor. Ancak sesi güzel, filmlerde analogdan gelen 5+1 sesler çok berrak ve net. Müziklerde ise stereo seste baya başarılı.

mesela dts çözebilen bluray, dvd oynatıcınız, ps3, ps4, xbox vs varsa optikten 5.1 alınabilir değil mi onu belirtelim alacak arkadaşların fikri olsun.

Bu dts olayı nedir ya bilgim yok ? Sadece 5.1 sistemlerde mi sorun çıkıyor ?

valla bende tam emin değilim ama DTS sesleri çözen bir cihazınız yoksa ve ses sistemine optikten DTS gönderirseniz bu m910 çözemiyor. benim anladığım bu.

TV'ler çözemiyor mu ? Gerçi bana sorun olmaz filmleri Xbox'tan izliyorumda. İlginç bir sorun.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahseer898

PC de 3.5 mm çıkıştan deneyen yok mu?

beyler deneyen yok mu ? birde sizce hangisini alayım fc360 mı m910 mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazlarla dts vb formatları kullanmak isteyenler bu cihazı kullanabilirler.

http://www.dx.com/p/coaxial-dts-ac3-5-1-digital-audio-gear-decoder-65727#.U4pDrBDXX58
    http://www.dx.com/p/5-1-channel-dts-ac-3-home-theater-audio-decoder-71817#.U4pn-RDXX58

Hem birden fazla cihaz bağlarsınız hemde dts vb formatları kullanabilirsiniz. Cihazın içinde olmayan alet bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Söylev -- 1 Haziran 2014; 2:40:43 >

• Ankara Vatandaki son m910 u ben aldım.

1 tane de teşhir var. Herkese hayırlı olsun.

Hem şık hem ses tertemiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtsaykopat

Ankara Vatandaki son m910 u ben aldım.

Hangi vatan?

• quote:

quote:

up ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruel_crazy

quote:

Orijinalden alıntı: dtsaykopat

Ankara Vatandaki son m910 u ben aldım.

Hangi vatan?

Söğütözü 1 tane kaldı.

Batıkent 2 taneydi.

Direkt bilgisayarda gördüm her şubede 1-2 taneydi. İstanbulda sanırım biyerde 8 taneydi.
  • quote:

quote:

quote:

up ?

Konya Vatan'dan Fc360 aldım. Her iki cihazıda yerinde denedim ve m910 ' da belli bir db den sonra ses de patlamalar söz komusuydu. Fc360' ın yüksek db performansı daha iyiydi. Bunun yanı sıra sub basslarda daha alt seviyelere inebilrn bir sistem olduğunu gördüm. Bu da olumlu bir durumdu. Son olarak iki sistemi yanyana koyduğunuzda kullanılan malzeme kalitesi bile bariz şekilde Fc360'daha iyiydi. Uyduları vs daha ağır zaten.

Sonuç itibariyle aktif , optik çıkışlı , 2 yollu uyduları olan , uzaktan kumandalı yani multi fonksiyonları fazla olan bir sistem yerine , pasif ama ses performansı ve malzeme kalitesini daha çok beğendiğim bir sistemi aldım. Fc360 derim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• thejollyjoker kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkür ederim hocam. benim için zaten kumandası pek önemli değil dediğim gibipc de kullanacağım için sıkıntı olmaz ancak ilk defa ses sistemi alıyorum. bugüne kadar casper monitörümün üstündeki speaker ile idare ettim şimdi monitörü değiştirdik ses sistemi lazım oldu. optik çıkış nedir olursa iyi mi olur kötü mü olur hiç bilmiyorum. zaten bende de o çıkış yok ama ileride upgrade edeciğimiz zaman keşke optik çıkışlı bir şey alsaydık da demek istemiyorum. şu an 3.5mm stereo çıkıştan ses alacağım. yani benim ki birazda geleceğe yönelik olacak. bu yüzden m910 daha mı mantıklı olur bilemiyorum.
  • Arkadaslar lg32lv3550 led tv de ve teledunya kablo tv kullaniyorum bu ses sisteminde tv ve hd kanallar dahil ses alabilirmiyim bir arkadas national hd kanallari felan ses gelmiyo demis

• quote:

Orijinalden alıntı: cgya

Arkadaslar lg32lv3550 led tv de ve teledunya kablo tv kullaniyorum bu ses sisteminde tv ve hd kanallar dahil ses alabilirmiyim bir arkadas national hd kanallari felan ses gelmiyo demis

Tv nin optik cikisina baglarsaniz ses alirsiniz.

• Ürünün amazon fiyatı bile 55euro. Gerçekten sıcak fırsat.

http://www.amazon.co.uk/Microlab-M910-11/dp/B00C244DP0

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cgya

Arkadaslar lg32lv3550 led tv de ve teledunya kablo tv kullaniyorum bu ses sisteminde tv ve hd kanallar dahil ses alabilirmiyim bir arkadas national hd kanallari felan ses gelmiyo demis

Tv nin optik cikisina baglarsaniz ses alirsiniz.

Tesekkur ederim hocM bilgilendirdiginiz icin optik cikisi vardir tv de degilmi 2 yillik led tv

• Microlab M200 sahibiyim. Acaba M910 nasıldır?
  • Yahu kim bu DTS den ses gelmez diyenler ? Dün 2 tane DTS'li film seyrettim. Optikten bağlı. Muazzam bir kalitede çatır çatır ses geliyor. Uygun medyanız yoksa, uygun araçlarınız yoksa, 500-600 tl lik içerisinde gelen sesi çözebilecek yapıya ve çipe sahip olan ses sitemlerine bakın.

96 tl lik üründen bahsediyoruz. Logitech g430 , klasik masasütü hoparlörler de dahil daima bir cızırtı bir dip ses yayıyorlar. Zamanında ucuz bir 1+1 almıştım onuda geri verdim. Dinlenebilir tek çehre HDMI ile TV'nin mono hoparlöründen dijital olarak ses almaktı. Tv nin 9-10 watlık mono hoparlörü ile 6 yıl idare ettim. Ses kalitesinin ne kadar yerlerde olduğunu sizde tahmin edeibliyorsunuzdur.

Benim için koca bir basamak oldu bu cihaz. Dip ses denilen illetten kurtuldum, duru berrak ses almayı başardım, ve en önemlisi gerçek bir 2.1'im var.

Dijitalin ne için olduğunu bilmeyen arkadaşlar var. Artık günümüzde çok affedersiniz tuvalette bile ölçülen manyetik alan-sar gibi değerler korkunç düzeyde. Evi; trafo, baz istasyonu, sinyal çoklayıcı gibi başka kuvvetli manyetik alan yayan cihazlara yakın olanların durumu dahada vahim (benim gibi) ... Optik bağlantı tipi de (dijital) bu sorunun önüne geçiyor. Çünkü elektrik veya elektro manyetik sinyaller ile bir işi kalmıyor. Veri ışık tarafından aktarılıyor. Elektriğin belli sınırları vardır, etkilendiği pek çok unsur vardır. Bu unsurlardan etkilenen bir bireyseniz eğer optik kullanmak mantıklıdır. Bu kadar basit. Neticede gönderilen veri aynı veri.

Kötü bir ses kartınız varsa, iyi yalıtılmayan, topraklaması olmayan yada iyi olmayan bir mekandaysanız, çevrenizde manyetik alan yoğunluğu fazla ise m910 idealdir (optik ile) . Yok ama benim böyle dertlerim yok, tertemiz yerdeyim, harici hatırı sayılır bir ses kartım var diyorsanız eğer fc 360 daha iyi bir seçenek olacaktır güçlü ses çıkışı sebebi ile. Ben daha m910'un ses seviyesini 1 kere olsun en üst seviyeye getiremedim. Dolayısı ile benim için yüksek ses çıkışının da bir anlamı kalmıyor.

Hangisini alacağınıza buna göre karar verebilirsiniz. İyi yalıtılmış bir ortamda iyi bir ses kartı ile fc 360 harika olacaktır. Çevresel unsurların negatif etkisi altından kurtulmak, sesi temiz ve berrak bir şekilde dinlemek istiyorsanız m910 iyi bir seçim olacaktır. DTS gibi formatlarda çözme işini kullandığınız cihaz yapıyorsa ki eğer m910 optiğe bağlı ise çok iyi bir iş çıkarabiliyor. 90-100 tl lik hoparlörler neticede, her ikisi de fiyatından fazlasını veriyor.

• Tiz seslerde hangisi daha iyidir? Üniversite yillarinda uygun fiyatli creative 2.1 hoparlörlermi satip logitech x-540 almıştım. Aldigim gibi pişman olmuştum. X-540'ın tiz sesleri creative'in ucuz 2.1 sisteminin yanina bile yaklasamiyordu. Hala özlerim creative hoperlörlerimi.
  • thejollyjoker kullanıcısına yanıt
    fc 360'ın bass kontolleri subwoferın arkasında olduğu söyleniyor. Amfi üzerinde sadece ses kontrolü mevcutmuş. BF'yi girince bassı kısıcam, dark souls'ta tizi açıcam (gerçi tiz ayarı var mı daha onuda bilmiyorum) ... Zor olmaz mı yahu ? Arkada ki fark sizce nasıl, hatırı sayılır derecede var mı ?
  • beyler hangisini alayım bir şey söyleyin ya.

pc de 3.5mm stereo çıkışta kullanacağım.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.