Ben gecen haftalarda ürün aldım GTX 1070 bu ürünü gidip mağazadan aldım, 5 sene garantisi oluyormu yoksa kayıt filan yaptırmam gerekiyor vatana.
Garantisi 2 yıl dostum geri kalan 3 yıl yurt dışı garantisi.
Resmi sitesine aldığın ürünü kaydet 3 yıl daha uzatan bir form yollanacak email adresine onu kaydet, ilerde bir sorun olursa 2 yıl garanti süren bitse bile kartı yurt dışına yollama şansın var.
Bir nevi garantisi 2 yıl tr, 3 yıl yurt dışı ama ürünü yurt dışına yollama vs. ile uğraşırsan baya masraf çıkar, o yüzden 2 yıl olarak kabul et sen kartını ama güzel yanı ilerde 2. el satarken 3 yıl daha yurt dışı garantisi var deme şansın bulunmakta.
# Ace #
kullanıcısına yanıt
Vatanda 5 yıl garanti yazıyor o yüzden soruyorum 5 yıl diyorsa vatana vermem gerekmiyormu.
Bu tarz işlerle vatan uğraşmaz ancak şu olur 2 yıl bitti tr garanti süresi doldu. Sorun anında vatana verirsiniz oda tr yetkili servise yollar tabi onlarda yurt dışına yollama ile gerekli masrafları sizden alıp işleme koyar.
Zotac önceden sağlam teknik serisi olan bir firma ile çalışıyordu ama şuan ne olduğu belirsiz bir tr garanti hizmeti vermekte. 2 yıl sonra ki süreçte yalnız bile kalabilir ve ürünü kendiniz Zotac'ın belirlediği yurt dışı bayisine yollama ile karşıya karşıya kalmanız olası.
Bu yüzden siz ilk önce tr teknik servisi (hangisi ben bile bilmiyorum) tel ile arayıp bu konuda nasıl bir yol izlendiği sormanız daha mantıklı bir hareket olur. Yani kısaca 2 yıl sonra ne vatan nede tr teknik servis sizi dinler, bir nevi evga ürününde yaşanan yurt dışı servis sistemi ile karşı karşıya kalırsınız.
# Ace #
kullanıcısına yanıt
Anladım çok teşekkürler dostum vatana mail attım ama garantisini verdiği firmayı yarın arayıp sormak lazım dediğin gibi, tekrar teşekkürler.
xmxs
kullanıcısına yanıt
Önemli değil güle güle kullanın kartı.
quote:
Orijinalden alıntı: xmxs
Anladım çok teşekkürler dostum vatana mail attım ama garantisini verdiği firmayı yarın arayıp sormak lazım dediğin gibi, tekrar teşekkürler.
2 yıldan sonra bozulursa nasıl bir yol izlenmesi gerekiyormuş öğrenene bildiniz mi?