Şimdi Ara

VAVA taşınabilir SSD Samsung’a rakip oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Son dönemde taşınabilir SSD istasyonlarının da güvenliği ön plana çıkmaya başladı. Mevcut şifreleme teknikleri ile güvenlik sağlanırken artık biyometrik çözümler de işin içerisine giriyor.

VAVA Portable SSD özellikleri ve fiyatı

Samsung’un taşınabilir SSD segmentindeki son oyuncusu Portable SSD T7 Touch modelinde bir parmak izi okuyucusu yer alıyor. VAVA girişimi de benzer bir modelle Samsung’a rakip olmayı amaçlıyor.

Ayrıca Bkz.Amiral gemi katili Xiaomi Mi 10T ve 10T Pro tanıtıldı

VAVA Portable SSD projesi oldukça ince bir kasa içerisine sığdırılmış SSD sürücülerden oluşuyor. Sürücüler AES 256-bit ile şifrelenirken üst kısımda bir parmak izi okuyucusu da yer alıyor. Okuyucu 10 kullanıcıya kadar parmak izi depolayabiliyor. Ayrıca sürekli kulanıcıyı tanıyarak daha hızlı giriş yapmasını sağlıyor.

Biraz daha maliyete odaklanan VAVA Portable SSD modeli 480MB/s yazma hızlarına, 540MB/s okuma hızlarına ulaşabiliyor. Dış gövde şoklara karşı dayanıklı ike USB 3.1 Tip-C üzerinden pek çok cihaza bağlanabiliyor.

VAVA Portable SSD modeli 500GB için 89$, 1TB için 139$, 2TB için 259$ bağış miktarı belirlemiş. Samsung Portable SSD T7 Touch modelinin 500GB için 130$ başlangıç fiyatına göre hız farkı göz ardı edilebilir. İhtiyacı olan miktarın 20 kat üzerine çıkan VAVA ay içerisinde sevkiyata başlayacak.

• T7 Kullanıyorum ve 1GB/s veri aktarım hızı çok güzel. MacBook'a harici disk olarak sürekli bağlı. Üzerinde sanal makine ve docker container'ları koşuyor. Direk üzerinden geliştirme yapmama rağmen dahili SSD'den pek bir farkını görmedim daha. T5'in parmak izi okuyuculusu gibi olmuş SSD'de Samsung güven veriyor bana nedense. Yine de rekabet iyidir.

• hksdejavu kullanıcısına yanıt
    Hocam "dd" ile sıralı okuma yazma testi yapıp paylaşabilir misin?

• raxetul kullanıcısına yanıt

Yazma Hızı:

1073741824 bytes transferred in 1.274448 secs (842515106 bytes/sec)

Okuma Hızı:

1073741824 bytes transferred in 1.045377 secs (1027133568 bytes/sec)

• Türkiye'ye gönderim yok.

• hksdejavu kullanıcısına yanıt

Söylemeyi unutmuşum, başında ve sonunda sync && date komutlarını çalıştırarak büyükçe dosya yazmak gerekiyor, doğrudan dosya sisteminde dd ile dosya oluştururken cache'e atıyor RAM'de, sonrasında fırsat buldukça diske yazıyor. DD doğrudan performans verinde bu cache e yazma hızını hesaba katıyor.

Neyse hocam, uğraşmak zorunda değilsin ya da belki zaten güvenli bir şekilde ölçüm yaptın.

• raxetul kullanıcısına yanıt

Hocam bir daha terminalden çalıştırmaya vaktim olmadı da BlackMagic Disk Speed ile 5GB'lık dosya yazma ve okumayı denedim.

Okuma 909.1 MB/s

Yazma 891.2 MB/s

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.