Bildirim
VB + Access Kullanarak Program Yazma
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Componentlerden MSADODC componentini projene dahil et. Aşağıdaki kodları MS Access'e bağlanmak istediğin yerde kullanabilirsin
'Bu Public ile tanımlı 2 değişkeni formun kod sayfasının en üstüne yaz
Public conn As ADODB.Connection
Public rs As ADODB.Recordset
' Bu kodları ise Tabloya bağlanmak istediğinde kullanabilirsin. Aslında Form_Load'da kullanırsan istediğin zaman istediğin yerde kullanabilirsin.
Set conn = New ADODB.Connection
conn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & "Access_Dosya_Adi.mdb"
conn.CursorLocation = adUseServer
Set rs = New ADODB.Recordset
'Tablodan sorgu yapmak için şöyle kullanabilirsin.
Set rs=conn.execute("Select * from Tablo_Adi")
Okuduğun değerler rs.Fields nesnesi içinde gelir
Örnek :
Plaka=rs.Fields("Plaka") ' Plaka burada sütun ismi.
Örnek : (Markası Renault olan tüm Plakaları ekrana yazdırma)
Set rs=conn.execute("Select * from Araclar Where Marka='Renault'")
Do While not(rs.Eof And Rs.Bof)
Debug.Print rs.Fields("Plaka")
rs.MoveNext
Loop
'veya (rs nesnesini bir değer set etmeye gerek olmayan SQL cümleciği)
conn.execure("Update Tablo_Adi() Values()")
Umarım yardımcı olabilmişimdir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartcard -- 2 Aralık 2011; 14:55:23 >
-
Yardımın İçin Teşekkür Ederim. En Kısa Sürede Vermiş oLduğun KodLarı deneyeceğim (: saoL -
tüm VB ve Access in birlikte kullanıldığı programlarda aynı yöntemi kullanabiliriz sanırım. VB içerisinde access için OLE.DB bağlantı kütüphanesi gormusştum. benim merak ettiğim sadece tek bir database e ağdaki 8 bilgisayar nasıl eşzamanlı veri ekleyip güncelleyebilir? teşekkürler simdiden.
DebrisRat -
quote:
Orijinalden alıntı: DebrisRat
tüm VB ve Access in birlikte kullanıldığı programlarda aynı yöntemi kullanabiliriz sanırım. VB içerisinde access için OLE.DB bağlantı kütüphanesi gormusştum. benim merak ettiğim sadece tek bir database e ağdaki 8 bilgisayar nasıl eşzamanlı veri ekleyip güncelleyebilir? teşekkürler simdiden.
DebrisRat
Bu isteğinizi yapmak için özellikle bir şey yapmanıza gerek yok. Yukarıda verdiğim kodlarla yazacağınız her hangi bir yazılımı 8-10 veya daha fazla pc'ye kurarak istedğiniz işlemi yapabilirsiniz. Tek engeliniz "aynı record"'a birden fazla programın aynı anda farklı işlemler yaptırma isteği olabilir. (Kesin demiyorum ama olasılık var) -
eline saglık ama bu kodlar visual basic 6 için geçerli değil. -
quote:
Orijinalden alıntı: mcmaho67
eline saglık ama bu kodlar visual basic 6 için geçerli değil.
Bu kanıya nasıl vardın bilemiyorum ama bunlar sürekli projelerde kullandığım kodlar.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X