Şimdi Ara

VDSL Altyapı Getirme (Santral Yaptırılabilir Mi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
15.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: KeremDH

quote:

Orijinalden alıntı: yusuf6554

quote:

Orijinalden alıntı: KeremDH

İStersin ama aylarca beklersin belki senelerce,abartmıyorum.Ben Fiber alt yapısı olan yerde adamlar VDSL port için dilekçe dahi almadı.Bende tweet üzerinden TT un ceo suna yazdım 5 dk sonra mesaj attı,10 dk sonra TT netten aradılar.Anlayacağın git başvuruda bulun işi uzatırlarsa şikayet et.

Kablo çekildi, şu anda kabinler yapılıyor. Bizim oraya hala sıra gelmedi fakat zamanı gelince bizim oraya da kabin yaparlar ve sonunda ADSL'den kurtuluruz.

Hadi gözün aydın inşallah olur.Bende değiştiricem,netspeed e geçmeyi düşünüyorum.

Bu arada altyapı gelse bile maalesef ki altyapının kullanılabilir hale getirildiği gün kurtulamayacağız. Ağustos ayında kurtulacağız ADSL'den. Planım şöyle:

Temmuz ayında ve Ağustos ayının ilk günlerinde internet servis sağlayıcılarını araştırıp en uygun sağlayıcıyı bulacağım. Dikkat etmem gereken şey Türk Telekom'un VDSL/ADSL için kullandığı altyapıyı kullanan ve müşteri hizmetleri, hizmet kalitesi gibi konularda müşteriyi üzmeyen bir servis sağlayıcı seçmem olacaktır.
    Ağustos ayının ortalarında Türk Telekom hattını komple kapattıracağız. Tabii ki 400-450 TL'yi gözden çıkarmamız gerekiyor . Çünkü taahhüdümüz var fakat Türk Telekom'un cayma bedeli hesaplama yöntemi ile hesapladığımda cayma bedeli 430 TL çıktı. İnşallah ekstradan para istemeden kapattırabiliriz, fakat ailem fakir ailelerden değil
    Sonra bir adet VDSL modem satın almam gerekiyor çünkü mevcut modemimiz VDSL desteklemiyor. Aklımda şu an için ASUS DSL-AC51 modeli var.
    Hemen ardından en uygun servis sağlayıcısı olarak belirlediğim sağlayıcıyı tekrar araştırıp emin olacağım ki Temmuz ayında sorunsuz olan servis sağlayıcısı Ağustos ayında insanları üzmeye başlamış mı yoksa mevcut kalitesinde devam mı ediyor, öğreneyim.
    Son olarak da yeni servis sağlayıcısına geçeceğiz ve işlemi tamamlayacağız.

Uzun lafın kısası yeni altyapıyı Ağustos ayından sonra kullanmaya başlayacağız.

• yusuf6554 Y kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun neden ağustos ağustosta geleceğinden emin misiniz bana kalırsa taahhüt bitene kadar bekleyin açık değilse

Çünkü ne zaman kurulacağı belli değil oralara kurup sizinkini daha sonradan yapabilirler bunların işine akıl sır ermiyor

Bazı firmalar geçiş yaptığınızda cezaları karşılıyor ne kadar karşıladığına bakın alırken ve sistemlerinin işleyişine mesela superonline fiber e geçerseniz 500 tl ye kadar karşılıyorlar ama cezayı sen ödüyorsun faturasını gönderiyorsun aylık ücretinden düşüyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Data

Hayırlı olsun neden ağustos ağustosta geleceğinden emin misiniz bana kalırsa taahhüt bitene kadar bekleyin açık değilse

Çünkü ne zaman kurulacağı belli değil oralara kurup sizinkini daha sonradan yapabilirler bunların işine akıl sır ermiyor

Bazı firmalar geçiş yaptığınızda cezaları karşılıyor ne kadar karşıladığına bakın alırken ve sistemlerinin işleyişine mesela superonline fiber e geçerseniz 500 tl ye kadar karşılıyorlar ama cezayı sen ödüyorsun faturasını gönderiyorsun aylık ücretinden düşüyorlar

Hat sahibi benim abim ve hafta içi ne olursa olsun saat 07:00 ile 19:00 arası işte oluyor. Ağustos ayında izin alacağı için serbest olacak ve o zaman birlikte gidip kapattırırız. Diğer aylarda hiçbir şekilde izinli değil. Eğer bu yıl Ağustos ayında hattı kapatamazsak maalesef ki bir sonraki izinli dönemini beklememiz gerekecek, sonraki izin 2019 yılından önce gelmeyecek gibi görünüyor.
    O yüzden o ayı seçtik. Bu arada taahhüt bitişinde yapamayız, taahhüt bitişinde yapmak istersek üstüne Ağustos ayını beklememiz gerekecek ki bu da 1 yıldan fazla süre demek Taahhüt Şubat 2019 da bitiyor.
    Ayrıca taahhüt bozma cezasını karşılamak bizim için sorun değil, bunu bir önceki mesajımda belirttim.
    Altyapı olayı sorun olabilir ama yeter ki hattı kapatabilelim. İnternetin olmaz falan demeyin çünkü benim mobilde de internet paketim var ve video izlemek gibi işlerden feragat edersem ve dikkatli kullanırsam bana yetebilir.
    Ekleme: Şimdi baktım mevcut bakır kablonun gittiği yere, sanırım eski tip bakır altyapılar direkten veriliyor. Resmini de çektim.
    Resim 1 (Splitter ve Ana Bakır Kablo Bitiş Noktası)
    VDSL Altyapı Getirme (Santral Yaptırılabilir Mi)
    Resim 2 - 7 (Bakır Kablo Yolu)
    Resim 8 (Bakır Kablonun 2. Daireye Sabit Telefon Sağlanması İçin Ayrıldığı Nokta)
    Resim 9 (Bakır Kablo Yolu)
    Resim 10 (Bakır Kabloların Toplandığı Direk. Eski altyapıda bakır kablolar direkten veriliyor. Sanırım kabinler yerleştirildikten sonra direkten verilmeyecek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf6554 -- 5 Nisan 2018; 20:33:30 >

• Aradan geçen 1 ay süre zarfında modemdeki DSL sinyali toplam da 2 defa kesildi ve hemen geri geldi.

Şimdi hat değerleri düşük durumda.

DSL hızı Download da 13000 civarından 4900'e düştü. Upload ise 799'dan 248'e düştü.

Hat zayıflaması da Download 38, Upload 37.1 oldu.

Sanırım çalışma sırasında altyapı dalgalandı. İnşallah 2-3 haftaya düzelir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi tekrar baktım, sorun düzelmiş.
    Konuyu şimdi okudum da, eğer maliyet derdiniz büyük değilse Turkcell'in 50 GB kotalı paketi var. Eğer bölgenizde Turkcell iyi çekiyorsa, özellikle 4G çekiyorsa DSL'den bile iyi upload hızı alırsınız. Ayrıca gece 2 - 8 arası da kotaya dahil değil. Yüklemelerinizi bu zaman aralığında yapabilirsiniz hızlı bir şekilde. Tam paket bu olmayabilir ama şunun gibi paketler var. Diğer mobil operatörleri de inceleyebilirsiniz. Eğer 4G kapsama alanında iseniz DSL'den daha iyi yükleme hızı sunacaklardır.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Evet, bizim burada 4G de 7 ila 12 Mbps Upload alabiliyorum. Fakat her ne kadar ailemizin gelir durumu iyi olsa da giderlerimiz biraz fazla durumda. Yazın gerçekten daha yüksek gelire çıkabileceğimizi düşünüyorum. Ben zaten sırf VDSL'den 3-5 Mbps yüksek Upload için ekstra data hattı çıkartmak istemiyorum. O yüzden altyapı ile uğraşıyorum. Şimdi farkettim, mevcut ADSL'imizin Download hızı da biraz biraz yetmemeye başladı. O indirme sırasında can sıkılmaya başladı. O yüzden hem Upload hem de Download da iyileştirme için altyapı istiyorum. Bu arada oturduğumuz köydeki evlerin yarısı müstakil, yarısı apartman.

İstediğim hızlar min. 35 Mbps Download, 3 Mbps Upload şeklinde. 4G ile 28 Mbps Download'un ötesini göremedim. Bu arada 4G'sini test ettiğim operatör Turkcell.

Not: 4G ile aslında kastettiğim şey 4G/4.5G'dir.

Bir de, bizim evde 3G çok kötü çekiyor. Benim J7 Pro telefonumda bile 1 çizgi, 2 çizgi falan çekiyor.

Data hattı olayına dönersek, ben data hattı almak yerine ses hattımın paketini mi yükseltsem acaba

Edit: Tekrar okudum, gece 2-8 arası kotaya dahil değilmiş. Gerçekten çok cazip geldi. Hem de ayda 139 TL ücreti var üstelik 4.5G data hattı paketi olduğu halde... İster Vodafone, ister Türk Telekom'a bak, 50 GB AKK'li data hattı paketi göremezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf6554 -- 12 Mayıs 2018; 8:22:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Paketi ilgi çekici yapan zaten gece 2 - 8 arası kotadan sayılmaması. İndirme ve yüklemelerinizi bu saatler arasında yapacak şekilde ayarlarsanız sisteminizi 50 GB da günlük kullanım için işinizi görüyorsa en azından TT'den altyapı beklerken işinizi görür. Ancak 4G'nin yükleme hızına alışınca 3 Mbit bir daha yeterli gelir mi size bilmem. :D Evdeki WiFi sağlayıcı 2 Mbit upload veriyor. Bazen Turkcell hediyelerini kullanıyorum upload için, arada çok ciddi fark var.

Bölgenizde 4G muhtemelen köy yeri diye sadece 800 MHz'den geliyordur, ondan hız biraz düşük kalmış. 1800 falan da olsa 100'e kada yolu var ki altyapıya göre geçer de o hızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 12 Mayıs 2018; 15:12:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Paketi ilgi çekici yapan zaten gece 2 - 8 arası kotadan sayılmaması. İndirme ve yüklemelerinizi bu saatler arasında yapacak şekilde ayarlarsanız sisteminizi 50 GB da günlük kullanım için işinizi görüyorsa en azından TT'den altyapı beklerken işinizi görür. Ancak 4G'nin yükleme hızına alışınca 3 Mbit bir daha yeterli gelir mi size bilmem. :D Evdeki WiFi sağlayıcı 2 Mbit upload veriyor. Bazen Turkcell hediyelerini kullanıyorum upload için, arada çok ciddi fark var.

Bölgenizde 4G muhtemelen köy yeri diye sadece 800 MHz'den geliyordur, ondan hız biraz düşük kalmış. 1800 falan da olsa 100'e kada yolu var ki altyapıya göre geçer de o hızı.
    Merak etmeyin, ben zaten alıştım. Telefonumdaki 5 GB gece intetnetini Upload için kullanmam sayesinde.

Bu arada ses hattı paketimden 400 MB kaldı. (5 GB'tan )

Kesinlikle data hattı mantıklı olabilir. Özellikle de seyahatte çok işime yarayabilir. Gittiğim bazı yerlerde internet hiç yok bile.

3 Mbps Upload gereksinimim ise Instagram gibi yerlerde canlı yayın açmak için.

• ben daha şehirdeki eve vdsl alamıyorum!
  • Arkadaşlar tt ilçe müdürlüğüne gidip vdsl kabin talebinde bulunacağım ancak birşey sormak istiyorum 5 6 kişi talep edicez ben imzalarını alsam ve kendim versem dilekçeleri yeterlimi yoksa o 5 6 kişinin tek tek kendi adına mı vermeleri gerekir, lütfen bilgili biri varsa yardımcı olabilirmi teşekkürler.
  • Geldi mi VDSL

• vdsl desteği olabilir edevlet açıkkapıya gir diğer seçeneklerde internet altyapı talepleri var ordan talep oluştur fiber istiyorum diye sana direk bağlı bulunduğun müdürlük cevap verecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocky_balbao

vdsl desteği olabilir edevlet açıkkapıya gir diğer seçeneklerde internet altyapı talepleri var ordan talep oluştur fiber istiyorum diye sana direk bağlı bulunduğun müdürlük cevap verecek
    ben başvuru yaptım ama cevap geleceğini sanmıyorum.bizim mahalleye fiber yasak gibi görünüyor. hala adsl hemde port yok.
  • en azından en doğru cevap ordan gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocky_balbao

en azından en doğru cevap ordan gelir
    hiç sanmıyorum,en fazla bu sene yatırım yok derler,her zaman olduğu gibi.
  • cevap geldi mi peki müdürlükten?
  • Konuya tam 4 yıl sonra cevap yazıyorum.

Geçen yılın (2021) sonunda Türk Telekom bulunduğum yere Tip 7 kabin döşedi. Ardından TurkNet'in altyapı sorgulama sayfasından sorgulama yapınca eskiden 15 Mbps görünen hızın şimdi 75 Mbps olduğunu gördüm. Ben de ilk olarak 22 Şubat'ta yani geçen Cumartesi günü VDSL'e geçmek istedim (servis sağlayıcı olarak Netspeed kullanıyorum). Fakat VDSL'e geçtiğimde modem DSL sinyali almadı. Arıza kaydı oluşturdum, bu hafta Pazartesi günü abimi aradılar ve yeni saha dolaplarının 20 gün sonra aktif olacağını söylediler. Ben de tekrar ADSL'e geri döndüm ve ikinci bir arıza kaydı oluşturduktan sonra internet geldi. Fakat ADSL'e geri geçtiğim için Netspeed en erken 24 Şubat'ta VDSL'e geçebileceğimi söyledi.

Ben 24 Şubat yerine 28 Şubat'ta VDSL'e geçiş başvurusu yapmak istiyorum. Çünkü 24 Şubat günü Perşembe gününe denk geldiği için kesinti olursa ekiplerin müdahale etmesi sıkıntılı olabilir. Sonuçta 2 gün sonrası hafta sonuna denk geliyor ve hafta sonu TT ekipleri iş yapmıyor. Fakat 28 Şubat tam da Pazartesi gününe denk geldiği için sıkıntı olmayacaktır diye düşünüyorum.

Eğer sonunda VDSL'e geçebilirsem yeni bir konu açıp VDSL'in bana geliş hikayesini anlatacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf6554 -- 28 Ocak 2022; 10:49:46 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.