Şimdi Ara

VDSL Altyapı Getirme (Santral Yaptırılabilir Mi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
15.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sakarya/Sapanca/Kurtköy'de bir müstakil evde oturuyorum, Türk Telekom ADSL kullanıyorum. Download hızından şikayetçi değilim (11-12 Mbps) çünkü bana yetiyor, ben öyle full download yapan birisi değilim. Fakat Upload hızı oldukça yavaş (0.7 Mbps). Bulunduğumuz yerde fiber de yok, VDSL de yok. Müstakil evlere fiber çekmek çok mantıksız olacağı için VDSL hizmeti almaya karar verdim. Türk Telekom altyapı sorgulama sayfasından bir sorgulama yaptım, 10.000 metre ötede bulunan Kocaeli'deki bir yeri sorguladım ve VDSL altyapısı orada var dedi. Sorularım:
    1. Santral uzaklığı sorun olacaksa santral yapılması için ne yapmalıyım?
    2. Eve kadar VDSL bağlatabilirsem kaç Mbps hız alabilirim? (En altta mevcut ADSL değerleri mevcuttur)
    3. Tek kişinin başvurması hiçbir işe yaramayacağı için elimdeki 150 tane imzayı kullanabilirim fakat daha da fazlası gerekebilir. Türk Telekom Sakarya il müdürlüğü nerededir?
    Halihazırda 2 ay önce bir başvuru girişiminde bulunmuştum fakat imzaları belediyeye vermiştim. Eğer bu sonuç vermezse bahsettiğim olaya başlayacağım.
    ADSL değerlerim:

• İlçelerini bilmiyorum ama Sakarya'nın çok büyük bir kısmında fiber (FTTC/B/H) mevcut.

Şimdi VDSL için eskisi gibi santrale bağlanmıyorsunuz eğer çok yakın değilseniz santrale. Artık fiber sistemlerle erişminiz sağlanıyor. FTTC kabinden bağlantı yapılıyor.

Şu adresten (www.milleni.com.tr) bir sorgulama yapabilir misiniz? Türk Telekom altyapısını sorgular.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz adresten sorgulama yapmak için site/apartman adı gerekiyor ki nasıl yapılacağını bilmiyorum.
    Edit: Detaylı sorgulamayı buldum ve Adapazarı'ndaki bir adresi sorguladım ve 64 Mbps dedi. Bu arada bizim adreste sonuç direk "0 Mbps"
    64 Mbps sonucunun resmi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf6554 -- 26 Mart 2018; 20:14:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yusuf6554 Y kullanıcısına yanıt
    rastgele bir şey yazın sonra yine de devam et çıkacak

O ekran superonline altyapısı sorgulamak için superonline sadece site ve apartmanlara kurulum yaptığı için öyle yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Data

rastgele bir şey yazın sonra yine de devam et çıkacak

O ekran superonline altyapısı sorgulamak için superonline sadece site ve apartmanlara kurulum yaptığı için öyle yazıyor

Sorgulamayı yaptım ben manuel seçim yaptım. Adapazarı'ndaki bir yerde 64 Mbps çıktı, demek ki "Sakaryada fiber hiç yok" başlıklı tezim çöpe gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    illa vardır siz kazı yapıyorlardı diyordunuz onlara sorsaydınız keşke hangi firma ne için kazı yapıyor dolap için olabilir
  • quote:

illa vardır siz kazı yapıyorlardı diyordunuz onlara sorsaydınız keşke hangi firma ne için kazı yapıyor dolap için olabilir

Daha sormadım, eğer Cumartesi gününde onlara ulaşabilirsem soracağım.
    Son bir sorgulama daha yaptım, onu da Türk Telekom'un sitesinden yaptım. Sakarya/Adapazarı'ndaki bir adresi sorguladım ve sonuç:
    Hipernet hizmeti Türk Telekom tarafından şu şekilde açıklanıyor:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber gelince VDSL kalkar mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Kendi ilçeniz için bakın hipernet telekomun vdsl için verdiği isim
  • quote:

Kendi ilçeniz için bakın hipernet telekomun vdsl için verdiği isim

Birkaç sorgulama yaptım kendi ilçem için ve aldığım sonuçları paylaşıyorum.
    1. Sapanca Merkez ve Çevresi (Kırkpınar ve Sonrası Hariç) | Güldibi / Melek Sk. Çevresi (Hipernet yani VDSL Mevcut)
    2. Benim Evimin Orası (Kırkpınar Sonrası) | Kurtköy Fatih Mah. / Fatih Cad. ve Çevresi (Maalesef ADSL)
    Anlaşılan Sapanca'nın bazı yerlerinde bile VDSL hizmeti sunuluyor. Bu da Sapanca'nın bazı yerlerinde sokak veya mahallelere fiber optik döşenmiş anlamına geliyor. Bize getirmeleri fazla sorun olmaması lazım.

• Sokakta falan bakıyorum hiç gelen giden göremedim 1 haftadır. Türk Telekom Sakarya il müdürlüğüne sorsam durumu öğrenebilir miyim? Gerçi TT Sakarya il müdürlüğü Adapazarı'nda ve hiç gitmek için vakit ayıramadım. Konunun başında da dediğim gibi, belediyeye verdiğim dilekçe işe yaramaz ise topladığım imzalar ile buradan da talep isteyebilirim. Eğer imzalar yetmez ise daha da fazlasını toplamam gerekecek.
    Ekleme: Son zamanlarda yağmur falan yağıyor yani hava şartları iyi değil, iyi hava şartları olan günlerde devam ederler diye düşünüyorum. Zaten yarın hava şartları iyileşecek gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf6554 -- 29 Mart 2018; 19:20:10 >
    Daha yakında ilçe müdürlüğünü de ( varsa ) gidebilirsiniz altyapı bölümü var ayrıca dilekçeyi keşke telekom a verseydiniz
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Maalesef dilekçe verdiğim zamanlar Türk Telekom il müdürlüğünün nerede olduğunu hiç bilmiyordum. Bu arada ilçemde TT ilçe müdürlüğü yok. Peki bir sorum olacak. Dilekçeyi Türk Telekom'a tekrar versem işe yarar mı? Bu arada yağmur yağıyor son zamanlarda, yağmur olmayan yani havanın iyi olduğu günlerde devam edecekler diye tahmin ediyorum. Yarın hava iyileşecek gibi görünüyor.
    İmzaları telekom a verebilirsiniz en yakındaki müdürlüğe, yeri geldiğinde yağmurda karda bile çalışıyorlar kablo çekildiyse kabin için bekliyorsunuz demektir ama sadece kazı yapılmışta olabilir en doğru bilgiyi müdürlükteki altyapı birimi verir
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Tamam, dediğinizi yapacağım. Peki Türk Telekom il müdürlükleri Cumartesi günü açık oluyor mu? (Özellikle de TT Sakarya il müdürlüğü için soruyorum, fakat bölgenizdeki TT il müdürlüğünden de yola çıkabilirsiniz)
    Çünkü Pazartesi-Cuma günleri saat 07:50 ile 16:30 arası okulda oluyorum. Sanırım Türk Telekom Sakarya il müdürlüğü hafta içi saat 18:00'da kapanıyor (yanlış da olabilir, biraz bakmıştım böyle biliyorum). Ama Cumartesi günü boş oluyorum. O yüzden Cumartesi günü benim için önemli. Pazar günü zaten açık olmaz.
    Ekleme: Sadece kazı yapılmış da olabilir demişsiniz fakat babama sorduğumda babam adamların şu anda kabinleri tek tek döşediklerini söyledi. Sıra bize de gelecek demek :)
    Ayrıca birkaç gün önce altyapı çalışması yaptıklarını bizzat görmüştüm ve adam kabloyu çekiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf6554 -- 29 Mart 2018; 22:10:29 >

• 3 mbps olur vdsl olursa 16 mbps yeter diyosun download da , ozaman da 2 mbps upload ın olur 2 mbps veya 3 mbps upload olunca zaten bu hızları da alamıyorsun 3 se 2 aalıyosun 2 ise 1-1.5 alıyosun!

Yani bunun için bi yerlere başvurup çene çalmaya değmez :)
  • Benim bokgede var fiber ama alevlere yani vdsl yok bunun icin talep ettim paul beye eposta verdi sorun dedi mesaja ttim 20dkya biri aradi bolgemi sorgulayacakmis. Digersi gun aradilar bu yil planlamada yokmus. Paul beye ilettim oda seneye oncelik belirtiriz dedi yil sonu gene mesaj atarim oncelik icin diger planlamada alinir belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    İndirme hızı fazla fark etmez anlamında söyledim onu. Yani bana göre indirme hızı 11-12 Mbps olsa da olur, 40-50 Mbps olsa da olur, 90-100 Mbps olsa da olur; 1-2 Mbps'nin altına düşmesin yeter diyorum. İş Upload'da değişiyor, 0.7 Mbps Upload hızı kesinlikte yetersiz. Bana en az 2-3 Mbps Upload lazım. 3-4 Mbps Upload için 50-100 Mbps Download hızındaki paketlere geçmem gerektiğinde bile bizim için hiç sorun olmaz çünkü ayda 150-200 TL'lik faturaları bile ödeyebilecek durumumuz var. Fakat Türk Telekom maalesef ki 2 Mbps'nin üstünde Upload hızı sunamıyor VDSL'de. Bunun için birlik olmak lazım. Upload hızları yurtdışında çok daha yüksek değerlere çıkarken Türkiye'de düşük. ADSL hizmetinde Upload hızını arttırmak pek mümkün değil çünkü ADSL teknolojisi zaten yüksek Upload hızlarını kaldıramıyor (Taş çatlasın çok iyi bir altyapıda 1.5-2 Mbps, o da şansa bağlı). Fakat VDSL teknolojisi kaldırabilir. FTTC fiber kabin üzerinden verilen VDSL hizmetlerinde en az 15-20 Mbps Upload hızı sunulabilirken Türk Telekom hiç umursamıyor, dediği tek şey "Ev kullanıcıları Upload'a önem vermez". Ciddi anlamda daha birçok kişi Upload'ın ne demek olduğunu bilmiyor bile. Onlara da öğretip Türk Telekom'u ikna etmek lazım. Şimdiden birlik olmaya başlasanız iyi olur, ben bu birliğe sonradan katılacağım. Ayrıca FTTH fiber ile 100 Mbps Upload bile sunulabilir.

• İStersin ama aylarca beklersin belki senelerce,abartmıyorum.Ben Fiber alt yapısı olan yerde adamlar VDSL port için dilekçe dahi almadı.Bende tweet üzerinden TT un ceo suna yazdım 5 dk sonra mesaj attı,10 dk sonra TT netten aradılar.Anlayacağın git başvuruda bulun işi uzatırlarsa şikayet et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeremDH

İStersin ama aylarca beklersin belki senelerce,abartmıyorum.Ben Fiber alt yapısı olan yerde adamlar VDSL port için dilekçe dahi almadı.Bende tweet üzerinden TT un ceo suna yazdım 5 dk sonra mesaj attı,10 dk sonra TT netten aradılar.Anlayacağın git başvuruda bulun işi uzatırlarsa şikayet et.

Kablo çekildi, şu anda kabinler yapılıyor. Bizim oraya hala sıra gelmedi fakat zamanı gelince bizim oraya da kabin yaparlar ve sonunda ADSL'den kurtuluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf6554

quote:

Orijinalden alıntı: KeremDH

İStersin ama aylarca beklersin belki senelerce,abartmıyorum.Ben Fiber alt yapısı olan yerde adamlar VDSL port için dilekçe dahi almadı.Bende tweet üzerinden TT un ceo suna yazdım 5 dk sonra mesaj attı,10 dk sonra TT netten aradılar.Anlayacağın git başvuruda bulun işi uzatırlarsa şikayet et.

Kablo çekildi, şu anda kabinler yapılıyor. Bizim oraya hala sıra gelmedi fakat zamanı gelince bizim oraya da kabin yaparlar ve sonunda ADSL'den kurtuluruz.

Hadi gözün aydın inşallah olur.Bende değiştiricem,netspeed e geçmeyi düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.