Şimdi Ara

VDSL artık çok eskidi - 100mbit üstü download ve 8mbit üstü upload istiyoruz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
5
Favori
14.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ADSL'de 64kbps 128kbps hızlar vardı :D 256kbps kullanarak lüx kesimde yer alıyorduk.

• 64'ü hatırlamıyorum biz 2003'de 256 bağlatmıştık 99 milyondu sanırım 512 140-150 milyondu sonra 4 gb kotalı paketler geldi 30 milyondu 2005de bende 512 kbit sınırsız vardı sanırım 50-60 milyonmu sanırım sonra 1 mbit'e çıkarıldı sanırım aynı fiyata youtube çıkana kadar gayet yeterliydi  

2003'de iyi hatırlıyorum dolar kuru direk 1 milyona dayanmıştı etin kilosu 5 milyondu iyi hatırlıyorum 18000 liraya domates indirimi yapmıştı bir market normalde 100-200.000 lira felandı

4 gb kotalı paketler kotayı aşınca limitsiz paketden 10-20 milyon daha fazla ödüyordu ama standart bir kullanıcıya 1 ay yetiyordu 

Emiliano Gilbertoyoutube
    Murat Kekilli -Vay be Halkın yanında olmayı, popüler olmaya tercih eden has anadolu insanı!
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DOYo2IxF3YAo&q=EgQuLZpEGMD7l5EGIhCjVvf-mm67nfvhd5ede6mrMgFy

• 128/32 256/64 yazarken gitti 64kbps kablonet üzerinde vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 7 Mart 2022; 15:59:25 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

İstiyoruz da istediğimizle kalıyoruz. Vdsl in desteklediği hızları bile vermiyorlar. Daha birkaç sene öncesine kadar hala kota konuşuyorduk ki hala kotalı internet var. Hattım 35 mbit upload destekliyor. Modemden görüyorum ama verdikleri 8 mbit. Üstelik torrentten ben bu upload u sonuna kadar açınca download da sapıtıyor sitelerin yüklenme süreleri vs de gecikiyor. 550 kb/sn olarak sınırladım bende. Fiber e bakıyorsunuz 20 mbitten başlatıyorlar. 200 mbit veriyorlar en fazla. Verdikleri upload da 10 mbit. :) Eskiden quiknet vardı superonline satın almadan önce. 12 sene evvel fiber ile tanışmıştım sayesinde ve hattım simetrikti. 10/10 hızım vardı. 12 sene evvel arkadaş sonra tellcom aldı bunları yine bağlantım simetrikti taa ki superonline ve turkcell alıncaya kadar zaten ondan sonra da Turknet e (vdsl) geçtim.

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

3 sene önce nasıl AKK'yi kaldırttıysak şimdi hızlarımızı da aynı şekilde yükselttirebiliriz. İnsanları bilinçlendirmeliyiz, anlatmalıyız, herkesin yüksek hız talep etmesini sağlamalıyız.

Biz talep etmezsek bu hızlar yükselmez, talep etmeliyiz, ben her gün Cimer ve Açık kapı üzerinden mesajlar atıyorum, evime fiber gelsin diye uğraşıyorum. Elbet bir gün sesimizi duyuracağız

• phasan P kullanıcısına yanıt

Dediğin doğru olsa bir dilekçeme bakardı iş. Devlet ya kablo getirecek yada özel bir firmaya şuna bir fiber çekin diyecekti. Zaten Kablonet devletin olsa sitesi com.tr değil gov.tr olur. Nasıl bu kadar emin konuşuyorsun diyorsan Youtube'de Anap başbakanının konuşması var. İcraatın İçinden yazınca çıkınca. Ne diyor adam orada "telefonsuz köy bırakmadık" Bahsettiği zaman belki de 40 yıl öncesi. İstanbul, Ankara'nın 40 yıl önceki fotoğraflarında belediye otobüslerine bakarsan o zaman ki imkanları, adamların nasıl bir şey başardığını anlarsın.

• Türk Telekom Yetkilileri: "Siz kafayı mı yediniz? Size ADSL hızında, VDSL görünümlü, Gigabit fiyatlı internet sunuyoruz. Bize daha çok para vermelisiniz ki biz hizmetlerimizi daha da azaltabilelim. Mega kent şehir merkezlerinin en işlek caddelerinde dahi internet vermediğimiz veya internet sağlayıp da hızlarını kasten düşürdüğümüz milyonlarca adres mevcut. Amacımız kaliteyi iyice düşürüp, fiyatı daha da yukarı çekmektir. Siz TÜRKLER BUNU HAK EDİYORSUNUZ!!!"

şeklinde davranan bir servis sağlayıcısı, bu açtığınız konuya affedersiniz ama k*çıyla gülüyordur şimdi. Adamlar bize kazığı olabildiğince sokabilmek için, çalışma zahmetlerini en aza indirip, kazandıkları ücreti katlamak için, devlet ile el ele vermiş durumda.

CİMER'e şikaye ediyorsunuz, BTK'ya yönlendiriyor. BTK'ya şikayet ediyorsunuz, sizinle dalga geçiyorlar. Sizinle dalga geçilen BTK cevabını tekrar CİMER'e şikayet ediyorsunuz; CİMER tekrar BTK'ya yönlendiriyor.

Devlet ve BTK birlikte halkına zulmediyor, alenen üstelik ve çıkan sesler de çok cılız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 7 Mart 2022; 22:26:53 >

• Altyapının yenilenmesi gerekiyor yıllardır yaşadığım yerde veya çevremde hiç internet altyapısının yenilendiğini veya değiştirildiğini duymadım. Yıllar önce ne konulduysa onu kullandırtmaya devam ediyorlar. İnternet veriyoruz ya daha ne zihniyetinin önüne geçmek lazım. İstanbul'un göbeğinde hattım 80 Mbps'dan fazlasını kaldırmıyor bu yüzden 50 Mbps kullanmak zorundayım. Sokaktaki kabloları santralleri yenilemeleri gerekiyor ilk önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi equasezy1 -- 7 Mart 2022; 17:2:25 >
  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

Katılıyorum, 1980 öncesinde bu ülkede telefon hatları yok denecek kadar azdı. Ama 1980 1990 arasında neredeyse tüm ülkeye telefon hatları çekildi ve tam otomatik santraller ile herkes telefon ile buluştu.

Devletin gücü budur, eğer şimdi Turk Telekom devletin elinde olsaydı 5 sene içinde hepimize fiber getirirlerdi.

Devlet kablo döşerken maliyet hesabı yapmaz, kaç senede amorti ederim diye düşünmez, hizmet için yapar.

Özel firmalar cebini düşünür. Altyapı masrafını çıkartamıyorsa hat çekmez.

Örnek vereyim, bizim köye 90lı yıllarda telefon hatları getirilmiş ve bağlanmış, o zamanlar devletin yönetimindeki Turk Telekom bu kabloları döşerken parasını çıkaramayacağını biliyordu, ama orada yaşayan halka telefon hizmeti götürmek devletin görevi olduğu için zararına bile olsa Telefon hatları döşendi.

Ama şimdi özel bir firma olan Turk Telekom köylere fiber götürmüyor, çünkü o kablonun parasını köydeki 10-15 aboneden çıkartamayacağını düşünüyor.

İnternet halka hizmettir, kablo döşenirken ''kaç senede amorti ederiz?'' diye düşülmemelidir.

• equasezy1 kullanıcısına yanıt

1990larda devlet eliyle döşenen bakır kablolar ile hizmete devam ediyorlar, 2005 sonrası 1 çivi bile çakmadı TurkTelekom

• furkangunes04 kullanıcısına yanıt

Bir avuç insan olduğumuz için böyle oluyor. Ama bakın burada 100den fazla insan bu yazdıklarımı okuyor, bilgileniyor, herkes tanıdığı insanlara anlatsa, binlerce insan bilgilenip yazsa, talep etse belki ciddiye alırlar

• 2 yıldan fazla oldu 100 mbıt hız kullanıyorum ne hıkmetse 2 hafta once hattımda duzenlı olarak koplamalar gerceklesmeye basladı.

durum cok sıklasmaya baslayınca arıza kaydı bıraktım. bana geri donus soyle oldu hattım 100 mbıt hızı kaldırmıyormus. ben 2 yıldan fazla suredır hıc bır sıkıntı cekmeden 100 mbıt kullanıyordum ne olduda son 2 haftada kaldırmaz oldu. bunun cevabı yok veremedıler ve ben 2 yıldır alabılıyorsam suanda almaya devam etmem gerekıyor bana hattınız kaldırmıyor dıyebılmek ıcın 2 yıldır bu hızı stabıl bır sekılde veremıyor olmanız gerekırdı. ttnet ıle arıza kayıtları ıle bırlıkte savasıyorum bakalım son durum ne olucak.

• 128/32 mbit 256/64 mbit vdsl olsa ne güzel olur şimdi  

• Arkadaşlar yorumlarınız, şikayetleriniz çok değerli ama forum köşelerinde kuru gürültüden ibaret. AKK kaldirildgi vakit olduğu gibi organize, düzenli ve birlik içerisinde bir tepki olmadığı sürece bu konular unutulup gider.
    İnşallah bu konu son 1 ay içerisinde açılan internet şikayet konuları gibi forum derinliklerine gömülmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • download'da sorun yok, 50mbit ve üstü hızlar normal bir kullanıcı için fazlasıyla yeterli oluyor ancak sorun bence upload hızlarında. pandemi çıkana kadar 4mbit veriyorlardı en azından 8mbit'e geçiş yaptık pandemi ile ama hala yetersiz. kapasite var ama kullanılmıyor.

• einhander kullanıcısına yanıt

Size şimdi neden eskisi gibi yüksek hız alamadığını anlatıyorum, bizim hizmet aldığımız DSLAM cihazları birden fazla aboneye tek bir güç entegresinden güç veriyor.

Sokağınızdaki abone sayısı ve bu abonelerin aldığı hız arttıkça DSLAMin hattı beslediği güç aboneler arasında eşit şekilde dağılmaya başlıyor. Yani komşularınız 16mbitten 35 mbite geçtiğinde daha çok güç çekmeye başlıyorlar ve sizin hattınıza kalan güç azalıyor.

Bu işlerden anlayan bir arkadaş demişti ki '' Bir saha dolabına bağlı tüm aboneler en yüksek hızı almaya kalkarsa alabileceğimiz hız 40 mbite kadar düşecektir.''

Yani şu an 100mbit alıyor olmamızın sebebi komşularımızın düşük hız kullanıyor olması. Komşularımız da yüksek hıza geçtiklerinde bizim hızlarımız azalacak, her aboneye 50 mbit gibi hız gelmeye başlayacak

• Murat Burç M kullanıcısına yanıt

Bu konunun silinip gitmemesi, unutulmaması için uğraş vereceğim. insanları bilinçlendirmeliyiz

• Gigafiber gelse harika olacak.

• up

• sniper23 kullanıcısına yanıt

Keşke fiber giden yerlere sadece bir tane firma fiber götürse, mesela İzmirde çoğu yerde superonline fiberi var aynı binada hem Turk Telekom fiberi var bir de Türksat Kablo var.

Ülkenin büyük kesiminde doğru düzgün hiç fiber yokken bazı şehirlerde her binada 2-3 tane fiber hat olması çok adaletsiz.

Bir firma götürmüş zaten , diğer firmalar hiç fiber olmayan yerlere döşemeliler.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.