Şimdi Ara

VDSL artık çok eskidi - 100mbit üstü download ve 8mbit üstü upload istiyoruz (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
287
Cevap
5
Favori
14.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

TT'nin kullandığı cihazlar sır değil ki. Bizzat RDNS'lerde, Arıza kayıtlarında yazıyorlar.

Örneğin Gibirnet Planlı Çalışma Duyuruları kısmında yazıyor. "İSTANBUL BOLGE Bölge sahasında, TT-99-SISLI-ERC-SE-01 cihazında SASI DONUSUMU nedeni kaynaklı Planli Çalışma yapılacaktır. Çalışma süresince 60 dakikalık kesinti öngörülmektedir."

81.212.27.158 IP adresini de herhangi bir IP sorgulama sitesinde sorgulayıp hangi santralde ESS1 cihazı varmış görebilirsiniz. Evet bu cihazlar çok eski şu anda lokal santrallerdeki bu tarihi eser cihazlar SR7 ve SR12 ile değiştiriliyor. Edge Network tarafındaki cihazlar SR12e, MX480, MX960 cihazlar ile harıl harıl yenileniyor. Ümraniye santralinde bulunan tüm ESS1 cihazları mesela SR12e ile değiştirildi. SR serileri Nokia'ya, MX serileri Juniper'a ait. Ayrıca abonelerin Authenticator cihazları da ZTE ZXR ve Ericsson SSR'ler ile yenileniyor. Santralde bulunan Switch, OLT'ler de Nokia ve Huawei'ye ait.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

%90 ihtimalle duruyordur. Yaşadığınız bölgeyi bilmiyorum, kablo ne zaman çekilmiş, ne durumda bilmiyorum. Ama TR genelinde eski bakırların çok büyük bir kısmı duruyor. Zaten durmasa bu kadar bakır hırsızlığı olmaz.

• Çoğu yerde dslam kutuları koca sokağa 1 tane, eve 380 metre mesafede, 52 mbit diyor ama alamayacağız kesin. VDSL buldugumuza şükrediyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben her fırsat bulduğumda bu konuyu dile getiriyorum. Çok dikkate alınmıyor maalesef.

Bu arada, bırakın fiberi, vdsl, adsl'yi; telefon şebekeleri dehşet kötü durumda. Türkiye iletişim teknolojisinde gerçekten çok geri. Zalim operatörler, halka 3G'yi 4.5G diye yutturuyor.

Bir ara Türk Telekom CEO'su cumhurbaşkanımızı bilmem kaç milyon kilometre fiber hat ülkeye döşedik diye kandırmıştı. Bu olayın aslının "bir fiber kablonun içinde bilmem kaç tane daha kablo var. Telekom, döşediği birkaç yüz bin kilometrelik fiber hattı, kablo sayısıyla çarparak kamuoyuna lanse etmiş" şeklinde olduğunu öğrendik.

Bu olayın üstüne gidilmedi, konu kapandı gitti.

İnternet, bu ülkenin makus talihidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 7 Mart 2022; 22:28:45 >
  • furkangunes04 kullanıcısına yanıt

Bunu değiştirmek bizim elimizde, Turk Telekom'un yaptığı bu saçma şeyleri, fahiş fiyatları insanlara anlatırsak insanlar diğer firmaları tercih eder. Diğer firmalar tercih edildiğinde rekabet oluşur ve o zaman düzgün altyapı çekmek zorunda kalırlar. Bu duruma gelmemizin sebebi insanların %70inin TurkTelekom kullanıyor olması, bu sayı azalırsa akıllarını başlarına devşirirler.

• MX480 7 terabit

MX960 12 terabit şuan telekom yurtdışı çıkış kapasite bu  

SR12e 27 terabit

@miskindvd gbit nere terabit nere adamlar terabit kapasiteli cihazlarla hala 100 mbit fiber internet satıyorlar  yaş 32 bu saatden sonra pek şeyimde de değil yaş 22 olsaydı heyecanlanırdım   42 yaşında gbit internet anca gelir  hayal kurmak bile içimden gelmiyor  

Suanlik yavasta olsa turkcell superonline ve turknet fiber doşemeye calisiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şuan bulunduğum yerde internet hızı 2mbit. Türk telekom rezillikte zirveye oynuyor. Bu kafadaki şirketlerden, insanlardan ne hayır gelir ki?

• phasan P kullanıcısına yanıt

Superonline'ın istanbul içinde derhal yaygınlaşması lazım, şu an gerçekten çok az noktada var. Eğer İstanbul'un büyük ilçelerinde yayılabilirse milyonlarca aboneyi kendine çekebilme şansı var.

TürkNet'in stratejisi daha farklı, insanlara 1000 mbit diye bir hız olduğunu gösteriyorlar, insanlarımızın bilinçlenmesi ve yüksek hız istemesi için güzel bir durum

Ufacık TurkNet 1000 mbit hız verebiliyorsa, koskoca Turk Telekom neden vermiyor ?? dedirtiyorlar

• Semmellow kullanıcısına yanıt

ADSL olan yerlere başvuru halinde GPON çekildiğini söyleyen arkadaşlar var, sizin durum nedir ? Şehir merkezi mi yoksa kırsal kesim mi ?

• LGKullanıcısıı324 L kullanıcısına yanıt
    İmza toplqyip bir turknet deneyin derim onlar imza ile daha hizli gigafiber getirebiliyor diyebiliyorum yinede bu numarayi arayip bilgi alabilirsiniz 0 850 288 10 10

Yapmak istese zaten yapar hem para olarak turknetten daha cok kar ediyor bu arada bir sorumda bu ay sonu ile 45 bin gigafiber olacagini okumustum nekadar dogru orasini bilemeyecegim gecen sene turknet kullanici sayisi 500 bin aboneydi o bu sekildrle alt yapiya destek veriyorsa turk telekom daha iyi hizmet vermeli

Benim 30.000 nüfuslu ilçemde bile 2018 den beri yeni binalara hep fiber veriliyor hocam. Dediğiniz biraz uzak kaldı. Hangi il ilçe burası ?

• -ForeverY- kullanıcısına yanıt
    eve kadar fiber veriyorsa guzel umarim hizlar 100 degildir

İstanbul'da Fatih,Zeytinburnu,Bakırköy bu ilçelerde son 1-2 sene içinde bitirilmiş yeni binalara altyapı sorguluyorum, genelde hep 80-100 metreden VDSL ile 80 mbit sonucu alıyorum. Fiber istanbulda hikayeden ibaret

ben ankarada oturuyorum benim bulundugum İlce 650 bin nufus olmasina ragmen kabine kadar fiber var hem fiberi birak benim bulundugum cogum ilcenin cogu mahallesinde 3 hafta internet kesikti

Benim verdiğim mücadeleye bakarsanız, Telekom'a ne kadar nefret dolu olduğumu anlarsınız, link bırakıyorum: https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/152203938

• furkangunes04 kullanıcısına yanıt

Allah kolaylık versin :(

• Eskişehirde yaşadığım mahallede maks 16megapit alabiliyorduk. Türk Telekom hiç yatırım yapmadi. Daha sonra Turkcell gelip 2015 civarında bütün mahalleye fiber döşedi. Modeme kadar fiber geliyor. Malzemeden ziyade acaip bir işçilik harcandı. Bütün mahalle delik deşik oldu. Her apartmanı binanın içlerini ayrı ayrı kazıp döşeyip hat çektiler. Daha sonra bina içinde boydan boya ana kablo yolları çektiler. Şuan bölgede sistemsel bir arıza olmadığı müddetçe sıkıntısız ve oldukça hızlı bir internet var ama yaptığı yatırımdan belki de Turkcell yeni yeni kar etmeye başlamıştır. Gerçekten acaip bir para harcandı ve internet ihtiyacı olan herkes hizlaca Turkcell'de geçti. Türk Telekom abonesi mahallede çok çok az.
    Vodafone da Turkcell üzerinden kiralama yapıyor.

Bu arada bütün mahalle apartman, düzlük ve yüksek katlı çok bina var. İlk olarak maks 100 verdiler. 1 yıl önce 200luk paketler çıktı. Arada fırsat olarak 1000likler çıksa da o hızı alabileceğiniz sunucu alt yapısı çok kısıtlı.
    Stabil 100megapit oldukça yeterli şuan 1000 gerçekten ısraf olur.
    Okulda kaldığım yurda 1000 megapit internet geliyor speed test harici bu band genişliğini verebilen sunucu çok az. Yoğunluk yoksa Steam sunucuları 60-70mb/snleri görüyor ama teorik olarak 125mb/sn limitini hiç göremedim. Bu arada upload da simetrik 1000 :)

Yanılıyorsunuz. Özel sektörün olmadığı yerde rekabet olmaz, rekabetin olmadığı yerde de neye göre, kime göre iyi bir anlamı olmaz.

İster devlet, ister özel sektör yaptığı yatırımda kısa ve uzun vadeli maliyet ve kâr süreçlerini iyi yönetmek zorunda. Kamu bütçesi başlangıç aşamasında maliyetten kaçmaz, daha iyi başlangıç yapar fakat süreklilik, adaptasyon, gelişim özel sektöre göre dramatik bir şekilde zamanla azalır çünkü rekabet kaygısı olmaz.

İster devlet ister özel sektör insanların alışkanlıklarının, ihtiyaçlarının ve buna bağlı olarak gözden çıkardıkları tutarların farkındalar. Bırakın her eve fiberi, merkezi yerlerdeki her eve GPON projesi bile yakın zaman için yanlış bir yatırım oldu bence.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.