Şimdi Ara

VDSL bağlantı için kaliteli kablo önerisi arayışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
19.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Telefon ankastre kutusu 1. Katta,
    4. Kattaki daireye VDSL icin kablo cekmem gerekiyor.
    RJ11 uç icin klasik 2li bakir telefon kablosu çok sinyal kaybina sebep oluyor.

CAT 5 ve ya CAT5e kablo alip RJ11 baglanti için kullanayim diyorum.

Aranizda deneyimi olan ya da başka kablo önerisi olan var mi ?

Simdiden tesekkurler arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dyshi4 -- 11 Ocak 2017; 20:8:35 >

• Ankastreden çıkan kablo eksiz şekilde daireye kadar tek parça geliyorsa yeni kablodanda fazla birşey beklemeyin.

ADSL-VDSL o bahsettiğiniz klasik 2'li bakır telefon kablosunda çalışacak şekilde geliştirildi. 0.5mm bakır telefon kablosu DSL için standarttır. Cat5, Cat6 kablo şart değildir.
    Yapay Zekanın Yanıtı

VDSL Bağlantın için Kaliteli Bir Kablo Seçme Rehberi

VDSL (Çok Yüksek Hızlı Dijital Abone Hattı), internet erişimi için kullanılan bir geniş bant teknolojisidir. En iyi VDSL bağlantı deneyimini elde etmek için kaliteli bir kabloya sahip olmak çok önemlidir.

VDSL İçin En İyi Telefon Kablosunu Seçme

VDSL bağlantıları için en uygun kablo türü, Cat5e veya Cat6'dır. Bu kablolar, yüksek hızları ve düşük parazit düzeylerini destekleyebilir.

Kaliteli bir telefon kablosunun özellikleri şunları içerir:

• Bakır iletkenler: Bakır, sinyal kaybını en aza indiren en iyi iletkenlerden biridir.
    • Kalınlık: Daha kalın kablolar, daha yüksek hızları destekler. 24 AWG veya daha kalın bir kablo tercih et.
    • Koruma: Koruma, elektromanyetik girişimden kaynaklanan paraziti azaltmaya yardımcı olur.
    • RJ11 veya RJ45 konektörler: VDSL bağlantıları için standart konektörlerdir.

Önerilen Kaliteli Kablolar

İşte VDSL bağlantın için önerilen bazı kaliteli kablolar:

• Cat5e Ethernet Kablosu
    • Cat6 Ethernet Kablosu
    • Bakımlı Telefon Kablosu (RJ11)
    • Bakımlı Telefon Kablosu (RJ45)

VDSL Kablosu Uzunluğu

VDSL bağlantıları için önerilen maksimum kablo uzunluğu 100 metredir. Daha uzun kablolar, sinyal kaybına ve hız azalmasına neden olabilir.

Sonuç

Kaliteli bir VDSL kablosuna sahip olmak, en iyi VDSL bağlantı deneyimini elde etmen için çok önemlidir. Cat5e veya Cat6 kabloları, yüksek hızları, düşük parazit seviyelerini desteklemeleri ve uzun ömürleri ile en iyi seçeneklerdir. Yukarıda verilen önerileri takip ederek VDSL bağlantın için en uygun kabloyu seçebilir ve sorunsuz bir internet deneyimi sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Cat 5 e veya cat 6 kablo alın
  • Ankastreden çıkan kablo eksiz şekilde daireye kadar tek parça geliyorsa yeni kablodanda fazla birşey beklemeyin.

ADSL-VDSL o bahsettiğiniz klasik 2'li bakır telefon kablosunda çalışacak şekilde geliştirildi. 0.5mm bakır telefon kablosu DSL için standarttır. Cat5, Cat6 kablo şart değildir.
  • Konu hort olacak ama deneyimimi paylaşayım.
    Gittigidiyordan CAT 6 kablo aldım. Memnunum tavsiye ederim
  • Dyshi4 kullanıcısına yanıt
    Ben 305 Metre aldım ilerisi için lazım olur artık
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Arkadaş çok doğru söylemiş boşuna Cat 5 veya Cat 6 kablosu almanıza gerek yok VDSL için , ADSL için kullanılan bakır kablolar yeterli yeterki eklenti olmasın yeter .
  • ben cat6 çektirmiştim tek parça sağlam olsun diye 7 aydır hiç kopma yaşamadım turknet kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dyshi4

Konu hort olacak ama deneyimimi paylaşayım.
    Gittigidiyordan CAT 6 kablo aldım. Memnunum tavsiye ederim

Link atabilir misiniz aldığınız kablonun?

Eğer mavi kablo aldıysanız o satılanlardan onlar çin malı ve kabloların içinde bakır yok aliminyum alaşımı gibi birşey var birde teller kırık oluyor berbat durumda kabloları.
  • Link uçmuş urun buydu
    [simage]
    http://i.hizliresim.com/p04ONr.png[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dyshi4 -- 20 Şubat 2017; 22:38:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hazır konusu açılmışken buradaki (bkz: Aliexpress Cat6)kablo sizce ADSL ve VDS için nasıldır ?
  • Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    Eklentiden kastınız nedir hocam bende kablomu yenilemek istiyorum adsl2 16 mphs tarifede 12 mphs hız alıyorum kablo değiştirirsem bir şey değişir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: tnrvrd1996

Eklentiden kastınız nedir hocam bende kablomu yenilemek istiyorum adsl2 16 mphs tarifede 12 mphs hız alıyorum kablo değiştirirsem bir şey değişir mi?

Eklentiden kasıt , bina içindeki zemin katta olan türk telekom ankastresinden sizin evinize splittera veya direk modeme kadar gelen bakır kablonun kesilmemiş olması eklenti olmaması . Eğer kablonuz çok eskiyse bir elektrikçiye veya türktelekom kullanıyorsanız onları arayarak belli bir ücret karşılığında bu evinize gelen kabloyu değiştirebilirsiniz .
    Hocam ankastreden çıkan kablo eve geliyor ve evin içindeki eski tip telefon prizi var 3 delikli ve evin 3 odasında var telefonla modem aynı prizden alıyor bağlantıyı. Diğer odalardaki prizleri kullanmıyorum. Ne yapmalıyım kabloyu değiştirmeye gerek var mı?
    VDSL bağlantı için  kaliteli kablo önerisi arayışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnrvrd1996 -- 21 Şubat 2017; 20:57:59 >

• Hylcn kullanıcısına yanıt
    kardeş bu kablo işi için aliexpres le uğraşılmaz,yakınlarda elektrik malzemesi satan az büyükce bi dükkan varsa git bi reçber cat6 al geç
    metresi 1 lira felandır,çinden ucuza dandik kablo almayın zamanla bu kablo kendi içinde kırılır ve kullanılmaz hale gelir
  • quote:

Hocam ankastreden çıkan kablo eve geliyor ve evin içindeki eski tip telefon prizi var 3 delikli ve evin 3 odasında var telefonla modem aynı prizden alıyor bağlantıyı. Diğer odalardaki prizleri kullanmıyorum. Ne yapmalıyım kabloyu değiştirmeye gerek var mı?
    VDSL bağlantı için  kaliteli kablo önerisi arayışı

Senin durumun farklıymış , bizim evdeki gibi değil yani o konu hakkında bir fikir beyan edemeyeceğim ama oturduğun bina eskiyse o kablo baya eskimiş olabilir onu söyleyeyim . Yani 15 senelik bir binada oturuyorsan o kablo duvardan geçtiği için yıpranmış olabilir .

Farklı derken hocam? 13 senelik bina kablolar eskidir haliyle

• quote:

Farklı derken hocam? 13 senelik bina kablolar eskidir haliyle

Farklı derken bazı binalarda sizde olduğu gibi gelen internet ve telefonu duvarların içinden priz şeklinde veriyorlar , bende ise bildiğin bakır kablo kapının üstünden ufak bir delikten geliyor splittera bağlanıyor oradan yine 2 farklı bakır kablo çıkıyor biri telefona gidiyor diğeri ise modeme gidiyor . Yani kablonu değiştir bir dene derim ama 70-100 tl civarı muhtemelen bir masraf yapman gerekir . 16 mbit alır mısın onunda garantisi yok .
    Anladım hocam teşekkür ederim. Ankastreden eve kadar gelen yeri hallederim ama evin iç tesisatı beni aşar.

• quote:

Anladım hocam teşekkür ederim. Ankastreden eve kadar gelen yeri hallederim ama evin iç tesisatı beni aşar.

Zaten o eski kabloyu komple iptal ettirmeniz lazım duvardan geçiremezsiniz yeni kabloyu zor olur , kapının üstündeki elektrikler için yada doğalgaz için açılan deliklerden geçirebilirsiniz tamamen yeni bir kabloyu mesela .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.