Şimdi Ara

VDSL hat degerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Modemi t11 fiber kabininin ustune koydum, daireye cat5 ile Ethernet üzerinden hat çektim performans %98. Modemle fiber dslam arası mesafe 1 mt.

Sonra yaktım cigarayi

VDSL hat degerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senol9000 -- 1 Kasım 2016; 3:23:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayalim
  • hocam 100 Mbps alırsınız
  • bari cad6 çekseydiniz hocam :)
    modem evdeyken ne kadar fark oluyordu ki?
  • Cat6 olsa 150 mbps'e varabilir. Mükemmel değerler..

• Cat5e U/UTP 24awg 100 ohm kablo kullandim, cat6 ile bi farkı yok açıkçası apartman tesisat saftindan geçip daireye doğalgaz borusu deliğinden giriyor elektrik kablolarıyla yakın teması olmadığından kabloda kayıp eser miktarda.

• Telekomda kriz olmasa kafaya koymuştum, daireye kadar fiber kablo dosicektim ama bu krizde adamları ikna edemeyiz T11 kabininden fiber hat almaya

• Tamam hız böyle gözüküyorda pingde nasıl bir değişim oldu benim derdim ping
  • senol9000 S kullanıcısına yanıt
    Telekom krizi son kullanıcıyı ve yatırımları etkilemez merak etmeyin. Öte yandan kabinden fiber çekmenin bir avantajı olmaz cat tipi kablo yeterli olacaktır ayrıca ille de fiber çekecekseniz iyi bilmiyorsanız tavsiye etmem giriśmenizi zira bağlantı kurulamazsa TT ekipleri yetkisiz müdahale yapılmış olduğu için durumu düzeltmez kaldı ki modeme ve kabine hasar verme ihtimaliniz var ki böyle bir durumda yetkisiz müdahaleden fatura size çıkacaktır.

•  VDSL hat degerleri

Dslam a uzaklık 100 metre 15 yıllık bakır kablo :D
  • Tamam da reis ben bir şeyi anlamadım.
    Dslam ile modem arası mesafe 1m demişsin.
    Deneme amaçlı mı bunu yaptın?
    Yada modem hep dslam üzerinde duracak sen kablosuz mu bağlanacaksın?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Telekom krizi son kullanıcıyı ve yatırımları etkilemez merak etmeyin. Öte yandan kabinden fiber çekmenin bir avantajı olmaz cat tipi kablo yeterli olacaktır ayrıca ille de fiber çekecekseniz iyi bilmiyorsanız tavsiye etmem giriśmenizi zira bağlantı kurulamazsa TT ekipleri yetkisiz müdahale yapılmış olduğu için durumu düzeltmez kaldı ki modeme ve kabine hasar verme ihtimaliniz var ki böyle bir durumda yetkisiz müdahaleden fatura size çıkacaktır.

Acip fiber kabinini fiber kabloyu kaynaklicak halim yok tabi, Telekom mudurlugunden talep edicektim fiber kablosunu ben ceksem altyapı birleştirmesi yaparlarmı diye, koyucagi bi fiber splitter.

• Fiber kutu yan binada apartman 15 yıllık normal kablo ile bağlı modem de 50 metre falan var tahminimce kablonun döne döne gelmeleri falan belki daha fazla hat değerlerim bu. Cat 6 ile çekmek falan da hayallerim arasında var :D

VDSL hat degerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuroxy -- 1 Kasım 2016; 20:25:45 >
  • Benim altyapı su sekilde

VDSL hat degerleri VDSL hat degerleri VDSL hat degerleri VDSL hat degerleri

• quote:

Orijinalden alıntı: Blumhouse

Tamam hız böyle gözüküyorda pingde nasıl bir değişim oldu benim derdim ping

Turk Telekom Asya acıbadem e ping 7ms

• Ne diyelim Hayırlı işler Şenol Başkan :D

• Ben son anda yetiştim sayilir, 30 dairelik apartmana 24 port dslam koymuşlar, bide yan binanın hatlarınida bizim ordan bağlamaya baslamislar portlar ya bitmiştir yada 1-2 tane kalmistir

• senol9000 S kullanıcısına yanıt
    Yaparlar mıydı ki ama özel hattan sayıp para da talep edebilirler.

Bu arada mahsuru yoksa sormak istiyorum interneti paylaşıyor musunuz ? Zira iki daireye işaretlemişsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 1 Kasım 2016; 21:45:36 >
  • Nuroxy kullanıcısına yanıt
    Değerler çok iyi 15 senelik kabloya göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Yaparlar mıydı ki ama özel hattan sayıp para da talep edebilirler.

Bu arada mahsuru yoksa sormak istiyorum interneti paylaşıyor musunuz ? Zira iki daireye işaretlemişsiniz.

2 daire paylaşıyoruz. Modemden gelen net tp-link router a giriyor. Router hem vpn server hemde kullanıcı bazlı hız ayarı yapıyor kişi başı 4mbit download/ 512kbit upload tabi benim telefon istisna

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.