Şimdi Ara

VDSL hat degerleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Çok açıkta duruyor da TT görevlileri bağlantıyı kesebilir farkederlerse. Ayrıca güzel bir sistem kurmuşsunuz. Ancak merak ettiğim konu neden dairelere dağırmak için router kullandığınız direkt modemden miye bağlamadınız ? Yukarıda saydığınız özellikler için mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ttnetten gelen arkadaş gördü modemi kutuyu hatta Vdsl baglanti kablosunu da direk T11 kabininin içindeki kroneye çak dedim ama olmaz dedi, bizim hat kablosunu önce dışarıdaki kroneye bağladı ordan bağlantı verdi. Burda TTNet e aykırı bi durum yok 2 kişi kullanmaktan başka.

Neden ayrıca router kullanıyorum;
    Kullandığım routerda vpn server özelliği var yani dışarıdan direk yerel ağa bağlanıp tüm cihazlara erisebiliyorum.
    Ayrıca dediğim gibi ip bazında hız sınırlaması yapabiliyorum. Herkesi direk modeme bağlasan herkese 24mbit bağlantı gider oda istemedigim bi durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: senol9000

Ttnetten gelen arkadaş gördü modemi kutuyu hatta Vdsl baglanti kablosunu da direk T11 kabininin içindeki kroneye çak dedim ama olmaz dedi, bizim hat kablosunu önce dışarıdaki kroneye bağladı ordan bağlantı verdi. Burda TTNet e aykırı bi durum yok 2 kişi kullanmaktan başka.

Neden ayrıca router kullanıyorum;
    Kullandığım routerda vpn server özelliği var yani dışarıdan direk yerel ağa bağlanıp tüm cihazlara erisebiliyorum.
    Ayrıca dediğim gibi ip bazında hız sınırlaması yapabiliyorum. Herkesi direk modeme bağlasan herkese 24mbit bağlantı gider oda istemedigim bi durum.

2 sorumu tek mesajda sorayım:
    1) ben de böyle bir router aramaktayım, kullandığınız model tam olarak nedir?
    2) diğer mesajınızda 30 daireli apartmana 24 dslam yaptılar demişsiniz. bundan kastınız port mu yani toplam 24 kişi mi bağlanabilir en fazla?
    Oturduğum siteye fiber ilk geldiğinde 100mbps hız alabilirken artık alamıyorum. Nedeni port doluluğu olabilir mi?

• Ben tp-link wr740n modelini kullanıyorum ama router in yazılımı orijinal değil DD-wrt yazılımı yüklü. Bu biraz detaylı bi konu.

Bu fiber kabinlerine kart 24 un katları olarak takiliyom. Karttan kastim portlar. Her 1 port 1 aboneye tekabül ediyor. Dolayısıyla Arap Telekom 30 dairelik apartmana 2 kart takmak yerine 1 kart takip 24 port acıyo. Port bitince de almak isteyenler telekomun kapısını aşındırmak zorunda kalıyor.
    Hizinizin azalması port sayısıyla alakalı değil sadece bu dslam dediğimiz fiber optik kabloyu 2 bakır tele(telefon kablosuna) dönüştüren cihazlara 1 adet fiber kılı dediğimiz 9 mikron fiber kablosu bağlanıyor. Buda tüm kullananların bu fiber hızını paylaşması anlamına geldiğinden abone arttıkça hız düşmesi yaşanabiliyor. Zaten tarifelerin sonunda hep ....mbit e kadar ifadesi var.

• quote:

Ben tp-link wr740n modelini kullanıyorum ama router in yazılımı orijinal değil DD-wrt yazılımı yüklü. Bu biraz detaylı bi konu.

Bu fiber kabinlerine kart 24 un katları olarak takiliyom. Karttan kastim portlar. Her 1 port 1 aboneye tekabül ediyor. Dolayısıyla Arap Telekom 30 dairelik apartmana 2 kart takmak yerine 1 kart takip 24 port acıyo. Port bitince de almak isteyenler telekomun kapısını aşındırmak zorunda kalıyor.
    Hizinizin azalması port sayısıyla alakalı değil sadece bu dslam dediğimiz fiber optik kabloyu 2 bakır tele(telefon kablosuna) dönüştüren cihazlara 1 adet fiber kılı dediğimiz 9 mikron fiber kablosu bağlanıyor. Buda tüm kullananların bu fiber hızını paylaşması anlamına geldiğinden abone arttıkça hız düşmesi yaşanabiliyor. Zaten tarifelerin sonunda hep ....mbit e kadar ifadesi var.

Açıklamanız için çok teşekkür ederim, 1 değilde 2 fiber kılı bağlamak çok mu maliyetli oluyor ki?
    Örneğin bizim sitede 90 civarı daire var sonuçta, site düzeni olduğundan aşağı yukarı herkes otomatik olarak yönlendiriliyor internet konusunda. Yani demem o ki fibere geçmeye itiraz eden olmamıştır ki zaten geçişimiz otomatik yapıldı. Bu durumda neden 2 fiber kablosu bağlamazlar yada kaç tane bağlıysa 1-2 fazlasını yapmazlar anlamadım. Sitede 12 civarı blok olmasına rağmen fiber kabini sadece tek bir binanın altında var zaten. Tesadüf o binadayım ve daire de en yakında ama ona rağmen 100mbps hız alınamıyor.
    Uzun oldu, kusura bakmayın...

• quote:

Benim altyapı su sekilde

VDSL hat degerleri VDSL hat degerleri VDSL hat degerleri VDSL hat degerleri

WPS açık ise modeme gidip butona bastığın anda ağa dahil olabilirsin, olabilirmiyiz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu maliyetle direk alakalı bir durum değil ama alt yapıyı verimli kullanmak diyebiliriz. Yolda belki gormustursunuz turuncu Telekom tablolarında 286 fiber kili bulunmakta. Tabiki gönül ister ki her daireye 1 fiber kılı dussun 10gbit e kadar hız alabilelim ama elden gelen bu maalesef. Bence hızdan daha önemlisi temiz kesintisiz bir hat. Sizi tenzih ederim ama daha hâlâ 2mbit adsl kullanan yuzbinlerce kişi varken benim alt yapım neden daha yüksek hızlara imkan vermiyor demek biraz bencillik olur diye düşünüyorum. Kusura bakmayın genel olarak söyledim şahsınıza degilundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senol9000 -- 2 Kasım 2016; 11:38:12 >
  • Bizim Şenol net kutusuna kilit koyduk kardes

• quote:

Bu maliyetle direk alakalı bir durum değil ama alt yapıyı verimli kullanmak diyebiliriz. Yolda belki gormustursunuz turuncu Telekom tablolarında 286 fiber kili bulunmakta. Tabiki gönül ister ki her daireye 1 fiber kılı dussun 10gbit e kadar hız alabilelim ama elden gelen bu maalesef. Bence hızdan daha önemlisi temiz kesintisiz bir hat. Sizi tenzih ederim ama daha hâlâ 2mbit adsl kullanan yuzbinlerce kişi varken benim alt yapım neden daha yüksek hızlara imkan vermiyor demek biraz bencillik olur diye düşünüyorum. Kusura bakmayın genel olarak söyledim şahsınıza degilundefined

Ne kusuru, tamamen sizinle aynı fikirdeyim. Yinede bu duruma katılmıyorum, madem bazı yerlere fiber altyapı götürüyorsun, bari onlarınkini ileriye dönük yap ki uzun süreli olsun. Yani yapmışken bazı şeylerden kaçmamak lazım diye düşünüyorum.

• quote:

Bizim Şenol net kutusuna kilit koyduk kardes

Kilit derken hocam? Modemin wifi şifresini bilip bağlanmadan wps tuşuna basmak işe yaramıyor mu? ( başka bir arkadaş sormuştu ama beni de başka şekilde ilgilendirdiği için dahil oldum )
    Birde kullandığınız routera başka yazılım attığınızı söylemiştiniz, bunun nedeni vpn özelliği mi yoksa ip ye göre hız sınırlaması yapmak mı?
    Ben de bu 2 özellikte bir cihaz arıyorum, özellikle de hız sınırlaması yapmak önemli benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagriyil

quote:

Bizim Şenol net kutusuna kilit koyduk kardes

Kilit derken hocam? Modemin wifi şifresini bilip bağlanmadan wps tuşuna basmak işe yaramıyor mu? ( başka bir arkadaş sormuştu ama beni de başka şekilde ilgilendirdiği için dahil oldum )
    Birde kullandığınız routera başka yazılım attığınızı söylemiştiniz, bunun nedeni vpn özelliği mi yoksa ip ye göre hız sınırlaması yapmak mı?
    Ben de bu 2 özellikte bir cihaz arıyorum, özellikle de hız sınırlaması yapmak önemli benim için.

Kardeş wps butonuna basmak için modeme fiziksel ulaşman lazım, onun için kilitli kutunun içinde duruyor. DD-wrt özel bi router yazılımı, bununla beraber router in cpu,ram,rom degerleri daha verimli kullanıyor. Hem vpn için, hem hız paylaşımı için kullaniyorum. Çok uçuk paralar vermenize gerek yok tplink 740,840,940 cihazları tam f/p cihazları.

• Bizim dez avantajımiz altyapı maliyeti, yani dış ülkelerden ornek vermek istemiyorum ama newyorkun alt yapısı 1950-1960 larda şehrin altına tüneller kazılarak yapılmış. Yıl 2016 da hala asfalt kazarak , kablo dosemeye devam ederseniz maalesef bu işler olmaz. Hepsi maliyete etkiliyor çünkü. Halbuki planlı şehirleşme uygulansaydi, altyapı tünelleri yapılsaydı şimdi herkesin evinde 10gbit bağlantı olurdu. Ben kendimi şanslı adlederek apartmanimdaki fiber kabinine dua ediyorum.

• cagriyil C kullanıcısına yanıt
    Hocam Asus DSL-N17U modelini öneririm en son yazılımla dediğiniz gibi kullanıcı bazlı sınırlama getirebiliyorsunuz. Diğer özellikleri saymakla bitmez. Tek kelime ile harika

• bu kadar hızlı interneti ne yapacaksınız ne işinize yarıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: plusnettr

Hocam Asus DSL-N17U modelini öneririm en son yazılımla dediğiniz gibi kullanıcı bazlı sınırlama getirebiliyorsunuz. Diğer özellikleri saymakla bitmez. Tek kelime ile harika

En son yazılım dediğiniz router üzerinden update yaparak mı geliyor yoksa 3. parti bir yazılım mı?
    almışken n değilde ac modellerinden birini alırım aynı özellik varsa.
    İstersen masaüstüne indirip yükleyebilirsin istersen otomatik hemen hemen hepsinde aynı özellikler ve daha fazlası mevcut

• quote:

Orijinalden alıntı: plusnettr

İstersen masaüstüne indirip yükleyebilirsin istersen otomatik hemen hemen hepsinde aynı özellikler ve daha fazlası mevcut

Yani routerın kendi resmi yazılımı sizin söylediğiniz. Ortada epeyce 3. parti router yazılımları olduğu için sormak istedim.
    ac56u modelini düşünüyorum veya ac66u olabilir bulursam.
    Evet resmi yazılımı

• quote:

Orijinalden alıntı: SkeironnWH

önceden bende 100mbit interneti rahat kullanırdım sonra durduk yere internetim gitti ve gelen adam hattın bu hızı kaldırmıyor dedi insana benzet insanda hasta oluyor böyle bi durum oldu dedi aptal geri zekalı verdiği cevaba bak inşallah başına bir iş gelirde hayatı hiç düzene girmez şimdi 24mbit interneti zor kullanıyorum firmada altında çalışan insanlarda aynı umarım senin hız hep böyle kalır çok iyi değerler

türk telekommu kullanıyorsunuz ve binanızın altında fiber kabin mi var?
    Ekipler kontrol için eve pek gelmezler, konuştuğunuz kişi arza kaydı üzerine mi geldi?
    Keşke bölge müdürlüğü veya bağlı bulunduğunuz santralden işin aslını öğrenseydiniz.
  •  VDSL hat degerleri

Adsl degerlerim bu VDSL kullanabilirmiyim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.