Şimdi Ara

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (195. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.523
Cevap
52
Favori
198.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynı şekilde benim de son 4 gündür ping fazlasıyla artmaya başladı. Oyunda normalde 60-70 ms arası oynarım, son 4 gündür 100-150 bazen 200 üzerine çıktığı oldu. 2-3 saniyelik kopmalar yaşıyorum, bu haliyle beni bayağı bi rahatsız ediyor. Sorun oyunun kendi serverlarında mı, yoksa Kablo nette mi bilmiyorum. Saçmadır ki, buraya bakıyorum, ping yiyenler var, oyunun forumuna gidiyorum, orada da ping yiyenler var VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]  Ben bu işten bir şey anlamadım VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] 

• Yeni eve taşındım. 35 mbps vdsl paket kullanıyorum.Bağlantı hızım 35838 kbit/s upload 737 kbit/s modemi yeniden bağlatınca bağlantı hızı 2957 kbit/s düşüp upload 6141 kbit/s yüklseldi.Sonra kendiğinden 35838 kbit/s upload 737 kbit/s oldu.Devre bağlantısında mı porttamı nerde sorun var?Bunun sebebi ne olabilir?

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]

• Değerlerim nasıl sizce santrale uzaklık 133 metre sistemde 77 mbps verilebilir yazıyor ama burada 141 mbps verilebilir diyor taahhüt bittiği için farklı bir issye geçeceğim 100 mbps kurtarır mı

• mamo44 M kullanıcısına yanıt
    Burda yazan doğru olan seninle hemen hemen aynı mesafe kullanıyoruz İnterneti aynı modem ben 100mbıt kullanıyorum VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Emre7492 E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• mamo44 M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim sen rahat rahat 100mbıt alabilirsin yinede müşteri hizmetleri alt yapı incelemesi yapsın

• Vodafon h300 modem 35 mbps vdsl paket hat zayıflaması ve değerlerimi yorumlayabilirmisiniz?

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

Değerler 35 lik için oldukça yeterli. 50 lik tarifeyide sorunsuz şekilde kullandırır. VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] 

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

35 mbps bana fazlasıyla yetiyor.Vdsl hat değerlerindeki sinyal ,zayıflama,güç alt üst değerler nedir? Biraz daha açarsanız sevinirim.Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 18 Mart 2023; 18:54:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Zayıflama kablo uzunluğu ve kalitesiyle ilgili (40 altı olması lazım)/ ideali 20 ve altı

Güç modemle dslam kilitlenmesi ile alakalı olması lazım.(çıkışla ilgili) 10 ve üzeri ideal

Snr de hat kalitesi ile ilgili. 14 üzeri ideal / 7-14 kabul edilebilir. Snr ana unsur denebilir.

Senin upload daki crc hataları snr iyi olmasına rağmen güç 9.5 olmasından kaynaklanabilir. Emin değilim. Belki çift cihaz kullanmandan da

kaynaklanabilir. Yanlış varsa düzeltelim.

Tek kullandığımda ZyXEL VMG3625-T50B modemin wifisi köşe odalarda bile çok iyi kopma vs olmuyor.Hat değerleri de iyi ise tek onu kullanabilirm.H300 s yedek modem de iyi ama köşe odalardaki wifisi ZyXEL kadar değil.

Vodafon h 300 s tek cihaz bağlı iken hat değerleri

Bu ZyXEL VMG3625-T50B tek başına bağlı iken 5 günlük hat değerlerim.

=============================================================================

xDSLFwVersion:   FwVer:5.12.23.0_B_A60901 HwVer:T14.F7_0.0

Line State:   Up

Modulation:   ITU G.993.2(VDSL2)

Annex Mode:   ANNEX_B

=============================================================================

INP downstream: 0

INP upstream: 0

shineGINPdownstream: 0

shineGINPupstream: 0

reinGINPdownstream: 0

reinGINPupstream: 0

TPSTC type: 64/65B PTM TC

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps

near-end fast channel bit rate: 35838 kbps

far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps

far-end fast channel bit rate: 6141 kbps

near-end FEC error fast: 0

near-end FEC error interleaved: 0

near-end CRC error fast: 1107

near-end CRC error interleaved: 0

near-end HEC error fast: 0

near-end HEC error interleaved: 0

far-end FEC error fast: 98

far-end FEC error interleaved: 0

far-end CRC error fast: 22

far-end CRC error interleaved: 0

far-end HEC error fast: 0

far-end HEC error interleaved: 0

DSL uptime :5 days, 16:37, 52 secs

DSL activetime :0 min, 21 secs

Downstream:

relative capacity occupation: 100% 

noise margin downstream: 15.4 dB

output power upstream: 7.6 dbm

attenuation downstream: 13.3 dB

Upstream:

relative capacity occupation: 100% 

noise margin upstream: 22.2 dB

output power downstream: 13.4 dbm

attenuation upstream: 0.1 dB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 18 Mart 2023; 20:13:33 >

Dediğin gibi zyxel kullanmak daha mantıklı. Crc hatalarından belli oluyor. Modem daha iyi tolere ediyor gibi.Ben de 2.el zte168a aldım. Değerleri atayım. Hiç kopma sorunu yaşamıyorum. Ne 2.4 de ne 5 te. Odanın kuytu bir yerine koydum, oturma odasından arada 2 duvar olduğu halde sinyal ibaresi 4 ten 3 düşmesine rağmen hızda veya bağlantıda sorun yaşamıyorum. Ayrıca splitter ve ev içi ek var.

İç tesisatı kontrol ettirdim.Ekleri yeniden bağladılar.Bende de daire girişinde ve prizde toplam 2 yerde ek var.Vodafon h300 + zyxel beraber kullanınca 2,4 ve 5 ghz birleşik wifide hiç kopma olmadan geçiş yapıyor o hoşuma gitti.Bir süre böyle kullanayım duruma göre tek zyxele dönebilirim.

Stabilse hiç kurcalama olduğu gibi devam.

hocam bende de zyxel vmg 3312b10a var. iki katlı evde aşağıda düşük hızda ve bahçede çekmiyor yine zyxelin dx3301-t0 modemini alıp ayrıca yanına mesh wifi alsam mı diye düşünüyorum. hat değerleri iyileşme olur mu yeni modemle? ucuz bir mesh sistem alıp modeme taksam daha ucuza mı halletmiş olurum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • unununium U kullanıcısına yanıt

Modemi alsan bahçede ve alt katta çekeçeğinin garantisi yok. Mesh sistem mantıklı. İşini görürse modem almazsın. Hat değerleri derken, paylaşmamışsın.

bu şekilde diğer evimdeki mesh wifiyi bağlayıp denedim 60 mbps hız aldım paket 100lük hızım daha artar mı

hocam zyxelin en yeni modemi mesh destekliymiş alt kata da wifi için alabilirim ama 3 bin lira yapıyor bu sefer. 100 mbit alamayacaksam o kadar harcamam

• unununium U kullanıcısına yanıt

Sen de dslam kilidi var. 79 a sabitlemişler. 80 üstü alamazsın. Zyxel alacağına asus alsana yazılımı daha kullanışlı ve fonksiyonel. Wifi5 destekli modem+ mesh mantıklı olur.

Hocam keenetice geçen arkadaşım daha kötü hat değereri alıyor ki o modemin yazılımı hiç de fena değil bazı şeylerde donanım ön planda gibi duruyor. ama herhalde asusta öyle olmaz diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unununium -- 18 Mart 2023; 23:55:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.