Şimdi Ara

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (227. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.574
Cevap
53
Favori
200.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]
    VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]

Telekom zyxel ax1800 olarak yazıyor üstünde ama içinde dx3300.
    Değerler resimde yorumlar mısınız tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• güncel değerlerim yorumlar mısınız herhangi bir kopma yaşamadım

• Merhaba iyi günler dilerim 16megabit internetten yıllar sonra anca 24 megabite yeni geçebildim sizce hat değerlerim nasıl 50 megabit gösteriyor gibi hat değerlerim upload değerim düşük gibi yoksa 24 megabit aldığım içinmi böyle sizce üst paketlere geçebilirmiyim hattım herhangi bir sorun yaratırmı kopma vs hat değerlerimi yorumlayabilirmisiniz teşekkürler.

ev içi tesisat yenilemek fark ettirirmi bu değerler kötümü acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jxLs -- 6 Mart 2025; 7:12:8 >

• jxLs J kullanıcısına yanıt

hat zayıflama yaklaşık olarak 17 dB görünüyor. Santrale yani o telekomun beyaz dolabına uzaklığınız ne kadar? Eğer 100 metre altındaysa tesisatı yenilemek hızı artırabilir. Ama eğer 100 metre üzerindeyse bu değerler normal sanırım.

• dolabın yerini hangi dolaba bağlı olduğumu bilmiyorum tesisatı yenilersem 50 megabit alabilirmiyim acaba stabil şekilde

• jxLs J kullanıcısına yanıt

Tek parça, kaliteli kablo belki hat zyf. nı düşürür, snr yi artırır. 50 olmasa bile, 35 belki. Deneyerek, tecrübe etmeniz lazım, garantisi yok.

• Üç yıldır sürekli kesinti yaşıyorum. Sorun artık çığrından çıktı ve tt ekibi geldi. Hızımı 88 den 79 a düşürdüler. Artık max 73 mbps alıyorum. Hem hızım düştü hem snr aynı: 8.7 - 8.8 oynuyor.

Bu iç hatla mı ilgilidir? Alt kattada aynı durum yaşanıyor gerçi. Gelen kişi ankastre çok eski dedi ama. Fiber için müdürlüğe gidilecek vs. Saçma sapan işler.

• lextor L kullanıcısına yanıt
    fibere geçmeden bu vdsl ile uğraşıp durursun, eğer vdsl kutusundan uzaksan yandın hiç düşümü olur modem kendini resetler günde iki üç kere..
    hocam dilekçe yaz bağlı olduğun bölge müdürlüğüne fiber istiyorum de, onlar yatırım planında yok desede sen devamlı dilekçe ver..
    iki sene oldu fibere geçeli 100 mbps kullanıyorum hiç modemin reset attığını hatırlamıyorum tek çözüm fiber yada vdsl kullanıyorsan vdsl kutusu size en çok yakın olsun ki hızın snr değerin iyi olsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • efem-35 kullanıcısına yanıt

Santral uzaklığını diyorsun herhalde. 86 metre. Diğer ankastre kutusu dedikleri kutuyu diyorsan kablo beş metre falandır.

Üç dört yıldır vaziyet bu aslında. Özellikle evden çalışırken mahvoluyorum. Sürekli bağlantı kopuyor. Haftaya müdürlüğe gideceğim. Cumartesi açık sanırım. Böyle saçma iş olamaz.

Türknetin ağzını zaten bıçak açmıyor arka sokakta giafiber çekildi getirin diyoruz umursamıyorlar. Türk Telekom 1980 lerden kalma yöntemlerle altyapı getiriyor. Son üç dört aydır iş çığırından çıktı bende. Ya kardeşim parasını verelim şu kabloyu getirin ya.

Instagram da onun bunun orasına burasına bakmak için internet kullanmıyorum.

senin alabildiğin hız 60mbps tır hocam üstüne çıkarsan modem habire kopar .. saha dolabı bana 50mt uzaktaydı 70mbps hız alıyordum bir kaç kez 80 mbps almak istedim kopmalar başlıyordu..
    not:hızını düşürürsen snr artar
    dediğim gibi tek kurtuluş fiber ben kaç kere dilekçe verdim hatırlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 9 Mart 2025; 23:7:2 >
  • Ayda bir mi dilekçe verdiniz hocam siz nasıl işledi süreç?

kızgınlığımdan gidip gidip dilekçe veriyordum o yetmiyordu üst katta ilgili odaya gidip bilgi alıyordum inan her gittiğimde tek söyledikleri yatırımımız yok inan yılmadım en sonunda fiberi getirdiler..
    vdsl önce benim orda adsl vardı hızını söylesem 4mbps dı 4 de hiçbir şey çalışmıyordu 7mbps çıkarıyordum bu sefer modem kafayı yiyordu mahalledeki türk telekom ekibiyle kanka olmuştuk..
    fiber gelince her derdin bitiyor tek derdin fatura rakamı oluyor..

• Telefonda bana da plan proje yok demişlerdi bakalım ne olacak.

hocam ben bir yola daha başvurmuştum Twitter da türk telekom ceo'su var ümit önal ona mesaj at benim vdsl yeterli değil durmadan kopuyor fiber istiyorum diye yaz seni arayacaklar bakarsın üç ayda fiber geliyormuş olabilir yani artık onları rahat bırakma.. vallahi ben her yere yazıyordum
    ayrıca eskiden fiber apt gelirdi şimdi kutuyu bina dışına koyuyorlar sana ordan kapı girişine fiber kablo bırakıp kapı içine yine bu kutunun ufağını koyup sana fiber veriyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 10 Mart 2025; 13:44:16 >
  • efem-35 kullanıcısına yanıt

O yöntemi denedim aradılar plan proje yok deyip geçiştirdiler. Üç aydır bu durumdayım. Forumda bazı arkadaşlar sabret diyorda abi altyapı gitti gidecek dahası yok sabır kalmadı. Türknet ceo'ya da yazdım. Tüm tuşlara basıyorum. Para vermek için yalvarıyorum düştüğümüz durumlara bak.

• Santral mesafem: 547 m

internet paketim: 35mbt

hat değerlerim;

tam 3-4 aydır sadece geceleri kopma yaşıyorum en az 2 kere gündüz hiç sorun yok.

defalarca arıza kaydı açtım hiç bir şekilde çözmüyorlar.

sizde neden akşam kopmalar yaşıyorum öneriniz var mı

• VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]

TTNet bıktırdı günde 30 defa kopma oluyor

• İbrahimEsad kullanıcısına yanıt

bu da yaklaşık yarım saatte bir kopma demektir. atanabilir ve aldığın hızlar güzel görünüyor. bu durumda cihazı etkileyen bir parazit var olabilir. uzatma kablosu kullanıyorsan, adaptör gevşeklik gösteriyor olabilir veya bağlantı yerlerinde gevşeme olmuş olabilir ki bu yangın da çıkarabilir uzun vadede. ya da dışarıdan gelen kablonu bir kontrol et veya bu kablodan sonra eve giren kablonu kontrol et. evdeki diğer elektriksel cihazlardan da etkileniyor olabilirsin. 30 kere kopma demek, ne bileyim, durumun normal değil yani.

• Merhabalar 100 mgbit pakete geçtim fakat maksimum 67 mgbit çıkıyor hız testinde. Modem Değerlerim bu şekilde, acaba maksimum bu kadar mı destekliyor alt yapım. Eğer 100 mgbit alman lazım derseniz arayıp ona göre şikayet edicem durumu.

• asdass kullanıcısına yanıt

100 de sorun olabilir; 88 ideal. Snr düşürünce hız artmıyorsa; sabitlemişlerdir.

• 
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.