Ben halen ADSL kullanıyorum.Telekomdaki yetkili vdsl geçersen kopmalar olur dedi bunun için ne yapmalıyım.? |
VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (225. sayfa)
-
-
vdsl geç. eğer kopma olursa hızını düşür düzeliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Modeminizin markası nedir kinetik modem var vdsl2 uyumlu nereden düşürülüyor.
-
merhaba. neden bu kadar fazla düzeltilmiş tablolarım var. bu işi bilen biri yorumlayabilir mi güç değerlerim ve snr düşük mü? ne yapmam gerek.
-
hocam hangi modemi ve hangi iss(internet servis sağlayıcıyı) yi kullanıyorsunuz?
-
-
hocam kablonet kullanıyorum. kablonet forumuna da atmıştım fotoyu ve orada bir çözüm bulduk. duvardan gelen bağlantıda ufak bir gevşeme olmuş. tüm bağlantılı kabloları tek tek söktüm ve koaksiyel kablonun uçlarından ufak düzeltme yapıp tekrar taktım sorun %90 oranında azaldı. düzeltilmiş paketlerim çok az miktarda artık. ilginiz için teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peroxide -- 6 Aralık 2024; 0:17:35 > -
Gıbırnete yeni geçtim, hız testi yaptım 45mbps snr margin 15db çıktı. 87mbps yaparmısınız 80mbps alayım yazdım 70 yapmışlar yani 64mbps alıyorum şuan.
80mbps alamaz mıyım neden yapmıyorlar? Bir kaç ay önce 85mbps alıyordum Telekom mu daraltma yaptı acaba.
-
Snr 8.5, daha düşerse bağlantı kopabilir.
hattınız 100mbit teorik olarak kaldırabilir ama soğuk hava koşulları da hızınızı ve sinyal alımınızı etkileyebilir bunuda unutmayın! zaman zaman benim bile kopuyor sinyalde sapıtma oluyor arada hava koşullarına göre...
-
Hocam ne olduysa 26-27 mayısta hızım düştü ben hep bakarım modem dsl istatistiğine ve değişimlerde ss alırım. Uzun zaman 80-85 mbps kullandım ve snr 8-10 arasıydı. Sonra hızım 92mbps oldu snr 9-10 lara çıktı ve mayıstan beri hızım 65mbps snr 8.5 civarı. Bu neyden kaynaklı bizim mahalle eskidir yeni çok sayıda insan taşındığını pek sanmıyorum.
-
Mahalle eski olduğu gibi; altyapıda eski ya da eskimeye başlamış olabilir.
Benim burada dolapta çalışma olmuştu; önce tel ve net gitmişti. Sonra geldiğinde hat karışıklığı olmuştu. Acaba sizi de farklı hız tanımlı bir porta mı yanlışlıka aktardılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 13 Aralık 2024; 0:2:24 > -
Selam herkese, yaklaşık 2 senedir Türk Telekom VDSL 35MBit kullanıyorum, son 1 haftadır internete bağlanamaz oldum. Bu daha önce de başıma geldi ancak bir şekilde kendiliğinden çözülmüştü. Üst komşum TT VDSL 25MBit kullanıyor ve bağlantısında herhangi bir sorun olmadığını söylüyor. 1 saat kadar önce Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım bana modemin fiziksel durumu (ısınıyor mu, kablosunda problem var mı, prizde problem var mı gibi) ile ilgili bir çok soru sordu. Sonrasında bağlantı sorunuyla ilgili talebiniz teknik destek ekibine iletildi gibi bir şey söyledi. Bu aşamadan sonra yapabileceğim neler var? Neyi kontrol edebilirim ya da sorunun nereden olduğunu tam olarak nasıl anlayabilirler? Müşteri hizmetleri çalışanı aynı zamanda bölgenizde fiber altyapı var ancak portlar dolu, şimdi geçiş talebinizi alırsam mevcut internetinizi de geçiş yapana kadar kullanamayacaksınız dedi. O işe hiç girişmedim ben de.
Asıl merak ettiğim şey şu: ben kendim hangi kontrolleri yapabilirim? Sonuçta üst komşumla aynı internet sağlayıcısından VDSL kullanıyoruz onda sorun yokken bende sorun var. Bina içi tesisat olsa herkeste sorun olur, ev içi tesisatta mı problem var (bakır kablo ve bina 15 senelik, santrale uzak) Çünkü DSL kablosunu hareket ettirdiğimde dahi modem arayüzüne baktığımda ulaşılabilir hızlarımda sorun olduğunu görüyorum. Burada uzun uuzn derdimi anlatabiliyorum ancak konuşurken haliyle bu kadar detaylı bilgi veremiyorum türk telekoma. Öyle kendiliğinden çözülmesini bekleyeceğim sanırım işin. Tavsiyelerinize açığım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emple -- 14 Aralık 2024; 18:37:57 >
-
komşunuzdan deneme amaçlı modemini alın deneyin, komşunuz rahatça kullanıyorsa sizde rahatça kullanmalısınız böylelikle sıkıntının sizin modeminizden kaynaklı olduğunu anlarsınız, şayet modem değişince sizin internete girememe durumunuz devam ederse bu seferde dairenize gelen kablolarda bir sıkıntı olduğunu teyit etmiş olursunuz...
-
-
Yorum alabilirmitim 100 almam mumkunmudur acaba
max alabileceğiniz değeri 79951 olarak belirtmiş modeminiz, bu tabiki teorideki alabileceğiniz değer hava koşullarına bağlı olarak bu değer düşebilir veya artabilir...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X