Hocam şuanda süperonline fiber kullanıyorum memnun değilim özelliklede online oyunlarda ping oluyor.Tahahütümde bitmesine 2 gün kaldı Komşumun Vdsl hattına bağlanınca kendi fiber internetime kıyasla Cs2de 10 15 ping düşüyor hatta.Normal şartlarda fiberin daha iyi olması varken vdsl daha iyi o yüzden kafam karıştı fiber aboneliğimi iptal etmeyi düşünüyorum.Cevap için teşekkürler. |
VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (226. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Buna hangi siteden baktınız hocam?
-
gigaspeed.com.tr
Altyapı Sorgulama | Gigaspeed Fiber İnternet | Sınırsız Kotasız Taahhütsüz İnternethttps://gigaspeed.com.tr/altyapi-sorgulama
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkür ederim.
-
-
-
Gayet iyi değerleriniz.
@Siceyy
Sizin değerlere göre 50-65 arası seçeneğiniz mevcut.
-
Hocam millenicoma geçtim 1 ay önce 100 mbps anlaştım fiyat farkı yok diye 50 ile taahhütlü ama 50 den fazla vermiyor ve upload da 8 ne yapmam gerekir yükseltmek için hızımı şikayet falanda ettim
Firmaylan görüşmen lazım hocam
-
O zaman max 65 mbps download var upload da max 12 alabilir miyim acaba hocam
Zaten 60 sayılır hiç ellemeyin stabilite bozulmaması için hatların yoğun olan zaman diliminde problem çıkartabilir.
-
Hat - sinyal zayıflamanız yükselen seyir gösteriyor.
Kablo değişimi fayda sağlayabilir. Upload 15 alır.Upload hız profili güncellemesi için kayıt açın. Olmaz derse bastırın, yoksa farklı firmaya geçeceğim deyin. Çok sert başlamayın, önce yumuşak sertlikten başlayarak arttırın siteminizi.
Teşekkürler hocam. Şehir dışında olduğumdan pek test etme şansı bulamadım. Kablosuz olarak speedtestte 30-40 mbps arası dalgalanıyor. Kablosuzun sebebi muhtemelen modemin wifi performansıdır da kablolu değerlerde beklentinin altında. 60-65 arası görmüştüm en son.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Modem wifi 2.4 ise; 40 mhz-üst-kanal 7 veya oto yapıp deneyin.
Teşekkürler hocam
Tamamdır hocam teşekkürler
Tesisatta ek falan var, parazit yapabilecek unsurları temizleyin mümkünse tek parça kablo olsun ankastreden modeme kadar. Çekin Cat6 hat zayıflaması düşer, şu an çok yüksek normal değil. Santral sabitlemiş SNR düşük stabilite bozulur diye. Upload 15-16 mbit civarına çıkar o zaman.
-
-
Ufak bi kablo kesiti ile direk ankastreden ölçüm yap en mantıklı o şekil olur ama çokta mucizevi bir şey çıkacağını zannetmiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X