Merhaba , Pm üzerinden müşteri numaranızı iletmeniz durumunda yardımcı olunacaktır. İyi akşamlar dileriz. |
VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (207. sayfa)
-
-
Hızı 88 e sabitlemişler gibi, snr sınıra yakın. Modemden snr düşürünce hız artmıyor mu? Artmıyorsa hıza kilit koymuşlardır. Kilid kalkarsa biraz daha fazla hız alırsın. Kablosuz testte 80-82 alman normal.
-
Telefonda 100e sabitledik dediler.
modemden snri dusunce hiz artmiyor sanirsam tekrar kendi geri yukseltiyor. Yani modemde boyle birsey var sanirsam sen altini indirsende baglanti stabilitesi icin kendi degeri tekrar ayarliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
artık alıyorum allah allah neden yükselttiler acaba hızı
-
Tekrar aradim. 100 e sabitlettim. Ancak kopma sorunu yasarsiniz dediler. Modemden de snr degerini -2 yaptim. Simdi 90mbit download geliyor bakalim.
snr margin bu arada 6.4 oldu bu deger iyi midir ?
henuz kopma olmadi bir de kac crc hatasi normal kabul edilir ?
Sınır 8-9 da sen 6.4 e takılma. Bağlantında sorun yoksa devam et kullanmaya.
kendileri 88e sabitmişlerdi ben bu limtileymeyle 82mbit download alıyordum ve snr marjin değerim 8.4 idi.
telefonda bunu 100e yükselttirdim şimdi 97-98mbit bağlanıyor ve modemden den snr için -2 verdim, şimdi snr 6.4e düştü ve download da 89 mbit yükseldi ancak dedikleri gibi öyle kopma problemi olmadı. Demek ki snr değerlerine bakıp hız limitini belirlemek doğru bir yaklaşım değil. bu etkileyen başka unsurlar da var.
yalnız telefonda ikna ekmekte zorlanıyorsun yükseltin diyorum olmaz kopma yaşarsınız yapmayalım diyorlar.
bu arada upload için rica ettim ama türk telekom tekrar 8mbite limitlemiş bunu geçermiyoruz diyor. 90mbit internet için 8 mbit upload çok yetersiz.
-
-
Hocam benim de hattım aynı durumda. Paketim 100mbit, SNR 7.9, Data Rate 88mbit ve Max Rate 90mbit civarıydı. Sizden görüp SNR'yi 6db yaptım. Max Rate 101 oldu ama Data Rate hala 88. Arayıp sınırlama var diyorum öyle bir şey yok, hattınız 82 mbit destekliyor diyorlar. Gelen hız 100mbit diyorum, o modem özelliği yazıyordur diyor. Bir türlü anlatamadım derdimi müşteri hizmetlerine. En azından kopma düzeldi böylece. Valla bir şey anlatmaktan bıktım bunlara.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 2 Eylül 2023; 13:36:46 > -
Değerler normal, modem ısınıyor olabilir veya iss kaynaklı da olabilir.
-
Onlar teorik hesaplamayla olcum yapip bu hesapla maksimum kaci kabul ediyorsa ona limitliyor. Sen snrini dusursende hizin limitlensigi icin onlarin koysugu limiti asamiyoesun.
Simdi cok modemde bu ozellik yok manuel snr marjin atayamiyorsun bundan dolayi da 100mbiti full acarsa hat kalitesi kotu olan ve modemi ayarlanamayan veya ayarlamayi bilmeyen kullanicilar baglanti sorunu yasar.
ama telefonda anlatman biraz zor israr etmeniz gerek. Telefondaki operator anlattigin seyi bilmiyor da olabilir veya bilip de bilmemezlikten de gelebilir. Olayi anlatip ben bir sure denemek istiyorum limiti kaldirin problem olursa ben sizi ararim diyiniz.
ben 3-4 kere arayip israrlarla yaptirabildim. Problem olur da problem diyor baska birseyden anladigi yok.
suan maksimumda 5.3 e dustu. 93mbit download cekiyor. Bundan fazlasini zaten 17a da alamazsin suanki turk telekomun vdsl altyapisiyla alabileceginin doruk noktasi.
snr degeri iyice negatiflere cekin 99999 kbps ye dayamasi lazim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Snr en düşük, bağlantıda sorun yoksa böyle devam et. Sorun olursa mevcut hızı ulaşılabilir hızın bir tık altına çek.
-
Değerler nasıl sizce paket 24 lük 75 geçilir mi?
-
Altyapı kaç destekliyor?
-
Millenicom 66 Mbps gösteriyor Turknet 15Mbps
-
göknet böyle gösteriyor.
-
75 e geç kopma filan yaşarsan 50 ye geçersin.
-
Arkadaşlar, sürekli olarak anlık kopma yaşıyorum. Sürekli ama sürekli yaşıyorum ve bu servis sağlayıcının sistemlerinde kopma olarak görülmüyor.
Nereden size ayar görüntülerimi atabilirim ve ne yapabileciğimi bana söyleyebilirsiniz ?
-
1) Telekom altyapısını kullanan başka firmaya geçip deneyeceksiniz.
2) Sorun devam ediyorsa; Telekom altyapısı dışındaki bir altyapıdan hizmet alacaksınız. Bulunduğunuz yerde bu tip altyapılar varsa.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X