Şimdi Ara

VDSL ile ilgili sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonunda VDSL geçişim tamamlandı. Şu anda 75mbps paketteyim. Hat değerlerim böyle;
    VDSL ile ilgili sorular

Türknet in %20 kesintisi ile 60mbps almam gerekiyor. Kablolu olarak 58-59 civarı alabiliyorum. Hattım 100 destekler gibi duruyor. Arayıp şansımı denesem mi Ayrıca ankastreden gelen kablolar ve iç tesisat çok iyi değil.

Ankastre;
    VDSL ile ilgili sorular

Ankastreden eve cat6 çektirmeyi düşünüyorum. Hani diyelim cat6 değil cat5 oldu. Çok fark eder mi? Kablonun metresi tahminen ne kadardır?

• Tesisat gayet iyi duruyor. Bende de 68 mbit civarı tanımlı snr 8 db alıyorum. Herhangi bir kopma olmadı.

quote:

VDSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 4.154 Mbps 68.245 Mbps
    Actual Net Data Rate: 4.095 Mbps 68.142 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 29.7 dB 8.1 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: 2.1 dBm 14.5 dBm
    Receive Power: -6.9 dBm 8.0 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 8.9 dB 6.4 dB
    Attainable Net Data Rate: 34.053 Mbps 68.140 Mbps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 24 Nisan 2017; 16:30:10 >
  • Ben dene derim hattın 100Mbps destekliyosa 100 versinler Cat6 ile Cat5 arasında çok fazla fark olucağını sanmam sonuçta 100Mbit üzeri bi hız almıycaksın bu sebeple bi sorun olmaz Cat6 kablonun metresi 1TL'ydi burda ama sen bi elektrikçiye sor genede.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Yani gerek yok mu diyorsunuz? Ayrıca altındaki değerler de böyle;

VDSL ile ilgili sorular
  • atomcu kullanıcısına yanıt
    Bence mevcut tesisatla bir deneyin, sorun olursa değiştirin.
  • Normalde Türknet sorgusunda 75 Vodafone sorgusunda 81 gösteriyor
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    O zaman acele etmeyim. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BES ile alakalı sorular
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sen gene ara müşteri hizmetlerini hattım destekliyo 100Mbitlik pakede geçmek istiyorum de eğer kopma sorunu falan yaşarsan kabloyu değiştirirsin.
  • Desteklenen hızın en fazla 83 gözüktüğünü ve zaten en hızlı paketi kullandığım söylendi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Keşke biraz itiraz etseydin veya tekrar arayıp direk belki alırlar başka birisinede aynısını yapmışlardı bu forumdan en fazla 50 alabilirsiniz deyip sonra 75 yaptirtmişti sende 100 yaptirtabilirsin bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar deneyeceğim. Büyük ihtimalle zor olur ama sonunda olur.

• Yanlış düşünülen bir konu var. Hattın desteklediği hız içinde verilen hızların kayıpsız geleceği düşünülüyor. Hayır öyle değil. Hattın 105Mbps desteklemesi 75Mbps alabileceğinizi gösterir ancak 75Mbps'in size kayıpsız gelmesi gerkemekte. Yani saha dolabındaki port size 75Mbps verse de kayıp yaşıyorsunuz kablolardan dolayı ve 60Mbps alabiliyorsunuz. Peki neden 105Mbps destekliyor diye gözüküyor. Onun anlamı şu bu hatta 105Mbps'e kadar porttan hız verirsek hat otutur demek. Yani kablolamayı yenilemeniz gerekiyor ki çok az kayıp ile alabilesiniz.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizi anladım. Fakat bir yandan da Türknet %20 kesinti yaparak veriyor. Veya 75mbps ı 7.5mb/s olarak ayarladıklarından 60mbps geliyor.

Osebeple olmaz diyemem ama niye kıssınlar ki hızı?

Bu konuyu inceleyin;
    https://forum.donanimhaber.com/turknet-upload-ve-download-hiz-sinirlamasi-yapiyor-yeni-video-eklendi--119235770

quote:

PowerPC@2 hafta

hız profili turknetin kullanıcı adına tanımladığı upload ve download hızı oluyor.

mesela tanıdığın 16Mbps adsl kullanan bir kullanıcının modem bilgilerini kendi modemine girsen alacağın hız 13Mbps olacaktır yani ona tanımlanmış profil hızları.

"hattıma bi 40 bir de 50mbit verebiliyorlarmış." bu ne demek oluyor bende merak içindeyim.

modemde görünen değerler -> test sonuçlarında çıkanlar bir bakıma turknetin hız profilleri -> megabyte/sn değeri
    16Mbps paketi -> 13Mbps -> 1.6 MB/sn
    35Mbps paketi -> 28.5Mbps -> 3.5 MB/sn
    50Mbps paketi -> 40Mbps -> 5 MB/sn
    75Mbps paketi -> 60Mbps -> 7.5 MB/sn
    100Mbps paketi -> 80Mbps -> 10 MB/sn
    upload 2Mbps -> 1.6Mbps -> 0.2 MB/sn
    akk 3Mbps -> 2.4Mbps -> 0.3 MB/sn

akk de aynı turknet 3Mbps yerine 2.40Mbps tanımlamış.

yani 75Mbps yerine 60Mbps tanımlanmış profillere.

hattına 100Mbps tanımlatabilen birisi testlerde 80Mbps yi geçemez.
    çünkü tersten hesaplanmış Megabyte/sn olarak. 80 Mbps = 10 MB/sn

Mbps ile Megabyte/sn aynı şey değil. isslerde hız Mbps olarak belirlenir.https://www.gbmb.org/mbps-to-mbs

hız profilleri Mbps yerine megabyte/sn girilirse bütün hızlar düşük çıkar. Ayrıca profil hızın, kullandığın paket hızına (modemde gördüğün hız) güncellenmezse hızın yine eski hız profilinde kalır.

Artık bu bilgisizlikten mi başka bir şeyden mi bilmiyorum. Ayrıca Teknoseyir Sinan Kurmuş ile yaptığı röpörtajda da kesinti olduğundan bahsediliyor.

Garip bir uygulama.

Artık bu hızları ayarlayan ekip mi bilgisiz yoksa başka bir şey mı var bilmiyorum. Fakat 60₺ ye desteklenen en yüksek hız 150gb akk 1000 dakika olunca yine de kötü gelmiyor

Niye bilgisiz olsunlar vardır başka bir sebep.

• Türknet kullananların çoğu internet hızının stabil olmamasından dolayı şikayetçiler, özellikle akşam saatlerinde hız düşüyor.
  • hayata gülümse kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız. Hızım şu anda 20mbps civarında. Şu 100mbps işi olsun ona da bakacağım. Aslında en önemli tutan şey fiyat 75mbps 150gb akk internet ve 1000 dakika telefonu 60tl gibi bir fiyata alınca bazı şeyler görmezden gelinebiliyor. Şu anda en büyük avantajım 1 Mayıs sonrasında 150gb dan sonra 24mbps hız almak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.