Şimdi Ara

BES ile alakalı sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi yatırımlar herkese, hali hazırda yatırım fonları ile iyi bir varlık dağılımı oluşturup birikimlerimi değerlendirmeye çalışıyorum. Fakat BES fonları ve sistemi de çok ilgimi çekiyor. Fakat bir dizi çekincelerim var ve sistemde olan arkadaşlara sormak istiyorum.

1- Sistemden çıkış yapınca (en erken 55 yaşında bildiğim kadarıyla) %25 devlet katkısı kesinlikle veriliyor mu?
    2- Sistemden 55 yıldan önce çıkış yaparsam; devlet katkısının tamamından mahrum kalmak dışında herhangi bir ceza veya fon gelir vergisi kesintisi ödüyor muyum?
    3- Sistemden zamanında çıkış yapsam bile fon gelir vergisi kesintisi ödüyor muyum?
    4- İlerde banka/aracı kurum veya devletin paramı bütün olarak vermemesi, ancak maaş halinde vermesi veya paraya çökülmesi ihtimal dahilinde de olsa mümkün mü?
    5- Aylık olarak oluşturduğum fon sepetindeki fonları satıp kârı realize ederek tekrar aynı portföyü yıl içerisinde istediğim kadar yapabilir miyim?
    6- Devlet katkısı her fon türünde veriliyor mu?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Venture -- 15 Ağustos 2020; 16:46:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• devletin katkısı hikaye paranı dövize faize yatırsan daha fazla kazanırsın ,ben ilk ay çıkmıştım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- evet

2- sistemden erken çıkarsanız devlet katkısından aşağıdaki oranlarda kesinti oluyor. bunun haricinde bir cezası yok.

ilk 3 yılda %0'ini,
    3’üncü yılın sonunda %15'ini,
    6’ncı yılın sonunda %35'ini,
    10’uncu yılın sonunda %60'ını,
    Emekliliğe hak kazandığınızda ise devlet katkısının tamamını alabiliyorsunuz.

3- sistemden aşağıdaki oranlarda stopaj ödüyorsunuz.

10 yıldan önce sistemden çıkmanız durumunda getiri üzerinden %15,
    10 yıl süreyle sistemde kalıp 56 yaşını doldurmadan sistemden çıkmanız durumunda getiri üzerinden %10,
    Emeklilik, vefat veya maluliyet sonucu sistemden çıkmanız durumunda getiri üzerinden %5'tir.

yani zamanında çıkarsanız %5 stopaj ödersiniz.

4- toplu yada maaş şeklinde alma sizin tercihiniz. paraya çökme derken?

5- yıl içerisinde 6 kere değişiklik hakkınız var. 6 hakkı istediginiz şekilde dağıtabilirsiniz. yıl döngüsü takvim yılına göre değil, sisteme giriş tarihinize göre hesaplanıyor.

6- evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi octopusokan -- 15 Ağustos 2020; 23:32:29 >

• octopusokan O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, siz kullanıyor musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aktarmayla ilgili 2 soru
    15 yıl önce açıldı
    HGS ile ilgili bir soru
    11 yıl önce açıldı
    Kaza ile alakalı soru
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.