Şimdi Ara

Vdsl internetimde elektriksel parazit ve kesilme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar vdsl 35 mbps internet kullanıyorum hangi modem olursa olsun fark etmiyor öncelikle bunu belirteyim. binamdaki telekom kutusundan evime kadar cat6 kablo çekili internetim normal çakılır iken salonumda yada banyoda ki spotları açtığımda veya salonumdaki şerit led aydınlatmayı açtığımda 10 olan snr değerleri ve hat değerleri direk yarıya düşüyor aydınlatmaları kapadığımda herşey düzeliyor bu sorunu nasıl çözebilirim lütfen yardım.

• Hangi kablo bükümlerini kullandın?
    Kablo UTP-FTP hangi tür?
  • Diamondx D kullanıcısına yanıt
    hocam normal utp cat6 kablo içinde sadece kabloları ayıran + şekil plastik ve ip var kabloda ve ben mavi mavibeyaz kablo çiftini kullanıyorum bir yansıma yada parazit var ama nedir bilmiyorum ledlerin trafosu sorunlu olabilir mi çünki ledleri yakınca ortalık karışıyor söndürünce sorun yok
  • led değil normal ampul dene frekans yayıyor olabilir ledler. ayrıca telekomdan desibel ölçümü iste daha temiz port iste.
  • Kablo saf bakırsa

Mavi ve kahve renklerini dene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    evet ledler ve spotlar harici bir aydınlatma kullanıldığında sorun yok zaten bu frekans yada paraziti nasıl önleyebilirim.
  • modemin yerini değiştir uzaklaştır veya başka modemle test et.
  • Diamondx D kullanıcısına yanıt
    bakır kaplama altı beyaz çıkıyor ve mavi kahve bağladım değişen bir şey olmadı.
  • o kadar kısa mesafede renkler fark etmez şebekeden etkilenmiyor switch mod beslemenin oluşturduğu frekans bu.. ledlerini biride yapabilir hepside tek tek olasıkları deneyecen.
  • cat6 kablo daire boru girişine kadar test edildi hiçbir etki yok daire içine beton içinden gelen kısım bağlanıp daire içinde herhangi bir yerde dursada modemler yada hat bu etkiye maruz kalıyor 3 kat aşşağıda telekom kutusunda ve benim katıma kadar cat6 yeni kabloda sorun yok ne zaman eve geçiyorum bahse konu sorunlar başlıyor
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    trafoyu değiştirmeyi düşünüyorum öncelikle olmaz sa şerid ledleri mi değiştireyim.
  • Ledlerin trafosunu değiştirdim sorun düzeldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.