Şimdi Ara

VDSL Modem Nedir? Nasıl Bulabiliriz? VDSL için hangi modem alınmalı? VDSL ve ADS2 aynı şey mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
17.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şirketteki bağlantımız sürekli gidip gelmekte. Bir VDSL 32mb ve birde ADSL bağlatımız bulunmakta. ADSL bağlantısı kablosuz olarak hizmet veriyor sadece. VDSL ise hap üzerinden şirketin çeşitli yerlerine dağılıyor ve birde acsess pointe bağlı çekmeyen yerler için.

VDSL modemin hizmet verdiği lan bir anda çöküyor ve modemede ulamaşaz hale geliyoruz. Aslında bağlantı gitmesinden başka birşey bu sanırm. O gittiğinde kablosuz ssid de gözükmüyor. sanki elektriği gitmiş gibi. Biz bazı denemeler yaptık ve yeni cihaz almaya karar verdik ama yazıcı oğlunda VDSL modem diye bir şey yok. Vatan bilgisayara sordum ama orada da yok.

Arkadaşlar VDSL ile ADSL2 aynı şeymi? Nasıl bir modem almalıyım hala anlamış değilim. Bugün aldığımız modem olur dediler ama desteklemedi GHDSL bir modemdi ve onu destekliyor dediler 500TL verdik işimiz acil diye ama çalışmadı.

Lütfen yardım edin :).

• VDSL ile ADSL farklı şeylerdir o yüzden VDSL2 uyumlu bir modem bulmanız gerekli... TTNET ZTE ZXDSL 931WII VDSL modem veriyor. Piyasada bulabilir misiniz bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytici

Arkadaşlar şirketteki bağlantımız sürekli gidip gelmekte. Bir VDSL 32mb ve birde ADSL bağlatımız bulunmakta. ADSL bağlantısı kablosuz olarak hizmet veriyor sadece. VDSL ise hap üzerinden şirketin çeşitli yerlerine dağılıyor ve birde acsess pointe bağlı çekmeyen yerler için.

VDSL modemin hizmet verdiği lan bir anda çöküyor ve modemede ulamaşaz hale geliyoruz. Aslında bağlantı gitmesinden başka birşey bu sanırm. O gittiğinde kablosuz ssid de gözükmüyor. sanki elektriği gitmiş gibi. Biz bazı denemeler yaptık ve yeni cihaz almaya karar verdik ama yazıcı oğlunda VDSL modem diye bir şey yok. Vatan bilgisayara sordum ama orada da yok.

Arkadaşlar VDSL ile ADSL2 aynı şeymi? Nasıl bir modem almalıyım hala anlamış değilim. Bugün aldığımız modem olur dediler ama desteklemedi GHDSL bir modemdi ve onu destekliyor dediler 500TL verdik işimiz acil diye ama çalışmadı.

Lütfen yardım edin :).

Mevcut modeminizi ilk bağlantı yaparken büyük ihtimalle ttnet vermiştir. modemin servisine ulaşmayı deneyin.

Yeni bir tane almak istiyorsanız zyxel olabilir mesela. Arayın stokta varsa alırsınız.

zyxel
    Zyxel, Your Networking Ally
    http://www.zyxel.com.tr

• Teşekkürler.
  • vdsl kullaniliyormu su an?
  • vdsl nedir ki
    fiber diyil mi oo yanlis mi biliyorum
  • scorpionnn kullanıcısına yanıt
    Konu hortlamış :) vdsl de adsl'in bir benzeri. Farkı şurada; fiberoptik kablo ile sinyal kayıpsiz sekilde mahalleye/sokağa ya da binaya kadar geliyor. Bu noktadan itibaren yine bakir tele aktarılıyor. Dolayısıyla normal telefon kablosu ile yuksek hızlara çıkabiliyorsunuz. Hattin buyuk kısmı fiber yani. O yüzden çakma fiber deniyor. Pratikte gercek fiberoptik bağlantıdan cok farkı yok. Vdsl iyidir yani :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Konu hortlamış :) vdsl de adsl'in bir benzeri. Farkı şurada; fiberoptik kablo ile sinyal kayıpsiz sekilde mahalleye/sokağa ya da binaya kadar geliyor. Bu noktadan itibaren yine bakir tele aktarılıyor. Dolayısıyla normal telefon kablosu ile yuksek hızlara çıkabiliyorsunuz. Hattin buyuk kısmı fiber yani. O yüzden çakma fiber deniyor. Pratikte gercek fiberoptik bağlantıdan cok farkı yok. Vdsl iyidir yani :)

Bende bu hafta fibere gecicem de hangisi iyi vdsl mi surekli dowland var benim filim oyun dizzi indiriyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scorpionnn kullanıcısına yanıt
    Teorik olarak tabii ki fiber daha iyi. Ttnete abone olacaksanız zaten altyapı neyi destekliyorsa onu verecekler. Pek seçme şansı yok yani. Altyapı fiberoptik ise ya gercek fiber verecekler ya da vdsl. İkisi de iyidir dedigim gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar konu hortlamışken bir soru da ben sorayım?

bizim fabrikaya (bizim derken ben teknik işlere bakıyorum, benim diil) , ben uydunet üzerinden 100mbit internet aldırttım. ancak kompleks içindeki diğer binalarada bunu vermeyi düşünüyoruz. ancak tabii ki alltyapı olarak ne fiber ne uydunetin kullandığı koaksiyel kablo altyapısı yok. ancak bakır kablo üzerinden telefon bağlantısı var. ben diyorum ki bu bakır kablı üzerinden telefonu deaktive edip interneti server üzerinden ve arada ana binanın ve internet kullanılacak binanın girişine birer vdsl kurup aktarsam olur mu ki? normal adsl modemlerde oluyor ancak vdsl in çalışma prensibini de bulamadım internette, bilgisi olan var mıdır?
  • konuyla ne alakası var arkadaş, lüzumsuz bir hort olmuş resmen...

yeni konu aç bunun için zira baya detaylı bir mesele, ben de okuyup öğrenmek isterim gelecek cevapları.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.