Şimdi Ara

Vdsl2 Kullanıyorum Sorusu Olan Varsa Buyursun (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
6.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

teşekkür ederim.
  • Pcdestek ıp veriyorum IP Adresiniz: 78.185.8.195 benide bilgilendirirsen sevinirim şimdiden teşekkürler.
  • Pc destek ıp yazdım bu çıktı ; inetnum: 78.185.0.0 - 78.185.127.255
    netname: TurkTelekom
    descr: TT ADSL-TTnet HUAWEI dynamic_gay
    country: tr
    admin-c: TTBA1-RIPE
    tech-c: TTBA1-RIPE
    status: ASSIGNED PA
    mnt-by: as9121-mnt
    source: RIPE # Filtered

yukarda yazdığın gibiyse bu en iyisi değilmi yani bana iyi marka mı bağlamışlar anlıyamadım için sordum.birde ankara aydınlık evler falan çıktı ne alaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevaniko -- 21 Ocak 2010; 21:40:09 >
  • sevaniko alt yapın FiberOptik e gecmiş :) HUAWEI FiberOptik hat olan yerlerde bu firmanın alt yapısı kullanılıyor... Anlaşılan FiberOptik alt yapı olunca vDSL2 tam anlamıyla kullanılabiliyor...
  • Pcdestek teşekkür ederim.yani iyi diyorsun.
  • Yakın zamanda ben de VDSL 16mbit'e geçtim fakat sorunlarım çok olmaya başladı.

- internetten kopmasa bile msn, online oyun gibi sürekli data alıp verdiğiniz yerlerden kopmalar yaşıyorum.
    - online oyun performansı yaklaşık %300 kötü, türkiye'de bir serverda 20-30 arası ping alırken şimdi 90'dan aşağıya inmiyor.

sanırım iptal ettirecem 2 yıl sözleşme imzaladık (modemi bedavaya verdiler) ama nasıl olacak bilmiyorum.

sözleşmede iptal ettirirseniz modem parası 300 tl ücret ödemek zorundasınız gibi bir ibare vardı açıkcası 300 tl'yi kullanamadığım bir hizmet için
    ödemeyi düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paladin

Yakın zamanda ben de VDSL 16mbit'e geçtim fakat sorunlarım çok olmaya başladı.

- internetten kopmasa bile msn, online oyun gibi sürekli data alıp verdiğiniz yerlerden kopmalar yaşıyorum.
    - online oyun performansı yaklaşık %300 kötü, türkiye'de bir serverda 20-30 arası ping alırken şimdi 90'dan aşağıya inmiyor.

sanırım iptal ettirecem 2 yıl sözleşme imzaladık (modemi bedavaya verdiler) ama nasıl olacak bilmiyorum.

sözleşmede iptal ettirirseniz modem parası 300 tl ücret ödemek zorundasınız gibi bir ibare vardı açıkcası 300 tl'yi kullanamadığım bir hizmet için
    ödemeyi düşünmüyorum.

paladin şu anda internette türkiye çapında bir sorun var. router kaynaklı ama nedir, ne kadar sürecek belli değil. aldığın değerler bununla alakalı olabilir. karar vermek için acele etme.
    bende adsl 8 mb var. yurtdışı serverlarda 80-100 arası ping alırken şu sıralar 200-300 civarı pingler, yukarıdaki sorunla alakalı olarak.

• sevaniko arkadaşım VDSL2 alabilmeniz için telekom ne yaptı da hizmetten yararlanabilmeniz mümkün oldu, bundan önce 2km olduğunuz için telekom size hizmetten yararlanamayacağınız konusunda belirtmedi mi?
  • arkadaslar benim sorunum vdsl2 ikide bir internetten düşüyor düştügü anda ttneti arıyorum düşme görünmüyor burda diyor aslında burası bir ogrenci yurdu onceden modeme 4 tane axsespoing takıyordum düşüyordu şimdi ise onlar bile takılı degil yinede düşüyor modeme reset atmadıkcada geri gelmiyor bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim bu arada turktelekom güncelleme gonderdi onuda yaptım yine aynı modemde sorun vardır diye degiştirdim aynı markadan sıfırını getitirdim yinede düşüyor

int hızı 32 bit
    modem markası exper ewvm-04_ttnet

şunuda belirtmek isterim vdsl 2 de sorun oldugunu biliyorum ama benimki asırı sık düşüyor birde düşünce daha geri gelmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgikurdu -- 9 Mart 2010; 1:43:05 >
  • arkadaşlar 1 aydır 32bit vdsl kullnıyorum.
    santrala mesafem en az 3-4 km(belki dahada fazla),adsl başvuruda sizin sokak 16bit çalışıyor ama 32 bit zor dendi ,test yapmaya gelicek ekip ise sizin sokata 16 da görmüyor anca 8 e ulaşıyor boşuna başvurmuşsun dediler,ben genede gelip test yapmalarını istediğim daha ilk teste hız 32 bit gördü.

bir aydır kullanıyorum ilginç olan gece 2-3 den sonra hem hız teslerinde hemde downloadlarda(rapidshare download ve speedtest.com) 50-60 bit arası görüyorum,gündüz ise internet yerlerde sürünüyor eski 8bit adsl mi arar hale geliyorum,buda telekomun alt yapısının çok kötü olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

Almayı düşünüyorsanız mesafa konusunda karar vermeden telekomdan gelip test yapmalrını isteyin ,test dedikleri olay santarlden adls hattınızı vdsl hattına bağlıyorlar hattınızın ucunada çin malı dandik bir modem bağlıyorlar modemin bağlandığı hıza bakıyorlarlar.ellerinde bir test aleti bile yok(bütün santralı ve binası yeni yapılan göztepe telekom müdürlüğü)

birde benim sormak istediğim birşey var piyasada modem olmadığı için adsl kampanyamda devam ettiği için telekomun dandik modemine 300 lira verdim ama o modeme çok güvenmiyorum.

vdsl modem satan bildiğiniz yer varmı,internette satan yerler genellikle stoklarında tutmuyor.

• VDSL 2'de de adil kullanım vb.. saçmalıklar söz konusu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 27 Mart 2010; 19:32:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

VDSL 2'de de adil kullanım vb.. saçmalıklar söz konusu mu?

Değil
  • dsl88-244-14528.ttnet.net.tr benim alt yapı bu cıktı nasıldır pcdestek sence ? ve diğer arkadaslar
  • Operasyon Bilgisi --- Gürültü payı --- Zayıflama
    Gönderme ------------23 dB --------- 30 dB
    Alma -----------------16 dB --------- 29 dB

Bendeki vaziyet bu. Sanırım VDSL2 hayal şuan. 2mbit ile yola devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExECaLiBuR -- 28 Mart 2010; 0:06:29 >
  • Arkadaşlar benim santrale olan uzaklığımı nerden öğrenebilirim. Ve bu zayıflama gibi verileri vdsl2 kullanabilirliğimi ölçüyor. Eğer öyleyse nasıl öğrenebilirim bu verileri. Net üzerinden yapılan testlerle vdsl2 hızına ulaşabilirliğimi kesin öğrenebilirmiyim?
  • arkdaşlar bu altyapınızı nerden goruyorsunuz hangı sıteden?
  • qweqwe2

Merhaba senin santralinden bulunan bir hattın degerleri aşagıdaki gibi görülüyor,

Turkey Turkey Izmir Tt Adsl-alcatel Dynamic_aci

Bulundugun bölge hala Fiber Optik alt yapısına geçiş yapılmamış...

Gönderme Alma

SNR marjin

:
    14.9 14.6 db

Hat Zayıflaması

:
    44.0 24.6 db

Veri Oranı

:
    8192 797 kbps

Maksimum hız

:
    11908 949 kbps

Güç

:
    19.0 11.3 dbm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcDestek -- 12 Nisan 2010; 8:38:11 >
  • adsl2+ den mutluyum

Vdsl2 Kullanıyorum Sorusu Olan Varsa Buyursun
  • altyapıya nasıl bakılıyor ??
    dsl85-107-18020.ttnet.net.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 12 Nisan 2010; 23:43:10 >
  • bir haftadır vdsl için başvurmaya çalışıyorum smile portu boşaltsın diye. neyse cumartesi babama nakil yapıldı hala port dolu smile boşalttığını söylüyor. yanlız çok ilginç birşey yaşıyorum smile de 8 mb sınırsız üyeydim onlar nakilyaptıkları günden beri hızım 16 mbden bile fazla idm de 2.080 ile indiriyorum bu da speedtest görüntüsü. smile a soruyorum bizde değilsiniz diyor ttnete soruyorum bizxde yoksunuz diyor anlamadım gitti

Vdsl2 Kullanıyorum Sorusu Olan Varsa Buyursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeFeD -- 13 Nisan 2010; 1:20:27 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.