Şimdi Ara

VDSL2 - TTnetFiberNet adil kullanım var mı yok mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

başlıkta dediğim gibi basit bir soru. TTnetFiberNet e geçeceğim nam-ı diğer VDSL2. 32 mbit düşünüyorum. Santrale 100 mt uzaklıktayım büyük ihtimal %100 olarak hızı alacağım kayıpsız. Şimdi merak ettiğim ben paso download yapacağım yani yoksa zaten niye VDSL2 alayım . ayda bi 500 GB download yaparım büyük ihtimal. 79 TL diyor limitsiz ama adil kullanım 50 GB diyor. Hiç adil kullanıma takılan oldumu acaba ?

forumlarda okuyorum daha hiç ttnet in adil kullanımına takılan görmedim, sanırsam sadece kağıt üstünde ?

Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar, vdsl2 kullanan arkadaşları bu konuya davet ediyorum.

Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler,

• Bu ay adil kullanım uygulanmaması gelecek ay da uygulanmayacağını göstermez. Bu durumda buna çok güvenmemek gerek. Tabi SuperOnline fibere de adil kullanım koydu ama o da uygulamıyor. Bu arada TTnet'te adil kullanımla hızı düşen görmüştüm ben forumlarda. Ama bölgesel bir şey olabilir bu. Zamanla kullanım arttıkça uygulanacaktır.
    Aslında adil kullanıma kota konması saçmalık, ilkellik. İlkellik de değil de, TurkTelekom yurtdışı faturasını sınırlayıp kendi ödeyeceği faturayı azaltmaya çalışıyor. Yoksa anlık olarak uygulanacak adil kullanım en mantıklısı. Sabah full indirme yapan birinin hızı, akşam saatlerinde yoğunluk nedeniyle yavaşlama olacaksa adil kullanım gereği düşürülür, diğer abonelerin hatları rahatlatılır. Yoğunluk azalınca tekrar hızı arttırılır... Ama yok işte böyle.
  • Bence öyle yapacağına adil kullanım getireceğine bu hızları hiç getirmeyecekti kime ne yararı olur ki kota olduktan sonra kimse yüksek hız kullanmaz. Bu kadar basit yani. Eskiden neyse o olacak. Bir işi yapmaya .... yetmiyorsa yapmayacaksın. Yani alamayacağın ..... altına yatmayacaksın. ( noktalı yerleri siz doldurun artık :) )

Diğer aboneler rahatlayacak diye sürekli download yapan kişinin hattı sınırlanmamalı. Dünyada böyle bi uygulama görmedim ben henüz. madem kapasiten yetmiyor madem kaldıramıyorsun bu hızları niye getiriyosun :). gerçekten saçma iş.

neyse bakalım hayırlısı.
  • Bencede saçmalık bu. Mahalledeki insanlara tam kapasitede hizmet veremeyip adil kullanım saçmalığı altında hız düşürüyorsan niye o zaman sözleşmede şu hızı vericem diye anlaşıyorsun?

Mahalledeki insaların aboneliklerinin hızları toplamı kaçsa mahalleye o kadar internet ver arkadaş. Veremiyosanda vericem deme.
  • Dünya'da da var bu uygulama. Zaten Dünya'da olmasa bizim akılsızların da aklına gelmezdi. Hay adil kullanımı düşünenin beynine... Amerika, Afrika vs. interneti fazla gelişmemiş yerlerde uygulanıyor, çeşitli yurtdışı forumlardan bildiğim kadarıyla. Anlık uzun süre indirme yaptıysa, yoğun vakitlerde onun indirmesini kısıyor, diğerlerine izin veriyor şeklinde olabiliyormuş. Direk bağlantıyı kesen operatör de varmış. :D En iyisi Kore falan ya. Herkes apartmanda yaşadığından yıllardır herkeste 100 Mbit VDSL2 vs. var, takılıyorlar, bakıyorlar keyiflerine. :D Onlar da fibere geçmeye başladı tabi yavaş yavaş, 2012'de 1Gbit hıza ulaşacakmışlar adamlar evlerinde. :D
  • Arkadaşlar 2 ay önce sormuştum ama hala tam net bir yanıt alamadım. Koca forumda kimsedemi yok ya VDSL2 :)....

Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

Arkadaşlar 2 ay önce sormuştum ama hala tam net bir yanıt alamadım. Koca forumda kimsedemi yok ya VDSL2 :)....

Yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba hocam :

ttnetvdsl2 kullanıyorum evet

32mbit limitsize geçsen dahi adil kullanımda en düşük hızın 8 mbps... vdsl32 hizmeti yine normal telefon kablosundan veriliyor ancak bildiğim kadarı ile santrale ne derece yakınsan o derece hız alabiliyorsun... santrale 100- 150 mt uzaktayım...

şimdiye kadar ödediğim faturalar...(modem hediye)

şubat : 114,25 tl
    mart: 82,00 tl
    nisan : 81,75 tl

aylık download bilgilerim:
    http://www2.ttnet.com.tr/adsl-kota-sorgulama/default_sso.asp

üstteki adresten baktım

şubat : (92,534 GB)

mart : ( (101,137 GB)

nisan ((98,36 GB)

şu anda modemin gösterdiği hız nisan ayı (98,36 GB)download itibari ile

B0 Hat Hızı- Gönderme (Kbps): 1023
    B0 Hat Hızı- Alma (Kbps): 22528

1mbps upload ve 22 mbps download hızım var...

8mbps bağlantıya göre kesinlikle geçmen gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 28 Nisan 2011; 9:11:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551
    32mbit limitsize geçsen dahi adil kullanımda en düşük hızın 8 mbps...

Emin misin? 1mbps olmuyor mu adil kullanımı aşınca?
  • Dün başvuru yaptım 32Mb VDSL2 için İstanbul' un orta yerınde oturuyorum Santrale 1500m uzaklıkta cıktım yok böyle bişey bu nasıl bir altyapıdır.Telekomu aradım altyapıyı getirin diye yetkililer 50.000$ masraf yapamayız tek kişi için diyorlar.Bu Sıh bir düşünce ancak telekomda olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: addicteddd

quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551
    32mbit limitsize geçsen dahi adil kullanımda en düşük hızın 8 mbps...

Emin misin? 1mbps olmuyor mu adil kullanımı aşınca?

adil kullanım falan hikaye gibi geliyor bana

32mbps ye kadar limitsiz tarife kullanıyorum ......

nisan ((98,36 GB) dowload ve hızım 22mbps nasıl oluyor anlamış değilim , belkide bu tarife sizinkinden farklıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 28 Nisan 2011; 16:54:44 >
  • Ben de VDSL2 abonesiyim. Kağıt üstünde var uygulamada yok sanırım...
  • halen adil kullanıma takılmayan arkadaşlar var mı ?

bende yarın başvuru yapmayı düşünüyorum vdsl2 50mbit için hattım 50mbit'i destekliyor.

adil kullanım bunda yok ise geçiş yapacağım adsl den.

şuan 8mbit limitsiz kullanıyorum.
  • Bende 8 Limitsiz tarifesindeyim. Normalde 16 Ultranet idi.

VDSL'den memnun musunuz? Hızı falan nasıl acaba?
  • TTnet'in ADK uygulanmayan iki paketleri biri Dial up 56k tarifeleri, diğeri 8LİMİTSİZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 22 Nisan 2012; 20:07:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

TTnet'in ADK uygulanmayan iki paketleri biri Dial up 56k tarifeleri, diğeri 8LİMİTSİZ

Ozel mesaj'-a bakabilirmisiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.