Ati veya Nvidia ne farkeder 2.1 milyar transistörlü diyoruz daha ötesi varmı biraz matematiksel orantı kurun. RV770 956 milyon transistör'e sahip hepsinin bir üretim maliyeti var ben 450$ burada olur dedim ortada gerçekler ama neye inanmak istiyorsan ona inanabilirsin tabi.
Ben değil sen inan, 399$ olduğu açıklandı çoktan...
13:00 Katılımcılar yavaş yavaş USS Hornet Savaş Gemisi'nin yolunu tutuyorlar.
AMD etkinliğe katılanlara usb bellekler içerisinde tanıtım resimleri veriyor.
13:22 AMD etkileyici bir müzik eşiliğinde USS Hornet'te 6 panelli sistemini gösteriyor.
13:25 3 projektörlü devasa bir sistemle AMD bazı oyun gösterimleri yapıyor.
13:30 ve yan odada..
Tek bir bilgisayar tarafından beslenen 24 ekran!!!
13:35 AMD bu teknoloji ve video konferans yazılımı ile neler yapılabileceğinden bahsediyor.
13:40 Tekrar oyunlara dönüyoruz. Karşımızda Crytek'ten Mike Gamble.
13:41Bize 3 projektörlü sistemde CryEngine 3'ün bir demosunu gösteriyor. O da nesi !!!
Yeni motorlarının sadece tekdüze yüksek çözünürlüğü vermek yerine kullanıcılara çoklu monitörler için ayarlar da sunacağından bahsediyor. İşte devasa çözünürlüklerde Crysis:
13:43 Bu etkileyici gösterimin ardından nefesleri kesilen katılımcılar sahneye AMD'nin Neil Robinson'unun çıkışına tanık oluyorlar. Bu eleman Quakecon'da DX11 ile alakalı bilgilendirme yapan kişi.
13:46 Önemle beklenen bir bilgi daha gün ışığına çıkıyor. AMD yeni nesil GPU'sunun 2008 Temmuzunda çıkardığı 4870'den %250 daha hızlı olacağını söylüyor.
Bu teraflop'a göre yapılan bir hesap.
4870'in 1,2 teraflop işlem gücüne sahip olduğunu düşünürsek 5870 2,5-3 teraflop işlem gücü ile gelecek.
14:02 Microsoft yetkilisi sahneye çıkıyor ve AMD'yi ilk DX11 donanımı gösteren ekran kartı üreticisi olduğu için tebrik ediyor.
14:04 Çoklu monitörlü sistem kurulumlarında birçok kişinin aklına takılacak ilk sorun muhtemelen ekranların çerçevelerinin bu deneyimi olumsuz etkileyebileceği. Samsung'un buna bir çözümü var.
Çok ince kenarlara sahip ve çalışma led'i olmayan monitörler.