Şimdi Ara

Ve burun ameliyatı oldum (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
443
Cevap
14
Favori
386.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jenk

quote:

Orijinalden alıntı: Memko35

quote:

3 Mayıs'a gün verdi doktorum hiç birşeyden çekinmiyorum daha kötüsü olamaz diye düşünüyorum burnumda eğrilik var ve hiç nefes alamıyorum geceleri agzım açık uyuyor ve horlamadan öte bir şekilde horluyorum. Bir kaç önemli sorum var sadece izninizle ;

Alçı kaç günde çıkıyor?

Bahsettiğiniz Rens kiti ameliyattan hemen sonra kullanabiliyor musunuz?

3 Mayısta ameliyat olup 18 mayısta GALATASARAY'ın şampiyonluk maçına gidecegim ne gibi problemler olabilir?

Şimdiden geçmiş olsun bence de nefes alamamaktan daha kötüsü olamaz doğru seçim yaptınız emin olun. Alçı 10-15 güne falan çıkar tahmince 15i aşmaz yani. Rinse kiti benim tamponlar çıktığı zaman doktor kullanabilirsin dedi, çok rahatlatıcı birşey gerçekten. Maç konusuna gelince ben ameliyattan 5gün sonra Türkiye maçına gitmiştim bir sıkıntı olmadi ama gerçekten çok iyi korumak gerekiyor. Kimsenin kolu çarpmaması için dikkat edeceksın ne olur ne olmaz, ben o yüzden engelli girişinden girmiştim burnuma sargı takıp :) gol olunca bağırırsan ağzını çok açtığında sıkıntı olabilir içerideki kabukların koptugunu hissedersin, ayrıca tezahürat etmezsen de iyi olur.

Gerçekten çok teşekkür ederim. Hem herkes adına hemde kendi adıma tek tek cevap verip ilgileniyorsunuz.Yarın son tahliller 3 mayısta'da yatış ameliyattan sonra mutlaka tecrübe için burda olacagım

Rica ederim yardımcı olabiliyorsam, deneyim aktarabiliyorsam ne mutlu. Muhtemelen ameliyat oldunuz geçmiş olsun şimdiden

• rinoplasti ve septoplasti ameliyatlarını aynı anda olan birisi bana ulaşabilir mi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: janti1907

MERHABA ARKADAŞLAR BURDA YAZILANLARI AMELİYAT SONRASI OKUDUM,BENİ CESARETLENDİRDİ DEMİŞ BAZI ARKADAŞLAR O YÜZDEN BELİRTMEK İSTEDİMPERŞEMBE GÜN AMELİYAT OLDUM YAKLAŞIK 1 SAAT 20 DK FALAN AMELİYATTA KALDIGIMI SÖYLEDİ EŞİM.KORKULACAK BİR DURUM AMELİYAT ÖNCESİNDE VE SONRASINDA YOK BENCE.ZATEN ANESTEZİ UYGULANINCA SORULAN SORUYA(NERDE ÇALIŞIYORSUN BOY KAÇ KİLO KAÇ GİBİ SORULAR)HEPSİNE CEVAP BİLE VEREMEDEN KÜT GİTTİM.

AMELİYATI DEVLET HASTANESİNDE OLDUM,DOKTOR ÇOK ALAKALI BİRİ VE BUNDAN DOLAYI BENDEN ŞAŞIRDIM.SANKİ ÖZEL HASTANEYE GİTMİŞİM HİSSİYATINI UYANDIRDI BENDE.BENİM SORUNUMA GELİNCE KEMİK EĞRİLİĞİ VE KONKA VARDI. YANİ BURUNDA ET BÜYÜMESİ,BU SEBEPLERDEN NEFES ALMAK İŞKENCEYE DÖNMÜŞTÜ BENİM İÇİN.HATTA BİR ARA BENİM PARÇAM OLAN OTRİVİNE MENTOLLE GİDER OLDUM HER YERE,BURUN DAMLASI OLMADAN NEFES ALAMAZ HALE GELMİŞTİM.SON ZAMANDA HATTA HER UYANISIMDA AGIZDA NEFES ALDIGIMDAN DOLAYI BOGAZ KURULUGU VE TAHRİŞ OLMAYA BASLADI BOGAZIMDA.AGIZDAN NEFES ALAMAMA DURUMU YORGUN YATIP YORGUN KALKMA,FARANJİT,AGRESİF BİR RUH HALİ VE BACAKLARDA AGRI,UYKUDAN SIK UYANMA GİBİ SEBEPLERE YOL AÇIYORMUS.EKİM AY'I GİBİ BİR BAYAN DOKTOR A DANIŞTIM BAŞKA BİR DEVLET HASTANESİNDE KADININ GÖRÜNTÜSÜ GÜVEN VERMEDİĞİ İÇİN CESARET EDİP AMELİYAT OLMADIM.SONRASINDA BİR TANIDIK ABİMİZ OLMUŞ SÜPER BİR DURUM ELEKTİRİK SÜPÜRGESİ GİBİ RAHAT NEFES ALACAKSIN DİYEREK BENİ İKNA ETTİ VE ONUN AMELİYAT OLDUGU DOKTORA AMELİYAT OLDUM.

AMELİYATTAN YAKLASIK 14:50 GİBİ ÇIKARILDIM UYANIR UYANMAZ NARKOZUN ETKİSİ GEÇİNCE BOĞAZIMDA BİR YANMA HİSSİ HİSSETTİM.SU İSTEDİM KİMSE SU VERMEDİ VE O ARA DOKTORUMU GÖRDÜM ONA DA SU İSTEDİĞİMİ SÖYLEDİM ÇÜNKÜ YUTKUNAMIYORDUM.SU İÇMEM HALİNDE CİĞERLERİME GİDECEĞİNİ O YÜZDEN 1 SAAT BEKLEMEM GEREKTİĞİ SÖYLENDİ VE SEDYE İLE ODAYA GÖNDERDİLER.ODAMA GELİR GELMEZ SU İLE GARGARA YAPTIM YUTMADAN Bİ NEBZE OLSUN İYİ GELDİ.AMELİYAT SONRASI ODAMDA BULUNAN DİĞER ARKADASI AMELİYATA ALDI AYNI DOKTOR VE SONRASINDA ODAMIZA GELDİ VE BENDE BULUNAN BANDAJI KENDİ ÇIKARDI,ÇOK FAYDASI OLMASA DA Bİ PARÇA NEFES ALABİLDİM AGZIM DISINDA.DOKTORA SORDUGUMDA SİLİKON DELİKLİ TAMPON KOYDUM DEDİ.GÜNDÜZ 3 TE CIKTIGIM AMELİYATTAN SONRA GECE 4 E KADAR UYUYAMDIM.YANIMDA YATAN DİĞER ARKADAS İSE FOSUR FOSUR GECE 4 E KADAR UYUDU HATTA BEN FENERBAHÇE-BENFİCA MAÇINI İZLEMEYE GİTTİM ÖZELLİKLE VAKİT GECSİN DİYE.BEN 4 TEN SONRA BIRKAC SAAT UYUMUSUM ZORLAYARAK.SABAH DOKTOR GELDİ ILK ISIM TAMPONDAN DOLAYI NESEFE ALAMADIGIMI BİRDE GENİZE AKAN KAN SEBEBİYLE İYİCE KÖTU OLDUGUMU TAMPONLARI NE ZAMAN ALCAGINI SORDUM PAZARTESİ DEDİ VE BEN YIKILDIM.NETTE 1 İLE 3 GÜN ARASI ALINIR DİYE YAZDIGINI SÖYLESEMDE OLMAZ DEDİ.NE SENİ NE KENDİMİ BİR DAHA UGRASTIRAMAM DEDİ VE BENİ TABURCU ETTİ. SONUC 10 GÜN RAPOR,OKYANUS SUYU SİNEMARİN,SAMAN NEZLESİ İÇİN BURUN DAMLASI VE İKİ ANTİBİYOTİK İLE GÖNDERDİ BENİ.EVE GELİR GELMEZ HEMEN OKYANUS SUYUNU SIKTIM VE SONRA AKLIMA GELDİ HAZIR YUMUSAMISKEN KAN PIHTILARINI,KULAK PAMUGU İLE BURUN UCUNDAN EPEY TEMİZLEDİM.KOYU KIVAMLI VE KURUDUKCA CAN YAKAN SON KISMINA DA ŞİMDİ ALDIM.GENE AGIZDAN NEFES ALMAYA DEVAM İNŞALLAH EN YAKIN ZAMANDA BURNA GEÇİCEZ.GÖZLÜK TAKABİLİRSİN,BANYO EDEBİLİRSİN DEDİ BENİM DOKTOR.ŞİMDİLİK AKLIMA GELEN BUNLAR UMARIM FAYDASI OLUR.

Geçmiş olun :) şu gözüme takıldı boğaz kuruluğu ve tahriş oluyordu burun tıkanıklığı yüzünden demissiniz ve otrivine kullandığınızı belirtmissiniz. Ameliyattan sonra o yapay ilacı kullanmamanızı öneririm zaten gerek kalmamıştır da ancak yine de burnunuz nezleden falan tıkandığında kullanmayin bence. Çünkü boğaz tahrişini otrivine yapıyor ayni tahrişi burun etlerine de yapıyor, hatta burun yapısında bozulmalara yol bile açabiliyormus.

merhaba memko35 teşekkür ederim.

otrivine yada iliadin artık bu tip rahat nefes almamı sağlayan ilaçları hayatımda çıkarttım diyebilirim.çünkü bunların yardımıyla nefes almak anlık mutluluk sağlayan uyuşturucu ya da alkol gibi(bu arada her ikisini de kullanmam :) yanlış anlaşılmasın)durumu anlatacak kelime bence buydu.bu ilaçları hayatımdan çıkartıp sürekli kalteli nefes alabilmek adına ameliyat oldum.şimdilik yavaş yavaş burun içi yaralar geçmeye başladıkça rahatlamaya başladım,umarım bundan sonra daha da iyi olur.ancak şu an sesim nezle olmuş gibi geliyor.ameliyat sonrası sizin de oldumu söylerseniz memnun olurum.

• quote:

quote:

quote:

MERHABA ARKADAŞLAR BURDA YAZILANLARI AMELİYAT SONRASI OKUDUM,BENİ CESARETLENDİRDİ DEMİŞ BAZI ARKADAŞLAR O YÜZDEN BELİRTMEK İSTEDİMPERŞEMBE GÜN AMELİYAT OLDUM YAKLAŞIK 1 SAAT 20 DK FALAN AMELİYATTA KALDIGIMI SÖYLEDİ EŞİM.KORKULACAK BİR DURUM AMELİYAT ÖNCESİNDE VE SONRASINDA YOK BENCE.ZATEN ANESTEZİ UYGULANINCA SORULAN SORUYA(NERDE ÇALIŞIYORSUN BOY KAÇ KİLO KAÇ GİBİ SORULAR)HEPSİNE CEVAP BİLE VEREMEDEN KÜT GİTTİM.

AMELİYATI DEVLET HASTANESİNDE OLDUM,DOKTOR ÇOK ALAKALI BİRİ VE BUNDAN DOLAYI BENDEN ŞAŞIRDIM.SANKİ ÖZEL HASTANEYE GİTMİŞİM HİSSİYATINI UYANDIRDI BENDE.BENİM SORUNUMA GELİNCE KEMİK EĞRİLİĞİ VE KONKA VARDI. YANİ BURUNDA ET BÜYÜMESİ,BU SEBEPLERDEN NEFES ALMAK İŞKENCEYE DÖNMÜŞTÜ BENİM İÇİN.HATTA BİR ARA BENİM PARÇAM OLAN OTRİVİNE MENTOLLE GİDER OLDUM HER YERE,BURUN DAMLASI OLMADAN NEFES ALAMAZ HALE GELMİŞTİM.SON ZAMANDA HATTA HER UYANISIMDA AGIZDA NEFES ALDIGIMDAN DOLAYI BOGAZ KURULUGU VE TAHRİŞ OLMAYA BASLADI BOGAZIMDA.AGIZDAN NEFES ALAMAMA DURUMU YORGUN YATIP YORGUN KALKMA,FARANJİT,AGRESİF BİR RUH HALİ VE BACAKLARDA AGRI,UYKUDAN SIK UYANMA GİBİ SEBEPLERE YOL AÇIYORMUS.EKİM AY'I GİBİ BİR BAYAN DOKTOR A DANIŞTIM BAŞKA BİR DEVLET HASTANESİNDE KADININ GÖRÜNTÜSÜ GÜVEN VERMEDİĞİ İÇİN CESARET EDİP AMELİYAT OLMADIM.SONRASINDA BİR TANIDIK ABİMİZ OLMUŞ SÜPER BİR DURUM ELEKTİRİK SÜPÜRGESİ GİBİ RAHAT NEFES ALACAKSIN DİYEREK BENİ İKNA ETTİ VE ONUN AMELİYAT OLDUGU DOKTORA AMELİYAT OLDUM.

AMELİYATTAN YAKLASIK 14:50 GİBİ ÇIKARILDIM UYANIR UYANMAZ NARKOZUN ETKİSİ GEÇİNCE BOĞAZIMDA BİR YANMA HİSSİ HİSSETTİM.SU İSTEDİM KİMSE SU VERMEDİ VE O ARA DOKTORUMU GÖRDÜM ONA DA SU İSTEDİĞİMİ SÖYLEDİM ÇÜNKÜ YUTKUNAMIYORDUM.SU İÇMEM HALİNDE CİĞERLERİME GİDECEĞİNİ O YÜZDEN 1 SAAT BEKLEMEM GEREKTİĞİ SÖYLENDİ VE SEDYE İLE ODAYA GÖNDERDİLER.ODAMA GELİR GELMEZ SU İLE GARGARA YAPTIM YUTMADAN Bİ NEBZE OLSUN İYİ GELDİ.AMELİYAT SONRASI ODAMDA BULUNAN DİĞER ARKADASI AMELİYATA ALDI AYNI DOKTOR VE SONRASINDA ODAMIZA GELDİ VE BENDE BULUNAN BANDAJI KENDİ ÇIKARDI,ÇOK FAYDASI OLMASA DA Bİ PARÇA NEFES ALABİLDİM AGZIM DISINDA.DOKTORA SORDUGUMDA SİLİKON DELİKLİ TAMPON KOYDUM DEDİ.GÜNDÜZ 3 TE CIKTIGIM AMELİYATTAN SONRA GECE 4 E KADAR UYUYAMDIM.YANIMDA YATAN DİĞER ARKADAS İSE FOSUR FOSUR GECE 4 E KADAR UYUDU HATTA BEN FENERBAHÇE-BENFİCA MAÇINI İZLEMEYE GİTTİM ÖZELLİKLE VAKİT GECSİN DİYE.BEN 4 TEN SONRA BIRKAC SAAT UYUMUSUM ZORLAYARAK.SABAH DOKTOR GELDİ ILK ISIM TAMPONDAN DOLAYI NESEFE ALAMADIGIMI BİRDE GENİZE AKAN KAN SEBEBİYLE İYİCE KÖTU OLDUGUMU TAMPONLARI NE ZAMAN ALCAGINI SORDUM PAZARTESİ DEDİ VE BEN YIKILDIM.NETTE 1 İLE 3 GÜN ARASI ALINIR DİYE YAZDIGINI SÖYLESEMDE OLMAZ DEDİ.NE SENİ NE KENDİMİ BİR DAHA UGRASTIRAMAM DEDİ VE BENİ TABURCU ETTİ. SONUC 10 GÜN RAPOR,OKYANUS SUYU SİNEMARİN,SAMAN NEZLESİ İÇİN BURUN DAMLASI VE İKİ ANTİBİYOTİK İLE GÖNDERDİ BENİ.EVE GELİR GELMEZ HEMEN OKYANUS SUYUNU SIKTIM VE SONRA AKLIMA GELDİ HAZIR YUMUSAMISKEN KAN PIHTILARINI,KULAK PAMUGU İLE BURUN UCUNDAN EPEY TEMİZLEDİM.KOYU KIVAMLI VE KURUDUKCA CAN YAKAN SON KISMINA DA ŞİMDİ ALDIM.GENE AGIZDAN NEFES ALMAYA DEVAM İNŞALLAH EN YAKIN ZAMANDA BURNA GEÇİCEZ.GÖZLÜK TAKABİLİRSİN,BANYO EDEBİLİRSİN DEDİ BENİM DOKTOR.ŞİMDİLİK AKLIMA GELEN BUNLAR UMARIM FAYDASI OLUR.

Geçmiş olun :) şu gözüme takıldı boğaz kuruluğu ve tahriş oluyordu burun tıkanıklığı yüzünden demissiniz ve otrivine kullandığınızı belirtmissiniz. Ameliyattan sonra o yapay ilacı kullanmamanızı öneririm zaten gerek kalmamıştır da ancak yine de burnunuz nezleden falan tıkandığında kullanmayin bence. Çünkü boğaz tahrişini otrivine yapıyor ayni tahrişi burun etlerine de yapıyor, hatta burun yapısında bozulmalara yol bile açabiliyormus.

merhaba memko35 teşekkür ederim.

otrivine yada iliadin artık bu tip rahat nefes almamı sağlayan ilaçları hayatımda çıkarttım diyebilirim.çünkü bunların yardımıyla nefes almak anlık mutluluk sağlayan uyuşturucu ya da alkol gibi(bu arada her ikisini de kullanmam :) yanlış anlaşılmasın)durumu anlatacak kelime bence buydu.bu ilaçları hayatımdan çıkartıp sürekli kalteli nefes alabilmek adına ameliyat oldum.şimdilik yavaş yavaş burun içi yaralar geçmeye başladıkça rahatlamaya başladım,umarım bundan sonra daha da iyi olur.ancak şu an sesim nezle olmuş gibi geliyor.ameliyat sonrası sizin de oldumu söylerseniz memnun olurum.

Otrivinein kullanılma amacını ben anlamıyordum zaten 2saatlik bir düzelme sağlıyor sonra genzin ve boğazın yara içinde kalıyorsun garip bir ilaç yani kullanılsa hiçbir faydası yok :) ilk 3gün pek konuşmadım zaten ben, sonraki 2 hafta da dudağın üst kısmı katı olduğundan dolayı dudağı açamadığımdan deyim yerindeyse mırmırlar gibi konuşuyordum kastettiğiniz buysa seste bozukluk olmuştu ama ameliyat olanlarda bozulduıgu gibi normal düzeydeydi sizin çok rahatsız edici ise doktora sormakta fayda var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar Herkese ameliyattan çıktım 3 mayıs saat 11'de girdim 1 gibi çıktım fakat narkoz etkisiyle ön taraftaki tamponumu sökmüşüm haberim olmadan 1-0 kötü de başlasam şu anda gayet iyi ve memnunum.Ameliyattan çıktıktan sonra ki 2 ve 3. saatler titremeyle geçti sebebi narkozla uyutulurken vücut kasılıyormuş o sebepten kendine geldiginde titriyormuşsun.Onun dışında banada iliadin yazmış doktorum şu anda bile eskiye nazaran çok rahat nefes aldığımı söyleyebilirim haftasonuna denk geldiğim için hastanede geçirdim 3 günümü ne bir agrı ne bir sızı oldu morluklarım göz çevresinde oldu buz tedavi ile minimum'a indirmiş durumdayım. Tampon çıkarken de öyle çok agrı sızı hissetmedim hatta gıdıklandım bile diyebilirim ondan sonraki nefes alımı dünyaya yeniden gelmiş gibi hissetiriyor şu anda da öyleyim rens kiti kullanmaya başlayacağım hangisini alsam acaba ve bunların fiyatları ne aralıklarda?

Ve kesinlikle korkupta ameliyat olmayan arkadaşların dikkatine geç kalmayın herşeye değiyor kocaman bir nefes almak

• quote:

Selamlar Herkese ameliyattan çıktım 3 mayıs saat 11'de girdim 1 gibi çıktım fakat narkoz etkisiyle ön taraftaki tamponumu sökmüşüm haberim olmadan 1-0 kötü de başlasam şu anda gayet iyi ve memnunum.Ameliyattan çıktıktan sonra ki 2 ve 3. saatler titremeyle geçti sebebi narkozla uyutulurken vücut kasılıyormuş o sebepten kendine geldiginde titriyormuşsun.Onun dışında banada iliadin yazmış doktorum şu anda bile eskiye nazaran çok rahat nefes aldığımı söyleyebilirim haftasonuna denk geldiğim için hastanede geçirdim 3 günümü ne bir agrı ne bir sızı oldu morluklarım göz çevresinde oldu buz tedavi ile minimum'a indirmiş durumdayım. Tampon çıkarken de öyle çok agrı sızı hissetmedim hatta gıdıklandım bile diyebilirim ondan sonraki nefes alımı dünyaya yeniden gelmiş gibi hissetiriyor şu anda da öyleyim rens kiti kullanmaya başlayacağım hangisini alsam acaba ve bunların fiyatları ne aralıklarda?

Ve kesinlikle korkupta ameliyat olmayan arkadaşların dikkatine geç kalmayın herşeye değiyor kocaman bir nefes almak

Geçmiş olsun bende uyanırken titreme falan olmamıştı kişiden kişiye değişiyor demekki o durum. Rinse kit konusuna gelince mavi olan direkt tuz ve karbonat karışımı, beyaz olan xytollü ve bir tanesi de yoğun formüllü diye biliyorum. 17tlye almıştım sade olanı, xytol olanı da 22tl idi. Kullanım sırasında bir fark yok firma yetkilileriyle temasa geçtim xytolün nemlendirdigını ve bu maddenin alerjik rinitin geçmesinde yararlı olduğunu söylediler. Seçim sizin

• 1 hafta önce Orta kulak iltihabından dolayı kullanmış olduğum antibiyotiğin bitmesi sonucu kontrol amaçlı olarak mart 2013 tarihinde bağcılar özel yeni ufuk hastanesinde Kulak burun boğaz bölümüne muayene olmaya gittim.
    Doktor muayene etti ve sıkıntının geçtiğini söyledi.
    uykudan zor uyanma ve burundan aldığım nefesin yeteri kadar rahatlatıcı olmadığından bahsedince, burnumla alakalı tomografi istedi, çektirip sonucu götürdüm, bana burun kemiğindeki eğrilikten kaynaklandığını ve 5 dakikalık bir operasyonla bunun giderilebileceğini, 15 dakika sonrada işimin başına dönebileceğimi söyledi.
    Bunu yıllar önce çocukken gittiğim doktorunda söylediğini ama genel anestezi yapılmadığı için bununla ilgili fobimden dolayı bunu yaptırmak istemediğimden bahsettim, kendilerinin genel anestezi uyguladığını ve bu şekilde bir operasyon yapabileceğini söyleyince ikna olup yatışımı yaptırdım. Yarım saat sonra ameliyathaneye götürdüler, burnumdan fıs fıs şeklinde uyuşturucu yaptılar bir süre bekledim. bu arada bayıltmak için neden narkoz verilmediğini sordum. merak etme bu şekilde de bayılacaksın dediler, ben bir süre bekledim masada, sonra iğne yaptılar burnuma. O sırada masadan doğrularak, bu konuda hassas olduğumu, eğer genel anestezi yapmayacaksanız kabul etmediğimi ifade etmeme rağmen, merak etme birazdan bayılacağımı tekrarladılar. Tabi bu arada yüzüme burun kısmının açık kalacağı şekilde bir örtü örtüp, bana bir takım sorular sormaya başladılar. (bende küçükken olduğum bademcik ameliyatından hatırladığım kadarıyla, bayılmadan önce hastaya bir takım sorular soruluyordu) Herhalde bu şekilde bayıltılıyor artık diye düşünerek sorulara cevap vermeye başladım. o esnada doktor burnumu kesip biçmeye başlamış, tabi uyuşuk olduğu için hiç bir şey hissetmiyorum. Bir süre bu şekilde operasyona devam etti. (tabii bu arada ben olayın farkına vardım ama iş işten geçmişti ve yarım halde masadan kalkıp gidemezdim)
    10 dakika sonra geçmiş olsun diyerek operasyonun bittiğini söyledi. Ne söyleyeceğimi bilemedim. Bir taraftan acı çekmeden ameliyatın bitmesine sevinirken, diğer taraftan da, aldatıldığım hissiyle kızgındım. Doktora neden böyle bir şey yaptığını sorduğumda, "merak etme, biz senin için en iyisini yaptık" dedi.
    Odama götürdüler, yarım saat geçmeden görevli geldi, giyinip doktorun odasına gidebileceğimi söyledi. Giyinip indim. Bezlerden oluşan tamponları çekip çıkardı. (bu tamponların ilkel yöntemlerde kullanılan tamponlar olduğunu daha sonradan öğrendim. Meğersem artık plastik silikon tamponlar kullanılıyormuş dünyanın her yerinde.)
    Sonra her iki burun deliğime ufacık birer pamuk tıkadıktan sonra, taburcusun gidebilirsin dedi. Emin misiniz hocam diye sorunca evet dedi. Normal hayatına dönebilirsin. Burnunu da eskisi gibi kullanabilirsin dedi (meğersem burna 2-3 ay çok dikkat etmek gerekliymiş.) Bende haliyle selamlaşıp ayrıldım.
    (yine sonradan öğreniyorum ki, tamponların en az 2 gün kalması gerekiyormuş) tabi beni gönderirken, evde burnumun kanayabileceğini, panik yapmamam gerektiğini ve burnumun etli kısmını sıkıca sıkmam gerektiği telkininde bulundu. Bazı hastaların panik yaparak kanama başlayınca hastane yada ezcanelere koşturduğunu ve buna gerek olmadığını tembihledi. (sanırım başıma gelecekleri biliyordu)
    Hastaneden çıkıp 45 dakika uzaklıktaki evime gittim. Üzerimi değişip yatağa uzandım. 15 dakika geçmedi, ağzımdan ve burnumdan inanılmaz şiddette kan fışkırmaya başladı. (teşbihte hata olmazsa, kurbanda boğazı kesilen ineğin boynundan fışkıran kan gibiydi aynen)
    Burnumu sıkıyorum, boğazımdan fışkırıyor, bir o kadarda mideme iniyor. Panik halinde ne yapacağımızı şaşırdık. Eşim mutfaktan koşarak küçük mutfak leğenlerinden getirdi fakat nerdeyse leğeni doldurmuştum. o kadar kan fışkırdı ki, evin her tarafı kan içerisindeydi, evime en yakın arkadaşıma telefon açabildim. (112 yi ararsam gelene kadar ölebilirim diye vazgeçtim.) Eşimde doktoru aradı diğer taraftan. Durumu hızlıca anlatında "acilen buraya getirin, başka hasteneye götürürseniz eğer sahip çıkmazlar" demiş. (getirin dediği hastaneye 45 dakika mesafedeyim ve akşam trafiği başlamış durumda.
    Ağzımı ve burnumu büyük bezlerle kapatıp gelen arkadaşımın arabasıyla en yakında devlet hastanesine yetiştik. Acilde müdahale ederek kanı kestiler, büyükçe bir tampon yapıp kapattılar ağzınıda. (bu arada kan kaybından baygınlık geçirip ayılmışım)
    Sonra doktorumu arayıp, hastaneden çıkmamasını, oraya geleceğimizi söyledim. Kanama durduysa eğer gelmenize gerek yok dedi, ha evde yatmışsın ha burda farketmez dedi, ben hayır gelip hastanede yatmak istediğimi söyleyip, hastanenin yolunu tuttum.
    Gidince yatış yaptılar, tabi yolda tekrar tamponlar dolmuş ve bezlerden dışarı damla damla sızmaya başlamıştı kan. 2 serum yedim. bir iğne yaptılar. Defalarca da tampoları söküp söküp yenilediler. resmen işkence gördüm. hala o bezlerden tıkıyorlardı.
    Ertesi gün öğlen taburcu oldum tekrar. Fakat burnumdaki yaralarla ilgili hiç bir sprey vs türevi bir şey kullanmamı söylemedi. Bu şekilde ayrıldım. 3 hafta evde istirahat ettim. Kan kaybından dolayı kendimi toparlayamadım. Devamlı hasta vaziyetteydim.
    Derken burnumun sağ tarafı tamamen kapandı. İçerden orta kısım ile sağ duvar birbirine yapıştı, (sanırım orta duvar sağa kaydı.)
    2-3 gün bekledim belki düzelir diye ama nafile. Doktora telefonla durumu sorduğumda, problem var burnunda gelmen lazım dedi. o anda anladım ortada ciddi bir sıkıntı olduğunu. Bu sefer önce farklı bir doktora gösterip, sonra eski doktoruma gösterip, her iki yorumu karşılaştırmaya karar verdim.
    Gittiğim başka bir özel hastanenin doktorunda uzun bir sıra olduğu için, eski doktora gidip gelmeye karar verdim o arada. Gittiğimde sırada beklerken, muayene koltuğunda bir hastayı ameliyat ettiğini görünce şok oldum. O anda başıma gelecekleri anladım.
    içerden çıkan amcayı kenarda yakalayıp sorduğumda, 2 ay önce ameliyat olduğunu, 2 aydır dünyası zindan olduğunu, şimdide aslına kavga etmeye geldiğini fakat doktorun 2 kelime ile gazını alıp, birde koltuğa oturup tekrar ameliyat ettiğini söyleyince iyice şoka girdim. ama burnuma ne olduğunu merak ettiğim için girdim içeriye. Koltuğa oturdum, eğilip içeri baktı, hiç bir şey söylemeden uyuşturucu spreyi alıp yanıma geldi. Tam burnuma sıkacaktı ki, tuttum ve itiraz ettim.
    Napıyorsunuz dediğimde, ufak bi et fazlalığı var, basit bir şey, onu keseceğim dedi. (ilk ameliyatımda da bana 5 dakikalık bir şey, 15 dakika sonra işime döneceğimi söylemişti. 3 hafta evde yatmak zorunda kalmıştım)
    Hayır, işim var şu anda, ameliyat falan olamam deyip çıktım.
    Sonra farklı doktora gidip gösterdim. Kamerayla içeriye baktığında, yaraların halen iyileşmediğini ve ilk günden itibaren deniz suyu kullanmam gerektiğini söyledi. Fakat bana herhangi bir tavsiyede bulunmamıştı doktorum.
    10 günlük bir kullanımdan sonra, burnumun şişen tarafının, yaraların iyileşmesi neticesinde bir miktar çekileceğini, sonrada farklı bir spreyle tedaviye başlayacağımızı söyledi, eski doktorumdan ve başımdan geçenleri anlattığımda da, eyvah, biz o hastaneyi kasap diye biliyoruz, ordan çıkan tüm hastalar sonra bize geliyorlar demez mi?
    Eyvah dedim sonra, Allah kurtarmış beni. Pisi pisine gidiyorduk.
    Şimdi geleyim asıl konuya.
    Beni bu hastaneye tavsiye eden tanıdıklarım, bir kaç yıl önce orada burun ameliyatı olmuşlar ve çok memnun kalmışlar. fakat doktorun adını hatırlamadıkları için, bana o hastanenin doktoru çok iyi, memnun kalırsın diyerek tavsiyede bulundular. meğersem o doktor arkadaş, 6 ay önce başka bir özel hastaneye transfer olmuş, (bağcılar-medipol) İşin garip tarafıda, adamın halen resmi ve bilgileri ufuk hastanesinin sitesinde doktorlarımız kısmında durmakta. Bende o doktor niyeti ile gidip kendimi kasaba teslim ettim.
    Vatandaş şu şekilde dolandırılıyor. Ameliyat ücretsizmiş. Yani tüm burun ameliyatları beleş. Tabi devletten tahsil ediyorlar. Haliyle bölge halkı da bedavanın cazibesine kapılıp gidiyor. Onlarda her gelen hastayı, gerek var yada yok. Direk ameliyathaneye indiriyorlar. Ve günde 20 tane burun ameliyatı yapan bir hastanenin, tabii ki hastayı hastanede yatıracak kapasitesi olmayacağı için, milleti kesip kesip evine gönderiyorlar.
    BU HASTANEYİ SAĞLIK BAKANLIĞI NEDEN DENETLEMİYOR?
    İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ OLAYA NEDEN EL KOYMUYOR?
    KAYITLARDAN BU HASTANEDE GÜNDE 20 VE ÜZERİ AMELİYAT YAPILDIĞINI GÖREMİYORMU YETKİLİLER?
    BEN YANDIM ELLER YANMASIN DİYORUM. TAZMİNAT VEYA BAŞKA BİR YARAR DERDİNDE DEĞİLİM. OLSAYDIM MAHKEME YOLUNA BAŞVURABİLİRDİM. VATANDAŞI BU MEZALİMDEN KURTARMAK İÇİN YAŞADIKLARIMI YAZMA İHTİYACI HİSSETTİM. UMARIM YETKİLİLERE ULAŞIR BU YAZDIKLARIM VE GEREKLİ İNCELEMEYİ YAPARLAR.

• quote:

Orijinalden alıntı: KISKANIR

1 hafta önce Orta kulak iltihabından dolayı kullanmış olduğum antibiyotiğin bitmesi sonucu kontrol amaçlı olarak mart 2013 tarihinde bağcılar özel yeni ufuk hastanesinde Kulak burun boğaz bölümüne muayene olmaya gittim.
    Doktor muayene etti ve sıkıntının geçtiğini söyledi.
    uykudan zor uyanma ve burundan aldığım nefesin yeteri kadar rahatlatıcı olmadığından bahsedince, burnumla alakalı tomografi istedi, çektirip sonucu götürdüm, bana burun kemiğindeki eğrilikten kaynaklandığını ve 5 dakikalık bir operasyonla bunun giderilebileceğini, 15 dakika sonrada işimin başına dönebileceğimi söyledi.
    Bunu yıllar önce çocukken gittiğim doktorunda söylediğini ama genel anestezi yapılmadığı için bununla ilgili fobimden dolayı bunu yaptırmak istemediğimden bahsettim, kendilerinin genel anestezi uyguladığını ve bu şekilde bir operasyon yapabileceğini söyleyince ikna olup yatışımı yaptırdım. Yarım saat sonra ameliyathaneye götürdüler, burnumdan fıs fıs şeklinde uyuşturucu yaptılar bir süre bekledim. bu arada bayıltmak için neden narkoz verilmediğini sordum. merak etme bu şekilde de bayılacaksın dediler, ben bir süre bekledim masada, sonra iğne yaptılar burnuma. O sırada masadan doğrularak, bu konuda hassas olduğumu, eğer genel anestezi yapmayacaksanız kabul etmediğimi ifade etmeme rağmen, merak etme birazdan bayılacağımı tekrarladılar. Tabi bu arada yüzüme burun kısmının açık kalacağı şekilde bir örtü örtüp, bana bir takım sorular sormaya başladılar. (bende küçükken olduğum bademcik ameliyatından hatırladığım kadarıyla, bayılmadan önce hastaya bir takım sorular soruluyordu) Herhalde bu şekilde bayıltılıyor artık diye düşünerek sorulara cevap vermeye başladım. o esnada doktor burnumu kesip biçmeye başlamış, tabi uyuşuk olduğu için hiç bir şey hissetmiyorum. Bir süre bu şekilde operasyona devam etti. (tabii bu arada ben olayın farkına vardım ama iş işten geçmişti ve yarım halde masadan kalkıp gidemezdim)
    10 dakika sonra geçmiş olsun diyerek operasyonun bittiğini söyledi. Ne söyleyeceğimi bilemedim. Bir taraftan acı çekmeden ameliyatın bitmesine sevinirken, diğer taraftan da, aldatıldığım hissiyle kızgındım. Doktora neden böyle bir şey yaptığını sorduğumda, "merak etme, biz senin için en iyisini yaptık" dedi.
    Odama götürdüler, yarım saat geçmeden görevli geldi, giyinip doktorun odasına gidebileceğimi söyledi. Giyinip indim. Bezlerden oluşan tamponları çekip çıkardı. (bu tamponların ilkel yöntemlerde kullanılan tamponlar olduğunu daha sonradan öğrendim. Meğersem artık plastik silikon tamponlar kullanılıyormuş dünyanın her yerinde.)
    Sonra her iki burun deliğime ufacık birer pamuk tıkadıktan sonra, taburcusun gidebilirsin dedi. Emin misiniz hocam diye sorunca evet dedi. Normal hayatına dönebilirsin. Burnunu da eskisi gibi kullanabilirsin dedi (meğersem burna 2-3 ay çok dikkat etmek gerekliymiş.) Bende haliyle selamlaşıp ayrıldım.
    (yine sonradan öğreniyorum ki, tamponların en az 2 gün kalması gerekiyormuş) tabi beni gönderirken, evde burnumun kanayabileceğini, panik yapmamam gerektiğini ve burnumun etli kısmını sıkıca sıkmam gerektiği telkininde bulundu. Bazı hastaların panik yaparak kanama başlayınca hastane yada ezcanelere koşturduğunu ve buna gerek olmadığını tembihledi. (sanırım başıma gelecekleri biliyordu)
    Hastaneden çıkıp 45 dakika uzaklıktaki evime gittim. Üzerimi değişip yatağa uzandım. 15 dakika geçmedi, ağzımdan ve burnumdan inanılmaz şiddette kan fışkırmaya başladı. (teşbihte hata olmazsa, kurbanda boğazı kesilen ineğin boynundan fışkıran kan gibiydi aynen)
    Burnumu sıkıyorum, boğazımdan fışkırıyor, bir o kadarda mideme iniyor. Panik halinde ne yapacağımızı şaşırdık. Eşim mutfaktan koşarak küçük mutfak leğenlerinden getirdi fakat nerdeyse leğeni doldurmuştum. o kadar kan fışkırdı ki, evin her tarafı kan içerisindeydi, evime en yakın arkadaşıma telefon açabildim. (112 yi ararsam gelene kadar ölebilirim diye vazgeçtim.) Eşimde doktoru aradı diğer taraftan. Durumu hızlıca anlatında "acilen buraya getirin, başka hasteneye götürürseniz eğer sahip çıkmazlar" demiş. (getirin dediği hastaneye 45 dakika mesafedeyim ve akşam trafiği başlamış durumda.
    Ağzımı ve burnumu büyük bezlerle kapatıp gelen arkadaşımın arabasıyla en yakında devlet hastanesine yetiştik. Acilde müdahale ederek kanı kestiler, büyükçe bir tampon yapıp kapattılar ağzınıda. (bu arada kan kaybından baygınlık geçirip ayılmışım)
    Sonra doktorumu arayıp, hastaneden çıkmamasını, oraya geleceğimizi söyledim. Kanama durduysa eğer gelmenize gerek yok dedi, ha evde yatmışsın ha burda farketmez dedi, ben hayır gelip hastanede yatmak istediğimi söyleyip, hastanenin yolunu tuttum.
    Gidince yatış yaptılar, tabi yolda tekrar tamponlar dolmuş ve bezlerden dışarı damla damla sızmaya başlamıştı kan. 2 serum yedim. bir iğne yaptılar. Defalarca da tampoları söküp söküp yenilediler. resmen işkence gördüm. hala o bezlerden tıkıyorlardı.
    Ertesi gün öğlen taburcu oldum tekrar. Fakat burnumdaki yaralarla ilgili hiç bir sprey vs türevi bir şey kullanmamı söylemedi. Bu şekilde ayrıldım. 3 hafta evde istirahat ettim. Kan kaybından dolayı kendimi toparlayamadım. Devamlı hasta vaziyetteydim.
    Derken burnumun sağ tarafı tamamen kapandı. İçerden orta kısım ile sağ duvar birbirine yapıştı, (sanırım orta duvar sağa kaydı.)
    2-3 gün bekledim belki düzelir diye ama nafile. Doktora telefonla durumu sorduğumda, problem var burnunda gelmen lazım dedi. o anda anladım ortada ciddi bir sıkıntı olduğunu. Bu sefer önce farklı bir doktora gösterip, sonra eski doktoruma gösterip, her iki yorumu karşılaştırmaya karar verdim.
    Gittiğim başka bir özel hastanenin doktorunda uzun bir sıra olduğu için, eski doktora gidip gelmeye karar verdim o arada. Gittiğimde sırada beklerken, muayene koltuğunda bir hastayı ameliyat ettiğini görünce şok oldum. O anda başıma gelecekleri anladım.
    içerden çıkan amcayı kenarda yakalayıp sorduğumda, 2 ay önce ameliyat olduğunu, 2 aydır dünyası zindan olduğunu, şimdide aslına kavga etmeye geldiğini fakat doktorun 2 kelime ile gazını alıp, birde koltuğa oturup tekrar ameliyat ettiğini söyleyince iyice şoka girdim. ama burnuma ne olduğunu merak ettiğim için girdim içeriye. Koltuğa oturdum, eğilip içeri baktı, hiç bir şey söylemeden uyuşturucu spreyi alıp yanıma geldi. Tam burnuma sıkacaktı ki, tuttum ve itiraz ettim.
    Napıyorsunuz dediğimde, ufak bi et fazlalığı var, basit bir şey, onu keseceğim dedi. (ilk ameliyatımda da bana 5 dakikalık bir şey, 15 dakika sonra işime döneceğimi söylemişti. 3 hafta evde yatmak zorunda kalmıştım)
    Hayır, işim var şu anda, ameliyat falan olamam deyip çıktım.
    Sonra farklı doktora gidip gösterdim. Kamerayla içeriye baktığında, yaraların halen iyileşmediğini ve ilk günden itibaren deniz suyu kullanmam gerektiğini söyledi. Fakat bana herhangi bir tavsiyede bulunmamıştı doktorum.
    10 günlük bir kullanımdan sonra, burnumun şişen tarafının, yaraların iyileşmesi neticesinde bir miktar çekileceğini, sonrada farklı bir spreyle tedaviye başlayacağımızı söyledi, eski doktorumdan ve başımdan geçenleri anlattığımda da, eyvah, biz o hastaneyi kasap diye biliyoruz, ordan çıkan tüm hastalar sonra bize geliyorlar demez mi?
    Eyvah dedim sonra, Allah kurtarmış beni. Pisi pisine gidiyorduk.
    Şimdi geleyim asıl konuya.
    Beni bu hastaneye tavsiye eden tanıdıklarım, bir kaç yıl önce orada burun ameliyatı olmuşlar ve çok memnun kalmışlar. fakat doktorun adını hatırlamadıkları için, bana o hastanenin doktoru çok iyi, memnun kalırsın diyerek tavsiyede bulundular. meğersem o doktor arkadaş, 6 ay önce başka bir özel hastaneye transfer olmuş, (bağcılar-medipol) İşin garip tarafıda, adamın halen resmi ve bilgileri ufuk hastanesinin sitesinde doktorlarımız kısmında durmakta. Bende o doktor niyeti ile gidip kendimi kasaba teslim ettim.
    Vatandaş şu şekilde dolandırılıyor. Ameliyat ücretsizmiş. Yani tüm burun ameliyatları beleş. Tabi devletten tahsil ediyorlar. Haliyle bölge halkı da bedavanın cazibesine kapılıp gidiyor. Onlarda her gelen hastayı, gerek var yada yok. Direk ameliyathaneye indiriyorlar. Ve günde 20 tane burun ameliyatı yapan bir hastanenin, tabii ki hastayı hastanede yatıracak kapasitesi olmayacağı için, milleti kesip kesip evine gönderiyorlar.
    BU HASTANEYİ SAĞLIK BAKANLIĞI NEDEN DENETLEMİYOR?
    İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ OLAYA NEDEN EL KOYMUYOR?
    KAYITLARDAN BU HASTANEDE GÜNDE 20 VE ÜZERİ AMELİYAT YAPILDIĞINI GÖREMİYORMU YETKİLİLER?
    BEN YANDIM ELLER YANMASIN DİYORUM. TAZMİNAT VEYA BAŞKA BİR YARAR DERDİNDE DEĞİLİM. OLSAYDIM MAHKEME YOLUNA BAŞVURABİLİRDİM. VATANDAŞI BU MEZALİMDEN KURTARMAK İÇİN YAŞADIKLARIMI YAZMA İHTİYACI HİSSETTİM. UMARIM YETKİLİLERE ULAŞIR BU YAZDIKLARIM VE GEREKLİ İNCELEMEYİ YAPARLAR.

Gerçekten şaka gibi bir durum başınıza gelmiş. Allah korumuş cidden geçmiş olsun. Böyle doktorlara iş yaptırıyorlar ya hayretler olsun diyebiliyorum sadece. Şimdi durumunuz nasıl sorununuz çözüldü mü tekrar ameliyat oldunuz mu başka doktorda?

• Çok büyük geçmiş olsun.Bende ücretsiz ameliyat oldum hemde beğenmedikleri devlet hastanesinde çok başarılı bir operasyon geçirdim ve üstüne üstelik ilgi ve alaka çok iyiydi.

Alo 184 Sağlık bakanlığı şikayet hattıdır. Ve bu hat Polis merkezi gibi çalışır; arayıp ihbarda bulunduğunuz zaman mutlaka yazılı evrakla dönmeleri gerekir.Bence arayıp şikayetinizi dile getirin yaptığınız tespitleri çektiginiz acıları ve mutlaka Tazminat davasi acin. 3 haftadır işe gitmiyorsunuz bu size maddi zarar sağlamıştır + olarak da Burnunuzda çektiginiz sıkıntılar manevi zarar olmuştur. Bütün haklarınızı kullanabilirsiniz ve kullanın bu ve bunun gibi insanlar belki sizin sayeniz de cezasını bulmuş olacak tekrar çok büyük geçmiş olsun.
  • Alçım çıktı burnum çok iyi durumda şu anda rinse kite gerek duymadım Su anda da rahat rahat nefes alıyorum yüzümde ve burnumda cok az şişlikler kaldı onuda hallettim mi tamamdır.
  • Benim de 3. ayım 5 haziranda bitiyor arkadaşlar... Tıkanıklıklar oldukça azalmış durumda... Eskiye oranla nefesim çok çok iyi maşallah...Başarılı ameliyat sonrası dahi ilk birkaç ay tıkanıklıklar gerçekten çok normalmiş... Kafanıza takmayın... günden güne daha iyi oluyor... Önemli olan anatomik bozuklukların ortadan kalkması... Ödem, kabuk, pıhtı, akıntı v.b. durumlar giderek ortadan kalkıyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alçım çıktı burnum çok iyi durumda şu anda rinse kite gerek duymadım Su anda da rahat rahat nefes alıyorum yüzümde ve burnumda cok az şişlikler kaldı onuda hallettim mi tamamdır.

Rahatsanız problem yok genelde tıkanıklıklar oluyormuş ameliyattan sonraki haftalarda :) Sinüzitle ilgili problem veya ameliyat varsa genelde doktorlar rinse kiti öneriyorlar
  • Pazartesi günü bende bu ameliyatı geçirdim. Burnumun arka kısmında çok kötü bir kemik vardı onu aldılar ve etleri yanlara doğru açtılar. Bugün çarşamba tamponlarımıda aldırdım ve kuş gibi hissediyorum kendimi. Bu ameliyatı olmak isteyipte korkan arkadaşlar varsa korkacak hiç bir şey yok ben daha önce olmadığım için çok pişman oldum. Sormak istediğiniz bir şey var ise seve seve cevaplarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Romemo -- 15 Mayıs 2013; 10:51:34 >
  • Valla yüze alışmak biraz zaman alıyor açıkcası :) geçmiş olsun diyorum bu arada gün geçtikçe tıkanıklık artıyormuş :) gerçekten Rinse kite doğru yol almaya başlasam zamanı galiba :)
  • quote:

Valla yüze alışmak biraz zaman alıyor açıkcası :) geçmiş olsun diyorum bu arada gün geçtikçe tıkanıklık artıyormuş :) gerçekten Rinse kite doğru yol almaya başlasam zamanı galiba :)

Rinse kiti hala haftada iki üç kez kullanıyorum tıkanıklık olduğunda rahatlatmasi çok iyiydi ve alerjiden dolayı olan burun akıntısını da kısa bir süre azaltıyor :)

• Benimde Doğuştan Burnum Yamuk , yaşım ilerledikce eğriliği artıyor 18 yaşımdayım okul bittiğinde 3 ay tatilden yararlanıp ameliyat olmak istiyorum. Youtube'den videolar seyrettim bir kac tane cok korktum desem yeridir. Ameliyat olacağım diye burnuma girmeyen şey yok Çok Korkuyorum Ya Ameliyattan sonra ne olacağını bile bilmiyorum kac hafta nefes alamıcam ?

Eğer Ameliyat olan varsa görüşlerinizi yazabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ç.ronaldo

Benimde Doğuştan Burnum Yamuk , yaşım ilerledikce eğriliği artıyor 18 yaşımdayım okul bittiğinde 3 ay tatilden yararlanıp ameliyat olmak istiyorum. Youtube'den videolar seyrettim bir kac tane cok korktum desem yeridir. Ameliyat olacağım diye burnuma girmeyen şey yok Çok Korkuyorum Ya Ameliyattan sonra ne olacağını bile bilmiyorum kac hafta nefes alamıcam ?

Eğer Ameliyat olan varsa görüşlerinizi yazabilirmisiniz

3 aylık süre fazlasıyla yeterli ben kış arasında olmuştum 3 haftalık süre içerisinde. Ameliyatı olan birey olarak birinci ağızdan size korkmayı gerektirecek hiçbir durumun olmadığını söyleyebilirim. Eğer devlet hastanesinde olursanız o zaman lokal anestezi yapıldığı için heyecan ve tansiyonda hareketlenme olabilir, ancak, özel hastanede olma yolunu seçerseniz zaten sizi bayılttıkları için tek korku ameliyat bölümüne girerken ve orada sıranızın gelmesini beklerken oluyor. Ondan sonra hiçbir şey duymuyorsunuz. Ameliyattan sonra ise hiçbir ağrı sızı olmadı bende en ufak bile. Tamponlar çıkarılana kadar 2 gün ağızdan nefes alacaksınız hafta falan o kadar değil , 2. günden sonra rahat nefes almaya başlıyorsunuz bu iki gün ağızdan nefes almak biraz sıkıntı doğurabiliyor ilk gece uyuyamama durumu falan olabiliyor. Youtube videoları beni de korkutmuştu ama korkulacak bir şey olmadığını ameliyattan çıkınca anladım, çok basit bir operasyonmuş gerçekten.

• mrb arkadaşlar...bende burnumdan ameliyat olmayı düşünüyorum fakat ameliyatı devlet hastanesinde olacağım..hastanenin ismini vermek sorun olmazsa isminide veririm..burnumda çok büyük bir sorun yok aslında sağ tarafından çok rahat nefes alamıyorum,geceleri horlama yapıyo ve ağzım açık uyuyorum dolayısıyle ağzımda kuruluk oluyo..ayrıca burnum küçük yaşlarda kırılmıştı ve eğrilik oluştu..gittiğim hastanede doktorla görüştüm ameliyat olmam gerektiğini söledi ve eğriliğide düzelteceğini söledi fakat herhangi bi ücret talep etmeyeceğini söyledi..normalde öncesinde araştırdığım kadarıyla burnumu yerine oturtturmak için dahil olsa estetiğe gireceğini duymuştum ama bu doktor sağlık sorunun olduğu için ücret alınmayacağını söyledi..sizce güvenmelimiyim? ameliyat tarihide aldım ama burnum kötü olur diye korkuyorum fikir verirseniz çok mutlu olurum..

• merhaba burnumun sağ tarafında kemik ve kemer vardı + doktor burnumun ucunu düzeltti

ameliyatı olduktan sonra narkoz etkisini atlatana kadar sorun yaşıyosunuz (kusma,baş dönmesi gibi). ben ameliyat olduğumun gecesi doktor önerisiyle hastanede kaldım.ilk gün burunda kanamalar oluyo sürekli bez bantlanıyo burun ucuna gerçi. sabahına burundaki tamponlar alındı.ameliyattan sonra 2-3 gün kan sızabiliyo peçeteyle alabilirsiniz abartılacak bi şey değil.doktor 8 gün sonrasına kontrol yazdı.ve bugün de dikişlerim alındı plastik alçı çıkarıldı.çıkarılırken yalan söylemeyim gözlerimden yaşlar aktı ama 1-2 dakika acıya dayanabilirsiniz herhalde 1 ay sonrası için tekrar gelmemi söyledi bi de fotoğrafları çekti after before yapacakmış sanırım . dediğim gibi 8 gün oldu okyanus suyuna devam etmemi buruna darbe almamı ve sümkürmememi söyledi bi de gözlük takma dedi.onun dışında yürüyüşünü yüzmeni yapabilirsin dedi.

o 8 günde sürekli sıvı şekilde besleneceksiniz, katı yiyecek 6-7. gün hafif hafif yiyebilirsiniz gerçi.dik yatmanız gerekiyo iyileşmek için.bu kadar geldi aklıma sorusu olan varsa özel mesajdan cevaplayabildiğimi cevaplarım

• Arkadaşım Burundan ameliyat oldu. Bir tarafta et Diğer tarafta kemik. 1 saatte oldu ameliyatı. Ne şişlik ne morluk. Acıbadem Hastanesinde olmuş. Benimde sağ delikte kemik var. Korkum yok. Tatil bitince düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.