Şimdi Ara

Ve burun ameliyatı oldum (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
14
Favori
386.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ASRIN32

arkadaşlar bende geçen ayın 20 de ameliyat oldum hala baş ağrısı çekiyorum local oldum burun kemiğinde daralma var dedi doktor 12 gün oldu ama inanın pişman mıyım bilmiyorum inanın hala burun kanaması yaşıyorum ara ara sık değil sanki burnumdan nefes alınca acıyor yani mentollu mendil çeker gibi inşallah geçer içinde kabuklanmalar var arkadaşlar tek zorluğu ameliyattan sonra 24 saat sonra tamponlar çıkana kadar hastanede 1 gece yattım sabaha kadar uyumadım sağlığınızın kıymetini bilelim rabbime şükürler olsun başta sağlık versin rabbim

halısa maçına gittim 10 günlükken hızlı koşunca kendini sıkınca olsa gerek 3 kere burun kanamasından sahadan çıkmak zorunda kaldım
    devamlı böyle kanayacakmı korkmaya başladım benim gibi olan varmı arkadaşlar

Öncelikle geçmiş olsun. Ben burun kanaması yaşamadım ancak sinüzit için de bir operasyon yapıldığında dolayı onları iyileşene dek yaklaşık iki hafta boyunca burnumdan kanlı şekilde burun salgısı geldi, ancak bu direkt olarak burun kanaması şeklinde değildi. Ayrıca zorlamayın bence burnunuzu 5 ay oldu ameliyat olalı hala ağzımı büyükçe açmaya çalıştığımda burnumun içindeki sertliği hissediyorum ve yüz kaslarım titriyor ki ilk haftalarda daha çok sert oluyor burnun içi, orada topun yüzünüze gelmesi an meselesi :) Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim burnu da elle falan kurcamalamayın o dönemde kabuklar çok oluyor içeride ben bir tanesini kopardım yanlışlıkla sonra kanamaya başladı zor durdurmuştum kanayan yere hafif baskı yaparak, bu aynı şekilde kendinizi sıkma konusunda da geçerli olabilir

• Bende 21 haziranda ameliyat oldum septum deviastonu ve konka kucultuldu...

Sorunum pek iyi nefes alamazdim ve kemik egriligi varmis estetik olmadim iyi bir doktor ameliyat etti ozelde oldum...

Yarin tam 2 hafta olmus olacak gecen kontrole gittigmde doktor iyi demisti burnum icin temizlemisti burnumun icini ve iyi nefes aliyodum ama bu siralar bi taraf tikali pek iyi nefes alamiyorum yani bu normal mi arkadslar doktor bide karbonatla limonlu suyu karisir burnuna cek tikandiginda dedi merhemle damlayi onceden kullaniyodum o asamayi gectim kontrolden sonra boyle dedi

Bir diger sorum doktor spor yapaiblirsin dedi bende bazen dumbell la calisiyorum ve bugun baya bi calistim zorladim belki ve elimi burnumun icine atiyim dedim ve bi baktim sismis hafif balon gibiydi patlaymaya calismadim bu sisme acaba ameliyat oldum diye mi yoksa sport yaptigim icin mi? Sizce bunun bi zarari var midir sislik gecer mi hemen patlar mi kendi kendine ve ici kan midir.. Sastim kaldim cidden tam baya iyiyim iyilestim derken bu balon gibi sisme cikti burnun icinde rahatsiz etmiyor ama kafama takildi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

Bende 21 haziranda ameliyat oldum septum deviastonu ve konka kucultuldu...

Sorunum pek iyi nefes alamazdim ve kemik egriligi varmis estetik olmadim iyi bir doktor ameliyat etti ozelde oldum...

Yarin tam 2 hafta olmus olacak gecen kontrole gittigmde doktor iyi demisti burnum icin temizlemisti burnumun icini ve iyi nefes aliyodum ama bu siralar bi taraf tikali pek iyi nefes alamiyorum yani bu normal mi arkadslar doktor bide karbonatla limonlu suyu karisir burnuna cek tikandiginda dedi merhemle damlayi onceden kullaniyodum o asamayi gectim kontrolden sonra boyle dedi

Bir diger sorum doktor spor yapaiblirsin dedi bende bazen dumbell la calisiyorum ve bugun baya bi calistim zorladim belki ve elimi burnumun icine atiyim dedim ve bi baktim sismis hafif balon gibiydi patlaymaya calismadim bu sisme acaba ameliyat oldum diye mi yoksa sport yaptigim icin mi? Sizce bunun bi zarari var midir sislik gecer mi hemen patlar mi kendi kendine ve ici kan midir.. Sastim kaldim cidden tam baya iyiyim iyilestim derken bu balon gibi sisme cikti burnun icinde rahatsiz etmiyor ama kafama takildi...

Geçmiş olsun size de :)
    Ameliyat olduktan sonra bir çok arkadaşta ve bende değişmeli olarak bir dleikte tıkanma olmuştu. Tamponlar alındıktan bir gün sonra tıkanmıştı benim burnum, çok moral bozucu oluyor gerçekten. Ancak iki hafta sonra falan geçmişti. Nedeni de ameliyattan sonra burun içinde oluşan şişliklermiş ve kabuklarmış. Benim doktorum burun tıkanıklığı için Abfen Sinüs Rinse Kit'i önermişti. Tuz karışımı ve suyun sinüslere girmesine yardımcı olan suyu sıkma şisesi ile çok daha rahat kullanım sağlıyordu. Onu almanızı öneririm ben reçetesiz satılıyor zaten eczanelerde fiyatı 17-20 TL arası olması gerek içinde 25 gün boyunca kullanabileceğiniz kadar karışım poşetleri var. Oldukça rahatlatıyorda.
    Doktor bana da tamponları aldığı gün istediğin her şeyi yapabilirsin dedi ama yapmadım çünkü kendimi sıktığımda burnumda baskı hissediyordum o yüzden içime sinmiyordu. Sadece çok miktarda kuruun kan vardı burnumun içinde, ancak şişlik görmedim sizin dediğiniz gibi. Geçmezse bence doktorunuza gösterin zorlanmadan öyle bir şey olabilir mi hiç bir yorum getiremedim.
    Son olarak da moralinizi bozmayın ameliyat başarılı geçtiyse burnunuzdaki diğer sorunlar elbet tek tek geçiyor zamanla. Burun tıkanıklığı alerji gibi nedenlerle de olabiliyormuş, bu yüzden ben hala burun tıkanıklığı yaşıyorum ama nadiren ve alerji hapı kullanmadığım zaman. İçinizi ameliyatı atlattığınız için ferah tutun

• quote:

benim doktorum limonsuyu karbonat vermemişti.ameliyattan önce cam şişede serum vermişti(1000ml NaCl), ameliyattan sonra ya bunu kullan ya da 1lt suya 1 kaşık tuz at karıştır onu kullan dedi. ameliyattan önce serum, otrivine, sulfarhin ve fito kullandım, ameliyattan sonra da 1 hafta boyunca fucidin kullandım. burnuna suyu çektirmesinin sebebi enfeksiyon kapmasın diye. fujidini ufaktan enfeksiyon oluşmaya başlamış diye kullandırdı bana çünkü ameliyattan sonra serumu kullanmayı unuttum tabi ilacı kullanırken burnumun içi yanıyordu. suyu kesinlikle kullan.
    ikinci soruna gelince burnunun şişliği spordan kaynaklanıyordur muhtemelen. çünkü eğildiğimizdee bile burun damarlarımızda baskı oluştuğunu hissedebiliriz. sen bi de üstüne ağırlık kaldırmışsın şişmesi normaldir. bir iki gün ara verirsen muhtemelen düzelir. düzelmezse doktoruna muhakkak görün. bi de kullandığın ilacın ağzı fito gibi kalınsa ilacı burnuna sürmek için kulak çöpü kullan bu da doktorumun tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet_talha -- 4 Temmuz 2013; 22:13:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Memko35

quote:

Geçmiş olsun size de :)
    Ameliyat olduktan sonra bir çok arkadaşta ve bende değişmeli olarak bir dleikte tıkanma olmuştu. Tamponlar alındıktan bir gün sonra tıkanmıştı benim burnum, çok moral bozucu oluyor gerçekten. Ancak iki hafta sonra falan geçmişti. Nedeni de ameliyattan sonra burun içinde oluşan şişliklermiş ve kabuklarmış. Benim doktorum burun tıkanıklığı için Abfen Sinüs Rinse Kit'i önermişti. Tuz karışımı ve suyun sinüslere girmesine yardımcı olan suyu sıkma şisesi ile çok daha rahat kullanım sağlıyordu. Onu almanızı öneririm ben reçetesiz satılıyor zaten eczanelerde fiyatı 17-20 TL arası olması gerek içinde 25 gün boyunca kullanabileceğiniz kadar karışım poşetleri var. Oldukça rahatlatıyorda.
    Doktor bana da tamponları aldığı gün istediğin her şeyi yapabilirsin dedi ama yapmadım çünkü kendimi sıktığımda burnumda baskı hissediyordum o yüzden içime sinmiyordu. Sadece çok miktarda kuruun kan vardı burnumun içinde, ancak şişlik görmedim sizin dediğiniz gibi. Geçmezse bence doktorunuza gösterin zorlanmadan öyle bir şey olabilir mi hiç bir yorum getiremedim.
    Son olarak da moralinizi bozmayın ameliyat başarılı geçtiyse burnunuzdaki diğer sorunlar elbet tek tek geçiyor zamanla. Burun tıkanıklığı alerji gibi nedenlerle de olabiliyormuş, bu yüzden ben hala burun tıkanıklığı yaşıyorum ama nadiren ve alerji hapı kullanmadığım zaman. İçinizi ameliyatı atlattığınız için ferah tutun

Tesekkur ederim biladerim

Evet ameliyat basarili gecti kendimi gunden gune cok iyi hissediyordum hala oyle... Ama su sislik pektr iyi olmadi bide takintili biriyim (: biraktim ama yapmicam 1 hafta flan sorun olmasin tam iyilessin... Bu sisme umarim 1-2 gune kendi kedine iner... Sizin ameliyat olali kac gun oldu...

Bu arada ben surekli sut iciyorum ve yogurt yiyorum cabuk iyilessin diye cok yakinda doktora gidiyorum o zaman daha iyi anlasilir hersey (:

• quote:

Orijinalden alıntı: muhammet_talha

quote:

benim doktorum limonsuyu karbonat vermemişti.ameliyattan önce cam şişede serum vermişti(1000ml NaCl), ameliyattan sonra ya bunu kullan ya da 1lt suya 1 kaşık tuz at karıştır onu kullan dedi. ameliyattan önce serum, otrivine, sulfarhin ve fito kullandım, ameliyattan sonra da 1 hafta boyunca fucidin kullandım. burnuna suyu çektirmesinin sebebi enfeksiyon kapmasın diye. fujidini ufaktan enfeksiyon oluşmaya başlamış diye kullandırdı bana çünkü ameliyattan sonra serumu kullanmayı unuttum tabi ilacı kullanırken burnumun içi yanıyordu. suyu kesinlikle kullan.
    ikinci soruna gelince burnunun şişliği spordan kaynaklanıyordur muhtemelen. çünkü eğildiğimizdee bile burun damarlarımızda baskı oluştuğunu hissedebiliriz. sen bi de üstüne ağırlık kaldırmışsın şişmesi normaldir. bir iki gün ara verirsen muhtemelen düzelir. düzelmezse doktoruna muhakkak görün. bi de kullandığın ilacın ağzı fito gibi kalınsa ilacı burnuna sürmek için kulak çöpü kullan bu da doktorumun tavsiyesi

Tesekkur ettim

Vall serumu damlayi flan bende kullandim ama onlar ilk asamaydi bide merhem vardi sariydi herhalde onuda kullaniyodum ama simdi biraktim cunku burnumu tikiyor... O kabuk baglamamsi icin uada yumusatmasi icin herthalde zaten ben burnumu karbonatli limonlu suyla yikiyorum hep islak kuru degil dunde denize girdim doktor gireblirsin dedi isimize gelir flan ama havuza girmiyorum klor flan var diye bilmiyorum bencede spordan kaybaklaniyor sislik

Birakcam sporu 1 hafta... Su sislik insin bakalim zaten doktora gitmeyi dusunyorum yakinda...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muhammet_talha

quote:

Tesekkur ettim

Vall serumu damlayi flan bende kullandim ama onlar ilk asamaydi bide merhem vardi sariydi herhalde onuda kullaniyodum ama simdi biraktim cunku burnumu tikiyor... O kabuk baglamamsi icin uada yumusatmasi icin herthalde zaten ben burnumu karbonatli limonlu suyla yikiyorum hep islak kuru degil dunde denize girdim doktor gireblirsin dedi isimize gelir flan ama havuza girmiyorum klor flan var diye bilmiyorum bencede spordan kaybaklaniyor sislik

Birakcam sporu 1 hafta... Su sislik insin bakalim zaten doktora gitmeyi dusunyorum yakinda...

önemli değil

• cuma gunu oluyorum hayırlısıyla...
  • Burun ameliyat süreci gerçekten çok zor ve riskli gerçekten. Ben ince eleyip çok sık dokuyanlardanım. Araba satın alırken 10 000 yorum okudum, burun estetiği yaptırmak için binlerce yorum okudum. Burun estetiği yaptıracak arkadaşlar Op Dr. Güncel Öztürk'ü tavsiye ederim. Acıbademde ücretsiz randevu vs var. Tavsiye ederim. Şuradan doktorum hakkında bilgi alabilirsiniz. http://www.burunestetiksanati.com/
  • estetik ameliyatından kaç ay sonra gözlük takmaya başladınız
  • Kardeşim geçmiş olsun.
  • burnumdan nefes sorunu var. geçen sene ameliyat oldum ama şuan hala sorunlar devam ediyor.
    işinin ehli, tavsiye edebilceğiniz iyi bir kbb doktoru var mı arkadaşlar? istanbul için.
  • Burun Ameliyatı Hakkında Detaylı Bilgiler

Burun Estetiği

Rahat nefes alabilme ve düzgün solunum yapabilme gibi nedenlerle burun ameliyatı olanlar kadar görünüşüne güzellik ve estetik katmak için burunlarından ameliyat olan insanlar da vardır. Ne için ameliyat olursanız olun, burnunuz için bir müdahalede bulunulacaksa bu makalemizi okumanızı tavsiye ederiz. Öncelikle herkesin merak ettiği sorundan başlamak istiyoruz. Burun ameliyatlarını plastik cerrah mı yapar yoksa kbb mi? Belirtmek isteriz ki bu ayrımı yapmak o kadar basit değildir. Burun ameliyatı konusu hem tecrübeye hem de becerikliliğe göre kişiden kişiye değişebilir. Ama bu konuda daha fazla eğitim almaları nedeniyle plastik cerrahlar ile bu ameliyatın gerçekleştirilmesinde fayda görülebilir. Çünkü estetik konusunda plastik cerrahlar diğer alanlara göre daha çok eğitim almaktadırlar.

Eskiden bin bir güçlükle yapılan burun ameliyatları günümüzde son derece basit ve çok fonksiyonlu olarak gerçekleştirilebiliyor. Hal böyle olunca estetik için de rahatsızlıklar için de burun ameliyatları isteğe göre kolaylıkla yapılabiliyor. Burada dikkat edilmesi gereken ameliyat olmak isteyen hastanın ne istediğidir. Yani şayet estetik için ameliyat olmayı göze alıyorsanız nasıl bir burun istediğinizi bilerek yapmalısınız. Kendinizi cerrahlara yeterince ifade ederek ameliyatlara başlamaya özen göstermelisiniz. Burun ameliyatları sonrasında yüzde ve burun çevresinde morluklar ya da şişmeler görülebilir. Bu burun ameliyatının doğal bir sonucudur. Korkmanıza gerek yok. Doktorunuz tarafından size verilecek ilaç ve kremlerle bu şişlik ve morlukları çabuk geçirmeye çalışabilirsiniz. Ancak prosedürlere kesinlikle uymalısınız.
    Burun ameliyatı sonrası şişlikler için kesinlikle buz kullanılmamalıdır. Bunun için doktorunuza danışmanız son derece önemlidir. En olarak gözlük takabilmek ve denize girebilmek için de doktorunuzdan bilgi almalısınız. Her hastanın durumu ciddiyet bakımından değişiklik gösterebileceği için bu gibi konularda ortalama bir süre verememekteyiz. Ancak gözlük takma gibi burnunuza etki edecek şeylerden bir süre uzak durmanızda fayda var. Burun yapınız yeniden şekillenmeye girdiği için bu gözlük gibi burnunuza baskı uygulayacak araçlar burun yapınızı etkileyebilir. Ameliyat sonrası oluşan görüntünün korunması için mümkün olduğunca geç gözlük kullanmaya gayret etmenizde yarar vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: baranbula

estetik ameliyatından kaç ay sonra gözlük takmaya başladınız

Rahatça takabilmen için bence 1-2ay geçmesi lazim yine de doktora danışmanda fayda var ameliyata göre değişebilir ancak psikolojik olarak zaten ilk 1-2 ay kullananiyorsunuz estetik olacağı için süre uzayabilir, benim gözlükler çok ince, hafif ve çerçevesiz olmasına rağmen takamadım başlarda

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baranbula

estetik ameliyatından kaç ay sonra gözlük takmaya başladınız

Rahatça takabilmen için bence 1-2ay geçmesi lazim yine de doktora danışmanda fayda var ameliyata göre değişebilir ancak psikolojik olarak zaten ilk 1-2 ay kullananiyorsunuz estetik olacağı için süre uzayabilir, benim gözlükler çok ince, hafif ve çerçevesiz olmasına rağmen takamadım başlarda

ilk ay rahatsız etmişti benim de 2 ay oldu şimdi 3.ay kontrol var en iyisi o zaman sormak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ionx

burnumdan nefes sorunu var. geçen sene ameliyat oldum ama şuan hala sorunlar devam ediyor.
    işinin ehli, tavsiye edebilceğiniz iyi bir kbb doktoru var mı arkadaşlar? istanbul için.

Doktor tavsiye edemem ama ameliyattan sonra doktorunuz harici başka doktora kontrol yaptırmayıp ameliyatın başarısız geçtiği konusunda kesin bilginiz yoksa, alerjiden dolayi olabilecek tıkanmaları gözardı etmeyin. Ameliyata gerek duyulmayacak tıkanıklık olabilir şahsen ben alerji için sürekli sayılabilecek sıklıkta ilaç kullanıyorum bu aralar.

• Benimde sağ burun deliğinde burun eti büyümesi vardı nefes almakta son zamanlar bir hayli güçlük çekiyordum izmir Ekol kbb gitmiştim yaklasık 3-4 ay önce şimdi manisa da özel bir hastenede ameliyat olucam Kardeşimide babamıda ameliyat etmişti daha önceden o yüzden güveniyorum doktoruma neyse dün sabah oldum ameliyatı. Sabah 8.30 girişimi yaptırdım 9 da kan damar yolu girişi yapıldı ve hemen ameliyata girdim genel anesteziyi yapmadan anestezi uzmanı şimdi uyucaksın dedi 20-25 saniye sonra uyumusum. yaklasık 1 saat sürmüs uyandıgım da saat 11 di. 2 saatlik bir bayıltmıslar saat 12 de hastaneden taburcu oldum ne tampon nede baska birşey girdiğim gibi çıktım hastaneden sadece burnum ve çevresi uyusuktu ve öndeki üst 2 dişim ağrı ve hafif zonklama vardı. Eve gelir gelmez uyudum aksam ilaçlarımı getirdi abim Bir antibiyotik , soğuk algınlıgı ilacı ve ağrı kesici birde İlliadin sprey yazdı suanlık kullanıyorum İlliadin spreyi sıktıgımda burnumda açılma oluyor ve biraz şişlik var sürekli burnum akıyor ilk gün (dün) hafif hafif kan akıyordu şimdi yok. Bakalım nasıl olucak Pazartesi kontrole gidicem. Birde boğazımda bir gıcıklık var halada sürüyor yemek yerken zorlanıyorum her yutkundugumda bogazım acıyor napıcam bilmiyorum pazartesi kontrole gittiğimde sorucam artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cantrkz -- 3 Ağustos 2013; 21:49:34 >

• Arkadaslar kafay yicem... Ben 21 haziranda ameliyat olmustum kemik egrilgi vardi yukardaki msjma balarsaniz daha. Detayli yazmistim

Herneyse ameliyattan 2-3 hafta sonra hersey cok guzeldi burun deliklerim acik ve rahat nefes aliyodum 3ncu haftadan snra sanirim doktora demistim sag taraf tikaniyor diye oda sprey verdi 20 gun kullan dedi ilacda aninda aciyordu fis fis yapinca , bende 14 gun kullandim sonra biraktim cunku sprey direk agzima gelmeye baslamisti doktor alerjik olablir demisti

Ameliyat oldugum halde sag tarafta sorun var burnum tikali cdden kafam cok bozuluyor benim gibi olan arkadaslae var mi? Dun gece tesadfen acildi gecede acik miydi bilemem tikaniklik vardi ama gun icerisinde...

• quote:

Arkadaslar kafay yicem... Ben 21 haziranda ameliyat olmustum kemik egrilgi vardi yukardaki msjma balarsaniz daha. Detayli yazmistim

Herneyse ameliyattan 2-3 hafta sonra hersey cok guzeldi burun deliklerim acik ve rahat nefes aliyodum 3ncu haftadan snra sanirim doktora demistim sag taraf tikaniyor diye oda sprey verdi 20 gun kullan dedi ilacda aninda aciyordu fis fis yapinca , bende 14 gun kullandim sonra biraktim cunku sprey direk agzima gelmeye baslamisti doktor alerjik olablir demisti

Ameliyat oldugum halde sag tarafta sorun var burnum tikali cdden kafam cok bozuluyor benim gibi olan arkadaslae var mi? Dun gece tesadfen acildi gecede acik miydi bilemem tikaniklik vardi ama gun icerisinde...

Hocam benimde sabahları tıkanık oluyor uyanınca. Sonra açılıyor ayağa kalkınca. Alerjik olarak da arada tıkanıyor. Alerji hapı kullanıyorum sürekli akıntı oluyor burnumda.ancak doktor alerjiden olduğunu ve bunların devam edeceğini söyledi.

• quote:

quote:

Arkadaslar kafay yicem... Ben 21 haziranda ameliyat olmustum kemik egrilgi vardi yukardaki msjma balarsaniz daha. Detayli yazmistim

Hocam benimde sabahları tıkanık oluyor uyanınca. Sonra açılıyor ayağa kalkınca. Alerjik olarak da arada tıkanıyor. Alerji hapı kullanıyorum sürekli akıntı oluyor burnumda.ancak doktor alerjiden olduğunu ve bunların devam edeceğini söyledi.

aynen oyle bende de ara sira oluyor ama hic olmasa daha iyi olurdu

ilk 3 ay olurmus burun tikanikligi flan oyle diyorlar , benim yarin tam 2 ay olacak (: suan mesela sorun yok ikiside acik , sol taraf cok iyi zaten hic tikanmiyor bu arada bende de alerjik olabilir ama alerjisi olan insanlarda sadece belli zamanlarda mi oluyor mesela baharda sonbaharda flan? belli aylari olmasi lazim herhalde

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.