Şimdi Ara

Ve burun ameliyatı oldum (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
14
Favori
386.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gurkαn

quote:

Orijinalden alıntı: Memko35

quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

Arkadaslar kafay yicem... Ben 21 haziranda ameliyat olmustum kemik egrilgi vardi yukardaki msjma balarsaniz daha. Detayli yazmistim

Herneyse ameliyattan 2-3 hafta sonra hersey cok guzeldi burun deliklerim acik ve rahat nefes aliyodum 3ncu haftadan snra sanirim doktora demistim sag taraf tikaniyor diye oda sprey verdi 20 gun kullan dedi ilacda aninda aciyordu fis fis yapinca , bende 14 gun kullandim sonra biraktim cunku sprey direk agzima gelmeye baslamisti doktor alerjik olablir demisti

Ameliyat oldugum halde sag tarafta sorun var burnum tikali cdden kafam cok bozuluyor benim gibi olan arkadaslae var mi? Dun gece tesadfen acildi gecede acik miydi bilemem tikaniklik vardi ama gun icerisinde...

Hocam benimde sabahları tıkanık oluyor uyanınca. Sonra açılıyor ayağa kalkınca. Alerjik olarak da arada tıkanıyor. Alerji hapı kullanıyorum sürekli akıntı oluyor burnumda.ancak doktor alerjiden olduğunu ve bunların devam edeceğini söyledi.

aynen oyle bende de ara sira oluyor ama hic olmasa daha iyi olurdu

ilk 3 ay olurmus burun tikanikligi flan oyle diyorlar , benim yarin tam 2 ay olacak (: suan mesela sorun yok ikiside acik , sol taraf cok iyi zaten hic tikanmiyor bu arada bende de alerjik olabilir ama alerjisi olan insanlarda sadece belli zamanlarda mi oluyor mesela baharda sonbaharda flan? belli aylari olmasi lazim herhalde

İlk aylarda evet olabiliyormuş burun içindeki şişliklerden dolayı. Benim 7 ay oldu hala tıkanıyor ara ara ama alerjiden., hiç olmasa çok iyi olacak gerçekten inşallah bunun da düzgünce tedavisini bulurlar. Belirli aralıklarla tıkanıklık yaşayanda varmış mesela baharda vs. ancak benimki yıl boyu sürüyor alerjinin türüne göre değişiyor sanırım

• Ben de olmayı düşünüyorum(estetik) fakat çevremde şu tip yorumlar oluyor:''Yüzün otursun bir sonra bakarsın''.

Yaşım 18(Erkek) yüz şeklinin bu zamana kadar oturması gerekmiyor mu zaten?

Ayrıca ameliyat olup şu anki halimden daha kötü bir durumla karşılaşmaktan çok çekiniyorum. Michael jackson gibi çok havada ve yapmacık olursa diye korkularım var.

Bir de doktorlar bize; ''Ameliyattan sonra şu şekil bir tipin olur'' deyip bir ön izleme sunuyorlar mı?

Kemikli bir buruna sahibim ve hayatım boyunca iki delikten nefes alabildiğimi hatırlamıyorum,bir taraf hep tıkalı.Geceleyin yatarken kafamı yatırdığım yöne doğru bir sıvı akıyor(içeriden)ve tıkalı olan taraf değişiyor.

Yukarıdaki durumlar hakkında yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • merhabalar
    ben de burun eti ve kıkırdak eğriliği ameliyatı oldum erzurum üniversite hastanesinde,
    şunu belirteyim burnum en az önemsediğim şey oldu ameliyattan sonra!
    ameliyat genel anestezi altında oldu, gözümü açtığımda yataktaydım ve azcık sızlama vardı o kadar.
    ama iki burun dliğim de tıkalı idi tamponlarla, borulu tamponlar mevcut ama bize eski usul içi dolu silikon tampon koydular.
    tam 40 saat öyle kaldım, yutkunmak tam bir işkence, kulak zarları patlayacak gibi oluyor,
    yemek içmek çooook zor, öldüm öldüm dirildim yani,
    sizlere tavsiyem parası ne olursa olsun verin borulu silikon tampon taktırın..

ayrıca erzurumun havası çok kuru, ameliyat için nemli ve yağışlı yerlere gidin tavsiyem size.
    ağızdan nefes almaktan bozağım,dilim, damağım yara oldu, zaten yutkunamıyodum bi de yara eklenince mahvoldum...
    ek olarak gözlerim çok yaşardı ve kafa bölgemde ateş oldu.

neyse 8 cm lik tamponu çektiler, berbat bi ağrı verdi ama 2-3 saniyelik..

sonra taburcu oldum ve ilaç yazdılar, o ilaçların yan etkilerinden de çok çektim.
    ağrı kesici parasetamol içeren bi ilaç yazdılar eyvallah o işe yaradı.
    antibiyotik dilimi sişirdi, sığır salyası gibi tükürük aktı ağzımdan,
    hapşırık ilacı da acaip derecede asabilik ve baş dönmesi yaptı.
    iki ilacı da bıraktım. antibiyotik olarak sarımsak yuttum :) zaten diğeri bi işe yaramıyor yine hapşırıyor insan..

ameliyattan sonra birkaç gün kan tükürdüm sonra öyle işte..

• arkadaşlar bende dün burnumda septo rinoplasti (geniz eti aldırma ve estetik ) ameliyatı oldum. Ameliyathaneye girdiğimde doktor orada bekliyordu zaten anestezi uzamanı da orada yattık sehpaha damar yolu açtılar elimden sonra doktorun elinde 3 tane kocaman iğne gördüm onları tek tek saplamadı tabi damar yolundan vana gibi verdi :D Neyse 20 sn içinde uyursun dedi doktor bende o kadar sürmez hocam dilim uyuşuyor 3 saat sonra görüşürüz dedim :) Neyse uyumamla uyanmam aynı anda olmuş gibi uyandım sersemim tabi burun tıkalı tamponla nefes alamayınca biraz telaş oldum sonra 1 saat kötü geçti ağızan nefes almaya alışmak sıkıntı oldu ama ondan sonra rahatladım. Ameliyattan sonra ağrı falan olmadı baş dönmesi vs hiç yok sadece narkoz sersemliğimi atmam sıkıntı oldu. ameliyattan 2 saat sonra normal yemeye geçtim tabi baklava falan :D Tabi 2 kez iğne için hemşire geldi her seferinde 3 iğne antibiyotik ağrı kesici ve alerji iğnesi hapşırmamak için. Bu sabah saat 10da doktor aşağıya çağırdı tamponlarımı aldı pek bir acı olamadan çıkarttık.Sonra burnumun sırtındaki alçıyı söktü benim kemer gitmiş tabi şık bir burun gelmiş ama şuan dolma gibi :D burnumdaki alçıyı değiştirdi sonra burmuma bastırdı birşeyler yaptı salı günü tekrar gidip alçıyı duruma göre ya komple alacağını yada yenisini yapacağını söyledi :)

• şu tampon olayı beni çok ürkütüyor ....çıkarması hakkaten ayrı bir zorluk (youtubedan falan izledimde 1-2 video ürkütücü) bu arada açık yada kapali ameliyatın farkları nelerdir arkadaşlar ..ne kadar kaliteli doktor görsem hepsi açık ameliyat yapiyor ama gene de merak ediyorum ..bir de ortalama 8-10 bin tl diyebilir miyiz ameliyata (özel klinikler ve tanınan doktorlar) ...Son olarak da hayatimda hiç narkozlu bir ameliyata girmedim ..1 - 1.5 saat narkoz altında kalmak nasıl bir his , gerçekten bu kısmı beni rahatsiz ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: streamin

şu tampon olayı beni çok ürkütüyor ....çıkarması hakkaten ayrı bir zorluk (youtubedan falan izledimde 1-2 video ürkütücü) bu arada açık yada kapali ameliyatın farkları nelerdir arkadaşlar ..ne kadar kaliteli doktor görsem hepsi açık ameliyat yapiyor ama gene de merak ediyorum ..bir de ortalama 8-10 bin tl diyebilir miyiz ameliyata (özel klinikler ve tanınan doktorlar) ...Son olarak da hayatimda hiç narkozlu bir ameliyata girmedim ..1 - 1.5 saat narkoz altında kalmak nasıl bir his , gerçekten bu kısmı beni rahatsiz ediyor

narkozu yediğin an his gidiyor 1 - 1,5 saat sana 1 saniye geliyo.
    sadece narkozdan uyanınca acayip sersem oluyorsun oda zaten normale dönüyor.

• streamin S kullanıcısına yanıt
    Tampon seni ürkütmesin denildiği gibi olmadı bende yağ gibi kaydı çıktı acı duysan bile tampon çıktıktan sonraki rahatlama anında unutturuyor herşeyi ohh diyorsun :)) Şimdi şöyle bir durum eğer ben milimetrik bir ünlü burnu yaptıracağım diyorsan rakamlar söylediğin gibi tabi bunu plastik cerrah, kbb uzmanı birlikte girdikleri için bu denli pahalı. Ama burun kemiğin yamuksa bunun bir kısmını sgk karşılıyorn diğer estetik kısmı senin cebinden gidiyor. Narkoz yediğini anlamadan uyuyorsun zaten narkozun etkisi geçene kadar dert oluyor sersemlik oluyor. Uyuyormuş gibi rüyalar gördüm ben ne gördüğümü de hatırlamıyorum :D Benim burun bildiğin laz burnu idi özel hastanede kbb uzmanına gittim görüştüm bana daha önce yaptığı burunları gösterdi çeşit çeşit burunlar yapmış ve başarılı da olmuş bir doktor hatta aynı hastanede 1 personelin burnu aynı benim gibi miş onu yapmış onunla konuştum doktoru methedince ikna oldum. Velasılkelam burnumdaki kemiği almış içindeki etleri temizlemiş. Tabi burnum şiş olduğundan nasıl görüneceğini bilemedim daha. Açık ameliyatta burnunda dikiş olacak yanlız içinde dışardan göremezsin kapalı ameliyatı bilmiyorum ama duyduğuma göre kapalı ameliyatı yapan doktor doç.dr. gibi birşey oluyor herhalde çünkü kapalı ameliyat çok zormuş herkes yapamıyormuş :D

• Bende uyurken horluyorum. Evdekiler çok şikayetçi. Doktora gitmeye de korkuyorum. Ne yapacam. Ne tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karar verdim ameliyat olucam bursada doktor önerisi olan var mı?
  • Merhaba millet.benim de burnum kırık sağ taraftan nefes alamıyorum.aynı zamanda kırıklıktan kaynaklanan hafif bir yamukluk da var.istanbulda ki Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde muayene oldum.doktor hanım kırık için hallederiz diyor ama estetik kısmı için bizim asıl işimiz estetik değil. düzeltiriz ama burun eski alışkanlığını alabilir bu ihtimali göze alıyorsan ameliyatını yapalım dedi.yoksa plastik cerrahide daha sonra estetik de olabilirsin dedi.ama ben aynı anda iik sorundan da garanti bir şekilde kurtulmak istiyorum.estetik alanında da iyi olan KBB ler varmı acaba yoksa ayrı ayrı mı olmak daha sağlıklı?
  • Ben deviasyon için ameliyat olacağım ama burnun ortasında kırık var açtırmışken onu da aldırayım diyorum. Böyle olunca da estetiğe giriyormuş, zaten SGK ya da özel sigorta karşılamıyor yani. Acıbadem Hastanesi'ne gitmeyi düşünüyorum, küçük bir ihtimal ama şansımı deneyim dedim, Bakırköy şubesinde bu ameliyatı olan, doktor adı önerebilecek var mı? Yine benim olduğuma yakın bir ameliyat olan varsa PM'den fiyat bilgisi de yazabilirseniz sevinirim. Herkese sağlıklı günler
  • deviasyon ameliyatı olalı 3 ay oldu. gayet memnunum. 3 ay once yenıden dogdum sayılır. sorun varsa mutlaka olun amelıyat. tavsiye ederım.
  • Yeni ameliyat olmayı düşünen arkadaşlar varsa çok çok iyi düşünüp karar versin.Sonra insan pişman oluyor...

Devlette oldum ben 6 ay olucak.Sol taraftan nefef alamıyordum.Eğrilik vardı.Bir de hafif kemer vardı(kemer iyi duruyordu)Neyse bitti ameliyat herşey mükemmel müthiş nefes alıyorum ama 3-4 ay oldu burnum tarla gibi;
    *kemer olan bölümde v şeklinde kemik gibi bir şey var
    *Burnum daha çok eğrilebiliyor.Fotoraflarda bakıyorumda epey eğriliyor..
    *inişli çıkışlı ucu eğri birde ucu kabarıklaştı aynadan bakınca rezalet duruyor...
    Estetik dinimizde uygun değil.Ulan olsaydım zamanında hala içimden geçer ama bu da bir sınav..

Neyse 3 hafta kadar önce gittim doktora böyle böyle takıntı yaptım.Dedi senin burnuna kıkırdak koyduk masaj yapmamışsın birikmiş dedi(ameliyat sonra hiç birşey söylenmedi böyle böyle yap diye)
    eğri felan değil deyip senin burnunda bir şey yok deyip gönderildik.Öyle işte müthiş takıntı yaptım malesef

ÇOK ÇOK İYİ DÜŞÜNÜN.Asla devlet hastanesini kötülemiyorum..Adamlar bir avuç kemik parçası çıkardı ameliyattan sonra..Yalnız iyi düşünün sonuçlarını.Harika nefes alyorum ama.Ameliyattan önce burnumu hep düzgün hayal ettim.Beklentilerinin dışında olunca koyuyor biraz

• Burun ameliyatı konusunda işinin ehli tek merkez bana göre estetik international sağlık grubu belki bu paylaşım size faydalı olabilir. http://www.estetikinternational.com.tr/burun-operasyonu.html
  • Arkaslar bende yarin ameliyat olcam septum deviasyondan .Tomografi cekildim sag sinuste siyah noktalar vardi onuda temizlicez dedi .Burdaki yorumlarin hepsini nerdeyse okudum .Baya faydasi oldu tum arkadaslara gecmis olsun

• Geçmiş olsun.bende kısmet olursa eğer 31 ekimde yalova devlet hastahanesinde ameliyat olucam.sağ burun kanalında daralma ve konkaları 2 kez radyo frekansla küçültmeme rağmen büyüme söz konusu. Ve içimde öyle bi his var ki kesin bende de bi alejik durumdan dolayı ameliyat bi çözüm olmicak gene rahat nefes alamicam ve gene sağ taraf tıkanıp durucak.buarada dikkat ettimde herkeste sıkıntı sağ burunda :) he bide konuyu sayfanın en başından tek tek okudum.bazı arkadaşlar devlet hastahanelerinde local anestezi uygulandığını tamamiyle derin uykuya yönelik narkoz verilmediğini belirtmişler.bana saçma geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: yaran

Arkaslar bende yarin ameliyat olcam septum deviasyondan .Tomografi cekildim sag sinuste siyah noktalar vardi onuda temizlicez dedi .Burdaki yorumlarin hepsini nerdeyse okudum .Baya faydasi oldu tum arkadaslara gecmis olsun

sana da geçmiş olsun kardeşim :)
  • Arkadaslar ben ameliyat olali 2 Haftayi gecti sag taraf acik ama sol ilk gunler acikti sonra hep tikali . Saga dogru kemik yamuklugu vardi onu duzelttiler acaba soldaki ete mi yaklasti kemik n oldu . Tabi bu tahmin . Ameliyati memlekette oldum görev yerime geldigimden doktorada gidemiyorum .

• arkadaşlar bilen varsa ben diş teli taktırmayı düşünüyorum.ve ağızdan nefes alıyorum.diş telini taktırmadan önce burun ameliyatı olmam gerekiyormu yoksa sonrasındamı yardımcı olurmusunuz?
  • Ailesel allerjiden dolayı artık muzminleşmiş burun tıkanıklığı ve hapşurma nöbetleri geçiriyordum.böyle yaşamaya alışmıştım.

Daha önce defalarca orta kulak iltihabı ve onun ateşine ağrısına sağırlığına katlanmış biri olarak her 6 ayda bir yada gerektikçe izmir de efes kulak burun boğazdaki

işinin ehli güven veren hekim Serdar Mirza ya devam ediyordum.Allah ondan razı olsun beni kulağıma tüp takmaktan kurtardı.Haziranda kontrole gittiğimde burunda polip

olduğunu ;şu ilacı 2 kutu kullanmamı;denize dalıp burnuma çokca deniz suyu çekmemi önerdi.

Artık allerjiyle yaşamaya o kadar alışmışım ki şikayetlerimin gitmediğini bile nerdeyse fark etmedim.Ekim başında mevsim geçişinde tekrar görmek istedi.Benim

önemsemediğim polip ilaca cevap vermemiş ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Siz yaparsanız olur hemen alışamam dedim.

1 hafta 10 gün kendini alıştır ama bu ameliyatı burada yada başka yerde mutlaka ol dedi.Ben artık ameliyat yapmıyorum ama olman lazım dedi.işte o zaman işin ciddii

olduğunu anladım.Çünkü herhangi bir çıkarı yoktu.

Ekol kbb de Halis Ünlü diye bir hekim varmış.İlk muayene de o da aynı şeyi söyledi.27 Kasım a gün aldık.Burunda polip+sinüs genişletme yapacak.Kim ne derse desin

korkuyorum.

Ameliyata nasıl giriliyor.Nasıl kıyafetle gidilir.Ameliyathaneye sadece ameliyat önlüğüyle mi giriliyor.Kaç saat sonra odaya çıkıyorum.O zaman ne beklemem lazım ne

hissedeceğim bilmiyorum.İnsan bilmediğinin kulcağızıymış eğilirsem bir şey olur mu.malum çalışacağız..Kanamam olur mu.Banyo yapabilir miyim.Uyuyabilir

miyim.Nasıl uyumam lazım dik mi yatacağım.bilmiyorum.

Ameliyat yapmaya o kadar alışmışlar ki bu soruları sormam abes olur diye soramadım.3 gün silikon aparat konacağını Kendiliğinden eriyen tamponların çok da

verimli olmadığını o yüzden normal tampon konacağını söyledi.Demek ki 3 gün sıkıntılı olacak dediğimde de onu bilemediğini olan hastalara sormak gerektiğini yüzde 90
    başarı olduğunu söyledi.

Düşündükçe heyecanlanıyorum.Ama yorumlardan anladığım kadarıyla iyileşince rahat uyunabildiğini çıkardım ki yaklaşık 1 senedir uykuya dalmakta sorun

çekiyordum ve uyanmakta da zorluk çekiyorum.Artık burnum da fazlalık varmış gibi geliyor.Daha önce böyle hissetmiyordum.Sanırım yapılan endoskopilerde polibime

çok dokunuldu .

Sinüzit te hissedilen dolgunluk ve baş ağrısı hissi de cabası.

Benim gibi olan biri var mı ve bana bilgi vererek yardım edebilir mi?

Çok soru sordum ama inanın çok heyecanlıyım.Ellerim titriyor kalbim eriyor çok korkuyorum .Yardımınıza ihtiyacım var Şimdiden teşekkür ederim.Hepimize acil şifalar
    diliyorum.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.